lördag 15 juni 2019

Om aborter och den feministiska lögnen

Jag har funderat en hel del på hur annars logiska och relativt sunt tänkande människor kan kasta all logik och följdriktighet över bord när det kommer till abortfrågan. För alla tänkande människor är det ju fullständigt självklart att abort innebär att mörda en liten oskyldig människa. Pratet om "kvinnas rätt till sin kropp" är också så fullständigt galet som något bara kan vara. Alla inser att kvinnan förstås har rätt till sin kropp, men när hon en gång har valt att ha sex kan en graviditet bli följden. Att sedan i det skedet ställa sig i ett gathörn och ropa om rätten till sin egen kropp är ju bara ren idioti. Dessutom, om vi skulle bortse från det idiotiska i själva argumentet, inser också alla som ens har gått nära en filosofikurs att ifall två rättigheter hamnar i konflikt med varandra vinner alltid den starkare av dessa. Det lilla barnets rätt till liv trumfar med andra ord alltid över kvinnans "rätt till sin egen kropp".  Detta alltså om vi bortser från det faktum att det senare argumentet de facto är ett icke-argument.

Men så slog det mig: Problemet här är att abortfrågan ligger som grund för en av samtidens mest omhuldade lögner, nämligen feminismen. Abort är faktiskt ett måste för att feminismens löften om total jämlikhet könen emellan ska kunna realiseras. Eftersom en man inte behöver vara gravid ska givetvis inte heller en kvinna behöva vara det. En oansvarig man kan ha sex utan följder, därför måste också en oansvarig kvinna kunna ha det. Ergo: Abort är en självklarhet. Det måste vara det. Om det inte skulle vara så skulle det vara alltför tydligt att feminismen är en lögn. Således blundar feministerna och feminismens förespråkare för de logiska kullerbyttor som måste till för att göra aborterna rumsrena. Och offren i detta är logiken, sanningen och framför allt de små barnen som aldrig får födas. Men det är kanske ett litet pris att tvingas betala för att kunna upprätthålla den feministiska lögnen?

30 kommentarer:

  1. Det lilla fostret är fri från synd och kommer därför med säkerhet till himlen. Tänk så hemskt det vore om barnet föddes till den här hemska världen och blev en syndare, då vore det förlorat för all evighet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur många fel och galenskap går det inte att få på en kommentar. Men som sades försvinner både logik och förståndet när det handlar om att försvara abort

      Radera
    2. Ställer en svår fråga!!! Om föräldrarna inte är i Tron så är de under Lagen och deras livsfrukt också. Då får föräldrarna plikta för barnets undergång och dess öde utkrävs av dem tillika att de själv utkrävs. Om de ångrar och omvänder sig och om möjligt får förlåtelse har nog Gud åt det lilla barnet en sådan väntplats att de alla möts i himmelen. Kan någon klok säga om det jag säger har relevans enligt Tron.

      Radera
    3. Anonym15 juni 2019 09:56 (Kristian?)

      Jasså, där fanns många fel och galenskaper? Varsågod och förklara dem alla då om din intelligens klarar av det!

      Radera
    4. Ulrik Fagerholm15 juni 2019 09:59

      Man kan spekulera och fantisera hur mycket man vill. Det finns ändå inga bevis för någonting.

      Radera
    5. Anonym 11:36. Du är ganska cynisk, måste jag säga. I själva verket finns det bevis för många saker.

      Radera
    6. Anonym 09:47. Anonym 09:56 har fullständigt rätt. Din kommentar är så full av märkligheter att jag inte vet var man ska börja. Så jag ids inte ens. Men du kunde med fördel ta och friska upp dina skriftskolekunskaper en aning!

      Radera
    7. Kristian Nyman15 juni 2019 16:15

      Bevisa det då! Eller, kanske du inte klarar av att driva en debatt framåt? Förolämpningar vet vi redan att du klarar att ge.

      Kristian Nyman15 juni 2019 16:17

      Varsågod, du har nu chansen att förklara vilka märkligheter som finns där och bevisa att du är något annat än ett elakt troll...

      Radera
    8. Anonym 16:40. Jag tror inte att det är någon idé att sätta tid på att försöka undervisa dig om den kristna tron grunder här och nu, speciellt som det går utanför vad den här texten handlar om. Du kan med fördel försöka få tag på någon god troslära-bok, t.ex. Ola Österbackas "Hoppets bekännelse". Där finns noggrant och klartext beskrivet vad Bibeln och den kristna kyrkan tror och lär om arvssynden och om frälsningen. (De två centrala trossatser din kommentar visade att du inte har koll på.)

      Radera
  2. Aborter borde ju vara bra enligt er konservativa. Det föds fler feminister, ateister och homosexuella nu än nånsin förr, och de vill ni ju inte ska finnas bland er "fromma lamm" eller hur?

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop. Till och med du borde veta att ingen föds som ateist eller feminist, ja inte ens som homosexuell. I övrigt håller jag med Ole nedan.

      Radera
    2. Kristian, det betyder även att ingen föds till kristen, eller hur ;)

      Eflop

      Radera
    3. Anonym15 juni 2019 16:26

      Just det! Håller med.

      Radera
    4. Eflop,"ingen föds till kristen",däremot kan du glädja dej åt att du fötts i ett kristet land,alternativet varit att du fötts i Irak,Afganistan, Indien osv.
      I dopet blev du kristen,som det heter i Luthers katekes,
      "Fadern upptager till barn,Sonen ikläder sin rättfärdighet och Den Helige Ande tager sin boning.Det borde du veta och minnas från din konfirmations undervisning!!Därför kallas du kristen en annan sak att du förkastar det som Gud gjort med dej i dopet!

      Radera
    5. Ole, med andra ord föds man som antiteist och blir påtvingad en religion, en tillhörighet du som spädbarn inte vet nånting om. Luther som du hänvisar till var en judehatare och honom vill jag inte ha nåt att göra med.

      Hade jag blivit född i Pakistan eller Indien vore jag muslim eller Buddist eftersom jag blivit påtvingad en saga om gudar beroende på vilka mina föräldrar var.

      Det är en människa eller flera som startat alla religioner och barnen ärver dessa religiösa idéer av sina föräldrar. På det sättet sprids alla religioner som virus i de samhällen människorna växer upp i.

      Eflop

      Radera
    6. Eflop,helt kort,du föds inte ens som antiteist utan till något mycket värre."Ja med skuld är jag född och med synd blev jag till i min moders liv".Ps.50:7 "Köttets sinne är fiendskap mot Gud,det underordnar sig inte Guds lag och kan det inte heller".Rom.8:7
      Detta är vår situation inför vår Skapare."Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv."Joh.3:16

      När de gäller din okunnighet och fördomar om den kristna tron och Martin Luther sträcker jag upp händerna!"Hopplöst fall och doktorn grät"!

      Radera
    7. Ole, hur kan du veta vad jag föddes till? de mantran du predikar är uttjatade redan och är betydelselösa.

      Ole, jag vill gärna höra vad jag har för okunnigheter om judehataren Martin Luther?

      Eflop

      Radera
    8. Eflop,vill inte tro på några "hopplösa fall",men undrar ändå om inte den"gråtande doktorns"diagnos är riktig.du är som en "teflonpanna" inget fastnar,du har varit aktiv på bloggen under lång tid,dina kommentarer har kommenterats och bemötts,men inget verkar bita på dina mantran.
      Du vill veta vad din okunnighet om Martin Luther består i,han var ingen judehatare (det får stå för dej)finns mycket att läsa på nätet om reformatorn du kan börja där:-)
      Ett citat om Luther som du kan reflektera över,"kan snarare karaktäriseras som antjudaistiskt än som antisemitsk,hans motstånd var inte rasistiskt eller etnologiskt utan teologiskt"(prof. Forrest Bivens, Forward in Christ 10/13)
      Rekommenderar en bok "Hoppets bekännelse" som Kristian hänvisade till,en lättfattlig bok i dogmatik för lekmän (finns även på nätet)https://logosmappen.net-bocker.
      Dina kunskaper i den kristna tron verkar vara mest okunnighet och fördomar,det kunde vara till fördel eftersom du visar intresse att kommentera på bloggen,"kunskap är all lärdoms moder":-)

      Radera
    9. Håller med dej Ole om kunskapen. En annan bra egenskap för oss människor är om vi förstår vad vi läser :)

      https://sv.wikipedia.org/wiki/Om_judarna_och_deras_l%C3%B6gner

      https://varldenshistoria.se/samhalle/religionshistoria/reformationen/martin-luther-avskydde-judar-och-muslimer

      Ha en trevlig lässtund om den "gode" Luther :)

      Eflop

      Radera
  3. Eflop,du "talar som du har förstånd till",är det inte möjligt att
    skriva vettigare kommentarer när det gäller en så allvarlig fråga
    som aborter?Är generande för en gammal Jeppisbo att läsa din kommentar,ett verkligt bottennapp!!

    SvaraRadera
  4. Jag noterar med inte så liten förvåning att alla negativa kommentarer inte har bemödat sig om att försöka bemöta det jag skriver i texten ovan. Det säger väl också något, antar jag...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kristian Nyman15 juni 2019 16:19

      Vem har Kristian valt att bemöta sakligt då? Det säger också en del, antar jag...

      Radera
    2. Anonym 16:44. Ja, det var en bra fråga. Om du skulle gå tillbaka skulle du se att A. Sådana som bemödar sig om att uppträda sakligt och B. Sådana som är artiga nog att skriva under eget namn blir bemötta sakligt. Anonyma kommentatorer som spyr galla över det som skrivs här (och som oftast inte håller sig till ämnet) förtjänar kanske inte samma behandling. eller vad tycker du?

      Radera
  5. Kristian Nyman15 juni 2019 21:31

    Prästens arbetsuppgifter är att ge vägledning, själavård och undervisning i det kristna budskapet. Som präst hjälper man människor att upptäcka Gud i sina liv och den kristna tron. Personligheten är ett viktigt arbetsredskap för prästen och man skall kunna bemöta alla sorters människor med vänlighet.

    Kristian klarar tydligt inte av det ena eller det andra.

    Att han istället för att vänligt förklara Bibelns ord, väljer att kalla sina medmänniskor för alla sorters elakheter är illa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 10.18. Vilka "elakheter" har jag kallat "alla" för? Vänligen ge exempel!

      Sedan begriper jag inte alls vad det första stycket i din kommentar har för relevans. En präst ska förkunna lagen fullt ut liksom evangeliet fullt ut. I detta ingår inte att släta synden medhårs. Varken de egna synderna eller andras. Men som sagt: Vilken är relevansen?

      Sedan vill jag ännu säga en sak: Varför skulle jag (ännu en gång) sätta tid och energi på att leda dig i de allra första grunderna i den kristna tron här och nu? Jag har inget emot att göra det, i själva verket skulle jag mycket gärna göra det, men erfarenheten har lärt mig att sådana som du egentligen inte är intresserad utan bara är ute efter att obstruera. Om du, mot förmodan, skulle ha ärliga avsikter får du ta personlig kontakt. I annat fall lyder jag Jesu uppmaning gällande pärlorna. Där har du för övrigt en som inte är rädd att kalla de som obstruerar för både det ena och det andra!

      Radera
    2. Inga exempel. Nå, det var väntat. Det går nog att ropa och komma med beskyllningar, men när dessa anonyma avkrävs bevis/exempel så blir det tyst.

      Radera
  6. Anonym 10.18. Jag tror att Kristian hela tiden vänligt förklarat Bibelns ord men alltid kommer återkommande försök att få en upprepning fast de förkastat hans vänliga förklaring gång på gång på gång. Det där med hans ' prästerliga kompetens' är ett barnsligt men skickligt försök att få honom om möjligt att komma i gungning. Men det är så genomskinligt så han skrattar nog bort det bittra i känslan sin om så vore.

    SvaraRadera
  7. Ulrik Fagerholm16 juni 2019 12:15

    Kristians egen personliga åsikt har nog inget värde i frågan. Jag låter var och en själva avgöra om de vill tro på en person som kallar alla för elaka saker, eller en riktig präst som tar sig tid för alla människor med vänlighet och kunskap.

    Att Kristian skulle skratta bort goda råd och kritik, bevisar bara att han inte kan ta till sig kunskap och att han inte är mogen att predika Bibelns budskap. För Bibelns budskap är inte det samma som Kristians personliga åsikter!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kom Jesus för att upphäva Lagen? Svara med Bibelns ord!

      Radera
    2. Och så Guds Ord genom Paulus. Gör vi då lagen om intet; nej, tvärtom vi gör den gällande!!!

      Radera