lördag 10 december 2022

Om att göra svart till vitt

"I dag står denna kammare stolt sida vid sida med frihetens krafter". De orden uttalades av kongressens talman Nancy Pelosi efter att underhuset röstat igenom en lag "till skydd för samkönade äktenskap" med rösterna 258-169 i veckan. Illavarslande nog röstade en lång rad republikanska ledamöter också för lagen som, förutom att garantera samkönade äktenskaps giltighet även i delstater som i framtiden kunde tänkas återgå till en traditionell äktenskapssyn, framför allt öppnar för många nya möjligheter för olika hbtq-organisationer att genom domstolsväsendet förfölja enskilda och organisationer som inte accepterar den deformering av äktenskapet som de nya lagarna har lett till. Dessutom cementerar denna lag den förvridna synen på familj och barn som något som har med föräldrarnas önskan/vilja att göra och inte med barnens rättigheter - bl.a. rätten till både en far och en mor.

I själva verket handlar denna lag alltså inte alls om frihet, utan om att tillåta och framför allt att möjliggöra förtryck av konservativa meningsmotståndare och om att skapa en lag som slår fast en människoskadlig familjesyn. Men så här blir det ofta när "progressiva" krafter sitter vid makten. Språket förstörs, svart blir vitt och ont blir gott. Och vi luras att tro att det är bra när så sker.

44 kommentarer:

  1. Vad är: rätten till både en far och en mor? Var kan man läsa om detta? Står det i lagen? Tacksam för svar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 13:54. Om vi talar lagar så kan vi gå till den naturliga lagen. Eller kanske det sunda förnuftet - det behövs fortfarande en kvinna och en man för att ett barn ska bli till.

      Radera
    2. Men vad duktig du är Kristian som har förstått att det behövs en kvinna och en man för att det ska bli barn.

      Radera
    3. Det är väl ingen rättighet för barnet, snarare en förutsättning för att ett barn ska bli till? Eller om pappan dör, har barnet rätt att få en ny pappa då?

      Radera
    4. Täcks ni kivas om sådant sedan man hävdar allt vansinnigare saker om vad som händer i världen. Hur de lisrigt nog när det blev tal oom inseminering hur msn börjat med djuren och dedan foorstsatt med människorna Om allt det lidande i världen som krigena ställt till meed och hur man sedan profiiterat på offrenOm man är i Herren vet man nog vart bedräägeri leder och allt flera lockas bort från den falska tryggheten som endel lockats in i genom att man inte inser vad som ä på gång sedan man fötstått vad det betyder att göra människoor så rotlösa att man ljugerr friskt ända in i döden men Gud har aldrig gjort lögnen lovlig säger en som knappt visste vaad sanningen r var förrän haan insett att han var på orätt väg och vänt om till tron och bekännelsen som han berövats så många sedan de gått för långgt i hela världen igen och ville göra brotten och synderna lovliga för attt sedan försöka överfalla ensskilda med alla världens synder de hade gått för lånngt i hela världen igen och ville hindra människorna att föörstå vart begäret efter sdynd och efter andras egendom lett dem hade lett dem . Ulrik

      Radera
  2. Vad har en låtsaspräst i Esse att göra med hur lagar stiftas i USA för en liten minoritet människor?

    SvaraRadera
    Svar
    1. "hur lagar stiftas i USA för en liten minoritet människor?" Är det faktiskt så svårt att inse att det får följdverkningar för precis ALLA ?

      Radera
    2. Dessa "följdverkningar" har jag efterlyst vet inte hur många gånger, men ingen har varit intelligent nog att förklara. Inte kommer anonym heller att göra det, "se dig omkring" är ingen förklaring, det är bara en bortförklaring till att man är så bortkommen så man inte vet vad man pratar om.

      Radera
    3. @Förvirringslobbyn 10 december 2022 kl. 19:41, Du läser kanske slarvigt ? Här är vad Kristian skriver i blogginlägget, "framför allt öppnar för många nya möjligheter för olika hbtq-organisationer att genom domstolsväsendet förfölja enskilda och organisationer som inte accepterar den deformering av äktenskapet som de nya lagarna har lett till" och "I själva verket handlar denna lag alltså inte alls om frihet, utan om att tillåta och framför allt att möjliggöra förtryck av konservativa meningsmotståndare och om att skapa en lag som slår fast en människoskadlig familjesyn" samt "Språket förstörs, svart blir vitt och ont blir gott." Här var genast tre av följdverkningarna men du ser dem inte eller förstår inte skriven text ?

      Radera
    4. "se dig omkring" faller i samma kategori som "vitt blir svart" och "gott blir ont", dvs rena rama smörjan. Hjälp nu till någon, det måste ju finnas helst EN som kunde ge ens ett argument? Eller är nu faktiskt så här värdelösa på att argumentera kring temat ni brinner för?

      Men om det nu vore så, att det skulle möjliggöra förtryck av (vilket du nu medger) konservativa meningsmotståndare, så säger jag bara: ni har förtjänat det. Ni har jobbat hårt med att hata, och då är ni värda priset. Men i så fall, kan du anonym peka ut lagen som skulle ge den rätten? Nej, det kan du ju förstås inte, för en sån lag finns ju inte.

      Radera
    5. @Förvirringslobbyn 10 december 2022 kl. 23:10, "vitt blir svart" och "gott blir ont", dvs rena rama smörjan , det är ingen smörja ! "Sådant ska ditt tal vara att ja är ja och nej är nej " ! Vi har Guds ord på Hans vilja, varför frångår du denna ? "Men om det nu vore så, att det skulle möjliggöra förtryck av (vilket du nu medger) konservativa meningsmotståndare, så säger jag bara: ni har förtjänat det. Ni har jobbat hårt med att hata, och då är ni värda priset." Det är inget hat att framhålla Guds vilja såsom den framställs i Bibeln !!! "Då är ni värda priset", Har du ngngång läst att Gud prisgav dem åt sina lustar ? Begrunda gärna vad detta betyder !

      Radera
    6. @Förvirringslobbyn, du kunde gärna läsa detta nummer av "Bibel och bekännelse" , https://sanktjohannes.info/wp-content/uploads/2019/09/BoB_3-2019_fi.pdf !!! Här förekommer inget hat eller hot, en "lisa för själen" att läsa !

      Radera
    7. @Förvirringslobbyn, må det ske med dig som med "Rabbinen Saulus från Tarsus, " "Rabbinen Saulus från Tarsus var
      beryktad för sina förföljelser av
      kristna. Han blev omvänd sedan
      den uppståndne Kristus uppen-
      barat sig för honom på vägen till
      Damaskus." Det är det bästa jag kan önska dig !!!

      Radera
    8. Förstår ni nu vad det beetyyder att vaara mot eu och nato och andra block när de på det här sättet vill göra synd och styggelse lovlig i öster på sitt vis och i öster på ett annat vis i norden på nordiskt vis och i söder på södrrns vis och i västern så galet mitt friiheten att att inte tvingas synda. Sedan man glömt historoirn och bibel har det blivit så här

      Radera
  3. Som jag nämnt otaliga gånger tidigare, är det verkligen konstigt att haka sig upp på "rätten till en mor och far", eftersom bloggskribenten blundar för den numerärt större gruppen, dvs de frånskilda. Men det är ju ingenting annat än att Kristian försöker tvätta sina åsikter så de blir mer pk.

    SvaraRadera
  4. Det är skillnad på att aktivt medverka till något och att passivt tillåta något.

    Att någon skiljer sig, att de inte vill leva tillsammans längre är inte något som någon kan ändra på. Man kan inte tvingas att leva tillsammans.
    Att staten aktivt medverkar i att skapa konstellationer är det motsatta. Att man är passiv i ena fallet är inte ett argument för att vara aktiv i ett annat fall.


    Att folk inte förstår skillnaden här är inte överraskande. Under coronakrisen redan såg man att många var stora anhängare av frihet genom tvångsåtgärder. Folk förstår inte skillnad på frihet och tvång. Då blev jag överraskad men inte nu längre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Det är skillnad på att aktivt medverka till något och att passivt tillåta något."

      Inte för att det på något vis relaterar till min kommentar, men det behöver ju inte heller.


      "Att någon skiljer sig, att de inte vill leva tillsammans längre är inte något som någon kan ändra på. Man kan inte tvingas att leva tillsammans. "

      Det förstår jag fullt och väl, men det du säger nu då att rätten till mor och far har inte barnen till de föräldrar som inte vill leva tillsammans? Alla andra barn har då den rätten?

      Märker du inte hur svårt det blir att hålla korthuset stående då argumenten och agendan går inte hand i hand? Äkta och uppriktiga argument stöter aldrig på problem, aldrig logiska kullerbyttor.

      Radera
  5. Det var en bög som frågade om homosexualitet är ärftlig (och det var inte otäckingen Levengood som nyligen besökt Ö:botten utan sin "man" Jonas Gardell -eller kallar han "hen" för "hustru"?)

    Det är en viss skillnad mellan att säga, att homosexualiteten är ärftlig och att säga, att Gud lagt ner den i skapelsen. I och för sig kan den vara ärftlig utan att Gud därför lagt ner den i skapelsen. Det är mycket vi kan ärva, som inte fanns där från början. När vi talar om homosexualitet kan vi med bestämdhet hävda, att den inte är nedlagd i skapelsen. Gud skapade människan till man och kvinna. Det är i detta förhållande som sexualiteten har sin plats. Därför skall en man hålla sig till sin hustru (och inte sukta efter att penetrera en annan mans ändalykta med "pillin" - Dziisus vilken psykosexuell dysfunktion !!) Den avart som nu Pelosi försvarar har uppstått pga. omgivande tryck, från miljön och kan även emanera ur dysfunktionella familjer.



    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 14:02

      Du är bara avundsjuk för att gud älskar homon mer än dig och dina likasinnade. Gud gav kärlek till homon och dumheten och elakheten till dig och dina likasinnade.

      Radera
    2. Anonym, det spelar ingen som helst roll vad du vill hävda att är lagd i skapelsen, det är bara en story som håller ihop er bibel. Skulle jag vara du, skulle jag inte börja öppna Pandoras låda, då står du där och försöker förklara om pedofilpåvarna och -predikanterna är lagda i skapelsen, plus en massa annat som sker i världen. Där har du en återvändsgränd som heter duga.

      Du försöker låta som om du vore väldigt säker på din sak, att man med "bestämdhet hävdar" betyder ju egentligen ingenting, fast det låter ju bra. Jag kan ju med bestämdhet hävda att kossor flyger, men det berättar ju mer om mig själv i så fall, att jag inget vet på riktigt men håller hårt fast vid ett påstående jag hört. En nyttig idiot.

      Liksom i heteroförhållanden bygger inte relationerna på sex, utan på kärlek, många tycker sex har en obetydlig roll i förhållandet. Men du har anonym lite svårt att låta bli offentliggöra hur mycket det upptar din tankeverksamhet.

      Radera
    3. Förvirringslobbyn. Det finns så mycket i din kommentar som far i alla möjliga diken att jag inte ens ids försöka lägga det till rätta. Men lyckligtvis litar jag på att de (flesta) som läser dina kommentarer ser igenom det du skriver. En sak dock. Förhållande som bygger på sex, och på vad vi människor anser vara "kärlek", bygger på svag grund och detta feltänk ligger bakom en majoritet av de många skilsmässor och separationer (med tillhörande lidande) idag. Inte alla, men en majoritet. Ett förhållande behöver vara baserat på VILJA och ett därpå byggande beslut. Annars kommer det inte att hålla. Men jag förstår att du gått på denna förvirrade nya syn på förhållanden/äktenskap. De flesta har tyvärr gjort det idag.

      Radera
    4. Det är ganska onödigt Kristian att du försöker kommentera eftersom du aldrig har något att komma med i sakfrågan. Men ok, nu har vi lite påhittad sanning igen, att relationer ska bygga på VILJA, och att det är feltänk att det handlar om känslor. Du upphör aldrig förvåna....

      Radera
    5. Förvirringslobbyn. Påhittad sanning? Aldrig något att komma med i sakfrågan?

      Du är nog inte lite rolig du.

      Radera
    6. Påhittad sanning är att hävda att relationer bygger på vilja. Men det förklarar förstås väldigt mycket...

      Radera
    7. Förvirringslobbyn. Tyvärr är det många som tänker som du gör. Därför ser världen ut så som den gör.

      Radera
    8. Förvirringslobbyn 12 december 2022 kl. 15:22, Känslor kommer och går, det är ett allmänt känt faktum ! Om man enbart ser till känslor skulle inga relationer bli långvariga, nej du, långvariga relationer bygger på vilja och att hålla det givna löftet ! Lever man tillsammans utan att ha gett ngt löfte inför Gud och denna församling är det så klart lättare att bryta upp också, tyvärr...

      Anonym 2

      Radera
    9. Ja, bland troende väljer man att lida och leva ihop (har egna erfarenheter). Det är ett fritt val, men andra människor väljer att vara lyckliga och inleder relationer som inte bygger på egenhändig tvång (har egna erfareneheter).

      Radera
  6. Man borde förstå att Gud inte ljuger i sitt ord. Styggelse är inte lovligt någonstans överhuvudtaget. Ulrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. Nej, gud ljuger inte, för hen finns inte!

      Radera
  7. Homosexualitet är en abnormitet. Om själva läggningen är medfödd eller förvärvad, därom tvistar fortfarande de lärde, men allt tyder på att denna avart är förvärvad (familjen, hbtiq-lobbyn, dessa fulingar=homogubbarbarerna i pridetågen som försöker locka till pedofili och sadomasochism, liberalpressen, de värdeliberala kultur"kristna" etc. etc.)
    Det finns således vissa som tror/tycker sig attraheras sexuellt av personer av samma kön. De är emellertid också människor, åtminstone många av dem och kan förtjänas av Guds kärlek, men torde då böra lägga av med sin onaturliga och artospecifika styggelse.
    Frågan är således hur "hen" själv förhåller sig till sin läggning som homosextare. Utifrån Gudi Ord finns det bara en inställning som har Guds erkännande - att söka befrielse och helande och att avstå från sexuella handlingar (celibat). För Gud är ett homosexuellt beteende en "styggelse" (3 Mos 18:26-31). Med styggelse menas här ett beteende, som är motbjudande, sjukt och mot naturen onaturligt och som strider mot skapelseordningen och människans sanna natur (Rom 1:24-29).
    Hbtiq:arna bör "turn from their wicked ways". Om de skola ha någon chans på "the great gittin' up in the morning", dvs. på the Redemption Day.

    Vox populi, vox Dei

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vox populi = Vox carnem, men kanske inte alltid.
      Vox Biblii = Vox Dei

      Radera
  8. Anonym 12.12 kl 10:44

    Vi kan således bara konstatera att det finns människorsom attraheras sexuellt av personer av samma kön. Vi normala har förstås svårt att förstå dessa. Sådana är förstås precis lika mycket älskade av Gud som vilken annan människa som helst. Det har inte med människovärdet att göra. Därför borde vi som kristna inte inta någon fördömande hållning till homosexuella pga. deras sexuella läggning.
    Men att det homosexuella beteendet uppträder så ohöljt och aggressivt som det gör i västvärlden idag är ett illavarslande tecken på en utdöende kultur. Se bara på Pelosi och demokraterna i USA och EU torde icke vara ett dugg bättre. Därför vad denna sak beträffar all aktning till t.ex. Polen, Ungerns Orban, ärkebispen Kirill i Ryssland och Italiens nya ochn sunda stjärna Georgia Meloni.

    /ted


    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har visat sig att Jesus själv var homo. Han låg och levde med 12 hormonstinna män i klänningar som blinkblink "tvättade varandras fötter" ;)

      Radera
    2. "Det har visat sig..." Var har det "visat sig"? Du fantiserar bara! Vi ska inte blanda ihop fantasier med verkligheten. Den som gör så brukar vanligen få någon form av diagnos.

      Radera
    3. Vad då fantiserar jag. Var han hetero då? tror du verkligen han dog me gålabeini på korssi? han hade kontakt med horor men gjorde inga barn vad vi vet. Men han var nog mest intresserad av män. Det diskuteras även att han med säkerhet var queer.

      Radera
    4. "Det diskuteras..." Var och av vem? Nej du, mera fantasier. Sorgligt hur lättlurade vissa är.

      Radera
    5. "Var och av vem" "KVK" kato vittu kuuklesta :)

      Radera
    6. Hemska saker, vilken "diskussion"! Google, jo jag tackar! Anonym 19:36 har helt rätt. Det är sorgligt att se hur lättlurade vissa är.

      Radera
    7. Anonym 18.23. Igen kommer en sådan som du med det horribla påståendet att Jesus skulle ha varit homosexuell. En på sinnessjukhuset som ville retas och som själv hade en massa kvinnoaffärer började lättsinnigt skalda om att Jesus säkert hade pedofila anlag fick en smäll i ansiktet av mig. Han nyktrade till men var förstås först rasande och ville veta mitt namn. Men jag sade bättre att få ett prästslag än en prästförbannekse. Vi välsignade varann seda i ett senare skede av vården. Ulrik

      Radera
    8. Alla religiösa borde få vård..

      Radera
    9. Anonym 12 december 2022 kl. 21:51, vård för vad ? Vård för att vi kanske förmår se sanningen ngt bättre än genomsnittet av befolkningen ?

      Radera
    10. Vård för att dom pratar med sig själv "Gudar" och tror de hör "Gudar" som pratar till dom. Dom ska in på sinnes undersökning.

      Radera
  9. Det är en stark utmaning till oss kristna, att inte låta oss manipuleras av en gudlös humanism och hbtiq-propaganda eller ta åt oss anklagelsen att vår hållning på Bibelns grund skulle vara hård och kärlekslös. Endast Guds vilja och ordningar står för det som är gott för alla människor.
    Men till och med våra bästa gärningar räcker inte till inför Gud - även om han skulle bortse från de värsta. Vi behöver frälsning; vi behöver bli frälsta, inte frälsa oss själva.
    Vi behöver Kristus, det gäller både mig och dig. Man måste vara en verkligt hådrnackad ateist och homofil för att avvisa honom - vända sig bort från honom.

    SvaraRadera