torsdag 8 september 2016

En andra chans!


Det är inte alltid man får en chans att göra om och göra rätt. Vissa gånger händer det, och då borde man passa på att ta chansen. Idag inleds riksdagens behandling av det nya medborgarinitiativet i äktenskapsfrågan. Vårt initiativ, skulle jag vilja skriva, även om väldigt många har gjort oerhört mycket mera än jag har gjort för att detta initiativ skulle komma så här långt. Men nu har alltså riksdagen getts en möjlighet att göra om och göra rätt denna gång. Vi får hoppas och be att våra folkvalda verkligen tar denna chans nu då också. Ett felaktigt beslut kan man eventuellt se som ett misstag, två skulle vara betydligt svårare att förklara bort.

Det märks, givetvis, vilken sida media står på. När det talas om detta nya initiativ vinklas gärna de uppgifter som ges. Speciellt tydligt blir detta när det gäller statsminister Sipiläs uttalande om att regeringen kommer att respektera den förra riksdagens beslut. Som mediekonsument får man intrycket att detta innebär att Sipilä, och riksdagen i stort, kommer att rösta mot detta nya initiativ, men det som Sipilä har sagt är att regeringen inte kommer att komma med något nytt förslag i saken. Detta medborgarinitiativ är dock en helt annan sak. Med detta sagt så kan jag givetvis inte veta hur t.ex. statsministern ställer sig till detta. Men som en man av väckelsen torde hans personliga åsikt vara nog så klar. Nu visar det sig om han är beredd att stå upp för den också om och när det kan rendera honom stark kritik.

Men, som sagt, nu har riksdagen getts en möjlighet att korrigera ett fullständigt galet beslut. De har fått en andra chans. Vi får verkligen hoppas att de tar den.

2 kommentarer:

  1. Har du någon pejl på hur många som undertecknat nu, jämfört med förra gången?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 17:39. Det är över 50 000 båda gångerna. Det förra hade flera namn, men det förklaras långt av att det var många yngre som undertecknat det (på nätet) medan många äldre (och visare!?!) som står bakom detta senare initiativ kanske inte är lika vana att röra sig på nätet.

      Radera