fredag 30 december 2022

Dagens ÖT-insändare

Jag väljer att publicera den insändare jag har på ÖT i dag också här på bloggen. Kommentera gärna, men kom ihåg att hålla dig till ämnet!

 

Kenneth Myntti skriver en intressant ledare (ÖT 23/12) om julen och Jesus. Texten har flera goda sidor, men också ett par stora svagheter. Till de goda sidorna hör att Myntti lyfter fram argumentation för Jesu existens och dessutom gör detta i en positiv ton. Jag vill dock påpeka att Myntti är lite för försiktig när han talar om hur de akademiska historikerna ser på frågan om huruvida Jesus har funnits. Han menar att många akademiska historiker inte hyser några tvivel gällande Jesu existens. Detta stämmer i och för sig, men ett mer korrekt påstående skulle ha varit att det inte överhuvudtaget finns någon seriös akademisk historiker idag som ifrågasätter Jesu existens.

Varför inte det då, kan man fråga sig. Nå, det har med en annan svaghet i Mynttis text att göra. Han skriver: "Bland annat har den samlade vetenskapen inte lyckats uppbåda några som helst fysiska eller arkeologiska bevis för Jesus existens."

Detta är ett intressant sätt att närma sig saken. Den fråga vi emellertid behöver ställa oss här är: Vilka arkeologiska eller fysiska bevis för Jesu existens kan tänkas komma i fråga? Vi kan ju inte gärna förvänta oss att hitta hans kropp, som i fallet med den överstepräst som dömde Jesus till döden – om det skedde som han själv sade skulle ske att han uppstod från de döda. En människa lämnar trots allt inte så mycket annat efter sig än sin kropp för arkeologin att finna, och faktum är att arkeologerna inte har hittat många lämningar efter namngivna personer från den här tiden. Översteprästen Kajafas är här faktiskt ett lysande undantag. Stora kungar och kejsare har inte sällan lämnat efter sig byggnadsverk, men Jesus var ingen sådan makthavare varför vi inte kan förvänta oss några sådana spår efter honom heller.

Men hur är det då med andra fysiska bevis? Faktum är att en människa, speciellt när vi talar om en människa som levde för 2000 år sedan, lämnar väldigt lite sådana efter sig också. Med ett beaktansvärt undantag. Jesus levde i en tid när människorna kunde läsa och skriva, och det fanns på den tiden historiker som tecknade ner viktiga händelser. Så de fysiska bevis för Jesu existens som kan tänkas finnas förekommer i form av texter.

Så då kommer vi till frågan: Finns det sådana texter? Svaret är att ja, det finns det. Det finns i själva verket en hel del sådana texter. Vi har Tacitus och Suetonius (romerska historieskrivare), vi har en intressant brevväxling bevarad hos Plinius d.y., vi har Josefus (judisk historieskrivare), vi har de judiska heliga skrifterna (Talmud /Mishna), vi har en mycket intressant detalj hos Phlegon. För att inte tala om de kristna texterna i Nya Testamentet som ligger mycket nära i tid till de händelser de beskriver och som, när det gäller evangelierna, idag i allt högre grad betraktas som en del i den antika biografiska historieskrivningen.

Allt detta sammantaget gör att det idag alltså inte finns några seriösa historiker som hävdar att Jesus inte har existerat. Det finns helt enkelt för mycket bevis för att han har funnits. Lägg därtill det allra största beviset för Jesu existens – det allra viktigaste och mest markanta spåret han lämnat efter sig – och då talar vi förstås om den kristna kyrkan. Kyrkans snabba framväxt är det kanske bästa beviset för Jesus existens, och inte bara för hans existens utan för sanningshalten i vittnesbördet om hans uppståndelse från de döda. Människorna för 2000 år sedan var nämligen inga lättlurade stackare, utan de var minst lika skeptiska som dagens människor är när vi får höra om att en man som varit död i tre dagar plötsligt började leva igen. Men stora massor lät sig övertygas med hjälp av de bevis för uppståndelsen som apostlarna och deras efterföljare lade fram, och budskapet om "Jesus och uppståndelsen" (Apg. 17:18) spred sig därför snabbt över hela den då kända världen.

Jag vill avslutningsvis passa på att tacka Kenneth Myntti för att han lyfte fram denna fundamentala aspekt på vår jul och vårt julfirande och önska honom och de som läser dessa rader en god fortsättning på julen. Frågan om kyrkan och kvinnan väljer jag att, trots att det också där skulle finnas en del att påpeka, lämna till ett annat sammanhang.

 

123 kommentarer:

  1. Svepeduken från Turin el Torino har man ofta sett att den liknar ett ädelt men lidandes ansikte och kroppsavtrycket i svepningen påminner om de lidanden som Jesus genomgick. Man har tom gjort en tredimensionell figur förställande frälsaren och konsten är ofta likadan man målar den bild av Herren som man har i hjärtat... ulrik torsten nils

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om man kan måla vill säga. Ulrik

      Radera
    2. Ulrik. Svepeduken från Turin el Torino är en bluff. Det finns kyrkor och katedraler som är fulla av "heliga reliker" för att skryta och lura folket. Observera ordet skryta! Vad säger bibeln om skryt!?

      Radera
    3. Anonym 10:48. Så, det menar du? På vad baserar du det? Pappersspåret är inkomplett, det är sant, men det finns också saker som pekar på att den kan vara äkta. Så att bara med en mening avfärda svepeduken är nog att göra det för enkelt för sig. Men det ska sägas: Som bevis för Jesu existens/uppståndelse ska vi inte använda den.

      Radera
  2. Kristian. Det är en stor skillnad mellan idoldyrkan och gudsdyrka. Jesus är inget annat än en ny guldkalv.

    "Människorna för 2000 år sedan var nämligen inga lättlurade stackare, utan de var minst lika skeptiska som dagens människor".
    Sant. Det var många gånger fler som såg lögnen i Jesudyrkan. Både judarna och muslimerna såg inte Jesus som deras profet.
    De som spikade upp den där skojaren, såg inget annat än en skurk.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 10:39. Jag skulle snarare säga som så: Det fanns för 2000 år sedan en majoritet, precis som idag, som inte vågade/vågar skärskåda de fakta och de bevis som finns utan avfärdar Jesus utan att veta vem och vad de avfärdar.


      Radera
    2. Kristian. Den majoritet som inte såg något annat än en bedragare, levde på Jesu tid och hade alla möjligheter att bedöma med egna ögon och förstånd. De starkt troende på den tiden, såg inget gudomligt i Jesu. Kristen forskning visar att Jesus hade något mellan 500 och 1000 följare. Vilken tioåring som helst har idag fler följare på internet.
      Den personkult som uppstod efter Jesus död, är inget annat än idoldyrkan och de bländverk som hänger i alla sorters kyrkor, är inget annat än en "guldkalv" som vissa människor väljer att dyrka av oförstånd.

      Radera
    3. Anonym 31 december 2022 kl. 12:25,"Kristen forskning visar att Jesus hade något mellan 500 och 1000 följare. Vilken tioåring som helst har idag fler följare på internet." , Källor på det ? Kom också ihåg "bespisningsundret" , "fem bröd och två fiskar" !!!

      Radera
  3. Faktum är ju att Jesus verkligen existerat, tom. en historiker som Dick Harrison har i sin bok "Jesus" kommit till denna insikt (Dick säger sig definitivt vara kristen trots det där med svepduken etc., dessuitom firar han julen till Kristi åminnelse och verkligen inte någon "vinterblot" !)
    Det enda hittills verkligt påvisbara skälet till det groteska tillståndet i statskyrkan (eller var det "folkkyrkan"?) är faktiskt biskoparnas sömnaktighet, prästernas och andra små-petrusars räddhåga i fråga om bl.a. homoäktenskapen och -vigslarna i kyrkorummet, kvinnoprästeriet, aborterna (på sociala grunder) etc.
    Kyrkomötet är väl snart helockuperat och hjärntvättat för den nyordning, som är på gång. Vårt land börjar snart efterträda Sverige och definitivt upphöra att vara ett kristet land? På otaliga sätt börjar detta faktum att besannas både i politik (se ministerflickf*ttkvintetten), moral (Marins deltagande i senaste sommars pridetåg i H:fors, Haukio som dess "beskyddare") och framför allt i folkkyrkans liv och lära (ett flertal bispar, kvinno"präster").

    "Du sjunger dens visor, som betalar din lön!"

    SvaraRadera
  4. Texterna du refererar till är omstridda och skrevs i efterhand. Personen Jesus kanske fanns men alla mirakel och under skedde inte. Det har inte tidigare i mänskligheten skett mirakel eller under, inte heller i nutid.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 17:56. "Texterna du refererar till är omstridda och skrevs i efterhand."

      Alla historiska texter skrivs efter de händelser de beskriver. Frågan är bara hur mycket efter. De texter jag nämner skrevs alla inom några tiotal år efter de händelser de beskriver, och i antikens värld är detta ovanligt nära. Omstridda är de givetvis, men inte så mycket av sådana som verkligen har forskat i och kring dem, utan mer av sådana som har ett egenintresse i att misstänkliggöra och misskreditera Jesus och den kristna kyrkan.

      "men alla mirakel och under skedde inte"

      Intressant påstående! Har du några källor på det? Eller spekulerar du bara fritt efter Fröding?

      Radera
  5. Det stämmer att få seriösare forskare eller historiker tvivlar på Jesus existens (tex Richard Carrier). Men ett par kommentarer.

    "Jesus levde i en tid när människorna kunde läsa och skriva..."

    För 2000 år sedan var läskunnigheten låg (ca 5 %) och skrivkunnigheten desto lägre.

    "Kyrkans snabba framväxt..." "Jesus och uppståndelsen" (Apg. 17:18) spred sig därför snabbt över hela den då kända världen."
    Kristendomens utbredning var initialt inte anmärkningsvärt snabb. Bedömningsvis, under de första århundradena, räckte det till med att en omvänd person, under resten av sin livstid, fick med sig nån från sin familj, typ fru, barn och/eller slavar och/eller nån kollega. Men absolut inte nödvändigt med alla dessa. Det behövs inga massomvändelser a la Apg, som mycket väl kan vara mer av propaganda än exakta historiska återgivanden.

    "Människorna för 2000 år sedan var nämligen inga lättlurade..."
    Svårt att bedöma och värdera. Människor då levde givetvis sgs helt utan den vetenskapliga kunskap vi har idag och vidskepelse var kanske nödvändigt. De levde i vidskepliga föreställning om onda andar och diverse väsen. Gränslandet mellan de levande och de döda uppfattades nog allmänt annorlunda än idag. Romarriket skiljde inte på politik och religion, och det skulle heller inte en helt självständig judisk stat ha gjort. Präster och profeter av olika slag var orakel som uttydde vad gud/gudarna hade för åsikter. Rent praktiskt (vid tex marknadsståndet) var man säkert inte mer lättlurad än idag, dvs man var så streetsmart vad tiden krävde. Hur många som verkligen trodde att kejsaren var guds son, som ju statens "trosbekännelse" framförde, kan jag inte gissa på. Men att kejsaren/staten öh kunde pusha en sån agenda säger ändå nåt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. En gissning: Är det Ehrman du hämtar från?

      Radera
    2. Anonym 23:14. "För 2000 år sedan var läskunnigheten låg (ca 5 %) och skrivkunnigheten desto lägre."

      Sant. Men det är irrelevant. Det fanns sådana som kunde läsa och skriva, och det räcker mer än väl för detta ändamål.

      "Kristendomens utbredning var initialt inte anmärkningsvärt snabb."

      Där har du fel. Vid Neros förföljelser av de kristna talas det i källorna om en "multiutudo ingens", alltså om en stor mängd. Och det var 30 år efter den första pingsten, 2500 kilometer från Jerusalem. Om detta inte konstituerar en snabb tillväxt vet jag inte vad som gör det.

      "Gränslandet mellan de levande och de döda uppfattades nog allmänt annorlunda än idag."

      Där har du faktiskt rätt. Idag är det få människor som har sett en död människa, för att inte tala om att se en människa dö. För 2000 år sedan visste människorna mycket bättre (i allmänhet) att se skillnad på en död och en levande människa eftersom de flesta (alla) hade sett döda människor och även sett människor dö. Så när Jesus hade dött var det knappast någon alls som svävade i tvivel om han verkligen var död eller inte. Och när han igen börjat leva gällde samma sak.

      Radera
  6. Anonym 30 december 2022 kl. 17:56, "Personen Jesus kanske fanns men alla mirakel och under skedde inte. Det har inte tidigare i mänskligheten skett mirakel eller under, inte heller i nutid." Varifrån tar du det då vår Bibel faktiskt intygar annorlunda ?!

    SvaraRadera
  7. Anonym 30 december 2022 kl. 10:39, "Jesus är inget annat än en ny guldkalv." På vilka grunder fäller du det omdömet ? Förklara gärna utgående från "Den Heliga Skrift, Bibeln" !

    SvaraRadera
  8. 31.12 00:42

    Guldkalven Anonym = Matti Bertlin (från Nyykaabi) ??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym31 december 2022 kl. 12:34

      Nää... Jesus.

      Radera
    2. 31.12 kl 13:00

      "Kannibal"- Anonym = Örjan ?
      En typ i fritt fall i ett toxiskt samhällsklimat.. lol

      Radera
  9. Bibeln är full av berättelser om mirakel och underverk. Vart försvann alla mirakel nu när vi har telefoner och kan lätt dokumentera eventuella under? De bara upphörde att existera? Kanske guden tröttnade på att utföra bibliska mirakel eller så blev hen uttråkad?
    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop. Fråga de troende och de skall berätta för dig.
      Jag kan berätta att min far fick en propp en hjärninfarkt i hjärnan 1983 och hans sväljreflex fungerade inte mera och sjuksköterskorna sade åt min mamma och mig när vi vakade hos honom på vasa centralsjukhus att det kommer aldrig tillbaka om den är skadad och försvunnen. Plötsligt på kvällen sade min mor: Ulrik, låt oss nu be för pappa att han blir bättre, och jag såg min själ som var full av sot men i hjärtat kunde jag be lite svagt medan mor bad med rn troendes styrka. Efter en stund sa een röst åt mig gå och titta på pappa och jag gick dit och såg att han börjat hosta och svälja. Vi kallade genast på en sköterska och sade vad vi sett men hon sade: det är omöjligt. Men när hon kom på nästa runda med slemsugen såg hon att det var sant

      Radera
    2. Han levde ännu i fem som lätt spastisk av hjärnskadan och han kunde heller inte köra bil men hans Ande var kurant och frisk. Ulrikår och gick till sängs på egna fötter sedan han tillrett stekt sik och lagt åt mig vid middagsbordet och så dog han i hjärtifarkt på natten. Då hjälpte varken läkare eller böner mera: hans tid var kommen och när han mådde dåligt av återupplivningsförsöken sade han åt läkarna att de skulle förstå att "Folk dör ju".

      Radera
    3. Ulrik, det du beskriver är livet före slutet. That's life. Med bibliska mirakel menar jag att hav delas, människor uppstår när de dött, lemlästade människor får tillbaka sina lemmar osv. Det har varit ganska sparsamt med dylika mirakel sen vi fick telefoner, eller hur?

      Eflop

      Radera
    4. Nej, du. Mirakler sker i sådan mängd att Jesus i vars Namn miraklen har skett ändå kommer att säga åt många som säger: har vi inte profeterat i ditt namn och gjort stora gärningar? Jesus svarar: Jag kände er aldrig ni ogärningsmän ( ni laglösa.) Det är en sak eflop. Vi kristna har blivit så svaga då många firar nattvarden på fel sätt så att de flesta miraklen sker som ett samarbete mellan läkarvetenskapen och förbönen. Den Är den starkare när den beds av rättfärdiga med kraft. En rättfärdig människas bön förmår mycket när den bedes med kraft säger apostelns ord i nya testamentet. När min exhustru hade bröstcanser av den mest aggressiva sorten gick vi en tisdagkväll till martinskyrkan i åbo. Profetissan där tog till orda och sade: en kvinna född det och det året ( min hustrus födelseår) har en svår cancer men den kommer att botas och allt det andra blir också bra till sist. Gällande Frälsningen ty vårt äktenskap kan inte helas menjag älskar henne av mitt kristna hjärta och vet att sådana löften som han gav i den helige Ande går i fullbordan i rätt tid. Ulrik

      Radera
    5. Min fru blev botad från sin cancer och fick behålla sina vackra bröst. Att hon körde ut mig från vårt gemensamma hem senare kunde jag ingenting åt för hon hade som fd tjänsteman i state med en ny identitet presenterat sig för mig när vi började fria och ända tills jag insåg att hon ljugit trodde jag på hennes aliashistoria. Jag har i samma vevor i åbo mött andra fd tjänstemän med ny identitet som inte ville säga sanningen om sin jeppishistoria åt mig. Och med min medicinering tog det för länge att ställa dem till svars så jag blev ensam gruvligt ensam men Jesus Kristus Herrens Högra hand Gud Allsmäktig har tröstat mig. Du skall följa med eflop hur många som fått bot från svåra sjukdomar bara i jeppistrakten så ser du att världen är full av helanden undergärningar god ekonomi och liten arbetslöshet så vet du att du knte längre får häda i lande Gosen läs mosebokens bibelsbältes jesu frälsta barn och djur. Man får äta kött och djur och allt ätbart.¹ ulrik

      Radera
  10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har senare förstått att det har med Jesu ord att göra. Den som lever och tror på mig skall leva om hen än dör. Ulrik

      Radera
    2. Hahaha du har bra humor "exitus" Ulrik.

      Eflop

      Radera
    3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    4. jassåå du kände igen mig på bilden :) hur visste du att de va jag?

      Eflop

      Radera
    5. Du hade här på nätet skrutit så mycket med ditt arbete som datakunnig. Så jag antog att den firma där du arbetade var inkopplad på arbetet med hypermoderna och totalt elektricitetsberoende verksamheter som det tycks vara överallt nuförtiden. Men ärligt talat: jag har redan glömt det fotot och gruppen av människor. Jag ville bara se hur du reagerar på att eventuellt hängas ut med eget namn inför hädelseparagrafen och bloggkotteriet. Ulrik

      Radera
    6. Du e nog en lustigkurre du Ulrik :) tror du att nån idag kan ställas inför rätta, brännas eller torteras pga religiösa hädelser så som på medeltiden i Europa? Den tiden är nog förbi när man blir straffad för att inte tro på sagor här i västvärlden.
      Jag har inte figurerat på nåt foto du nämner så där är du nog på fel spår. God fortsättning på nya året!
      Eflop

      Radera
    7. Nej. Jag tror inte att någon skall ställas inför rätta o s v.... Men i helvetet kommer alla Guds domar ständigt att brinna och straffa. En God fortsättning på det nya året är att var och en skulle bli varse Guds Godhet och Tålamod och om man i genstridig hädelse står honom emot att man då skulle bli varse att en dom förestår och omvändas att i ånger be om förlåtelse.. Jag tror att både Livets och Nådens ande går allt längre bort från alla hädare så småningom. Några kan ännu få förlåtelse men de som känt Guds Ande och fortsätter häda blir allt mera förhärdade i att strida mot Guds Ord i Bibeln som är fakta. Biblia Facta est säges det på latin. Ulrik

      Radera
  11. Eflop 1.1.23 kl 14:06

    Polisen har dataexpertis som kan knäcka anonyma konton på nätet. Nyttjas främst när man spanar efter narkotikatrafik, men v.b. även vid hatretorik typ Eflops förföljelse av kristna. Detta enl. kommunikationschef Mikael Appel vid Vasa-polisen. Inför rätta kan man ställas vid grovt hatprat, men hädare bränns ju inte mera på bål. Böter kan väl nog bli aktuella vid tillräckligt grovt förtal.

    Grått Nytt Hår 2023!

    SvaraRadera
  12. 1 januari 2023 kl. 15:22 hahaha. Finns inget anonymt konto att knäcka och min ip-adress varierar från kedjade proxy servers i Mexico och Sydostasien, så lycka till med det 😂 När har jag förföljt nån kristen? Det att jag argumenterar mot tokiga religiösa påståenden och homofobi är knappast intressant för myndigheter.

    Eflop

    SvaraRadera
  13. 1.1.23 16:23
    Visst klarar polisens 'kontoknäckarråd' att få fram din identitet via servrarna runt världen inkl. Mexico, Asien etc. Beror bara på hur allvarlig din hatretorik bedöms vara innan man sätter igång.
    Ulka har således mycket realistiska möjligheter att få dig identifierad.
    Eflop = Stefan Bergfors (Närpes) eller
    Trygve Cederberg (Jakobstad) ?

    SvaraRadera
  14. De e bara å försöka. Efter några månaders jobb med Internet leverantörer (som verkligen inte ger ut nån info) över hela världen kanske min IP-adress kan spåras och den leder till en mobiltelefon. Telefonen är köpt begagnat på loppis, formaterad, med ett anonymt prepaid SIM kort köpt kontant i en kiosk i Tammerfors. Resultat=Eflop, lika osynlig som en gud ;)

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra Eflop. Jag ber med en vän att den evige Osynlige Gud och Jesus tar fatt på dig inatt. Om du inte får fnatt så gör efter det skriftlig avbön för din otro. Ulrik

      Radera
  15. Ok, jag väntar på att Kling å Klang knackar på inatt. Då får jag nog tejpa "exitus" på telefonen å klippa simkortet :D
    Eflop

    SvaraRadera
  16. 2.1. 18:26: eflop
    Komm.chef Appel vid Vasa-polisen säger att anonyma konton visst går att knäcka. I samband med förra årets knarkutredning i J:stad knäckte man krypterade koder som bovarna använde.
    Men allt beror förstås på graden av hatprat och fittigheter du kan tänkas komma med mot de kristna.
    Bered dig således i värsta fall på oväntade besök bak dörren.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är på Kristians ansvar att ta bort insändare som bygger på hat och hot. Om det inte hjälper, så kan man rapportera till blogspot.
      Vissa här kräver namn på sådana anonyma vars åsikter man inte tål. Ifall det leder till hat, hot eller "personliga besök", så ska man gå till polisen och även sådant är på Kristians ansvar.

      Radera
    2. ja du Ulrik, Kling&Klang arresterade mej och nu sitter jag på kammaren med batongen där bak så ja vet hur det känns 🥰 Jag kommer att bli åtalad för att inte tro på sagor. Straffet blir samma som du fick. Inga å Åsa kommer att gå lös på mej på mej med batongen. På batongen finns en lapp med "exitus" så du vet vad som händer med den då 😂

      Eflop

      Radera
    3. Du fick alltså fnatt. Ulrik

      Radera
    4. Anonym 12.46. Låt striden pågå bara. Om man förbjuder anonyma antikristers hatprat så säger blogger att: ni får inte heller skriva vad Bibeln säger för sekulära världen uppfattar det som hatprat när vi citerar Jesus Moses och profeterna och apostlarna. Ulrik

      Radera
  17. 3.1. 13:39 Efflopp
    Anonym du har alltså fått fnatt, äntligen!
    Du kan komma bli åtalad för dina fittigheter mot kristendomen och Ulka - om du ej aktar dej. 'Jeparit' är kontaktade, håller ett öga på dina hatskriverier!
    Är du redo för "personliga besök" nu?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym3 januari 2023 kl. 15:31

      Bra att du kontaktar polisen. Äntligen, kanske kontrollerar åklagaren den här kvinnofientliga homofoba hatbloggen och låter Kristian stå till svars för de provokationer och elakheter han uppmuntrar till här!

      Radera
    2. O, nej. Det är frivilligt att läsa och kommentera. Dessutom är det Kristians privata sfär. Den här bloggen går inte ut offentligt som media gör. Men många vill störa hans tankar. Gör som jag gjorde. Jag slutade läsa de bloggar där präster uppmuntrade till och förespråkade sådant som strider mot all Biblisk god sed dvs. Styggelseförespråkarna får stå ensamma med sina ord. Och Kristian för sina. Ulrik

      Radera
  18. Anonym 15.31. Helt onödigt att blanda in polisen. Inte ingrep någon myndighet heller när Paulus predikade i Aten. Jag har själv fört fram så myki av Bibelns varningar och hot att det går ut över mig också då en sekulär myndighet inte tål Bibliska fakta som varande relevanta i en diskussion. Jag lider ingen annan nöd än att det finns för många anonyma som tolkar det jag skriver på ett sådant sätt att jag tycks ha gjort bort mig då jag berättat små sekvenser av mitt liv. Ulka är förresten namnet på en babylonisk gudinna "som springer med alla." Skriver UlrikDet gavs mig av en förbittrad tysk i villervallan 1967. Han hade både katolsk och luthersk kunskap men var i praktiken en djävulsdyrkare som alla från hitlers tider. Han förbannade på det sättet men det är lättare att sägavolka än att säga ylrik

    SvaraRadera
  19. Dessutom kan jag säga att " eflop" presenterat sig i början som databranschens anställd i jakobstad, med sommarvilla i larsmosjön som varande i ett äktenskap där han inte ångrar onaturlig vällustsynd som han säger att hans fru går med på( kanske av egen honlusta) vad vet jag. Så inte behöver man hota Eflop med polis; Guds Lag som Han föraktar skall döma honom senast på den yttersta dagen. Ulrik som fortfarande anser att om ma menar sig ha nåt att komma med så friskt fram med namnet bara. Ulrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är nuförtiden freelansare inom IT säkerhet och sommarstugan är uthyrd. Tillbringar en stor del av tiden utomlands och jobbar på distans. Ju mer man ser av världen desto mer förstår man hur religioner gör oss urbota dumma.

      Människorna präglas av sin omgivning var dom växer upp. De får sin virus (religion) i närmaste omgivningen och det ter ju sig fullständigt uppenbart att du får din tro av dina föräldrar.

      Om du föds och växer du upp i bönehusen i Larsmo blir du lestadian, föds du i Pakistan blir du muslim och har din förälder lurats in i mormon sekten blir du mormon osv. Religionerna är mänsklighetens opium och roten till den mesta ondskan i världen. Lite "fittit" men sant. I vilken sekt växte du själv upp?

      Eflop (skriver från butkan 😂)

      Radera
    2. Du är väldigt stark i din otro. Jag växte upp i Jesu Kristi Guds Sons tro... och jag vet vem jag tror på; Härlighetens Herre Jesus Kristus Bibeln och alla Hans ordningar syndernas förlåtelse kroppens uppståndelse och ett evigt liv i gemenskap med Fadern och alla de frälsta i nya himlar och på en ny jord där Rättfärdigheten bor. Ulrik

      Radera
    3. Ja å du är väldigt stark i din tro som nån annan har berättat för dej. Om du var född i Pakistan skulle du be åt Allah vänd mot Mecka minst 5 ggr om dan. Dyrka solen så behöver du inga synder, helveten, kristus eller andra sagofigurer att vara rädd för.

      Solen ger liv och den syns 😁 och kan besvara dina böner lika bra.

      Eflop

      Radera
    4. Jag åkallade Jesus Kristus i nöden (och jag fick Se) och Han hjälpte mig. Därför skall jag också prisa Honom
      .. u

      Radera
    5. U prisa solen så böv du int draas me resten av religiösa skräpet

      Radera
  20. "IT-frilansaren" 3.1. 17:05
    Du börjar således bli inringad i Din identitet!!

    Kom ihåg: Vi vaktar och väntar, väntar och vaktar - på dej.
    Är du redo för besök?

    "Noo ska ty straffas jää po joole fösst", innan du hamnar lida i det brinnande Gehenna.
    "They're comin' to take you away to the happy home, ha-ha-hihii", som det heter i en sång.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har Kristian nu börjat godkänna hot om våld också?

      Radera
    2. Anonym 13:29. Nej, det gör jag förstås inte. Varför skulle jag göra det?

      Radera
    3. Ja sitter i butkan så min identitet blir officiell i samband med tv sändning av rättegången. Hela internationella pressen är närvarande och galgen väntar mig när ja påstått att ingen av era 4000 gudar finns "like back in the days" när ni brände flickor på bål för häxeri och samröre med satan i blåkulla 😂😂😂

      Eflop

      Radera
  21. Vart är världen på väg ? Tänker nu närmast på alla osakliga kommentarer under detta blogginlägg. Ngn menade att Kristian skulle vara ansvarig för vad som kommenteras och tillåts stå kvar... Nej.nej och nej ! , var och en är SJÄLV ansvarig för vad man skriver !!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Forts. "Vart är världen på väg ?" , Hur är folk funtade som röstar för en "grön bög" till president ??? https://svenska.yle.fi/a/7-10025548 ? Om han väljs till president, hur kommer han att bemötas av länder med konservativa åsikter ? Vad tänker Orban om detta ? Är vi deras brodersfolk eller inte ???

      Radera
    2. Vem bryr sig om vad Orban tänker. Ska vi även bry oss om vad Putin tänker. En "grön bög" kanske är det bästa vi har. Pekka är intelligent, kunnig och erfaren.

      Radera
    3. Anonym 5 januari 2023 kl. 17:53, Du kanske känner till vad Bibeln säger om "församlingsföreståndare och församlingstjänare" ? http://runeberg.org/bibeln/54_03.html , nu är ju inte församlingsföreståndare och president/politiker samma sak men själv ställer jag ändå kraven ditåt i samma riktning vid politiska val. Pekka må vara " intelligent, kunnig och erfaren." men han faller i så mycket på andra sätt... Skulle du skaka hand med ngn du vet håller i "partnerns" penis mellan varven ?

      Radera
    4. Anonym 5 januari 2023 kl. 17:53, "Ska vi även bry oss om vad Putin tänker", Ja !, det tycker jag att vi ska om vi verkligen bryr oss om eget land !

      Radera
    5. Alla män och majoriteten av alla kvinnor har väl hållit en penis i handen nån gång. Det måste nog vara den konstigaste orsaken till att inte skaka hand som jag hört.
      Även om mina händer kommit i kontakt med både kiss och bajs och kräks så skakar folk fortfarande hand med mig. Jag brukar inte heller bry mig om vad andra någon gång haft i sin hand. Antagligen har också jag skakat hand med någon som hållit i en penis. Allt annat vore ytterst konstigt.

      Radera
    6. Anonym 6 januari 2023 kl. 19:19, däri har du säkert rätt men då man med närapå 100% säkerhet vet att "Pekka" gjort något emot Guds bud kommer saken i en annan dager....!

      Radera
    7. Anonym 21:03
      Vilket av Guds bud tänker du på då? Jag hittar inget som direkt förbjuder att hålla en annans penis i sin hand. Eller att skaka hand med någon som gjort det.
      Menar du nu att du inte alls menar det du skrev? Spelar det ingen roll längre vad Pekka har hållit i sin hand?

      Radera
    8. Anonym 11.30. Jo, du kan låtsas vara fiffig när folk inte direkt bibliskt har försökt säga om homosexuella gärningar att de är så styggeliga och man uppfattar dem som gör sådana handlingar så obehagliga att man vill undvika dem. Att öppet träda fram som äktenskapsbrytare ( många kungar och ledare och vanliga människor) eller som styggelsegörare ( desamma)och mena att man har något annat än en laglös värld runt sig eftersom världen har tolererat allt sådant förr blir inte bra.
      KONUNG DAVID hade under sig många som visste om hans mord och äktenskapsbrott och fast hur vackert han predikade sedan han var förlåten så ville man inte tro på hans ord fastän de ofta var Guds Ord. För man visste bara hans gärningar. I vissa situationer har mången kanske hållit en annans penis i sin hand. Jag tänker på vård och nödsituationer med förfrysning eller annat. Det var nog barnsligt av dem som inte alls vet hur " pekka" sextat att säga att man inte vill ta honom i handen. Så då fick du anonym en möjlighet att vara fiffig och låtsas vara klok. Samma öde väntar både otrogna äktenskapsbrytare som även den styggelsegörande. Utan ånger och tro och ( offentlig) syndaförlåtelse i Faderns och Sonens och den helige Andes namn räknas de till dem som efter domen skall stenas och brännas i evig tid. Ulrik

      Radera
    9. Ulrik. Sluta vara en sådan hycklare!

      Varje gång du pekar finger på andras "synder", pekar tre fingrar tillbaka mot dig och ett finger upp mot din gud. Har du tänkt på det?
      Det här står även i Bibeln, men hycklare som du och Kristian vägrar och se den sanningen.

      Radera
    10. Du har rätt i att ett finger pekar upp emot Gud på Korset; Kristus blev gjord till Synd; ( fast han ingen synd hade och därför kunde döden inte hålla honom och Han uppstod ifrån de döda i härlighet och oförgängligt väsen). Jag har inte ens på bloggen förnekat mina synder om du har följt med så de fingrar som pekar mot mig har nog rätt. Men jag tror på det glada budskapet om syndernas förlåtelse i Jesu Namn och blod; jag minns mina förra synder och de dagliga ( små) synderna men mitt pekfinger pekar på dem som lever i öppen synd och otro medan de tror att bara man talar lite gott om " kyrkan" och medlemskapet i folkkyrkan så är allt okej. Fortfarande jag som fattig syndig men ändå förlåten i Gud försöker med mitt pekfinger strängt förmana alla som lever i otro synd och förnekelse av Gud. Gud har satt oss bland annat till att verbalt och skriftligt hålla strafftal mot öppen synd och samtidigt kalla och förmana alla att i syndernas förlåtelse låta sig försonas med Gud och bekänna Hinom till ära att Skriften den heliga är Sann och att vi vill följa den i lära liv och lidande. Ulrik

      Radera
    11. Ulrik. Gud (om vi ska anta att en sådan finns) gav alla människor fri vilja att välja själv. Så behåll ditt pekfinger för dig själv och följ de budord du själv valt att följa. Så står det i Bibeln och jag undrar varför ni kristna medvetet väljer att bryta mot den lag ni själva förespråkar. Enligt er egen lagbok gör det er till hycklare och vad säger bibeln om det!?

      Radera
    12. Ulrik. Hyckleri är att känna till sanningen utan att följa den, att kalla Kristus för Herre utan att följa honom. Bibeln säger i Matteusevangeliet 23:13 Ve er, skriftlärda och fariseer, ni hycklare som stänger till himmelriket för människorna. Ni går inte själva in, och dem som vill komma dit in släpper ni inte in.

      Radera
    13. Gjorde Kristus synden lovlig? Sade han att alla kommer till himmelen. På vilket sätt har jag stängt dörren till himmelriket. Jag har bara sagt om man inte är tvättad i Jesu blod för att avstå från synden och predika emot den så är man inte i Guds Rike. Vår nuvarande president och de andra i politiken med sina mans och kvinnohistorier har inte medgett att de levat och lever i synden ej heller folket som själv lever i äktenskapsbrott och avguderi och girighet jämte andra synder har ångrat eller trott. Ulrik

      Radera
    14. Ulrik 12:16
      Även om du tror att vissa skall brinna i evig tid, så är det nog inte sant. Krematorierna har så många kroppar att bränna att dom inte kan låta någon brinna länge. Med tillräckligt hög temperatur och med rätt bränsle tar det inte alls så länge. Oberoende, hur länge kroppen brinner och i vilken temperatur berör inte den avlidne. En död klagar inte, om du förstår.

      Radera
    15. Ulrik. Matteus 7:1-6
      Jesus fortsatte: "Döm inte andra, så blir ni själva inte dömda, för Gud kommer att behandla er som ni behandlar andra. Den måttstock ni använder då ni dömer andra, den kommer Gud att använda när han dömer er. Varför hänger du upp dig på din medmänniskas små svagheter, när du inte erkänner din egen skuld som är mycket större? Varför säger du till henne: 'Kom hit så ska jag öppna ögonen på dig så att du ser dina fel', när du samtidigt är blind för din egen synd? Du falska människa som bara låtsas lyda Gud! Rätta först till dina egna fel!

      Radera
    16. Ja så säger du som en tvättäkta materialist. Alla som dött oberoende hur de multnat, ruttnat eller blivit brända till aska kommer att uppstå med sina kroppar i det andliga själstillstånd de varit då de dött. Om man inte är försonad med Gud i tiden och lydig lag och evangelium i ånger och tro ( bättring och mottagande av Guds Frälsning) så kastas man i den brinnande sjön av eld och svavel som egentligen är tillredd för djävulen och hans änglar den falske profeten och antikrist som förnekar all Guds Lag och Nåd och Gudomlighet fast han vet att det är fakta för antikrist är en fallen människa som hädar Gud då hans barnaskändarsynd var så stor att han inte ville ta straff och eventuellt nåd i tiden men han vill att alla skall bli honom lika som mainstreamsamhället är idag. Ni anonymer gjorde mig bara glada för Jesus sade att ni skall springa upp av glädje när de för Min skull med orätt kallar er för allt möjligt ont. Skriver Torsten Nils Ulrik Fagerholm

      Radera
    17. Ulrik. Det där är bara förvirrat, kaklande babbel. Ord utan mening, annat än att uppfylla dig själv.

      Radera
    18. Aj, jaha? Jag är uppfylld av Bibelns tro och delar med mig. Klart att det uppfyller mig själv också. Annars vore jag ju en klingande cymbal bara. Nu är ja så långt det är möjligt Ett med Ordet. Ni har några anonyma tagit fram bra bibelverser och efter hela Bibeln skall allt dömas. Då har jag rätt att förmana när man försvarar synden. Ulrik

      Radera
    19. Ulrik. Inget av det du yrar om står i Bibeln. Det är bara ord du hittar på själv för att ge sken av att vara en god kristen.

      Läs den här texten igen för den passar så bra in på ditt hyckleri.
      Matteus 7:1-6
      Jesus fortsatte: "Döm inte andra, så blir ni själva inte dömda, för Gud kommer att behandla er som ni behandlar andra. Den måttstock ni använder då ni dömer andra, den kommer Gud att använda när han dömer er. Varför hänger du upp dig på din medmänniskas små svagheter, när du inte erkänner din egen skuld som är mycket större? Varför säger du till henne: 'Kom hit så ska jag öppna ögonen på dig så att du ser dina fel', när du samtidigt är blind för din egen synd? Du falska människa som bara låtsas lyda Gud! Rätta först till dina egna fel!

      Radera
    20. Jag har dömt mig själv inför Guds Ord och Församlingen och mitt under predikan kom Guds Förlåtelse till mitt hjärta. Efter det har jag försökt väcka andra och jag rättar till mina fel dag efter dag och dag efter dag talar Gud förlåtelse mitt i mitt hjärta.
      Jag är i full rätt att förmana andra att de skulle söka försoning med Gud och rätta sina egna fel och inte skydda äktenskapsbrott, otukt, orenhet hädelse styggelse hedendom och annat. Ni har tydligen ingen annan tro än att man inte skall döma. Dag efter dag önskar jag andra människor del i Guds förlåtelse och allt gott och bedömer vad ni anonyma skriver enligt hela Bibelns mått och hänvisar till Johannes Uppenbarelse där alla uppmanas göra bättring d v s ångra och tro Guds Ord och sluta synda öppet och att göra äktenskapsbrott och styggelse lovlig. Om vi hårddrar Guds Lag är vi alla skyldiga. Jag fann vägen till förlåtelse i Guds Ord och det är bland annat att inte göra någon som helst synd lovlig utan istället uppmana alla att ta emot nåd och strida mot synden med att ständigt be om förlåtelse där man syndat. Texten du hänvisar till lever jag i varje dag och jag uppmanar alla till ånger och tro. Den som vill försvara " pekka och andra människor med den bibeltext nk använder skall finna att den texten gör också ert hyckleri uppebart för det är tydligt att ni är långt från omvändelse och Sann tro. Ulrik

      Radera
    21. Annars så kontrollerade jag Matt 7: 1- 6 i Kyrkobibeln 1917 års översättning och Karl den tolftes översättning och revideringen av den i Reformationsbibeln 2003 och hittade också ett annat fel hos mig. Jag kastar pärlor för svinen och det borde jag inte göra. Jag har handlat efter min konungsliga och prästerliga kallelse och deltar ej mera på denna tråd. Ulrik

      Radera
    22. Hej då Ulrik!

      Radera
    23. Anonym 7 januari 2023 kl. 18:15, Det finns ingen annan text i Bibeln som blivit mer missbrukad än den du nämner ! "Döm inte andra, så blir ni själva inte dömda," Om någon av oss dömer andra så är det utifrån Guds ord, inte av oss själva !

      Radera
    24. Anonym7 januari 2023 kl. 19:29

      Det står klart och tydligt vad som menas. Var inte sådan hycklare att du liksom vissa andra leksakskristna på den här bloggen, tror dig stå över lagen.

      Radera
  22. Absolut, varför skulle jag inte det. Han får väl hålla sin partners pitt i handen bäst han vill och det gör honom inte till en sämre man, minister eller president - det spelar helt enkelt ingen roll.

    SvaraRadera
  23. 5 januari 2023 kl. 20:59 skulle du skaka hand med nån du vet pippat en get eller din mamma? vem vet eller bryr sig?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 5 januari 2023 kl. 21:32 och Anonym 5 januari 2023 kl. 21:38, Det blir allt tydligare att Ulrik hade rätt om, "Jesus säger: Natten kommer då ingen kan verka ."...

      Radera
  24. anonym 5.1. 21:32
    Det vore ju pinsamt om vi fick en president som gillar hålla sin "makes" p*tt i handen och p*ippa honom i "reva". Vad skulle det vara för sätt? Vi skulle ju få en kraftig negativ törn internationellt och inte bara hos vårt (språk)broderland Ungern och dess ledare Viktor Orban.
    Tänk dig hur det skulle se ut då dessa tu stode i slottet 6.12. och hälsade folk i hand? Knappast skulle heller denne homobög önska folket "Guds välsignelse" i sitt eventuella nyårstal.
    Tanken är grym, ja oöverkomlig för normala människor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym6 januari 2023 kl. 14:36
      Men stackars lilla du. Är din penis så liten att du aldrig kunnat hålla i den. :D

      Radera
    2. Tanken på att vara Orban till lags är för mig både grymt o oöverkomligt. Tur att jag inte förstår ett ord av vad han säger. Och självklart skulle president Pekka (haha, bara att vi skulle ha en president som heter det!) ordna nyårsmottagning på slottet, och, med handskakningar.

      Radera
    3. Anonym 6 januari 2023 kl. 20:04, "Och självklart skulle president Pekka ordna nyårsmottagning på slottet, och, med handskakningar." Och lika självklart skulle jag om jag var bjuden vägra delta, oberoende av vilken "gärning" jag gjort för vårt land !

      Radera
  25. homoanonymen 6.1. 15:31
    Under 80- och 90-talet lämnade många barn till troende kyrkans sfär och gled ut i det moderna samhället och dess värderingar. Många har haft turen att komma tillbaka innan kyrkan började bli så annorlunda att man inte kände igen sin barn/ungdoms fromhet.
    Legitimerar man homosexuellt leverne i församlingarna har man sannolikt stängt kyrkdörren för gott för niotiondelar av 80-90-talets bönebarn. De kommer aldrig igen! De kommer pga. sin fostran aldrig att bejaka en gudabild som är alltför homosexpositiv. De ser i det religiösa homosexuella samlivet inte något ont utan bara det slutliga beviset på att kyrkans religion bara är människors påhitt och inget annat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym6 januari 2023 kl. 17:36

      Och???

      Varför sitta i kyrkan och hetsa upp sig på sagor och fantasigudar? Inget paradis väntar på er när ni dör. Bara kalla graven och maskarna!

      Gå ut, öppna ögonen och lev i verkligheten!

      Radera
    2. Anonym 6 januari 2023 kl. 18:28, du kunde ta till dig vad som sägs vid en begravning !
      "Herre,av jord har du danat mig och gjort mig till människa. Min Frälsare, uppväck mig på den yttersta dagen. Herre, du utrannsakar mig och känner mig.
      Vare sig jag sitter eller står, vet du det .
      Min Frälsare, uppväck mig på den yttersta dagen.
      Dina ögon såg mig, när jag ännu knappast var formad, alla mina dagar blev uppskrivna i din bok, de var bestämda, förrän någon av dem kommit.
      Min Frälsare, uppväck mig på den yttersta dagen....
      Se till om jag är stadd på en olycksväg, och led mig på den eviga vägen.

      Radera
    3. blaablaa inlärda nonsens ramsor. Ingen väcker upp nån när du har dött. Lev nu det enda liv du får.

      Radera
    4. Med troll ramsor kan man få kaniner att hoppa ur hatten och döda att vakna. :D

      Radera
  26. blaablaa-anonymen 8.1. 09:41
    Inte bara efflopp utan också du är efterlyst!
    Den kloak du öser ur av hat mot Gud, Dziisus och de kristna verkar outsinlig.
    Du är tydligen för "pito" att avslöja din falska identitet, men vi ska nog få tag på dej. Inte för att klappa upp dig men för annan "lämplig" muntlig uppsträckning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym8 januari 2023 kl. 12:15

      Försöker du hota mig till tystnad?

      Vi har yttrandefrihet här i landet. Vet du det?

      Radera
    2. Inte hatar vi nå gudar, för dom finns inte. Vi med #hövo på skaft" hatar dom korkade ideér i religiösa skrifter som vissa tar på allvar och tror de är order från nån fantasifigur bland molnen. Vissa tror att nån flög med en häst till himmelen för att det står i en religiös sagobok. Andra tror åsnor och ormar kan prata för att det står i en sagobok.

      Haten sprids bland korkade religiösa människor som resulterar i att vi hänger homosexuella och bränner kvinnor på bål pga av sjuka sagor. Skippa religiösa skräpet så kan ni älska er nästa (homosexuella) utan inblandning av hatiska ideér.

      Eflop

      Radera
    3. eflop 8.1. 14:28
      Du är ju galen i ditt hat mot Hesus, de kristna och "sagoboken" (=svartboken), ateistbög !! En riktig kristofob liksom anonym 8.1. 14:10 det är vad du är.
      Det var någon här som citerade sången "They're comin' to take you away, ha-haa hi-hii ho-hoo, to the happy home..", dvs. till en psychiatric ward. Här en varning åt dig för att hamna på SÖD i Vasa.
      Och ihåg att du fortfarande är 'efterlyst', se dej bak axeln när du går ut ..
      Låt du bara muslimerna hänga, halshugga, stegla och bränna homona o.a. de hatar innan "ty gaar å anklaga tem".

      Radera
    4. 9 januari 2023 kl. 11:22
      Du är nog allvarligt sjuk. Sök hjälp från mentalvårdsbyrån. De kan hjälpa dig med dina bög och jesus trauman.

      Eflop

      Radera
    5. 9.1. kl 11:50
      Du är vansinnig och bitter, full av hat mot Jesus och heterosexuella, din bögotäcking. Tvångsvård på S.Ö.D. vore nödvändig, kanske med inslag av elektrochockterapi.
      Trol. liksom homoanonymen besatt av att botanisera lokalbladets dödsannonser. Hittar någon "avliden person" som varit på Kristians blogg!!

      Radera
    6. 8 jan 12:15, 9 jan 11:22, 10 jan 15:22

      Hur är det med måendet? Jag hoppas det blir bättre så småningom, även om det kan ta lite tid. Sköt om dig.

      Radera
    7. 9 januari 11.22: du som kommenterar så är GAMMAL. Musikstycket du hänvisar till är från 1960-talet och SÖD som du hänvisar till är från gammalt, men inte från 1970- talet och framåt. Att hota människor - påminner om en stalkare från Smedsby. Rasist är du och troligtvis troende. Så är det med de troende- ni är inga riktiga troende.

      Radera
    8. 9.1.kl. 11.50: du skriver att botanisera med lokalbladets dödsannonser. Vilket nonsens. Vem skulle ha intresse av det - du själv kanske på väg till forntidens SÖD - det finns inte ngt. sådant - skärp dig Gamle Gosse,

      Radera
    9. 11.1. kl 18:54
      Du jamsar på med dina dödsannonser i ÖT om någon fiktiv (?) person som ska ha gått bort och dessutom figurerat här på bloggen. Du är nog hemma i bibelbätelts J:stad.
      Om inte psyket tilltalar dig kan du prova terapeutsamtal (psykolog), kanske din arbetshälsovård kan remittera dig dit.

      Men du ger fortfarande fan i Gud och Bibeln i din hatretorik mot de kristna. Dina skriverier är inte bara hutlösa, de är skandalösa och oanständiga, det är gallsjukt och pöbelaktigt.

      Radera
    10. Jag ger fan i alla Gudar å Jeesusar för det är bara påhittade sagor av korkade människor på bronsåldern. Jungfrufödslar, talande buskar, människor som blir saltstod hahahahaa idioter som tror på va som helst.

      Radera
    11. anonym 13.1. kl 14:53
      Du fortsätter med dina elaka kvickheter visavi Gud, Jesus och sagorna i GT ung. som om du lede av återfallsfeber, vilket i och för sig passar bra in på en ateistisk materialist.
      Ifall Roparnäs inte tilltalar kunde du etablera någon psyk.sköterskekontakt på lokala MVB.

      Radera
  27. Man tror att partnerskapslagen skulle lösa frågan om homosexualitet som ett samhällsproblem. Men det visar sig att den inte gjort det. Homona behöver däremot själavård för att bli befriade från sin belastning. Homosexualitet beror inte på ärftlighet. Dragningen till samma kön beror på identitetsstörningar i barndomen pga. utebliven förälderkärlek
    Identitetsstörningarna i dagens samhälle ökar som ett resultat av kärnfamiljens upplösning.

    SvaraRadera
  28. 12.01 kl 22,1 du skriver om ngn. fiktiv person.
    Har det ngn, betydelse i vilken kommun jag bor?Har du försökt med terapisamtal? I så fall till vilken nytta? Ingen nytta av sådana samtal verkar det som du skulle ha haft nytta av via din arbetshälsovård och mentalvårdsbyrån, men skrika kan du - kanske nästa anhalt för ditt hat är ngt, sjukhus för de som har problem med det mesta. Dit hör du - skriver en massa skit , svär och domderar - utger sig för att vara troende??? Knappast - bullshit med dina kommentarer.

    SvaraRadera
  29. 16.1. kl 18:37
    Du fortsätter med ditt dravel om någon fiktiv individ som ska ha varit här på bloggen nån gång under icke-fiktivt namn och därefter gått bort knall och fall. Lusläser dödsannonserna i ÖT?
    Däremellan håller du på med ditt gammaltestamentliga trams.
    Du vägrar psykisk rehab vilken du skulle vara i stort behov av. "Stint ti fata?"
    Du behöver väckelse och omvändelse!

    SvaraRadera
  30. ja du är omvänd, men har ändå "stint ti fata".
    Du vet inte vad du skriver:
    "ditt dravel om någon fiktiv person som ska ha varit här på bloggen under icke-fiktivt namn och därefter gått bort knall och fall"?
    Varifrån har du fått sådana uppgifter?
    Inte en enda person har skrivit sådant på denna blogg - det är i din fantasi, som dessa uppgifter har blivit en höna av en fjäder.
    Det verkar som du blandar ihop en hel del anonyma kommentarer och tror att det är EN person som skriver. Du känner väl inte alla personer som skrivit på denna blogg och vet vad som hänt dem eller om någon skribent skrivit om någon person.
    Att lusläsa dödsannonser?
    Du förstår väl att dödsannonser är meddelande till allmänheten att ngn. är död.
    Ang. psykisk rehab: Du jobbar väl någonstans på sådan mottagning och ger ut läkartider åt sådana personer som du anser att behöver det.

    SvaraRadera
  31. 17.1. kl 13:51
    Du måste väl vara minst sagt sinnessjuk när du spyr ur dig dina förbannelser över kristna. Dessutom förnekar du vetskapen om någon fiktiv person (Wiik?) som varit här på bloggen och senare dött knall och fall. Din spydighet mot församlingar där Jesus själv är ljuset är typisk för en allt aktivare ateistisk-humanistisk gudsfientlighet.
    Du behöver nog det som vi sjöng i söndagsskolan:
    "Släpp nu lite solsken in
    släpp nu lite solsken in,
    om du har besvärligt
    kan du få det härligt ,
    om du släpper solen in."
    Du är "pito" som man säger i Purmo!

    SvaraRadera
  32. din kommentar visar att det är mycket som saknas mellan öronen.

    SvaraRadera
  33. 18.01 15.50
    släpp nu litet solsken in.... du är i dagklubben i Purmo.
    Nu har du väl fyllt 13 år och gapar som någon med problem :
    Du jobbar som läkare och kan diagnostisera människor: DU ÄR SINNESSJUK, är din diagnos på människor du inte känner.
    Du påstår att människor är ateister - på vilka grunder avser du det?
    Det är litet du förstår men skrika kan du, Gå tillbaka till din dagklubb med spadar röda eller blå i din sandlåda. Det är inte ofta man får läsa sådant dravel som du kommer med.

    SvaraRadera
  34. 18.1.23 kl 18:55
    Du är nog mentalt störd ehuru du måhända en gång gick i söndagsskolan. Det vore nödvändigt att lämna dig i Herrens hand - bli frälst som man plägar säga - innan ditt ateistiska och sodomitiska hat mot kristna och heteros gör att du går överstyr.
    Du försöker vara bitsk och kvick som fan med dina bibelkritiska brinnande buskar osv. Det gäller nog för dig att välja mellan Scylla och Charybda, dvs. mellan Gud eller fanen (vilket du redan tycks ha gjort till sistnämnda potentats förmån?)

    SvaraRadera
  35. 21,56
    Du läser in sådant som inte finns "bibelkritiska brinnande buskar", var stod det så i kommentaren 18.55??
    Jag har då aldrig skrivit sådant! Det är flera som kommenterar ANONYMT liksom du själv gör.
    Lägg nu av med att skriva om vem som skall läggas i Herrens hand - vad vet du om andra personer? Ingenting.
    Vi sätter oss i ringen och tar varann i hand vi är en massa syskon ---kanske det är ngt. för en pito i Purmo.

    SvaraRadera
  36. 20.1. kl 11:00
    Du är knappast vid sunda vätskor i ditt kristhat.
    Vill du sluta ditt liv i helvetet och kastas i eldsjön? Förstås inte! Men ropa då till Gud om frälsning/omvändelse för dig.
    "Om du med din mun bekänner att Jesus är Herre, och med ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." (Rom.)

    SvaraRadera
  37. 22.15
    Om någon hamnar i helvetet så är det du.
    Ta nu en annan sång: Sudda sudda bort din sura min.
    Kanske det finns hopp för den magsura gubben från Purmo om han tar kontakt till sin Gud. Du har ju numret.

    SvaraRadera
    Svar
    1. 20.1 kl. 22.15
      Vad avser du med eldsjön?
      Vad betyder kristhat?
      Här använder du ord som inte finns, men förklara dig nu!

      Radera
  38. 21.1. kl kl 15:47
    "Vi sätter oss i ringen och tar varann i hand..."
    Så du har bevistat söndagsskolan! Då kanske ock varit GK och junior, möjl. besökt Humlefestivalen.
    Då finns det ju hopp även för dig; du kan bli av med dina fanatiska vanföreställningar och din kristfientliga häxbrygd.
    Men klockan klämtar obönhörligen ...
    PM. Eldsjön = Gehenna

    SvaraRadera
  39. Eldsjön = Hades = Gehenna = Helvetet (där Djävulen bor).

    SvaraRadera