tisdag 26 juni 2018

Om regnbågsfascismen och om hur den arbetar

"Yksikin vähättelevä lause tai edes ajatuksentynkä seksuaalivähemmistöistä on veren kaivamista nenästään. Elämme nyt sellaista aikaa – ja hyvä niin." Olli Seppälä, Kotimaa-tidningens publikationschef i en kolumn 8/6 2018.

Tyvärr har jag inte hittat kolumnen i fråga på nätet (antingen har den ännu inte publicerats eller så kommer den inte att publiceras på nätet) – utdraget ovan är hämtat ur Uusi Tie-tidningen 25-26/2018. Om man försöker sig på att översätta utdraget blir det något i stil med att: "En enda nedlåtande mening, eller ens en liten [nedlåtande] tanke, om de sexuella minoriteterna gör att man skadar sig själv. Vi lever nu bara i en sådan tid – och gott så."

Kotimaa är den (officiella) finskspråkiga kyrkliga tidningen i Finlands evangelisk-lutherska kyrka. Vad denna tidning skriver kan alltså sägas vara, om än inte vår kyrkas officiella hållning, så ändå bra nära. Jag antar att kolumnen i fråga är en kommentar till stormen kring Pori Jazz och Aki Ruotsala, och som sådan bekräftar den yttrande- och åsiktsfrihetens kris i vårt land och i vår kyrka idag. Ja, skribenten går faktiskt åt till och med tankefriheten, men det får vi kanske ändå räkna som ett tanklöst övertramp gjort i stor affektion. Men inte desto mindre är det synnerligen allvarligt att en officiell kyrklig tidnings publikationschef, må vara i en kolumn, ger uttryck för tanken att det är bra att vi lever i en sådan tid när ingen kan yttra något "nedlåtande" om de sexuella minoriteterna utan att skada sig själv och sin yrkeskarriär.

Nå, nu är det givetvis varken vackert eller snällt att uttrycka sig nedlåtande om en annan människa, oberoende av dennes sexuella läggning. Men här är faktiskt pudelns kärna. Olli Seppälä utgår självklart från att det Aki Ruotsala sagt är avsett att vara nedlåtande. Men vågar någon tänka tanken att detta kanske är en felaktig tolkning? Vågar någon tänka tanken att det kanske inte alls handlar om nedlåtenhet – utan om omsorg?

Guds ord är väldigt tydligt när det gäller utlevd homosexualitet. Det är en synd som, obekänd och oförlåten, skiljer människan från Gud. I evighet. Dessutom står könsnihilismen och homosexualiteten för destruktiv livsstil redan här på denna sida evigheten. Så om och när någon, som t.ex. Aki Ruotsala, talar om att det finns helande och upprättelse är detta verkligen inte någonting nedlåtande eller hatiskt utan det är fråga om kristen kärlek och om sann omsorg. Men så som vårt kollektiva medvetande i dessa dagar har perverterats och förblindats finns det knappast många som klarar av att se detta. Ja, som ens vill se det. Då är det lättare och framför allt mera följdriktigt, att skjuta budbäraren.

Det kanske mest upprörande i detta är när, åtminstone till namnet, kristna människor låter sig städslas av perversionen och blindheten. Som Olli Seppälä. Till namnet kristna människor som har tappat kärleken till, respekten för och tron på Bibeln som Guds ord. Till namnet kristna människor som går med i, och i vissa fall leder, upproret mot Gud och hans goda ordningar. Till namnet kristna människor som har lurats att tro att hbt och Pride-rörelsen handlar om allas lika värde, om jämlikhet och om mänskliga rättigheter. Det gör den nämligen inte. Verkligen inte. Vågar jag säga vad det handlar om? Nåja. Jag har gjort det förr, så varför inte. Det handlar om regnbågsfascism. Om att tysta alla som har en annan åsikt. Det handlar om att tvinga en människofientlig ideologi på alla, höga och låga. Och det görs genom att hänga ut alla som vågar säga något annat än det som regnbågsideologin godkänner. Om att skada dem och deras karriärer. Och om att anse att det är en bra sak när så sker.

7 kommentarer:

  1. Vet du Kristian, jag tror faktiskt att det gått så långt redan på vissa håll att man blundar för det perversa. Kyrkan i Helsingfors går med i Pridetåget trots att där i fjol och året innan fanns människor som gick med bara bröst och skinnremmar kring skinkorna. Det finns bildbevis f den som tvivlar. Sen tar folk småbarn till sådana tillställningar. Visst kan man försvara sig med att säga att bara ett fåtal skiljer sig från mängden, men faktum är att det perversa blivit så pass normalt redan så ingen reagerar.
    H. En av dina supportrar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bara bröst = perverst?? Det är väl hur Gud skapat oss det. Din sista mening tyder på att du har missat att om halva befolkningen är kvinnor så är nog bröst något väldigt normalt.

      Radera
    2. Anonym 08:49. Bröst är förstås något helt naturligt och normalt, men bara bröst är det inte. Inte i vår kultur åtminstone. Anonym 18:36 sätter fokus på en mycket skrämmande sak, men du viftar bort det. Det säger nog en hel del. Åtminstone åt mig.

      Radera
    3. Anonym 18:36. Tack för din kommentar! Den sätter som sagt fokus på en mycket skrämmande sak. Det perversa håller, genom att hbt-kulturen marscherar framåt, på att ta rum i det allmänna medvetandets vardagsrum. Där också barnen rör sig. Jag läste för en tid sedan en artikel på nätet som var så skrämmande att jag inte ville eller vågade lyfta fram den. Jag kanske borde ha gjort det ändå, men nu har jag tappat bort den. Få se om jag hittar den igen någon gång...

      Radera
  2. De påskyndar utvecklingen mot ' den stora kolbrasan'. Himlar och jord skall brinna... Förevigt bliver Guds Ord. Redan det som nu kommer blir oss alla nästan övermäktigt. Ty länge nog har Herren hållit de stora straffen tillbaka....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 19:34. Ja, när man ser på medias rapportering av vissa delar av Pride så får man nog undra om Sodom och Gomorra faktiskt kan ha varit värre...

      Radera
    2. Bibeln konstaterar det också om Israel och Juda inför tvångsdeporteringarna och undergången för Syd och Nord Rikena. Han säger så hårt åt Israels folk och Juda att Sodom och Gomorra var inte ens som ni. I kristus kunde alla upprättas enligt samma ord i profeterna om de ville döma synden och låta sig försonas med Gud och följa Guds Ord ja Jesus. Men när den tidigare kristna världen nu avfälligt tillåter och njuter och frossar i detta så vet vad Ängeln i Uppenbarelsbokenstionde till tolfte kapitel innebär visavi den Sanna Regnbågen och Sanne Guds Varningar och Bud. Ulrik Torsten Nils

      Radera