torsdag 10 oktober 2019

Om vad som händer bakom det som synes hända, del 2


De senaste åren har alla som följer med nyhetsmedia i våra av värdeliberalismen dominerade länder fått sin dagliga dos av "Trump-bashing". Vår mainstreammedia tar till synes okritiskt in mycket av det som vänstermedia i USA skriver om Trump, och om vi skulle tro allt som skrivs i vår media får vi lätt bilden att Donald Trump är mer eller mindre galen och en stor skurk som borde avsättas från presidentämbetet så fort som möjligt. Det här är emellertid bara en sida av myntet. Donald Trump är mycket impulsiv, han är garanterat en av de mest självtillräckliga presidenterna USA någonsin har haft, och hans medarbetare borde ta ifrån honom hans mobiltelefon med hans twitterkonto. Men. Som president har han verkligen inte varit den katastrof som vi bringas att tro när vi, genom vår media, får del av det som vänsterpressen skriver om honom i USA.

Men vänsterpressen fortsätter det oaktat med sin "Trump-bashing", och demokraterna i USA fortsätter med sina mer eller mindre hopplösa häxprocesser mot honom. (Och vår media hakar som sagt på som om allt skulle vara sant.) Den stora frågan vi behöver fråga oss är VARFÖR? Svaret är egentligen ganska enkelt. Det handlar egentligen inte om Trump, utan om att USA har en republikansk president och en republikansk senat. Trumps oerhört kantiga personlighet gör det bara lite enklare för vänstern. Vi har i USA något som kallas för ett "kulturkrig", och det har rasat redan en längre tid. Detta kulturkrig koncentreras idag egentligen till en enda fråga, nämligen abort. Och det är där skon klämmer och detta är orsaken till vänsterns fullständigt oresonliga hat mot Trump och mot republikanerna.

Sedan det synnerligen tvivelaktiga domslutet i Högsta domstolen 1973 har USA haft fri abort. Och med fri abort menas verkligen FRI abort. Så länge barnet är i livmodern är det nämligen fritt villebråd. Den fria aborten möjliggjordes med beslutet i Roe vs Wade 1973, och den fria aborten har sedan dess garanterats av en värdeliberalt dominerad Högsta domstol. Donald Trump har hittills, med hjälp av den republikanskt dominerade senaten, tillsatt två konservativa domare i HD; Neil Gorsuch och Brett Kavanaugh. Gorsuch var inget problem för USA:s vänster eftersom han ersatte den likaså konservative Antonin Scalia. Men Kavanaugh... Vi minns hur hela USA (nåja, halva) kom nära ett uppror och hur vänstern gjorde allt för att förgöra Kavanaugh när maktbalansen på detta sätt skiftade i HD. Det står nu 5-4 till de värdekonservativa/originalisterna, och nästa domare som torde avgå (troligtvis med döden) är den cancersjuka 86-åringen Ruth Bader Ginsburg – som också hon hör till den krympande skaran värdeliberala abortförespråkare i HD. Om Trump skulle få tillfälle att, med hjälp av en republikans senat, ersätta också henne skulle USA gå upp i limningarna. Och det är riktigt sant. Det är därför vänstern hyser ett så oerhört, oresonligt och närmast hysteriskt hat mot Trump – och mot alla abortmotståndare. De har nämligen insett att deras sida håller på att förlora striden om den fria aborten.

Redan nu arbetar vänstern/demokraterna på att försvaga HD:s legitimitet (genom att fortsättningsvis försöka misskreditera Brett Kavanaugh). Målet med detta är förstås att ifall det skulle gå så att abortfrågan igen kommer upp i HD och Roe vs Wade faller (vilket är troligt) så kan vänstern alltid försöka obstruera mot detta utslag. Men för att det ska lyckas måste HD:s trovärdighet och legitimitet kraftigt naggas i kanterna – vilket alltså är under arbete.

Men i vilket fall som helst FÅR inte Trump fortsätta som president. Helt enkelt för att Bader Ginsburg knappast överlever ännu fem år av republikansk domarutnämningsrätt. Därför griper vänstern efter alla halmstrån som syns för att på alla sätt underminera Trump och få honom att se så dålig ut som möjligt. Riksrättsförfarandet är givetvis dömt att misslyckas, men målet med det är knappast att lyckas avsätta honom utan att ge den demokratiska utmanaren i valet 2020 så bra chanser som möjligt att vinna. Högst troligt är detta ändå kontraproduktivt eftersom högermedia i USA (som, i motsats till här, är både befintlig och stark) avslöjar alla anfall mot Trump och mot t.ex. Kavanaugh. Detta hör dock, som sagt, inte vi här alls något om eftersom vår media alltså bara är ett stumt eko av vad vänstermedia i USA skriver. Anfallet mot Kavanaugh inför senaste val blev högst kontraproduktivt eftersom det mobiliserade högern och därmed räddade senaten i republikanska händer. (Och om någon, t.ex. jag, försöker bredda perspektivet genom att skriva kommentarer om detta på exempelvis Svenska Yle blir dessa censurerade.)

Det handlar alltså om abort och om den fria aborten. Inte om Trump. Men det är Trump som får klä skott för vänsterns attacker i detta synnerligen brutala och skoningslösa kulturkrig. Och vår media får oss alltså att tro att det är Trump det handlar om.


10 kommentarer:

  1. En (fd?) notorisk äktenskapsbrytare som plockar billiga poäng genom att fria till de konservativa som Hitler. Det finns mycket av Hitler och ett rent barnsligt behov hos honom att ha jasägare i staben. Han är inte kantig; han är labil och blir orsak till mycket lidande för t ex kurder och israel opålitlig som han är. Om du tror att han bryr sig i abort personligen så säger jag som närpesgubben sasdå hitler kom till makten. Har de nu satt in satan vid makten? Jo det hade de. Vad du i övrigt tror av hans kosmetiska åtgärder är vad de gjorde som tog till hitlerhälsningen för att inte ' bryta mot överheten.' He e myki som int ja förstår med politik överhuvudtaget men jag fick verkligen värre vibbar när jag såg trump komma än då jag såg putin 1998 och han är ännu farligare men trump är farligt labil. Ingen bättre värld blir det trots förbud mot abort vilket nog är bra så att man vet vad som är rätt. Men så länge naturbalken äktenskapsbalken och hädelsebalken och måttlighetsbalken handhas som idag så lever vi mitt i ett vilddjur benämnt ' världen'. Den kan tvingas ge efter på någon punkt medan den trälbinder oss i övrigt. Du ska inte tro att trump bryr sig i foster: den strittaren hos horor som han sedan förödmjukar som de flesta gör när tillfällighetsligget inte mera smakar. Ner med världen. Full straffdom så slutar våra välfärdskrior.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. Jag tror att du har helt rätt när det gäller Trumps egen syn på abort. Men den är fullständigt irrelevant i det här sammanhanget. Det som betyder något är att han har tillsatt domare som kommer att rösta ner Roe vs Wade.

      Radera
  2. Du tror alltså på riktigt att när Trump under sitt samtal med Ukrainas president ville att Ukraina tittar närmare på Biden & son så hade han Ukrainas bästa för sina ögon? Om det är så att USA inte kan ge bistånd till ett land där det förekommer korruption borde de väl inte ha betalt ut något alls innan det står klart att korruptionen är åtgärdad? Likväl betalade de ut biståndet kort efter samtalet.

    Att påstå att hela cirkusen skulle bero på att demokraterna vill ha kvar fri abort är nog att dra litet väl förhastade slutsatser.

    Nämn gärna några bra saker som Trump har gjort. Jag följer för det mesta med de liberala rapporteringarna och där lyser inte de goda sakerna igenom så lätt. Men som sagt, nämn gärna några saker som han har gjort som du tycker är bra.

    L

    SvaraRadera
    Svar
    1. L. Inte påstår jag att Ukraina-cirkusen beror på att demokraterna vill ha kvar fri abort. Trump trampade nog (åtminstone en aning) i klaveret där. Men inte värre än mycket annat han gjort och klarat sig ur. Men demokraternas försök att använda Ukraina-fadäsen för att få bort honom har mycket med kulturkriget att göra.

      Arbetslöshetssiffrorna i USA är rekordlåga. Hur mycket detta har med Trumps göranden och låtanden att göra kan man förstås inte säga, men han är president OCH arbetslöshetssiffrorna är rekordlåga. Avspänningen med Nordkorea är en positiv sak. Han har utsett två bra domare till HD. Han drog tillbaka det statliga stödet för organisationer som jobbar för att abortera så många afrikanska barn som möjligt. Han lyfte fram förföljelsen av kristna ute i världen på ett sätt som få, eller kanske inga, andra amerikanska presidenter har gjort. Detta nu för att nämna några saker.

      Radera
    2. Hur tänkte du när du nämnde att demokraterna vill ha bort Trump pga abortmotståndet? När jag skrev "hela cirkusen" menade jag nog hela Trumps presidentskap och det uppfattade jag att du också menade, rätta mej om jag har fel.

      När det gäller bra saker som Trump har gjort skiljer sej våra uppfattningar en del.

      Gällande Kavanaugh så säger hans fd rumskompis såhär: https://www.youtube.com/watch?v=UQGrTMLYTCI&t=117s

      Arbetslösheten har varit på sjunkande i USA en längre tid och Trump har klarat av att inte vända trenden: https://www.washingtonpost.com/resizer/x2qUX2BTODEQrGA4ohK2LBPhyHM=/1484x0/arc-anglerfish-washpost-prod-washpost.s3.amazonaws.com/public/PFQ6YIXPWFFILNPVBJCAXCUUMY.jpg

      Om det sen är frågan om avspänning i Nordkorea eller inte kan jag inte bedöma, men Trumps glorifierande av deras ledare och andra envåldshärskare är olustigt.

      Det statliga stödet till organisationer som jobbar för att abortera så många afrikanska barn som möjligt känner jag inte till, inte heller att Trump lyft fram den kristna förföljelsen. Jag förstår och respekterar att dethär är saker som du uppskattar.

      Det som får nackhåren att resa sej på mej när det gäller Trump är hans helt obalanserade uppträdande på Twitter och överlag i presskonferenser. Om du inte följer hans Twitter-konto borde du ta en titt på vad han skriver. Jag gör det emellanåt, men efter tre minuter börjar jag ofta bli lätt illamående och tittar på något mera upplyftande. Ett exempel på minst sagt märkligt beteende är när Niinistö och Trump träffas och Niinistö efter ett tag får en fråga av reportern: https://www.youtube.com/watch?v=hc8kysUerAU. Niinistö fick aldrig en chans att svara på frågan.

      Dessutom verkar han ha stora problem att förstå vem som betalar importskatterna som han så villigt sätter på importerade produkter. Inte lär det vara de tillverkande och exporterande länderna som han i otaliga sammanhang påstått.

      Jag skulle sova bättre på nätterna med en något mindre impulsiv, icke-narcissistisk person vid rodret i USA, särskilt med tanke på att han sitter på kärnvapenknappen.

      L

      Radera
    3. L. Som jag skrev så borde de ta hans mobiltelefon av honom (med twitterkontot och allt). Det skulle lösa många knutar och bidra till mycken avspänning både här och där. ;) Och ja, jag skulle nog också sova bättre med någon annan i Vita huset. T.ex. Mike Pence.

      "Hur tänkte du när du nämnde att demokraterna vill ha bort Trump pga abortmotståndet?"

      Det tror jag nog att jag förklarade ganska utförligt i texten ovan. De vill ha en demokrat i Vita huset för att kunna tillsätta domare som vill upprätthålla Roe vs Wade. Den här frågan är så oerhört mycket större i USA (på båda sidorna) än vi någonsin kan förstå.

      Radera
  3. Kan inte förstå varför de sk konservativa kristna måste vara så besatta av aborter? Hur som helst är trenden inte den som Kristian önskade i USA. Även fast 30 procent av jänkarna röstade på en totalt korkad lögnare som totalt fick mindre röster än Hillary så är inte alla amerikaner korkade.

    Nedan statistik på åsikter om aborter i USA

    http://tiny.cc/5bhbez

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop. Kristna människor kämpar för de svagaste i samhället. När miljoner små barn mördas varje år är det inte så konstigt att kristna står upp för dessa. Det är inte besatthet, det är medkänsla och kärlek. En intressantare fråga är varför liberala är så besatta av att bibehålla denna vidriga och fullständigt omoraliska rätt.

      Sedan är frågan fel ställd i den opionionsundersökning du länkar till. "Should Roe vs Wade be compleately overturned?" Vad är det? När frågan ställdes så trodde de som svarade att detta innebar att att aborträtten helt skulle försvinna. Men Roe vs Wade handlar inte om det utan om att de enskilda staterna inte längre fick bestämma i frågan. "Blå" stater kommer fortfarande få ha kvar sin fria abort när Roe faller, men de stater som vill begränsa aborträtten, lite eller mycket, skulle få rätten att göra det.

      Radera
  4. Inget fel i att fokusera på vad som händer i USA men jag tror mera på att fokusera på vad som händer i mellanöstern... Alla har vi väl läst i nyheterna om Turkiets invasion i Syrien ? Kan följande video ha några uns av sanning ? https://www.youtube.com/watch?v=0Cq340CtbW4

    SvaraRadera
  5. Intressant med folk som i stil med TigerDan i länken ovan beskriver sig själva som "prophecy addict". Om han skulle ha rätt får vi väl inom en överskådlig framtid se hur Gud själv gör processen kort med vissa länders arméer.

    På 1970-talet hade vi bl.a. David Wilkerson i USA och exv en Folke Thorell i Sverige, som målade upp det ena skräckscenariot efter det andra. I båda fallen kunde man säga att fantasin överträffade verkligheten.

    Undervisning av det där slaget ska tas emot med ett långtradarlass salt.

    SvaraRadera