torsdag 21 juni 2018

Läsvärd ledare

Som jag redan många gånger har påtalat så är yttrandefriheten i dagens Finland hotad och det finns redan flera exempel på situationer där yttrandefriheten har inskränkts. I den här situationen är Henrik Othmans ledare i dagens ÖT en viktig text. Läs den gärna! Othmans text mynnar ut i ett konstaterande som jag innerligt hoppas gäller - och också kommer att gälla i framtiden: Gränsen för yttrandefriheten går där kritik övergår i hot.

Vem som helst kan hävda att en text är kränkande. Vem som helst kan stämpla en text som "hatprat". Men yttrandefriheten kan och får inte hänga på om någon upplever sig bli kränkt eller om någon anser att ett påstående är "hatprat". Om vi låter hur enskilda människor upplever en text avgöra var gränsen för yttrandefriheten går är vi ute på mycket hal och synnerligen tunn is. Men hot är något helt annat. Sådant kan och får inte accepteras. Då har man, som Othman helt riktigt konstaterar, gått över gränsen.


4 kommentarer:

  1. Tro inte att det gäller alla.
    Det gäller bara den ” goda ” sidan och allt som går emot är fritt fram att hota och trakassera . Vi ser massor av exempel redan i norden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nämn två exempel hälsar Ulrik på morgonkvisten

      Radera
  2. Bubblan som omgjordade de kristna ville nazister och andra satanister just skada. De skydde Inga medel och hade de inte medel gick de till labbet och klottrade. Farliga tider bland deras ättlingar

    SvaraRadera
  3. Berömvärda ledare har saka om pakka så redigt att jag skäms över min skadeglädje. Ulrik Torsten Nils som vid intagning förnekade psykos. Vi ska begrunda verkligheten nu i friska livets vindar. Alltså då i december 2017 sade jag som 94 95 96.

    SvaraRadera