torsdag 6 juni 2019

En galen värld!

Vi människor kan vara grymma. Jag läste just en nyhet på Iltalehti som berättade om två isländska fiskare som fick en Grönlandshaj i sitt nät. Grönlandshajar kan, by the way, bli så gamla som 500 år. Männen kapade stjärtfenan av hajen och släppte den tillbaka i havet för att möta en långsam och säkerligen plågsam död. Som djurvän blir man illamående av att läsa dylika nyheter, men samtidigt kan jag inte låta bli att reflektera lite över de reaktioner/kommentarer detta sjuka dåd gav upphov till under nyheten på Iltalehtis webbplats. Där finns mycket fördömanden, många rent av hatiska kommentarer och sådana som önskar livet ur de två fiskarna. Och ja, jag kan förstå att man kan vara arg. Det blir jag också när jag läser en dylik nyhet. Men ändå. Proportionerna är nog lite galna här.

Jag läste en annan nyhet på nätet, en nyhet som handlade om aborter. I texten citerade skribenten ett avsnitt ur Päivi Räsänens bok om abort, och där berättades om hur ett aborterat barn levde och låg och kämpade för att andas i "åtminstone tio minuter" efter ingreppet. Sjukhuspersonalen fick täcka över barnet med ett lakan för att inte tvingas se på dödskampen. Där berättas också om en läkare som hittade en annan läkare som stod, likblek, och lutade sig mot en vägg. Den första läkaren frågade om allt var ok, på vilket den likbleke läkaren svarade att han just utfört en abort med sugmetoden (där barnet sugs ut ur livmodern i delar), varpå ett lösslitet ben hade ramlat ur maskinen ner på golvet. Han konstaterade att: "Vi arbetar som bödlar!"

Proportionerna, var det alltså. Människor går, riktigt nog, i taket för att en haj blivit plågad till döds. Men samtidigt anser en stor majoritet av folket (säkert också många av de som skrivit arga kommentarer på Iltalehti) att det på det stora hela är helt i sin ordning att riva ihjäl en liten, oskyldig människa eller att låta ett litet barn ligga och försöka kämpa för att hålla fast vid livet efter en abort, säkert med stora plågor, för att sedan till sist dö.

Det är en galen värld vi lever i.

12 kommentarer:

  1. Angående aborter är nog det värsta då man börjar använda termer som "mänskliga rättigheter" då det gäller att slakta ofödda barn ! Typ, "man börjar tumma på mänskliga rättigheter då man inskränker rätten till abort"....

    E

    SvaraRadera
    Svar
    1. E. Sant. Det visar hur skev argumenteringen är i den här frågan. Den främsta rättigheten, den som "trumfar" alla andra i en situation där rättigheter kolliderar med varandra, är rätten till liv. Men det "glömmer" förespråkarna bort.

      Radera
  2. Aborter kan vara omänskliga. Men fostret som täcktes över levde bara 10min om min finska inte sviker mig. Genom att återge det fel så ger du abortfanatikerna en liten möjlighet till att försöka blanda bort korten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Aborter kan vara omänskliga."... Finns det verkligen gånger då de är mänskliga ???

      E

      Radera
    2. Patrik. Tack för påpekandet! Timmen tog jag ur minnet när jag skrev texten. Sådant har också förekommit, men här stod det om "åtminstone tio minuter". Jag korrigerar texten!

      Radera
  3. Det tragiska är att det nog på få ställen har gått att återställa Guds principen där man ändrat på ordningen i vilken fråga som helst gällande Kristi bud och råd. Enskilda kan nog ännu få förlåtelse i och vid ånger om de kommer i kontakt med det glada budskapet; evangelium om ALLA synders förlåtelse och förblir i ånger och tro på den Vägen icke glömmande behovet av Nåd över också det vanliga livets avguderier och elakheter likgiltigheter , ja all slags synd inte bara de grova med fylleri och otukt och äktenskapsbrott, mord och dråp och styggelse, girighet ,missunsamhet, falskt vittnesbörd, lögn droger och dyrkande av avgudanamn och bilder. Det är fasansfullt hur lätt ordet abort väger när vi skriver det. Men när det åskådligörs som i bloggen så fasar man. Och fast man fasar; det syns vara så rotat i vår tid och oerhört många män och kvinnor,vanliga hyggliga för det mesta är barnamördare för att inte tala om sjukvårdssystemet som bär ansvar också, att man inte vågar ta itu med frågan annat än om ngn skulle nämna det själv. Det finns en pragmatisk del i oss själva som vill undvika att ta hatet som kommer emot fram tills de inser sin synd och brott. När man tänker på vad ngn kunde ha hamnat att göra fast man hade en försiktig ungdom och inte sådde hämningslöst så nog ångrar man då synden när man tänker på vad följderna kunde ha varit.

    SvaraRadera
  4. Och, sedan har vi mink och rävfarmarna som låser in de stackars små djuren i små burar bara för att sedan klubba och slita skinnet av dom...

    Jo, ondskan finns i många former!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, tänk bara på alla de sönderkvävda organismer som nu finns prydligt plastiga eller rykande motoreffektiva för att driva samhälle och debattfora.😏.Energi energi och i pillerform mot skizofreniskizofreni. Vad jobbar du med då. Huru många fågelmatsinsekter dör på vägen, framförallt vid överhastighet? Vi är alla mördare och skinnslitare i hög grad men den som Gud kallat som håller Tron och Ordet är fri från världens synder intill frälsningens fullbordan. Och de flesta av oss/dem är tusenfalt ärligare och oskyldigare än avundsjuka detaljåklagare. Även träden och gräsen visar smärtobeteende jag hela skapelsen suckar och våndas i väntan på att vad Gud välsignat skall komma till Guds barnaskaps frihet.

      Radera
  5. Förr i världen fanns en bil som kallades ' smala- måssi' alltså en moskvichz gjord i en totalitär stat, nuförtiden finns otaliga män av fanatisk, alkohol och drog och veganåsamkad smalabeinskaraktär som kommer av att de inte unnar sig mat som förr höll hederligt folk stadiga. Inte ens arbetslöshet åstadkommer detta som när Gud gått en omgång med sina fyra plågor blir vanligare än någonsin. Jag ber om ursäkt inför dem vars kroppskonstitution av naturen är smalare än ' normalt' medelmått. Den förstnämnda sorten har på grund av sin fanatism sedan problem med sedvanlig mat då de kritiserar en näring ja nästan en naturnäring om vi låter bli att tänka på seminering och allt det som moder djurhållning i väst består av. I vårt högmod kunde vi tänka på; har vi råd att kritisera andra mera jordnära kulturer när denna på allvar kom igång med hitler på allvar. Allt är inte Gud som brummar och allt är inte orenhet som luktar. Se schemat för kulturers uppgåbg och fall i Bibel och historia och vet att stridsbasunerna ljudit eller ljuder och de flesta kommer bara att se de vanliga bomberkulorgranatermissiler och otaliga döda. Ty Stark är Herren som dömer oss!!! I Jesu namn

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nåja. Är man smal kanske man vän vid lite föda klarar nödtid bättre fysiskt. De kristna varhelst de är må tänka på Jesu ord om mat och kläder och annat i Bibeln

      Radera
    2. Det blev mig till synd liknelsen om smalabeinskaraktär. Gud ser inte till person el yttre. Förlåt min lagiskhet du som blev sårad. Ulrik

      Radera
  6. När vi tackar Gud för det goda i denna materiella världen; tackar vi Honom också då när ' utvecklingen' kräver ett rfidchips eller motsvarande i handen eller pannan för att få handla och vandla i detta goda????? Jag vill ha många svar och förslag hur vi skall hindra utvecklingen. Med bankkorten av chippsmodell är vi redan mer än halvvägs. Känner mig inte beredd men vill med Guds hjälp vägra.

    SvaraRadera