onsdag 7 december 2022

Helt rätt, Orban!

Det gick som väntat: Ungern stoppar EU:s massiva stödpaket på 18 miljarder euro till Ukraina. Detta utmålas i media idag som en katastrof, men i själva verket är detta en bra sak. Nu ska ingen missförstå detta: Vi behöver, och vi ska, stöda Ukraina i deras kamp mot Ryssland. Men detta bör göras på rätt sätt. Ett gemensamt EU-stöd, med gemensamt lånade pengar, är (ytterligare) ett stort steg mot ett federalt EU, och det är skamligt att EU-ledningen använder sig av denna tragedi för att fösa EU-länderna ännu närmare en federation. Eller rättare sagt: Försökte använda sig av den. Tack vare Ungern och Orban lyckades denna kupp nu alltså inte.

I media talas det om att Ungern torpederar stödpaketet p.g.a. att EU håller inne en stor del av finansieringen till Ungern, men även om det givetvis inte går att utesluta att detta också har spelat in är detta inte den orsak som ungrarna själva anger. Kanske det skulle finnas skäl att lyssna på dem i detta? Hela nyheten om det uteblivna stödet som orsak till att Ungern stoppar stödpaketet luktar faktiskt fakenews lång väg. Men det är ofta så det fungerar. Om makten kan misskreditera de som agerar bromskloss gör de det mer än gärna. Men det betyder förstås inte att vi behöver låta oss luras. 

Notera också att Ungern är villigt att stöda Ukraina med en betydande summa, men väljer att göra detta bilateralt. 

Det är oerhört tacksamt att någon vågar stoppa EU:s maktfullkomlighet och dess marsch mot federalism. Samtidigt som det är oroväckande hur media villigt går i maktens ledband och mer än gärna misskrediterar Ungern i detta.

20 kommentarer:

  1. Orban framstår alltmer som Ljuset i mörkrets EU Europa.
    Anonym1

    SvaraRadera
  2. jo, han Erdogan, Putin och Hitler är såna ni gillar.

    SvaraRadera
  3. Nyanserat tänkande
    är inte din starka sida!
    "Två saker är gränslösa:
    folks dumhet och universum.
    Men jag är ej säker när det gäller det andra!"
    - Albert Einstein
    Anonym1

    SvaraRadera
  4. Kan bara instämma. Tack Ungern. Enfalden bland våra beslutsfattare och vår media är verkligen gränslöst.

    SvaraRadera
  5. Håller nog med om att Orban är en "braa kaar", som vi säger i Österbotten. Visst kan korruption förekomma i Ungern, men vilket land, vilken politiker är förskonad (här hemma har vi den där obehagliga statsmin. Maa-rin med sina gratis morgonmål etc.)?

    Orban vill försvara kristendomen i Europa mot utifrånkommande religioner och håller därför Ungern så etniskt rent som möjligt. Troligen vill han även motverka "Gayropa" (homo-Europa=EU!) Det var väl broder Kirill, ärkebiskopen i Moskva som myntade detta begrepp.

    Polen är ett annat land som är värt all respekt mtp. fördömandet av abort, 'homotus' o.a. liknande, vämjeliga saker. En bekant vistades nyligen några veckor i den polska huvudstaden. Frågade om han såg några araber, mörkhyade=negrer där (är vackrare att säga n*ger än svartskalle eller blatt som de gör i Sverige?) Han sa, joo under hela vistelsen såg han nog ett par, men att "di va froån Svärje!", hahahahhaaa...LOL

    SvaraRadera
  6. Om man kommer ihåg att Luther var mycket ' kyrklig' och han var noga med att syndernas förlåtelse var det centralaste i kristendomen,ja en gratis frigörande förlåtelse, och att reglerna i många länder då ändå blev så stränga att om man inte ville lära sig katekesen och ge Gud äran så mådte man flytta till annat land. Men inte var krigen och småkrigen slut ändå för synden fanns ännu i världen och drev som även nu furstarna till krig mot varandra och då gällde ddet egendom och pengar. Så förrän jag håller med om annat än att homosexuellgärning abort och annan synd är synd och tuktansvärd så vill jag fråga dig anonym : har du försökt tala ned någon svarthyad eller arabliknanfde om jesus förrän du dömmer ut dem ur mänskligheten. Missbruket av luthhers läror har varit så svåra att man lugnt kan hålla med afrikaner judar och saraber att de inte behöver någon vit frälsare. De har ju ordet ibland sig bland sina bröder och kan checka med bibeln när ddu kommer med din smygnatsism skriver Ulrik

    SvaraRadera
  7. Ok! Jag tycker orban är en Räv. En Putins lakej. Europa står på randen av ett kaos, då behöver Europa betala de som står i frontlinjen för vår skull. Alternativet om vi alla tänker, sköit de sjölv o skit i ader nu tror jag inte är så fruktsamt. Fick fyllna åv böykhövla efter Trump. Vi får reda upp dessa problem efteråt, he e ju bara pengar. Men att lyda under Putin vill jag ej!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oberoende vart finland hör så har vi ett försvar som träder till om putin eller någon annan rysk ledare ger order om det. Då behöver du inte lyda under putin utan du gör din plikt som medborgare så länge krafterna står dig bi. Räkna inte med att smickerhökarna som nu hejar på oss skulle ha mycket att komma med i en sådan konflikt. De har då andra fronter men har med sin falska styrka lockat finland att sätta sig upp mot grannen i öst igen. Och då blir det ett blodbad igen. Fasans tider närmar sig. Ulrik

      Radera
    2. Förutsatt att vår mäktiga arme kan mota tillbaka fiendens drönare och annat roligt. Jag minns själv när jag gjorde armen 2008 Och tänkte flera gånger under träningen att jag inte ens behöver slåss mot fienden: medan jag sitter ute på en holme i den finska viken så kan fienden peppra helsingfors och åbo utan att störas över mig. Och vad ska jag göra då drönare dyker upp? Rikta stägän mot himlen och hoppeligen träffa?
      Be att Gud, som också säger uttryckligen i ett av sina bud "du skall icke dräpa" men det talar visst ingen om då vissa bibelställen har högre auktoritet än andra då det passar, sänder en blixt?

      Radera
    3. Är " drönare" vanligen långsammare än helikoptrar? Ulrik

      Radera
    4. Ingen aning, har inte behövt skjuta ner en helikopter, fick inte heller någon trning i vad man ska göra annat än att gömma sig under maskeringsnät och hoppas att helikoptern eller "drönaren" (de heter drönare om du inte visste det) inte har värmekamera. Vad ska en kustjägare göra ute på en holme i Finlands skärgård i en sån situation?

      Radera
    5. Vi fick lära oss att skjuta t o m mot helikoptrar och jetplan . Men då behöver man veta hur mycket förhåll man skall ha. Jag minns inte sådant mera men om en drönare är inom skotthåll är det knappast svårare än fågeljakt. Ulrik

      Radera
  8. Finland bör bedriva en stram utlänningspolitik.
    De utlänningar som kommer till Finland (av alla svarta schatteringar, araber/muslimer i synnerhet) ska rätta sig efter finsk vardag och de finländska värderingar som generationer före har byggt upp.
    anonym 3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilka är de värderingarna exakt? Och hur mycket av de värderingarna fungerar numera. Menar du att vardagsotron är en sådan värdering,eller? Ulrik F frågar

      Radera
  9. För att få fart på anonym 3 kan jag räkna upp en massa värderingar som byggde upp landet och som har slopats i den styggelseteknokratiska ekonomin.
    1. Rätten och skyldigheten att arbeta.
    2. Skyldigheten och rätten att alla skall läggas under Guds Ords åhörande.
    3. En klar definition vad som enligt Bibeln är straffvärt synd och brott.
    4. Ständigt mildare domar har minskat värderandet av lag och rätt och bibeln räknas knappt med mera
    5. Tillgången på droger och alkohol säger man att man vill minska på men vanligt folk vill ha sin högt värderade fylla.
    Ulrik

    SvaraRadera
  10. Tidigare skylde också de finska kvinnorna huvudet eller håret i offentligheten motsvarande andra folk som beslöjar sig. Sedan blev det hattar och till sist ingenting och allt skedde så långsamt snabbt att man tror att kvinnor med huvudduk eller slöja är ett brott. Det är ju snarast tvärtom. Ulrik

    SvaraRadera
  11. Ulka 11.12. 18:53

    Vi har ALDRIG haft beslöjade kvinnor i vårt land på religiösa grunder som nu muslim"rättipäät". Vi lever nu 2022 och inte i Iran.
    anonymitet 3

    SvaraRadera
    Svar
    1. I kyrka och bönehus hade man nog huvuddukstvång enligt nya testamentet om än inte med samma religiösa kravlystnad som muslimerna

      Radera
    2. I vardagen täckte man huvudet av praktiska skäl. Ulrik

      Radera