söndag 3 juni 2018

Andersson, Soini och den ljusnande framtiden?

Det är många som vill sätta sin sked i soppan med Timo Soinis abortställningstaganden. En i raden är vänsterpartiets Li Andersson. Hon skriver i en kolumn som publicerades i förrgår om "män med makt som motsätter sig aborträtten", och så späder hon på med de vanliga lögnerna i sammanhanget. Som till exempel att det handlar om kvinnans bestämmanderätt (till sin egen kropp) och att abort är en mäsklig rättighet. Fortfarande gäller det jag skrivit här tidigare: Abort är inte en mänsklig rättighet (liksom inte heller sex utan följder är det), och det handlar inte bara om kvinnans kropp utan också om det lilla barnets kropp. Ja, inte bara om kroppen utan om själva livet. Andersson slutar med, vad som tydligen ska försöka vara någon form av knepighet, orden: "Fortfarande finns det män med makt som säger sig "försvara liv" då de motsätter sig aborträtten, men inte ser några problem i att skicka tillbaka barnfamiljer till konfliktområden. Den irländska folkomröstningen visade dock klart och tydligt: dessa män är i minoritet. Då tiderna förändras blir de konservativa kvar i det förflutna."

När jag läste Li Anderssons kolumn kom jag att tänka på ett meningsutbyte ur en av böckerna om Narnia. Det där när kung Caspian läser lusen av ståthållaren Gumpas på Ensliga öarna. Gumpas hade försvarat slavhandeln med att ett avskaffande vore att "vrida klockan tillbaka" och så hävdade han att den var nödvändig för "framsteg och fortskridande utveckling", varpå Caspian svarar: "Framsteg och fortskridande utveckling!? Jag har sett bådadera där hemma. I ett ägg. Där kallar vi det för att ruttna!"

Aborträtten är det kanske mest tydliga exemplet vi kan visa upp idag på ett samhälle som håller på att ruttna inifrån. Li Andersson ser inte förruttnelsen utan tror att aborträtten är något positivt. Det blir säkert så när man har blundat tillräckligt länge och många gånger för sanningen och valt att tro på lögnen i stället. Jag undrar nu hur många andra ruttna frågor som kantar vägen mot den framtid Andersson och hennes likar drömmer om för vårt land? Eutanasi? Förbud mot en viss (eller all) djurhållning? Samkönade äktenskap? (Hoppsan, där var jag kanske lite sent ute...) Att Finland norr om Tammerfors förvandlas till en gigantiskt djurpark där djurens behov går före människans?

Jag är inte alls säker på att den framtid Li Andersson drömmer om är så alldeles ljus. Ja, i själva verket är jag helt säker på att den inte är det. Jag kan bara inte se att ett land där det är lagligt – ja än mera, där det ses som något gott – att det är tillåtet att mörda de mest försvarslösa av människor skulle ha någon ljus framtid. Jag är faktiskt rädd att vi har aborterat den.

3 kommentarer:

 1. Så sant som det är sagt. Nu ber vi Gud påskynda vad som behövs för att ens ngt 'kött' skall bli frälst. Genom bön, mission Predikan och full rätt för messianska att nitälska för Livets Lagar som garanterat hindrar apollyons uppsåt intill Herren själv tagit hem de sina. Sådana tankar tycker jag är fina. P. S. Apollyon är Fördärvaren är Avgrundens ängel d v s sådant man ser i fasansteknik och underhållning av fasanstyp och metallrockmusa och monstruösa konstruktioner.
  Lilla li och grinande räven bleknar nog en gång när anskriet ljuder om de inte fått Nåd att offentligt ångra och be om förlåtelse. Det är så många som har skiljsmässa, abort och allt annat oförlåtet i vänskaps och familjekretsarna runtom i världen. Och då när det blir fråga om de egna då svävar t o m vi ofta på målet och jagar kristenhetstyper eller andra minoriteter. Med önskan och hopp att Juda ändå skulle i stort se och få Jesus tilbaka och få se barn av sina barn förrän de faller tillbaka till dagsläget om det inte redan har skett. Jag anklagar hela världen för att vara 'sodom och egypten' andligen sett. Ulrik Torsten Nils

  SvaraRadera
 2. Här kom en fräsch kommentar till Soini-spektaklet! Både vinklingen om mäns delaktighet och den om Soinis politiska falskhet. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806012200986270_u0.shtml

  SvaraRadera
 3. Fräsch ? Denna kommentar under säger vad det är frågan om: "Oho, noin pitkää ”aivopierua” ei joka päivä näe, kuule eikä onneksi haista . Toivottavasti Tuomasta helpotti päästää kaikki paha ilma ulos"

  SvaraRadera