tisdag 2 april 2019

Jag stöder!

I söndags publicerade ÖT en insändare av Mårten Streng. I insändaren uppmanade Streng de båda kvarvarande biskopskandidaterna att vända om. "Ännu finns det tid att vända om, biskopskandidater Bo-Göran Åstrand och Sixten Ekstrand. Vänd om från villoläror, erkänn att ni gått vilse - erkänn det öppet och offentligt - och våga gå med Gud. Ni måste lyda Gud mer än människor."

Orsaken till insändaren är givetvis att de båda öppet deklarerat att de är för vigsel av samkönade par. Behöver jag säga att jag håller med Streng? Det gör jag förstås. Men jag skriver tyvärr också under det sista han skriver i sin insändare: "Kanske jag skriver för döva öron. Loppet är kört? Men ännu finns det i alla fall tid att komma med en varning."

De båda har talat om att de "gjort en resa" i den här frågan, och tyvärr är denna resa ofta en enkel resa utan retur. Det är oerhört sorgligt att se hur dessa två, som båda är utrustade med ett utmärkt intellekt, säljer sig själva på detta förödmjukande sätt för möjligheten att kunna bli biskop. Och det värsta är att de förstås också drar andra med sig på denna fördärvets väg.

Jag håller alltså med om det som Mårten Streng skriver, men jag vill ännu lägga till en sak: Låt oss be för de båda kandidaterna att de skulle ta sitt förnuft till fånga och lyssna på Strengs uppmaning! Ännu finns det nämligen tid att vända om!

15 kommentarer:

  1. Jag är helt säker på att biskopskandidaterna är mer insatt i ämnet än både Mårten och Kristian & Co.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 10:18. Det verkar ju inte så när de kommit till fel slutsatser! :) Nåja. Du kan ju få tro det om du vill.

      Radera
  2. Nu ska jag säga som Kristian brukar, av OMSORG: både Kristian och Mårten har fått detta på hjärnan, det har nått sjukliga mått och er världsbild är kraftigt förvriden. Ni märker inte ens att det finns de som undrar var det står i Bibeln att man uppmanas till en sådan häxjakt som ni bedriver. Det är ingenting annat än häxjakt fast ni inte ser det själva.

    Det finns ett finskt ord som inte har nån motsvarighet på svenska, "myötähäpeä". Det är att skämmas för en annans del. Ju mera ni försöker förklara, desto mera skäms man för ni pratar emot er själva och ni märker inte det ens. Det är inte många som tar er på allvar, man försöker hålla god min.

    LA

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förr sade de samboende också ' häxjakt' när de förmanades. Men allt börjar med att man inte vill tro Guds mening.

      Radera
    2. LA. Nej, verkligen ingen häxjakt. Men du har tydligen missat alla de gånger jag konstaterat att jag inte kunde bry mig mindre om vad två vuxna människor gör i sitt sovrum. Sedan att var och en måste få delta i en pågående diskussion är ju en fullständig självklarhet i en fri demokrati. Men kanske vi inte inte längre lever i en sådan?

      Det är ju synnerligen beklämmande att du säger dig skämmas över vad Guds ord säger. Egentligen säger det faktiskt mest om dig. Jag för min del skäms inte för Guds ord. Sedan kan man förstås alltid diskutera hur man lägger fram Guds ords sanningar, och där har jag säkert mycket att både lära mig och att bättra på.

      Radera
    3. Jag har inte nämnt sovrum, men det avslöjade du att du tänker på.

      Jag skäms inte för Guds ord, utan för dig. Du läser upp orden men handlar helt annorlunda.

      LA

      Radera
    4. LA. Nej inte du, men det är många andra som talar om det. Det är ett legio sätt att uttrycka saken. Det kan man faktiskt göra utan att tänka på det desto mera.

      Sedan gör du nog dig skyldig till väldigt selektiv läsning, måste jag säga. Man kan inte välja och vraka. Läs, gör en god exeges, tro och lyd!

      Radera
    5. Legio sätt att uttrycka? Nej, bäste Kristian, det är nog inte det.

      Jag förmodar att det är din exeges som är den enda rätta, och vilken man ska lyda? Nej tack, Kristian. Det är vad jag skäms över, att du inbillar dig att du har högre fullmakter som du tänker och uttalar dig om. Det här är en rent ut sagt bedrövlig blogg, en riktig styggelse.

      LA

      Radera
    6. LA. Så du har inte hört uttrycket: "Ingen har något att göra med vad två vuxna människor gör i sitt sovrum." Nåväl. Du har nog sovit ganska länge och stadigt. Men må det vara med det som det är.

      Vad gäller exegeser så gäller det givetvis för alla som arbetar med Bibeln och som baserar det man säger/hur man lever att man bör sträva efter att göra en så bra exeges som möjligt. Det finns t.ex. evangelikala församlingar i USA som gör en bedrövlig exeges över ordet att de troende ska kunna ta giftormar med händerna och gör detta till ett KRAV för de troende. Med katastrofala följder, givetvis.

      Jag har ingen "högre fullmakt" än någon annan som läser Guds ord. Problemet idag är att att när världen girar allt mer åt ... så blir vi som vill stå kvar på ordets grund mer och mer "konstiga". Men det får vi bara tåla. Det att du smädar det jag skriver bryr jag mig faktiskt inte om. Det är som jag skrev åt en kollega i morse: "Vissa gånger är skäll den bästa kvalitetsstämpeln!"

      Radera
    7. Ditt sätt att på alla sätt förtrycka och förnedra andra som inte är av samma åsikt som du, är frånstötande. Om du ser det som en kvalitetsstämpel så är det inte mycket man kan göra åt det.


      Visst har jag hört om vad två vuxna människor gör i sitt sovrum, men det gäller nu såväl homo- som heterosexuella. Började bläddra och till min bestörtning finns det otaliga inlägg om homosexualitet, slutade läsa efter femtiotalet. Det är inte normalt att stirra sig så här blind på homosexualitet.


      LA

      Radera
    8. LA. "Började bläddra och till min bestörtning finns det otaliga inlägg om homosexualitet, slutade läsa efter femtiotalet. Det är inte normalt att stirra sig så här blind på homosexualitet."

      Det är svårt att diskutera när den andra parten inte ens klarar av att läsa korrekt innantill. Mig veterligen har jag inte skrivit någon text om homosexualitet. Så där rakt ur minnet. Däremot har jag skrivit många texter om hur krafter försöker normalisera det onormala. Om hbt-lobbyn och deras fruktansvärt ojusta metoder och vad detta kommer att göra (och redan har gjort) åt vårt samhälle. Men det är inte det samma som att skriva om homosexualitet. Försök inse det.

      Radera
    9. Det är precis lika onormalt att skriva så här mycket om hbt.

      Om du upplever att det är svårt att diskutera, prova med att hjälpa din samtalspartner på traven, lyssna, försäkra att hen är på samma linje, istället för att häva ur dig osakligheter och nedlåtande kommentarer.

      Det får räcka för min del, hoppas vi aldrig möts.


      LA

      Radera
  3. Först gavs självbefläckarna fribrev från Gudstjänst och syndainsikt och nu är läget så här. Kan vi skjuta upp ens barnaskändarnas krav i ens sjuttio år. Det är snart så många som har sina vänner inblandade. Då blandar de bort Guds Ord och skriver lagen så den passar dem vilket de löjligt korta 2 och treårsdomarna vittnar....

    SvaraRadera
  4. När vårt land drabbas av krig i full skala kan sammanbrottet bli värre än då Sovjet föll samman. Vårt sätt att föda oss nu gör tyvärr att endast få brytt sig en sådan möjlighet och inte förberett sig. Även om jag är endels vakande i dessa frågor så nog blir det ett elände för alla stadslättingar och tyvärr även för de kunniga och friska på grund av Otron som speglas både i moralupplösninge och vi troende likt dem i natsityskland håller med systemet istället för att när otroende presenterar empirisk fakta säga ja och hela bibeln därtill.

    SvaraRadera
  5. Vad jag menar är att Guds Lag och etik för människorna inte ändrar fast vi medger att maskinkulturen faktiskt ställt till med beroende och skadat miljö och endels klimat. Men om vi nu ser det på ett annat sätt så Är ju Herren Herren Allsmäktig och han har sagt att alla (otroende) kommer att ta vilddjurets tecken och låta sig märkas med dess namn. Vad är det? Det är den stora globaliserade världen som redan övergett moralen flagrantare än hitler och stalin och Mao med sina totalitära försök till ateism. Vårt europa är med amerika en fälla på gott och ont. Må vi bedja tacka o lova. Stryk ska världen ha om det nu mera hjälper att hindra maskinbundna chipstiden. Sägas kan att mången redan stöder gudlöshet mentalt; osynligt tecken på ' pannan'. Fast tiden skulle bli lång ska vi ha brått att bli i och befästa bibeltron Gudstron osv

    SvaraRadera