måndag 10 juni 2019

Hela Svenskfinlands radiokanal?

Jag har slutat lyssna på Radio Vega, och Extrem har jag aldrig lyssnat på annat än någon kort stund i misstag när jag inte vetat vad jag fått in för kanal. Nå, det här är knappast någon överraskning för någon. Emellertid läser jag nyheter på Svenska Yle på nätet och blir med jämna mellanrum censurerad när jag kommer mig för att skriva någon kommentar. Den som har följt med här på bloggen en tid vet om det här också och att jag tycker mig ha insett att Yle, och Svenska Yle i synnerhet, är ett skattefinansierat propagandainstitut för rödgrön värdeliberalism i allmänhet och regnbågsfrågor i synnerhet. 

Idag publicerades listan på sommarens sommarpratare i Radio Vega på Svenska Yles webbplats. Varje år när det har skett har jag med en ständigt otillfredställd förväntan gått igenom listan och hoppats hitta någon konservativ kristen, värdekonservativ politiker eller annars bara konservativ tänkare. Men icke. År efter år uppfylls nog regnbågskvoten. Så också i år, för övrigt. Sedan har det varit värdeliberaler i långa banor. Även ett par liberala kristna - det senare också i år. Men år efter år lyser de konservativa med sin totala frånvaro. Speciellt gäller detta givetvis konservativa kristna.

Vilken slutsats kan man dra av detta? Att det inte finns några konservativa människor i Svenskfinland? Nej, vi finns nog. Vi är t.o.m. betydligt flera än regnbågsmänniskorna, vågar jag påstå. Men vi får tydligen inte synas och höras. Inte på Radio Vega, åtminstone. Den enda slutsatsen jag kommer på som kunde tänkas äga giltighet är att Svenska Yle och Radio Vega helt enkelt INTE VILL vara hela Svenskfinlands radiokanal. Regnbågsmänniskornas radiokanal. Givetvis! (Och det går inte att ta miste på viljan att sprida propaganda för deras sak heller.) De värdeliberalas radiokanal. Förstås! Men de värdekonservativa, och speciellt de konservativa kristna, de ska varken höras eller synas. Radio Vega är inte deras radiokanal. Radio Vega är inte vår radiokanal.

Men vi förväntas nog betala för eländet.

16 kommentarer:

  1. Kanske du kan "ratta in" Radio Dei på radion ? https://www.radiodei.fi/sisalto/ohjelmat/ohjelmatiedot/ Inte behöver ju allt vara bra där heller men kanske bättre än Yle Vega... ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 22:01. Tyvärr får jag inte upp radio Dei i radiohörlurarna. Så jag kör med issues.etc i stället...

      Radera
    2. Vet inte vad du menar med "issues.etc i stället..." , sökte mera på Radi Dei -taajuudet, och fick följande resultat med frekvenser för olika områden https://www.radiodei.fi/info/taajuudet/ Nog borde det väl höras från Kokkola/Karleby ? Vill bara säga ännu en gång att allt är nog inte säkert bra på den kanalen heller... Måste också erkänna att jag inte lyssnar själv men har några gånger sett uppmaningar till att lyssna på vissa bestämda programinslag.

      Radera
    3. Anonym 22:17. Jag lyssnar med radiohörlurar och sitter för det mesta under plåttak när jag gör det, så signalerna blir för svaga. I bilen har vi nog Radio Dei på snabbval, men jag har faktiskt inte lyssnat så mycket. Jag lyssnar hellre på cd:n med god bibelundervisning när jag kör bil.

      Issues.etc är en oerhörd guldgruva jag kan rekommendera åt alla! Det är en konfessionell luthersk radiokanal (i anslutning till LCMS i USA) som gör poppar av sina program. Jag laddar ner dessa poddar och lyssnar på dem genom telefonen/bluetooth-hörlurar. Fantastiskt! https://issuesetc.org/archive/

      Radera
    4. Inte "poppar", utan poddar. :)

      Radera
  2. Vilket trams!

    Vi bor i ett fritt samhälle, alla har själv rätt att välja hur man vill leva sitt liv. Det här speglar sig i media! Jag är medveten om att det här är något mycket skrämmande och farligt från Kristians synvinkel. Men det får väl Kristian lära sig att leva med, för han kan inte kräva att alla vi andra ska leva och anpassa oss efter hans "religion" (tro).

    Kristian vill gärna se sig själv som en "bloggare", "författare" en sådan där som "vet vad han pratar om", men han misslyckas ändå totalt med att se skillnaden mellan den verklighet vi alla lever i och religionen som bygger på TRO, inte fakta!

    Om han inte gillar samhällets sanna verklighet, så kan han ju hålla sig till Bibelns sagor och föråldrade verklighet. Vi har alla möjlighet att välja själv!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 10:24. Grattis! Du lyckades få in åtminstone tio direkta felaktigheter i en kort kommentar. Strongt!

      Radera
    2. Bra svar Kristian ! Synd att inte Anonym 10:24 har ögon att se med och öron att höra med... Ändå ska vi inte berömma oss av oss själva och nedvärdera dem som inte ser och hör, ty ett Herrens verk är det att vi fått den förmånen !

      Radera
    3. Anonym 22:24. Amen speciellt till det sista du skriver!

      Radera
  3. Kristian,
    "Vilken slutsats ska man dra av detta?"
    I världen får ni lida (betryck),men var frimodiga jag har övervunnit världen. Joh.16:33
    Uppmuntran i bedrövelsen,läs ledare https://kyrkaochfolk.se
    Gudstjänst och kallelse.
    Fortsätt följa Radio Vega och Yle Vega :-)

    SvaraRadera
  4. Ole, även jag kan citera Bibeln. Tugga på den här :)

    Mos 3 26

    27Om ni trots detta inte lyssnar till mig utan avvisar mig, 28kommer jag i min tur att avvisa er i vredesmod och straffa er sjufalt värre för era synder. 29Ni skall bli tvungna att äta era söners och döttrars kött

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har du inte hört om kannibalismen i Leningrad under kriget, och enligt kvällstidningarna även vid fronten. Bibelns historia och annan historia visar att detta skett t o m ofta. Det symboliska ägandet av söners och döttrars kött är när indifferenta föräldrar kräver att barnen skall anstränga sig där föräldrarna själv felat och barnen utmattas av att tex ta hand om försupna föräldrar eller uppfylla med sin förmåga det som föräldrarna inte gjorde. En annan variant idag är att föräldragenerationen med sina äktenskapsskillnader och otukt måste helt och hållet svälja regnbågsköttet och annat sådant. För att inte tala om skattebrott och ekonomi betingade aborter. Och så bokststavligt kan det komma svält. De Kristi ord i både nt och Gt är Samma Guds Ord. Har vi ju sett i Finlands historia också. Just denna stund syns vara fred och välfärd. Men hur är det i övermorgon. Jag skäms inte för Guds hotelser vilket var din mening att vi kristna skulle softa här.

      Radera
    2. Anonym 17:29 o 17:59
      "Tugga" på de här:-)
      Dåren frågar inte efter förstånd,han vill bara föra fram egna tankar. Ordspråksb.18:2

      Hellre möta en björn som mist sina ungar än en dåre i hans oförnuft.Ordspråksb. 17:12

      Herrens fruktan leder till liv,mätt kan man gå till vila utan att drabbas av något ont. Ordspråksb.19:23

      Radera
  5. Verkar nog som en vansinning Gud det där, rent ut sagt vidrigt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur då? Det du läste var Lagen och Profeterna. I Evangelie tid är Guds bud inte tunga. Han vill att vi som Israel borde ha insett; att be om förbarmande då man inser att man är sådan att man inte kan uppfylla Lagen till sitt inre utan hans nåd och hjälp. Dock önskar Han inte att vi skriver om Lagen utan att vi tacksamt levande av förlåtelse nitälskar för att vara ett ljus i den värld som klagar på Herren fast synden är deras egen. Herren är Barmhärtig Tålmodig Mild och förlåtande men Också Helig Helig Helig och bevisar ofta nog fakta i sina hotelser och den som ångrar sig och Tror på basen av rätt Predikan finner att han ger mycket förlåtelse genom liver bara man inte skriver om och förändrar hans lagar och bud. I Nåden är de inte tunga men när man måste bekänna ibland även grövre synder så nog är det en kamp såsom vid omvändelsen. Ledsen att du klagar på Herren Herren. Vad har han inte gett dig?

      Radera
    2. Anonym 17:59. Läs om, läs rätt! Det blir lättare att vara då ...

      Radera