torsdag 14 juni 2018

Inte valbart!

Om en kvart, i skrivande stund, börjar årets fotbollsfest. VM i Ryssland. Jag brukar inte skriva om sport här, och om inget märkligt händer kommer jag inte att skriva mera om detta evenemang. Men jag är mycket intresserad, och jag kommer nog att se en hel del matcher. Liksom jag också har läst på en del före VM. Det är ju nästan lika intressant med spekulationerna som med själva matcherna. I morse gick jag in på Aftonbladet på nätet för att se vad de skrev om VM, och döm om min förvåning när jag såg vad de toppade sina VM-rapportering med just då... "SvFF säger nej till regnbågsfärgade skosnören under VM!" Nyhetstorka eller...? Givetvis inte. Men HBT. Sådant är ju verkligt viktigt. Alltså att hålla fram det. Åtminstone enligt Aftonbladet.

Saken är den att en grupp europarlamentariker tydligen har sänt regnbågsfärgade skosnören åt alla de deltagande Europeiska landslagen med förhoppningen att de skulle använda dessa på sina matchskor för att markera mot de ryska antigay-lagarna. En politisk protest på fotbollsplanen alltså. Men det här går ju givetvis inte eftersom sponsorerna som har levererat skorna har sina egna färgkoder. Vita adidasskor ska vara vita och inte vita och regnbågsfärgade. Men Aftonbladets reporter kunde inte släppa detta, så han försökte med en serie frågor få spelarna och lagledningen att förstå hur viktigt det här var och eventuellt försöka pressa dem att ändra sig. Till sist försökte han med det verkligt desperata draget att föreslå att laget om inte annat åtminstone kunde ställa ett par skor med regnbågsfärgade skosnören bredvid avbytarbänken. Men inte ens det gick för sig. Således blev det en "skandalrubrik" i Aftonbladet av det hela.

SvFF har tydligen inte insett att en sådan sak som denna inte är valbar. När hbt-lobbyn säger "dansa!", då måste man dansa. Gör man inte det blir man uthängd. Sista ordet är nog inte sagt här ännu, och min gissning är att vi nog kommer att få se regnbågsfärgade skosnören i någon form på Sveriges matcher. För en sak som denna är alltså INTE valbar. Det är inte frivilligt att välja att göra eller att inte göra. Nej, det är obligatoriskt att göra. Det är nämligen så fascismen fungerar. 

2 kommentarer:

  1. Jag hänger ut All världens avguderier ångrande mina egna synder felsteg och brister med orden: på media glammar världen så glädjelös och tom, intet är den jämfört med Herrens Helgedom... P.S.Om min präst som pressan lögar oss i sport en aning bättre är det än nakenhetsrapport. Välfärdsländer alla bedrar med sport och spel, lockar bort från jordbruk och vänlig kulturs del.lepo säger ulrik Torsten nils

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur det nu kom sig så kom ja att se finalen och strax var jag livligt berörd av matchen; precis som i äldre tonåren; man lever sig starkt in i spel. Ångrande alla tv och andra betraktelser vetande att det är smått det så frågar jag; vore det inte bättre att låta Ordet Jesus leva sig in i oss och så skulle vi som i våra av Nåden bästa stunder leva in i evangeliets barmhärtighets och samhälls och familjetjänst och söka vår vila i andakt. Men om dessa spel inte blir helt uppslukande så att de går ut över Gudstjänsten i livet så kan man säga om man av en tillfällighet ser en stund så hör det till de dagliga brister som i Förlåtelsen är uppslukad.

      Radera