lördag 3 september 2016

Vega, Pride-reklam och "kärleken"


Jag lyssnade på radio Vega i morse. (Eller Yle Vega som kanalen nu tycks kalla sig.) I programmet Lördax gjordes, givetvis, reklam för denna veckas Pride-evenemang, Raseborg Pride. Jag blev att undra över ett par saker. För det första: Finns det någon (skriven eller oskriven) regel som säger att den licensfinansierade radion måste göra reklam för varje litet högmodsevenemang som ordnas i det svenska Finland? Nå, det må vara hur det vill med detta, men frågan inställer sig eftersom radiomänniskorna inte tycks klara av att avhålla sig från att prata och göra inslag om dessa evenemang. Väldigt ensidiga inslag. Men det behövde kanske inte ens påpekas?

För det andra sades i programmet att Pride-evenemangen numera ofta har ett skilt "Barn-Pride", så också nu i Raseborg. Det tycks vara viktigt att hjärntvätten inleds i tid. Stackars barn, säger jag bara.

För det tredje upprepades också i detta program denna nu så accepterade lögn att Pride handlar om att visa "kärlek" och att marschera för den samma. Jag förstår varför man säger detta, men vi behöver vara medvetna om att detta är en utstuderad lögn. Pride handlar nämligen inte om någon kärlek. Pride handlar om att söka, och få, acceptans för en onaturlig livsstil och en onaturlig sexualitet. Av individer, organisationer, institutioner och av samhället i stort. Det är givetvis inte fel i sig att sträva efter att få acceptans för det man brinner för och har aktiverat sig för – den rätten har vi alla – men det blir synnerligen oärligt när man, för att lura med så stora skaror som möjligt, låtsas som att det handlar om något annat än det egentligen handlar om. Ja, och så handlar Pride givetvis om normkritik.

Hela hbt-ideologin går långt ut på att arbeta mot och riva ner tvåkönsnormen. Detta nedrivande – som är det kanske allvarligaste hotet mot det ordnade samhället och människornas välmående idag – marscherar man alltså också för om och när man deltar i en Pride-parad. För övrigt så hittade jag en väldigt intressant debattartikel angående detta med normupplösningen och anknytningen till hbt-ideologin, skriven av Olof Edsinger.Ta gärna del av den!

4 kommentarer:

  1. "Det kanske allvarligaste hotet mot det ordnade samhället och människornas välmående idag"
    Hur många människor mår bra av att delas in i en könskategori och bli tilldelad uppgifter och roller som nog verkligt sällan passar in. Och Pride handlar om jämlikhet, om att alla får vara sig själva och att vara bra som man är. Om inte det är kärlek vet jag inte vad som är.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hann också tänka att om det skulle vara det allvarligaste hotet i vårt samhälle - då har vi nog kommit långt! Då statsministern höll tal till finska folket om hur svåra tider vi upplever nu så var det nog andra frågor han höll fram.

      Radera
    2. Anonym 15:25. Hotet blir desto större av att så få inser det och tar itu med det.

      Radera
    3. Bicca. Ett av problemen med dagens situation är att människan har blivit alltings mått. Om en människa inte tycker sig passa in i en norm är det normen det är fel på, inte människan. Detta är speciellt galet i en situation där vi drabbats av en ideologi som verkar upplösande och förstörande på det mänskliga psyket. Således blir vår situation dubbelt så svår eftersom situationen är självaccelererande och det som kunde korrigera den (normer och insikten att människan inte är alltings mått) har satts ur spel. Det är så här katastrofer blir till.

      Radera