onsdag 3 april 2019

Det går snabbt nu!

I USA tog det mindre än fem år för opinionen att svänga fullständigt när det gäller samkönade äktenskap. Det här är fråga om en revolution, ingenting mindre. (Jag har inte sett några siffror som skulle bekräfta det, men man får anta att det samma gäller också här i vår del av världen. Opinionen har också här svängt på oerhört kort tid.) Det är förbluffande när man ser på så här stora förändringar i opinionen - vanligen behövs det ett världskrig eller ett generationsskifte för att något dylikt ska ske. De som gör dessa gallupar är också förbluffade över detta. Det är samma människor som på bara fem år har gått från att motsätta sig samkönade äktenskap till att stöda dem! År 2010  var 70% av amerikanerna av den åsikten att samkönade inte bör få gifta sig. Fem år senare är 70% för samkönade äktenskap. Hur förklarar man en sådan enorm förändring på en så kort tid? Todd Wilken, programledare för Issues.etc, menar att de som svarade nekande på den här frågan år 2010 helt tydligt inte var beredda att få sin åsikt ifrågasatt och utmanad teologiskt och filosofiskt. Och när den blev utmanad hade de inget att sätta emot. Albert Mohler, författare och högskoleledare inom Southern Baptist Union, håller med och fortsätter: "Ja, och så ska vi inte underskatta populärkulturens inflytande. Tidningen USA Today har hävdat att ´Hollywood borde vara hedersgäst på varje samkönad vigsel´. Populärkulturen, media, universitetsvärlden, samhället i stort - överallt har förespråkarna för samkönade äktenskap dominerat, och när det är så behöver en människa ha väldigt stark biblisk världsbild för att inte vackla i den här frågan."

Det oerhört intressanta är ju att det inte är några vetenskapliga genombrott eller upptäckter som ligger bakom detta paradigmskifte, utan att det enbart handlar om opinionsbildning. Propaganda, om vi så vill. Propagandan, som har varit synnerligen målmedveten och intensiv (se Kirk & Madsen: After the Ball, how America will Conquer its Fear and Hatred och Gays in the 90´s), har fått till stånd inget mindre än en revolution. Och det här är, får vi frukta, bara början.

Vad kommer näst? Propagandamaskineriet är fullt utbyggt och helt tydligt berett att ta nästa steg. Så vad är nästa steg? Antalsneutralt äktenskap? Artneutralt äktenskap? Åldersneutralt äktenskap? Med de argument som användes för att öppna för samkönade äktenskap är det bara en tidsfråga innan åtminstone de två första alternativen kommer att trumfas igenom. Allt annat är fullständigt ologiskt. (Men å andra sidan är INTE logiken alltid så alldeles påtaglig när det gäller dessa strömningar.) Men jag tror inte att det är på något av dessa områden nästa slag kommer att stå. Som Mohler konstaterar: "Den nya moraliska revolutionen kräver total lydnad, och det kommer inte att finnas någon gräns för hur långt de (hbt-lobbyn, mitt tillägg) kommer att driva detta. De som vill vara trogna Herren och hans ord kommer att hamna under enorm press. I kyrkorna, i affärslivet, kristna människor som har offentliga ämbeten. Trycket kommer att vara enormt. De unga som ska leva och verka t.ex. i högskolorna kommer att pressas hårt. Vi får inte underskatta den utmaning vi som kristna kommer att råka ut för!"  

Jag tror att nästa steg, efter godkännandet av diverse translagar som vi ju är mitt uppe i, kommer att (ytterligare) drabba yttrandefriheten och även åsiktsfriheten. Eller rättare sagt: Detta steg har redan delvis tagits. Men det kommer att bli värre. Mycket värre. Som sagt: Den nya moraliska revolutionen kräver total lydnad, för att tala med Albert Mohlers ord. Jag har talat om regnbågsfascismen, men det är samma sak med lite annorlunda ord. I valdebatterna inför det kommande riksdagsvalet här i Finland har flera partier gått ut med krav på att "hatprat" ska kriminaliseras i lag. Många väljare har blivit så duperade att de inte begriper att detta, om det införs, kommer att kunna användas – och även kommer att användas – för att kraftigt begränsa yttrandefriheten. När väl Pandoras ask har öppnats är det bara att ändra definitionerna på vad "hatprat" är för att ständigt utöka de områden och de ämnen som man inte får tala om. Äktenskapet är till för en man och en kvinna. Hatprat! Vi behöver begränsa invandringen och bara ta hit sådana människor som kan integreras. Hatprat! Barn som växer upp med föräldrar av samma kön berövas en balanserad uppväxt och goda rollmodeller. Hatprat! Islam är en våldsam religion som förtrycker alla andra religioner. Hatprat! Skilsmässobarn mår ofta dåligt. Hatprat! Muhammed gifte sig med en nioåring, alltså var han ... Hatprat! Abort innebär att man avslutar ett liv. Hatprat!

Du kan själv fylla i listan. Det är nämligen precis vad som kommer att ske den dag vi kriminaliserar "hatpratet". Då ger vi de som besluter en fullmakt in blanco att gå in och börja censurera samhällsdebatten på ett helt annat och mycket effektivare sätt än vad som hittills har gjorts. Stämpla en sak som "hatprat" och så kan eller vågar ingen längre säga något i ämnet.  

27 kommentarer:

  1. Kristian,
    Antar att man i Finland kan se SVT/Play,igår publicerades ett program av ,Uppdrag granskning, "med hormoner och kirurgi gör vården om deras kroppar-men tänk om det är ett misstag?".försökte länka till programmet,men lyckades inte,är född före datorn:-)bl.a intervjuades "musta orkidean bloggaren".Hoppas det går att hitta programmet.Bloggtexten handlar inte om detta ämne,men tangerar..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ole. Det är intressant och bra att allt flera börjar reagera på detta elände.

      Radera
  2. Det enda man eventuellt kunde göra i statens lagbok är att man före människolagarna skriver punkt för punkt vad Gud förbjuder och hänvisar till att gör man dessa saker kommer Herren Herren över himmel och jord att bestraffa senast på Domedag. Detta fanns som realiakunskap hos majoriteten före stat och kyrka gav efter för folkviljan. Om synden trots tidigare förbud vann, hur mycket skall vi kristna då inte vinna genom att frimodigt bekänna Bibel och JESUS trots förbud. Ett lidande, jo visst, men en härlig seger i Krist

    SvaraRadera
  3. Att inte fallen skulle öka....https://samnytt.se/explosionsartad-okning-av-konsbyten-pa-unga-nu-vaxer-kritiken/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket intressant artikel. Rekommenderas!

      Radera
  4. Här är länken till Uppdrag granskning på SVT/play, går nog att se i Finland ! https://www.svtplay.se/video/21717158/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-20-avsnitt-12?start=auto
    Eflop som tyckte att 0.2% är ingenting borde se och INSE att vartenda fall, är ett fall för mycket ! Inte heller får man glömma att, tror det var 37 000 barn i Sverige, går till slakt varje år....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 19:25
      Tack för länken,blir intressant att följa debatten i media
      som följer av Uppdrag gransknings programmet.
      Var förresten samma program som avslöjade Swedbanks penningtvätt!

      Radera
    2. Ole, här följer endel kommentarer på Yle, https://svenska.yle.fi/artikel/2019/04/04/svt-konskorrigeringar-okar-kraftigt-bland-allt-yngre-tonaringar#comments Länka gärna om du hittar mera !

      Radera
    3. Anonym 22:49
      Försökte länka artikeln ledare från Världen idag,det stora sveket fick bästa sändningstid,men lyckades inte,finns brister i mina datakunskaper:-)

      Googla Världen idag det stora sveket på bästa Sändingstid.

      Radera
    4. Anonym 22:49
      Fortsättning.. googla Christopher Gillberg i Expressen,
      Läkare varnar:ungdomar ångrar könskorrigeringar

      Radera
    5. Sajten Världen idag är kristen propaganda, inget för de som söker seriösa nyheter.

      Radera
    6. Kristen propaganda ? Sajten säger sig publiciera nyheter ur ett kristet perspektiv, vad som är kristet kan diskuteras då man ibland även räknar pingstvänner till kristna..... Och även annat ekumeniskt material... men jag önskar "Anonym 6 april 2019 12:51" kunde svara på var man hittar verkligt "seriösa nyheter" !!! Det är inte Yle och inte SVT även om man ibland kan stöta på "pärlor" bland nyheterna ! Upp till bevis !, var söker du dina "seriösa nyheter" ???

      Radera
  5. Jag har sagt det för flera år sedan att Internet kommer att förändra allt. Ju mer fakta och allmän information som människor får tillgång till desto bättre samhällen får vi.
    Alla domedagsprofeter, religiösa sagor samt kvasivetenskaper får ge vika för faktabaserad och vetenskapliga sanningar. Det är turbulent ännu en lång tid när dödsryckningarna för de religiösa sagorna får ställa sig i samma skrymslen som tomtar och troll men vi är på rätt väg. Och håller med Kristian att det går fort, bra så!

    Till Anonym 19.35

    0.2% är inget att tala om fast varenda fall är för mycket tycker även jag. Men bättre att dom får vård och mår bra än att dom mår dåligt hela livet och tar självmord.

    Guden ser ju själv till att 30% av alla befruktningar slutar med missfall. Verkar som er allsmäktige gud är ganska impotent om hen inte kan undvika att barnen föds i "fel kropp" och att en del faller offer för missfall och aborter. Det samma gäller för alla barn som dör av hunger och fruktansvärda sjukdomar. Vad är det för gud som låter det ske? och kom inte med förklaringen om talande ormen och syndafallet....det är bara för löjligt.

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop. Du borde också läsa Peter Stenumgaards bok "Illusionen om vetenskapen". Om du vågar...

      För övrigt är hela din kommentar full av osanningar och felaktigheter. Många av dem har vederlagts tidigare här på bloggen, så jag ids inte sätta tid på det igen.

      Radera
    2. Vetenskapen är ingen illusion, tack vare den kan du blogga och för dina barn för vård när de behöver den. Det är lätt att sitta och basunera ut sitt förakt för vetenskapen men när du behöver medicin och vård så duger nog vetenskapens frukter. Då hjälper inga böner till gudar och anda fantasifigurer.

      Eflop

      Radera
    3. Eflop. Läs om, läs rätt! Och läs som sagt gärna boken, om du vågar! Men nej, vetenskapen är ingen illusion, och det har väl ingen heller påstått. Men däremot finns det många illusioner om vetenskapen. Som. tex. att det som kallas vetenskap alltid är sant. Att det inte finns ideologiskt påverkade vetenskapliga resultat. Och det kanske viktigaste: Att vetenskapen kan ge svar på alla frågor. För att nu nämna några.

      Radera
    4. Nej, vetenskapen ger verkligen inte svar på alla frågor men det är det bästa och enda vi kan tillförlitligt verkligen lita på.

      Vetenskapen resultat kan alltid ifrågasättas och testas när som helst till skillnad från t.ex bibelns "sanningar" som är full av motsägelser och ologiska påståenden.

      Vetenskapens framgångar ser vi varje dag och vi och våra barn kan verkligen njuta av dess frukter, till skillnad från sagornas påståenden om tillfrisknande om vi "tror" tillräckligt en viss gud

      Eflop

      Radera
    5. Menar Eflop ”kan” som i har möjlighet eller ”kan” som i måste då han säger att vetenskapen är det enda vi tillförlitligt kan lita på. Jag känner allt som oftast att vi är på väg mot vetenskapsfascism. Kommer vi i framtiden att få göra val som inte är i enlighet med vetenskapen eller blir vi straffade av samhället då?
      Det är främst på det medicinska planet som jag räds vetenskapen. Jag ser tvångsmedicinering komma bakom knuten. Det motsatta är redan här. Det är sjukdomar som vår sjukvård inte förstår sig på. Därmed finner de inga skäl för behandling och patienten nekas vård. Pga sjukvårdens okunnighet, som är vetenskaplig, nekas man vård. Detta behöver inte vara några svåra saker ens. En värkande tand är tillräcklig.
      Vetenskapsfascismen skrämmer mig betydligt mer än religionen.

      Radera
  6. Nästa steg vore en prideparad genom Esse med regnbågsflaggor vid Esse kyrkan. Kanske redan nästa sommar. Kristian hjälper säkert till med förberedelserna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 08:27. Nej, jag hjälper nog inte till. Och inga regnbågsflaggor kommer att vaja vid kyrkan i Esse. Men om någon vill ordna en Pride-marsch i Esse så får de väl göra det. Jag kommer att protestera som vanligt när sådana marscher hålls - genom att vara någon annanstans.

      Radera
  7. Såg på öt en rubrik att någon latinskt nämnd grupp på 40 000 personer 'behöver hjälp'.
    Offren t o m uppmanas ibland i psykoterapi att inte gräva i händelserna men inte hjälper det heller att såna som blivit rädda börjar breda ut sig om sina får man förmoda lindriga frestelser vars tyngd ökar då man inte fått lära sig nåden att direkt vända sig till Gud och fråga ärligt: Fader, vad har jag gjort för att bli pinad med dessa förödande styggeliga känslor? Har man tro kan han hjälpa genast men om man anser att Fadern; Bibelns Gud inte finns så är man hänvisad till en osäker värld där de normala syndernas oförlåtenhet drar en allt djupare. Ber att dessa oroliga tar det lugnt och ber. Men ja rekommenderar dem inte ' att ta det lilla lugna'😥

    SvaraRadera
  8. "Med undran och tacksamhet ser jag Guds Son på hans lidandes stig med korset och kronan av törne. O,tänk att att han bar det för mig ! För mig, för mig, o,tänk att han bar det för mig !

    För mig blev han korsfäst och dödad,för mig flöt hans heliga blod, för mig blev han lagd uti graven, för mig han ur graven uppstod! För mig, för mig, för mig han ur graven uppstod !

    För mig for han upp till Guds himmel. Där ber han nu ständigt för mig. Och snart skall han komma tillbaka , och ta mig för evigt till sig! Och snart, ja snart han tar mig för evigt till sig!

    Med undran och tacksamhet ser jag Guds kärlek, dess djup, bredd och höjd, som mig i min frälsare möter. Pris Gud, du min frid och min fröjd! Pris Gud, pris Gud, pris Gud,du min frid och min fröjd!

    SvaraRadera
  9. Ateism har spridits från att vara något enbart för välutbildad överklass till något folk förstår mer och mer. Idag är 85% av svenskarna, 45% av britterna och 10% av amerikanarna ateister. Det här är massiva siffror och dom bara ökar genom bättre utbildning, hårdare press mot det traditionella hyckleriet och indoktrineringen vilket är religion, samt globalisering. Det har inte krävts några korståg, massuppror eller självmordsattentat för att förverkliga detta, bara lite källkritiskt tänkande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ateismen hjälper islamismen... https://www.youtube.com/watch?v=ACtjGtVrgSU

      Radera
    2. Anonym 10:45. Nej. Det handlar inte om "källkritiskt tänkande". Snarare om okritiserad/ogenomtänkt kritik. Om det skulle handla om källorna skulle ateismen inte öka utan minska.

      Radera
  10. Det går snabbt på många områden, såhär hindras tydligen yttrandefriheten effektivt då "alla" ska ha en ansvarig utgivare! Se på Ingrid Carlqvist https://www.youtube.com/watch?v=SAi1s86Iiow Och domen föll... https://www.ingridochmaria.se/2019/04/04/ingrid-och-conrad-falls-for-grundlagsbrott/

    SvaraRadera