lördag 1 augusti 2015

Ännu om Immonen

Jag ska skriva ännu en (liten) sak om uppståndelsen kring Olli Immonen, och sedan får saken bero. Förutsatt att inga nya (intressanta) förvecklingar uppstår.

För mig är det nog ganska långt obegripligt hur Finlands folk har kunnat välja in en dylik person i riksdagen. Men så har nu skett, och fram till nästa val sitter han där. (Då hoppas jag att han ramlar ut. Så är det sagt!) Men det är VÄLJARNA och ingen annan som kan kasta ut honom från riksdagen. Om han nu inte skulle göra sig skyldig till ett grovt brott - då kan riksdagen, efter en komplicerad process, skilja honom från hans uppdrag. Men detta kan INTE ske p.g.a. hans åsikter. Likväl försöker media av allt att döma pressa fram en sådan sak. I går kväll presenterades en gallupundersökning (Taloustutkimus) som säger att nästan hälften (46%) av finländarna anser att att Immonen inte kan fortsätta som riksdagsledamot. Denna nyhet finns idag i så gott som alla mediepublikationer.

Men saken är den alltså den att inte Taloustutkimus, och inte heller media, kan avsätta en riksdagsledamot. Inte hur gärna de än skulle vilja göra det. Och att vår starkt vänstersinnade och multikulturvurmande media gärna skulle göra det är inget vi behöver sväva i något större tvivelsmål om. Men de lär nog få vänta till nästa val. När det nu sedan blir.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar