lördag 29 juni 2019

Varför fortsätter vi?

Jag läste en artikel i dagens Iltalehti – en av många som handlade om hbt. (Där finns nog också artiklar om annat, men de är inte många.) Just den här artikeln gjorde mig extra beklämd. Lite som den kommentar som en anonym kommentator skrev här på bloggen på förmiddagen. Och vilken är orsaken till att jag känner mig beklämd? Jo, att det ska vara så förtvivlat svårt att lyckas kommunicera åt andra människor vad det handlar om när vi lyfter fram och varnar för den könsnihilism som, speciellt i Pride-tider, går fram som en ångvält speciellt i media. Beror denna svårighet på att vi är så dåliga på att kommunicera, eller handlar det om att den andra sidan är så fast i sina förutfattade meningar om oss och vårt budskap? Eller beror det, som jag flera gånger har hävdat, på att dessa människor har blivit slagna med blindhet? Eller handlar det om att, i just denna fråga, bara en hållning kan accepteras, alltså att alla reservationslöst och utan villkor kapitulerar och accepterar hbt-folket och ger dem tolkningsföreträde både i allt som har med kön och sexualitet att göra och även när det gäller vad Bibeln säger? Eller handlar det om att det är enklare att avfärda obekväma åsikter och fakta om man lyckas stämpla de som framför dessa som skulle de vara hatande och homofobiska? Som om skulle de vara direkt fientliga?

Jag tror faktiskt att svårigheterna beror på allt detta sammantaget. Vi försöker tala sanning i kärlek, men vi uppfattas, beskrivs och stämplas som hatiska. Vi kallas homofober och, faktiskt, satanister! (Det var något nytt.) I artikeln i Iltalehti sägs det att vi "strider mot" transpersoner och homosexuella. Som om dessa på något sätt skulle vara våra fiender. I själva verket är det ju precis tvärtom! När vi engagerar oss gör vi det för att vi bryr oss om dessa människor. Vi strider inte mot dem, utan för dem. Dessa människor är inte våra fiender, utan de är offer i en kosmisk strid mellan ljus och mörker, mellan godhet och ondska. Motståndarna är inte människorna, utan de "ondskans andemakter i himlarymderna" (Ef. 6) som bedrar, ljuger och fördärvar.

Vi försöker avslöja lögnen och i stället erbjuda människorna sanningen. Och allt detta i kärlek. Men tyvärr är vi, jag själv inberäknad, inte alltid så bra att göra detta på ett sätt så att det blir klart vad det är vi håller på med. Lägg sedan till allt det andra jag nämnde ovan, speciellt detta med att alla förväntas acceptera de lögner som serveras oss när det gäller kön och sexualitet, och då är vi i den situation vi nu befinner oss i. Där den stora stämpeln kommer fram och orden "hatisk" och "homofobisk" sätts på allt och alla som inte lägger sig platt för hbt-ideologin.

Så varför fortsätter vi, trots att ingen vill förstå oss? Svaret är enkelt: För att vi bryr oss. För att vi älskar. För att vi älskar både sanningen och också dessa stackars människor som har blivit bedragna av Lögnens Fader och sitt eget syndiga kött och som sitter fast i detta nät av lögner. Och för att vi alla, vi och våra barn och barnbarn, ska leva i den här världen. Vi vill inte att lögnen ska få regera ostört. Vi vill inte leva i en värld där lögnen regerar. Det blir både svårt och tungt att leva i en sådan värld.

8 kommentarer:

  1. Det där är ett ämne du borde debattera med Gud om, om du inte gillar hans skapelse. Det är trots allt han som skapat oss som homosexuella.

    Tråkigt för dig att det stör dig...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 18:36. Det behöver jag inte göra, eftersom Han har sagt hur det ligger till med den saken. Ingen är skapad homosexuell. Allt som är annorlunda än det är skapat är sedan ett resultat av synden. Synden perverterar. Allt och alla. Den är som ett virus som skadar oss människor och som till sist dödar oss. Och som sagt är vi alla märkta av den. På olika sätt.

      Radera


  2. Kristian Nyman29 juni 2019 18:44

    "Han har sagt hur det ligger till med den saken". Var har du hört det?

    Sedan, är du väl inte homo, så hur kan du veta något om vilka känslor och tankar en homosexuell lever med. Allt du säger är därför bara lögner och dina egna rätt så störda fantasier!

    "Synden perverterar. Allt och alla. Den är som ett virus som skadar oss människor och som till sist dödar oss". Stackars, stackars dig...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 18:44. "Var har du hört det?"

      Det är bra att du frågar eftersom detta är den centrala frågan i denna diskussion. Gud har uppenbarat sin vilja och en massa saker om både oss människor och om sig själv och om skapelsen i sitt ord, Bibeln. Som lutherska kristna är Bibeln för oss den självklara auktoriteten här. Så som svar på din fråga: Det är där jag har hört det.

      "Sedan, är du väl inte homo, så hur kan du veta något om vilka känslor och tankar en homosexuell lever med."

      Nej, det är jag inte. Men för själva saken har detta ingen betydelse. Uppenbarelsen är vad den är, och den är objektivt den samma för alla oberoende av vilken sexuell läggning vi har.

      "Allt du säger är därför bara lögner och dina egna rätt så störda fantasier!"

      Den där meningen följer inte logiskt sett på något av det du tidigare har påstått. Du kanske ANSER att det är så, men du har inte lett detta påstående i något bevis, utan detta blir bara ännu ett i raden av personliga påhopp. Som, måste jag säga, håller på att bli ganska tröttsamma.

      "Stackars, stackars dig..."

      På vilket sätt skulle det vara synd om mig? För att jag har en realistisk människosyn och en realistisk syn på världen? Säg då hellre "stackars alla de de som lever sina liv med en falsk människo- och världsbild".


      Radera


    2. Kristian Nyman30 juni 2019 07:07

      Som man kunde gissa, ingen fakta bara bländverk.

      Jag tycker synd om dig för att du är så rädd för oss homosexuella. Därför sa jag, stackars, stackars dig...

      Radera
    3. Anonym 10:05. Nej, kom igen nu! Bättre kan du! Eller kanske du inte kan bättre?

      Radera
  3. Kanske du Kristian skulle sluta att läsa tidningar,höra på radio osv. Eftersom allt värdsligt utanför din egen bubbla(som är det enda rätta enligt dig)stör dig! Bara ett tips!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 23:03. Att något stör en människa är ingen orsak att sluta ta in det. Gör man så låser man bara in sig i en bubbla. Många människor idag har gjort det, och det håller i själva verket på att bli ett verkligt samhällsproblem. Därför hoppas jag verkligen att ingen tar ditt tips på allvar! Jag kommer då sannerligen inte att göra det.

      Radera