onsdag 14 december 2022

Sevärd Youtube-video!

När jag var inne på Youtube idag hittade jag en rykande färsk video som berättar om Evangeliska Ungas Ungdomskör/Ungdomskören Evangelicum. Jag kan mycket varmt rekommendera videon! 

De flesta med anknytning till den evangeliska rörelsen har antingen sjungit med i kören eller har andra anknytningspunkter till den. Så även jag. Även om jag inte har sjungit i kören fick jag vara med på ett par körweekender som bibelstudiehållare och predikant under min tid som anställd i SLEF. Min hustru sjöng med i kören under ett antal år och nu gör dottern det samma. Evangelicum är, kan man säga utan att överdriva alls, ett begrepp och ett fenomen som är intimt sammankopplat med den evangeliska rörelsen.

Som sagt, se gärna den välgjorda videon! 

18 kommentarer:

  1. Var är huvuduken med vilken man höljer håret för att ' utsända' inte skall komma i frestelse? Ulrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik, nu kanske du ändå går "för långt" ? Har inte Gud själv nedlagt i oss sexualdriften ? Att vara attraherad av det motsatta könet är en förutsättning för fortsatt mänskligt liv ! Nu vet jag ju inte exakt vad som fick dig att känna dig frestad.... Det var visst Walter Trobisch ?, som kände attraktion till en kvinna med sin Bibel full av understrykningar ? Däri ligger väl inget ont ?

      Radera
    2. Håll käften. En man skall i nya testamentets tid hålla sig till en kvinna. Det var inte sedligt förr att låta dem gå obeslöjade. Skall man sitta och kåtas på dem som kommer med ' kristen ' musik. Skall man känna sig attraherad just då. Nej. När en grupp judar redan på 1910- talet sjöng messianska sånger vid tempelbergetbi Jerusalem. Då var nog andan en annan. Många körer mosar gamla psalmer och gör dem atonala. Fult säger uullrik.

      Radera
    3. "Håll käften." , Nej, det tänker jag inte ! " Skall man sitta och kåtas på dem som kommer med ' kristen ' musik. Skall man känna sig attraherad just då." Det tycker jag faktiskt att man ska ! Om du hittar en kvinna som stryker under de "rätta Bibel-ställena" , varför skulle du dra dig ifrån henne ??? ( annat då än om hon är "upptagen", "ringmärkt" eller vad du nu vill kalla det... ) Var annars hittar du en kvinna som liksom dig utgår ifrån att Gud skapat oss till man & kvinna ?

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu får nog Ulkas läkare se över medicineringen, du yrar igen..

      Radera
    2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

      Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  4. De e bara önsketänkanden Ulrik..inget farligt att vara Homo.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inget farligt att vara människa nej. Men en homosexuell gärning är ett självmord lika effektivt som att ligga med sin nästas hustru. Ulrik

      Radera
    2. Är man i äktenskap blir synden inte mindre av att man går till hora eller säger. Jag låg med en ogift; det är väl inte så farligt . Jo det är alldeles lika farligt om det är oförlåtet eller pågående den stund GUD vill döma. Alla vi orena eller otuktiga må besinna sig en stund och nyktra till till att be om Syndernas Förlåtelse i Jesu Namn för Blodet Räcker till.

      Radera
  5. Var det där körsång eller vargsång? Åtminstone började hundarna skälla. :D

    SvaraRadera
  6. Kristian. Denna tråd är ju inne på kristen musik så jag skall aĺludera på en lestadiansk gammal sång: de (må?)byta bort oss och våra barn säger en strof och senare årtionden de bytte bort vår säd och våra ägg förrän vi visste vad de gjort men det omintetgör inte Guds trofasthet var meningen i sången. Ulrik

    SvaraRadera
  7. Ulrik, bra att du korrigerade trådens tema. Tidigare ville du fantisera om skolfröken Inga, Åsa och batongen :D

    SvaraRadera
  8. Kommentarsfältet: facepalm. Men nånstans måste tomtarna få finnas mellan jularna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag mötte en man på gatan i åbo och han tilltalade mig direkt så här: " jag har varit två månader på nya zealand med min fru" jag svarade med en fråga " var det bra där?" Då blev han rasande och sade var han har bostad och sommarhus och olika fordon. Ännu mera överraskad kläckte jag då ur mig. " sätt också tron i skick så blir allt bra." Då började han verka våldsbenägen så jag gick vidare och hörde på ren finska följande " tomtemusik" " saatana perkele olen keittiömestari ja rottisseeri". Ulrik

      Radera
  9. Inga rötter här
    Kråkskrän hjälper mig att nå
    Diktens blå syntes

    En skata skrattar
    Minner mig om gott ont
    Och gör mig galen

    Inte tokig alls
    Bara traumatiserad
    Sjunger jag en psalm.

    Ulrik.

    SvaraRadera