lördag 20 april 2019

Idioti


Jag släpade ihop en liten påskbrasa i onsdags. Jag tänkte att det kunde vara trevligt för barnen att få vara med om en brasa på påskaftonen. Men döm om min förvåning när jag hörde att det är förbud att elda brasor eftersom det är fara för gräsbrand! Om du ser på bilden ovan ser du att jag placerat brasan på snö. Men likväl får vi inte elda. Eftersom de som beslutar om dylika saker tydligen har varit ute någonstans i Vasatrakten och konstaterat att det är torrt. Här skulle det nog finnas rum för lite mera flexibilitet - och lite eget omdöme. Men icke! Är det förbud så är det. Eftersom det är torrt någonstans i Vasatrakten. Nåväl. Det skulle kanske inte vara så trevligt att stå och se på den här brasan ikväll. Det är så vått (där det inte är snö) att det inte går att stå där med annat än gummistövlar om man inte ska bli våt om fötterna. Men det är alltså fara för gräsbrand, så vi får inte elda. I stället får vi vänta tills snön smält bort och det torkat upp ordentligt - och det inte längre är varning för gräsbrand. För eldas ska det. Jag flyttar inte det här riset flera gånger.

9 kommentarer:

  1. Kristian,det kan nog vara bra med generella förbud,särskilt när det gäller fara för gräsbränder.Det finns alltid nån som inte har "lite eget omdöme"
    Påsken 1944 föll bomber över J:stad,ryska flygplan var på väg till Vasa,man brände påskbrasor i J:stads trakten och när planen flög över staden fällde de bomber med följd att några dog.Sens moralen av detta,man kan inte lita på ryssarna.
    Välsignad påsk utan brasa:-)!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmm, Ole! Jag ser det så att svenskarna och européerna förför oss och ryssarna sköter straffdomarna då det är dåligt med ånger och tro och svenskarna lurat många att ' missbruka brasan'. Skrivet nån tid före fasan.

      Radera
  2. På vår åker (i Vasatrakten!) finns ca 20 cm snö. Men det är verkligen inte vanligt.

    SvaraRadera
  3. Varför går mina tankar till Luk 12:49...

    SvaraRadera
  4. Kristian kanske inte förstår att med röken flyger också gnistor som kan antända torrt gräs en bit bort.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonoym 10:15. Det är som en vän sade: "Ni har vinter där hos er ännu." Saken är den att gnistorna inte flyger så långt när det inte blåser. Så det skulle ha gått hur bra som helst att elda vår brasa. Men eftersom vi inte är några anarkister, eller annars heller upproriska, så gjorde vi det inte. Sedan är det nog tyvärr så som Ole skriver ovan: "Det finns alltid nån som inte har "lite eget omdöme"". Inte ens i en så här tydlig sak. Jag menar, idag är det goda omdömet faktiskt en bristvara. Hela västvärlden tycks ha drabbats. Alla vet nog vad jag tänker på.

      Radera
    2. "Jag menar, idag är det goda omdömet faktiskt en bristvara. Hela västvärlden tycks ha drabbats. Alla vet nog vad jag tänker på". Jag vet inte vad det hade med saken att göra.

      Men, när en person tycker att alla andra har problem, betyder det alltid att det är personen själv som har mest problem. Man brukade förut säga att alla byar har sin byfåne.

      Radera
  5. Anonym 9:51 (papegojan?)
    Din kommentar berättar mer om dej,än dina personangrepp på bloggaren!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som man ropar får man svar.

      "papegojan"??? Var det ett personangrepp??? Då är du ju inte bättre själv.

      Radera