onsdag 24 april 2019

Vad händer i Frankrike?

I början av Mars vandaliserades St Denis-kyrkan i Paris. I mitten av Mars anlades en brand i den näst största kyrkan i Paris, St Sulpice. Efter detta gick flera alternativmedia-kanaler ut med en varning att Frankrikes kyrkor hotas av mordbrännare. I mainstreammedia hördes inte denna varning. Sedan brann Notre Dame, och ännu medan branden pågick gick myndigheterna i Paris ut med nyheten att branden är en olycka och att någon mordbrand inte misstänks. Saken är i själva verket den att ännu idag vet ingen varför branden startade. Det vi vet är att många muslimer jublade över branden på sociala medier. Vi vet också att islamistiska jihad-rörelser i Europa har uppmanat till terrordåd mot uttryckligen kristna mål i Europa. Notre Dame utmålades ofta som huvudmålet för dessa attacker.

Bara under år 2018 vandaliserades över 800 kyrkor i Frankrike. Det är över två kyrkor per dag! Ofta är det radikala muslimer som ligger bakom dessa brott. Myndigheterna vågar ofta inte berätta hela sanningen om dessa dåd eftersom man inte på något sätt vill späda på "islamfobin". Så i stället för man oss bakom ljuset genom att kalla saker vid andra namn än de borde kallas.

Vad är det alltså som händer i Frankrike? Kyrkor bränns och vandaliseras. Ytterst motvilligt, och med lång fördröjning kan myndigheterna till sist medge att det handlar om islamsk terrorism. Under de senaste åren har en rad terrordåd skett. I de flesta fall har myndigheterna först efter att islamistiska terrororganisationer tagit på sig dåden (och jublat på sociala medier) medgett att det de facto handlar om islamsk terrorism. Först har det hetat att det varit fråga om "störda individer" eller något liknande. Är vi så rädda för "islamofobi" att vi inte vågar se sanningen i vitögat? Rod Dreher konstaterar att när något terrordåd där offren är kristna inträffar är de flesta journalisters första tanke att "O nej, detta kommer att späda på islamofobin!".

Sanningen är att Europa, och speciellt Frankrike, är under attack. Men vi väljer som sagt att blunda för det. Det skulle verkligen inte förvåna om de franska myndigheterna, någon gång i en avlägsen framtid, skulle erkänna att branden i Notre Dame faktiskt var fråga om mordbrand. Givetvis kan det vara fråga om en olycka, men mönstret är nog allt för tydligt för att det inte skulle vara fråga om en anlagd brand.   

7 kommentarer:

  1. Två aktuella länkar angående Notre Dame, https://samnytt.se/video-nagon-tander-eld-ovanpa-notre-dame-bildernas-akthet-bekraftas-av-nyhetsbyra/

    https://www.ingridochmaria.se/2019/04/16/nyhetskronika-allt-skall-tagas-fran-mig/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för länkarna! De var informativa, men speciellt den första var också djupt störande.

      Radera
    2. Månne det inte är 'skökan som uppbränns i eld av vilddjuret' och snart dödas ock köttet. Samma sker snart i större skala. Må också vi norden se vem vi tillhör och vad som Är vår Frid ty i stora drag går det alla lika. Inte frågar vilddjuren av dig förtroende mycket heller när dråparna går fram. Om vi dör må vi se att vi dör i Herren. Lär av skriften.

      Radera
  2. Utan att överhuvudtaget spekulera i vad som är sant eller falskt men Sputniknews som drivs av Ryska staten, kanske inte den mest tillförlitliga nyhetssidan.

    Om ni ens lite känner till editering så vet ni hur lätt det är att få en lite svart plupp att röra sig på en video med liknande låg upplösning.

    SvaraRadera
  3. Det låter ju hemskt, detta med runt 800 vandaliserade kyrkor på ett år i Frankrike.

    När man tittar närmare på fallen handlar det om graffiti, med talet 666 och satanistiska texter sprayade på väggar och liknande, vidare tecken på att högerextremister varit i farten. I några sammanhang förekommer den muslimska trosbekännelsen bland förödelsen. Naturligtvis ser man också betydligt värre skadegörelse än graffiti på sina ställen.

    Breitbart har helt säkert sin agenda i informationsflödet. Så hemskt trovärdig är budbäraren nog inte.

    Utan tvekan ligger militant islamism bakom en del av skadegörelsen. Men den som antyder att islamister skulle stå för alla de här angreppen på kyrkor i Frankrike far nog väldigt ovarsam från med fakta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är sant Esa. Österns och västs antikristiska vilddjur är lika. Västs dock fegare gällande sig själva.

      Radera
  4. En sköka som åsamkat horor och onaturliga sexutövare genom övergrepp är inte värld annat än eld. Säger ju ock Biblia. Andligt är förfallet jämförbart men gfejorna älskar ' hon'

    SvaraRadera