onsdag 27 juni 2018

Mera regnbågsfascism

Jag förstår att det retar vissa läsare att jag skriver om Pride. Men det går bara liksom inte att undvika ifall man, som jag, är intresserad av att se på och analysera vad som är på gång i samhället. Det vi ser här, i Pride och alla kringfenomen, är nämligen en av de största omvälvningar vårt samhälle har råkat ut för på väldigt länge. Dels allt detta med könsnihilismen som hotar hela samhällets stabilitet och därmed dess framtid. Dels detta med de grova inskränkningarna i yttrandefriheten och även de uppenbara försöken att tumma på åsiktsfriheten. Inte minst genom att inskränka vad som får höras i den offentliga debatten. Det som inte hörs och syns finns inte, och det som inte finns är inget alternativ när människorna bygger upp sitt inre tankelandskap.

Som jag redan har konstaterat så är den regnbågsfärgade kejsaren naken. Men om ingen tillåts påpeka detta kan kejsaren och hans undersåtar fortsätta att leva i illusionen att så inte är fallet. Men för att denna illusion ska kunna fortleva krävs att hela Pride-fenomenet (och hela grunden för hbt-ideologin) inte problematiseras och inte ifrågasättas. Jag fick ett mycket gott exempel på hur detta fungerar i den offentliga debatten igår. Svenska Yle hade som sin "Dagens fråga" igår frågan "Ska du delta i paraden under pride i Helsingfors?". Det gavs fyra svarsalternativ, varav tre var positiva till frågan. 1. Japp, i främsta ledet, 2. Ska stå på sidan och heja på, 3. Har inte möjlighet att delta i år och 4. Nej, hör inte till min världsbild.

För min del skulle förstås alternativ fyra ha varit närmast, men jag tyckte inte att det motsvarade min syn på saken eftersom svarsalternativet indikerar att orsaken till att jag väljer detta alternativ finns hos mig. Därför föreslog jag, i en kommentar, att det borde finnas ännu ett svarsalternativ, nämligen att 5. Nej, för att Pride inte står för mänskliga rättigheter och allas lika värde. Detta var något som, givetvis, hade hävdats i den anslutande artikeln, och något som Pride-arrangörerna (och vår mainstreammedia) vill att vi ska tro. Sanningen, som jag inte skrev i kommentaren, är förstås att Pride-ideologin står för något helt annat som närmast kunde beskrivas som "Håll med eller håll käften!" Om jag uttrycker det snällt.

Nåväl, min kommentar, som inte bröt mot några kommentarregler, publicerade givetvis inte. Den ville problematisera och ifrågasätta det som "alla vet" angående Pride, men det får alltså inte ske. Kejsaren är nämligen naken, och det ta är något som ingen får påpeka. Jag försökte skriva ännu en kommentar i vilken jag frågade vilka kommentarregler jag bröt mot i min första kommentar, men denna kommentar gick inte ens att sända iväg. Om detta sedan berodde på ett tekniskt fel eller på att svenska Yle blockerar sådana som skrivit en censurerad kommentar (under den aktuella artikeln) vet jag inte, men detta är andra gången något liknande händer mig. På två försök. Så alternativet med tekniska problem ser aningen osannolikt ut.

Regnbågsfolket har sin fest denna vecka. Den må de givetvis ha. Men jag tycker att det är oerhört skrämmande att både yttrande- och tankefriheten inskränks på det sätt som görs idag. När så sker är vi faktiskt på god väg mot ett fascistiskt samhälle. I ett fritt samhälle får man ifrågasätta och problematisera. I ett fritt samhälle är samhällsdebatten öppen för det. Men det blir hela tiden allt tydligare att vårt samhälle inte längre är så fritt som det en gång var.  

3 kommentarer:

  1. När det gäller svenska yle är kanske det värsta att de inte förstår vad de håller på med. På samma gång både hjärntvättare och själva hjärntvättade.

    SvaraRadera
  2. Vill bara dela en läsvärd länk.... http://aitoavioliitto.fi/artikkelit/onneksi-olkoon-se-on-poika-tai-onneksi-olkoon-se-on-tytto/

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera