lördag 15 augusti 2015

Hatbrott!?!

Igår attackerades Aito Avioliittos kampanjtält i Helsingfors. En mansperson kastade en (enligt vissa uppgifter tydligen frätande) vätska över kampanjtältet och -materialet. Lyckligtvis träffades ingen av de som arbetar med att samla underskrifter. Vad jag har sett är det endast Iltalehti som har skrivit om denna attack. I artikeln sägs det också att Kampanjarbetarna fått möta en hel del otrevligheter också före detta, bl.a. händer det ofta att förbipasserande ropar okvädningsord och ifrågasätter deras rätt att samla namn.

Den här attacken torde utan vidare kvala in som ett hatbrott, men i finlandssvenska medier är det knäpptyst om detta. Man kan ju bara tänka sig hur det skulle ha sett ut ifall Tahdon-kampanjen skulle ha utsatts för något liknande när det begav sig. T.ex. ÖT skulle ha haft svarta rubriker i flera dagar. Men när andra sidans kampanj drabbas är det alltså tyst. Kanhända anser redaktionen att detta också är något som inte intresserar ÖT:s läsare. Eller så vill de beskydda läsarna från otrevligheter. Eller så, hemska och förbjudna (!) tanke, passar detta inte inte in i den bild ÖT vill ge av hbt-rörelsen. Graverande är det i vilket fall som helst. Nu vet vi också att det som tidigare var en självklarhet, inför myndigheter och i media - nämligen att alla ska behandlas lika - inte längre gäller. Åtminstone inte i media.


13 kommentarer:

  1. Ja, det är ett hatbrott. Nämligen aito avioliitto kampanjen är ett hån och fördömande av en minoritet baserat på religiösa fantasier.

    Det finns ingen återvändo till den "gamla goda" tiden när homosexualitet var ett brott. Ännu på -70 talet om jag minns rätt så var det ett brott i Finland!

    Båten har vänt och vi går mot bättre tider vad gäller lagar som baserar sig på bisarra religiösa fantasier.

    Nedan en länk till en amerikansk "pastor" som krystar om hur rätt det är att fördöma homosexuella, men andra lagar i bibeln kan man nog skratta och ignorera. Korkad religiös spagettilogik....inget nytt för den delen :)

    http://goo.gl/tM8f6B

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop. Föreningen Aito Avioliitto fördömer ingen. Det är konstigt att man inte skall få ha en åsikt som stöder det traditionella äktenskapet utan att man blir kallad för fördömande. Att jag tillhör föreningen grundar sig inte heller på några religiösa fantasier. Äktenskapet är tänkt att vara en förening mellan EN man och EN kvinna p.g.a av helt biologiska skäl. Endast en man o en kvinna kan tillsammans få barn. så enkelt är det.
      Till föreningen Aito Avioliitto hör även ateister som anser att barn behöver en mamma och en pappa. Många ateister och tusentals icke religiösa människor har skrivit under initiativet därför att de vill stöda det traditionella.
      Ännu en gång vill jag betona att vi inte fråntar någon några rättigheter. I partnerskapslagen finns rättigheter för lesbiska o homosexuella. Det går också att ordna intern adoption på enklare sätt än att ändra en hel lag.
      Sedan ytterligare vill jag understryka att alla människor har lika värde. Du är inte mera värdefull beroende på om du är gift eller inte.
      Enligt färska undersökningar som finns på Aito Avioliittos hemsida kan man läsa om hur barn mår i regnbågsfamiljer. Dessa fakta är INTE roliga att föra fram. Helst skulle jag vilja att alla barn skulle må bra i dessa familjer, men tyvärr är det inte så...
      Hälsningar GÖSTA

      Radera
  2. Andra medier har nog också kommenterat ! Bl.a finska Yle och Iltasanomat om jag minns rätt. Tänkte då jag läste finska yle att får se om svenska sidan uppmärksammar...hittills har jag inget sett :( Du har ju ngn gång Kristian sagt att du ibland via fruns facebook sett ett ock annat, finns en grupp "Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittoa", där hittar man skulle jag säga allt vad som i olika medier kommer fram ;) Andra ställen är "Aitoavioliitto" och "Avioliitto on naisen ja miehen välinen liitto" Till Eflop vill jag tillägga, aito avioliitto hånar ingen och fördömmer inte heller !!!! det är frågan om att bevara rättigheterna för den stora majoriteten !!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den stora majoritetens rättigheter är inte i fara. Ingen som är emot samkönat äktenskap behöver i fortsättningen heller gifta sig med någon av samma kön. Men rättigheten att fortsätta hålla homosexuella som en andra klassens grupp vars förhållanden inte är lika mycket värda behöver inte bevaras.

      Radera
    2. Så säger Herren; Herren; Han som skapat Himmel och Jord: Snart skall ni inse Att Guds Ord Är den enda klass på vilken man kan ha lycka och Ordning på Jorden. Väl är mina troende få och spridda över hela Jordkretsen och de har vittnat i profetisk insikt om vad som Är och Följer med Avfällighet.
      Men om ni Har Förstånd borde ni inse vad era nya ordningar Är: De är enkelbiljett till Helvetet och längre skall jag inte låta de skenheliga gå ostörda och panta på mina skändade barns gåvor.
      Jag vet, ni förstår inte dessa Ord och ni tror er gå fria från Hemsökelsen genom Att Stora kyrkosamfund lockats till att som skökor göra vad som helst föra att inte behöva följa min Son i Lära Liv och Lidande. Så smaken på er vilddjurskultur Nu.Amen i Jesu Namn.
      Skrivet av U. "Bon appettitt, vad gör ni nä blode börjar stritt och linjerna är blockerade.???+ Nej det hjälper inte ens med trådlöst då.

      Radera
    3. @Anonym 16/8 01:29 Stämmer inte ! Den stora majoritetens rättigheter är i största fara ! Pröva att googla "true purpose of gay marriage", "en varning från Kanada" ; http://www.thepublicdiscourse.com/2015/04/14899/ Kanske man inte framöver behöver gifta sig med ngn av samma kön men det är nog att se lite väl "närsynt" på saker och ting...

      Radera
  3. U T N säger. När man varit skrivare för stycket kl 04.12.fm. år 2015 16.08 på det som jag tror att skall vara självprövningens söndag för alla som säger sig kristna vara och alla andra som kallas till Gudstjänst och Besinning Jordkretsen runt så frågar man sig: Behöver vi lära ut våra egna personliga fromhetsregler?
    O, Nej, Bibeltestamentlig Etik räcker nog och den Utgår från att I Tro på Gud besinna att Endast I Jesu, Faderns och Sonens den Helige Andes Namn finns Frälsning.(( Mottages huvudsakligen i kraft av Tron I Ordets Rätta evangelielagNåds Predikan.))
    Jag som är en fridsamman karl (utom i försvar:-) fast jag är smärtsamt medveten om syndens och världens natur UPPMANAR ALLA att så fort som Dagen, hälsan och viljan medger trots motviljan söka sig till eller lyssna till Bibeltrognas Gudstjänster för att undfå om möjligt bättringens och omvändelsens Nåd.
    Om ni har många oegentligheter och svåra problem så vet ändå att Syndernas Förlåtelse inte Är bara ett medel för lyckokänsla. Tron gör oss medvetna att vi befinner oss i de yttersta av de yttersta Dagar och Vägen Är inte lätt och om Man inte pröva sig Själv och sin Väg i Ljuset av Guds Ord så kan man missledas av Grupper och Enskilda "karrismatiska" personligheter på en Icke Bibelkristlig väg. Men för den som Gud vill Kalla och Som strävar till att vara Uppriktig(ge Guds Ord rätt hur svår synden än vore) så skall Den Gode Herden Jesus låta föra i Bibeltrogen församling eller om så vore: Han skall själv ta Hand om i ensamheten dem som är där I Kraft av Bibeln och Dopets Löften och Varningar men ingen skall behöva vara så utstött att Inte Två eller tre Kunde församlas i Jesu Namn om man kallar på Guds lärjungasinnade.
    Sina ensamma fångar kännner Herren till och Han som är allestädes Närvarande må höra när vi ropar i bön för alla som är fångar och förföljda och döende i Kristus och För Jesu Kristi Skull . Herre Fräls; Låt väl gå!
    VI SKALL ALLTSÅ SLUTA OFFRA ÅT AVGUDEN SJÄLVET OCH LÅTA OSS FRÄLSAS FRÅN VÄRLDENS ANDLIGA OCK KROPPSLIGA OTUKT OCH STYGGELSER OCH Avgudandet av underhållning som offrats till att ge mänskligheten och dess vinningar Ära.
    TY ÄRAN TILLHÖR GUD OCH LAMMET; HERREN JESUS KRISTUS som v säger Här.
    Gå uthålligt till Predikan och Nattvard sen ni förstått vad som gäller och be alltid om Tro och Insikt i Jesu Namn. skriver torsten nils Ulrik.

    SvaraRadera
    Svar
    1. http://evl.fi/psalmbok.nsf/30a7d6618ce6ab81c2256ca80040e996/590ee094add35185c22576f50038b2c3?OpenDocument Ett bra tal av Matti Rintala i Isojoki, har lyssnat ett flertal gånger själv :) http://sley.fi/mediakirjasto/13436/miksi-jumala-hylkasi-jeesuksen

      Radera
    2. Matti Rintalas tal hittade jag inte. Men jag fick en bra överblick av senare års predikoinnehåll på mediakirjasto när jag gick igenom sidorna nummerruta efter nummerruta ;eftersom jag inte kunde använda systemet. Tydligen:?) torsten nils ulrik

      Radera
    3. Märkligt... måste riktigt pröva själv om det var ngt fel. Håll vänsterklick nere och dra länken blå, därefter högerklicka och välj öppna i ny flik ! Gick faktiskt inte att lyssna direkt men ladda ner filen på 15MB ! Här ett annat bra tal :) ( borde ladda ner direkt...) http://sley.fi/sites/default/files/mediakirjasto/saarna_rintala_150621.mp3

      Radera
    4. Med all respekt. så myki besvär gör jag mig int sedan jag för deras kärlek till underhållning lämnade sleys gudstjänster. Min egen skit och synd har jag bekänt ångrat och stravar till "White_out"... torsten nils ulrik

      Radera
    5. Nu gör du mig bedrövad på riktigt... :( I all välmening ville jag dela detta med dig även fast vi aldrig träffats, några klick ( mycket besvär ??? ) och du kunde ha fått lyssna till verkligt god förkunnelse trots dina dubier angående deras kärlek till underhållning ( vilket jag ngt betvivlar.. ) har träffat Matti några gånger och även haft lite "brevväxling", hör nog inte till de underhållandes skara !!! Blev kanske lite väl personligt detta såhär öppet... So what ? :)

      Radera
    6. Ja, jag tror dig. Det kan finnas mycket god förkunnelse nästan var som helst. Men jag brukar inte (kan inte) ladda ner ngt och jag har faktiskt drabbats av funktionshinder alltid gällande "mediakirjasto". Men från 2005 till 2012 firade jag mässa med sley på min ort. Mer eller mindre regelbundet. Förutom detta med "underhållning" så fann jag att Kompromisslöshet är bättre och har åtnjutit Guds vård annorstädes sedan. Jo, litet hycklande kan jag säga, så fort jag är en timme gammal så förmanar jag denna värld och oss prästerna för vår kultur och sugs sedan själv med i malströmmen (underhållning) ser en del vredgade uttryck när jag kommer med "fromleriet(Pietas!+) som dock i praktiken blivit oxåmig till hycklare" men prövar all predikan i Andens och Ordets ljus. Allt är oss lovligt men allt är inte nyttigt. Dock måste jag säga om en del Gudstjänst som en "nyväckt(född?) en gång konstaterade torrt.
      Detta är alltså EUs disco:(
      med söndrad mans hälsning torsten nils ulrik

      Radera