måndag 29 april 2019

Bedrövligt!

Finlands proffsfotografer (Suomen ammattivalokuvaajat) har tydligen ordnat en fototävling. Segraren i denna första "Finnish Foto Awards"-tävling vann med en bild som, enligt juryn, "förmedlar ett samhälleligt budskap". Och hur ser bilden ut? Var och en kan se efter själv. Men jag varnar, bilden förmedlar inte ett "samhälleligt budskap", utan den är fruktansvärd, vulgär och propagandistiskt. Och framför allt förmedlar den ett budskap att djur och människor på något sätt är likvärdiga.

Det budskap som denna bild förmedlar är väldigt farligt. Jag förstår att det i mångt och mycket är följdriktigt och helt i linje med den utveckling i synen på människan och på djuren som pågår idag. Men likväl behöver det sägas att detta är både vidrigt och oerhört farligt. Det har nämligen visat sig, börjande från Peter Singer själv (fadern till djurrättsrörelsen), att försöket att höja djuren till människans nivå i stället leder till att människovärdet urholkas och synen på människan som något utöver djuren och resten av skapelsen försvinner. Och de följder som detta får är bedrövliga. Nu sällar sig alltså också Suomen ammattivalokuvaajat till den skara av föreningar/instanser som tydligen anser att detta är en bra sak. Blindheten för vilka följder detta får sprider sig, med andra ord.

Observera nu att jag inte skriver detta enbart för att detta är en attack på mitt yrke. Givetvis är det också det, och vi pälsdjursfarmare står i första ledet här, men detta är en sak som kommer att få så oerhört mycket större följder ifall denna utveckling inte utmanas och stoppas. 

8 kommentarer:

  1. Och Gud gjorde åt dem kläder av skinn, står det Skrivet i Guds Ord. Men när man på många håll och på många sätt kastat ifrån sig Guds Ord så blir våra Bibeltankar som ensamma fåglar i öknen och som en isolerad vaktkur långt ute på fältet och människornas närhet. Bilden är bisarr men inte kan den påverka pälsnäringen.

    SvaraRadera
  2. Jag tolkar bilden så att världskvinnan med sitt yttre bryter bibelstabiliteten i gossebarnen och draperat dem som hjälp och vällust kring sin horiska nacke.

    SvaraRadera
  3. Ja ack dessa världsmän då som inte klarar stå emot en kvinnas skönhet. Varför skulle hon vara en hora pga sitt yttre? Alla dessa benämningar av kvinnor som horor. Det är lite lätt tröttsamt. O lågt. O med härskarteknik. Säg nåt med värde i istället.
    Mvh Pia E

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bekanta dig med bibelsymbolik.

      Radera
    2. Om bibelns symboler är av denna art så är det inget att rekommendera att fördjupa sig i. Jag har läst Bibeln o mycket där är inget jag kan stå bakom eftersom den är skriven av dåtidens män ( som vi pratat om tidigare). Dessa män hade sin nutid att ta hänsyn till o dåtidens språk för hur man skulle tänka o agera. Så nej tack.

      Radera
    3. Gud, Jah, Guds Ande har gennom heliga män låtit nedteckna sitt ord i Bibeln. Givetvis Är han oändligtfalt mer än de orden, men för att vi skall veta hur och varför vi skall lära känna Honom och Han som Han sänt som är det viktigaste i livet så kan det vara bra att lära Guds ord och symboler så att vi först och främst väljer en fredlig andlig attityd som fridsamma. Men blir det strid så kan man säga att hordom är att älska annat än Jesu Ord mera än Lag och bön om Frälsning. Gud står för sitt ord. Du har valt din väg. Hoppas du vänder om före eldsjöstranden

      Radera
    4. Här ska Pia få ngt med värde ! Läs följande artikel med kommentarer, https://www.ingridochmaria.se/2019/04/17/opinion-gud-bevare-oss-for-matriarkatet/

      Radera
    5. Instämmer helt med Esa Killström ! "Något av det tristaste som finns är att ingen reagerar på det man skriver."......

      Radera