tisdag 24 maj 2022

Om regnbågstvånget

Det håller snart på att bli regnbågssäsong igen. Sommaren är nämligen en tid när hbtqip-folket ordnar olika Pride-evenemang och media och samhället ställer upp och stöttar och gör reklam för dessa. Detta ibland till den grad att Pride-evenemangen i själva verket äger rum mer i media än i verkliga livet. När det ordnas Pride-evenemang på olika platser förväntas dessutom Pride-flaggan vaja i officiella flaggstänger och även utanför och i de kyrkor som finns på orten. Detta motiveras ofta med att det är fråga om en festival som hyllar allas lika värde och arrangörerna kallas ofta i media för "människorättsorganisationer".  

Men hur är det? Vad står regnbågsflaggan egentligen för idag? Det är nämligen en sak vad som sägs i media och i de olika festtalen och en helt annan vad flaggan i verkligheten står för. På riktigt, alltså.

Om vi ser på vad som försiggått i Finland de senaste månaderna kan vi utan vidare säga att regnbågsflaggan står för inskränkning av religions-, åsikts- och yttrandefriheten samt för förföljelse av sådana som uppmärksammar detta och som står upp för verklig religions- och yttrandefrihet. Nu talar jag givetvis om åtalet och rättegången mot och de (många) av media arrangerade gatloppen som Päivi Räsänen och Juhana Pohjola utsatts för.

Om vi höjer blicken och ser längre ut över världen ser vi samma saker. Det som använder sig av en förklädnad av alla likas värde är i själva verket något som strävar efter att inskränka (och avlägsna) religions- åsikts- och yttrandefriheten. Och som sedan går in för att förfölja sådana som opponerar sig och vidhåller rätten till dessa friheter. Vi fick ett tydligt exempel på detta senaste vecka. Den senegalesiske fotbollsspelaren Idrissa Gueye (som spelar i PSG i den franska ligan) uteblev från en match i vilken hans lag skulle ha spelat med regnbågsfärgade siffror på ryggen till stöd för hbtqip-rörelsen. Som resultat av detta har det rest krav på att han ska straffas, och inte nog med det: Även sådana fotbollsspelare som, på sociala medier, har uttryckt stöd för Gueye har råkat i kläm.

Det samma råkade den amerikanska damspelaren Jaelene Hinkle ut för för några år sedan. I det sammanhanget blev den ovan påtalade kontrasten mellan vad regnbågsflaggan sägs stå för och vad den i verkligheten står för extremt tydlig. En svensk landslagsspelare som intervjuades i det sammanhanget hävdade att regnbågsflaggan står för "allas lika värde" samtidigt som hon gick hårt ut mot Hinkle och hennes "inställning". Alla är lika mycket värda, utom de som inte är det. Liksom.

Nu ska jag dock inte vara allt för kategorisk här. Det finns säkert de som verkligen menar att regnbågsflaggan står för allas lika värde. Men vi behöver ändå klara av att se att det i verkligheten inte är så det fungerar. Regnbågsflaggan står OCKSÅ för en indelning i "de goda" och "de onda". Och för en klar och tydlig inskränkning i våra rättigheter och friheter.

Därför kan jag aldrig tänka mig att ställa mig under denna flagga och därför upplever jag det också som ytterst problematiskt att regnbågsflaggan vajar över officiella byggnader under diverse Pride-evenemang. Och nej, jag skulle aldrig, om jag var fotbollsspelare, kunna tänka mig att spela med regnbågsfärgade siffror på ryggen. Helt enkelt för att dessa regnbågsfärger står för saker som ingen verkligt tänkande människa med ögon som fungerar kan stå för.  

 

53 kommentarer:

  1. Presidentens hustru fru Jenni Haukio är Helsinki Pride veckans beskyddare. Pride veckan är i månadsskiftet juni-juli.
    Det är annat än din fåniga text.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att vara Helsinki Pride veckans beskyddare kräver ej något större mod! Overlåter åt dg att fundera över vad som kräver ett större mod.........

      Anonym1

      Radera
    2. Nej du har så rätt anonym 1.
      Det kräver inte ngt. större mod att vara republikens presidents hustru. Du har så rätt i din kommentar. Jag behöver då inte fundera över vad som kräver större mod.
      Kanske du skulle klara av att vara presidentens hustru?
      Fru Jenni Haukio skriver att människor skall jämlikt bli bemötta och hörda och sedda oberoende av våra individuella egenskaper. Därför är hon Pride veckans beskyddare.
      Det krävs nog större mod av dig anonym 1 att acceptera att ngt. är annorlunda än vad du tycker.

      Radera
    3. Om man ibland får lite mod att vittna om Jesus och äktenskapet eller något annat om trons nödvändighet så om man gör det lite burdust eller på annat sätt som anses störa medmänniskorna så strax blir man av vården tillfrågad om man inte har lite för höga varv. Vare det hur det vill ikväll kommer jag att ta 200 mg ketipinor i ett försök att undvika att man för mig till sinnesjukhuset igen. Ulrik

      Radera
    4. ulrik
      ta nu kontakt med din familj. Ni är ju 10 syskon.
      kanske ngn. av dessa kan hjälpa dig.

      Radera
    5. Jag har nog regelbunden kontakt med några men de brukar anse att jag är sjuuuk. Och att man skall lyda så länge krafterna står en bi att smälta sådana mediciner som skadar kroppen vid långvarigt användande och så försöker läkarna lägga till reglerande medicin så att medicinberoendet skall befästas. Jag har på annat ställe meddelat vad man formligen tvingat mig att ta förutom 2x108 mg peratsin varannan vecka intramuskulärt alltså med injektion. Börjar man fuska med deet åker man säkert in. Ulrik

      Radera
    6. "Den som gifter sig med tidsandan blir fort änka".
      -Goethe
      Hoppas fru Haikio (alias fru Niinistö) även bekymrar sig för förföljda kristna runt om i världen. I jämlikhetens namn.
      (re:20:56)

      Anonym1

      Radera
    7. Unknown 24 maj 2022 21:30, en av dem Ove, gick VTLA 83-86 ?

      Radera
    8. 24.05
      vilken kommentar.

      Radera
    9. 22.13
      kommentar av anonym 1

      Radera
    10. Anonym 1 24.05 kl 22.13. Alla vet ju att Kina förföljer också kristna men ingen Amerikansk eller Finsk president har mig veterligen ( ej heller någon eurepresentant) det talas nog inte om det mera sedan alla släppte sina fabrikstillverkningar dit och kina blev ekonomisk stormakt. Då vägde kirkko uskonto ja kotimaa inte så mycket att man skulle ha frågat de kinesiska ledarna om hur de kristna har det. Visserligen kan vissa andra ha gjort men inte så att det skulle ha kommit till medias kännedom. Och lika ont gör kina nu mot de muslimska uigurerna och de har så grymma metoder att de kanske inte ens vill tro på någon Kristen Jesus heller om evangeliet skulle ha nått deras trakter. De totalitära staternas förtryck är så hårt och världsekonomin så viktig att man bryr sig inte i minoriteten kristendom,judendom eller t e x islam eller någon annan religion. Det är hårdvaluta och ateism eller religionsllöshet som gäller. Fint att du anonym tog upp den här saken ty det är ju fakta fast vi inte säkert vet vad ledare och representanter från ' väst ' gjort och sagt åt Kinas ledare . På detta forum kommer de nog sällan eller aldrig att tala om om det stödde hem kyrka och fosterland för kristna i Kina också. Vi lever nog i en antikristlig värld men tack och lov!!!++** snart kommer Kristus tillbaka och då gäller det att ha hållit eller mottagit Tron. Alla hinner alltid inte ens döpas men om de tror ordet och bekänner Jesu Namn är de lika frälsta som oss som hela tiden talar om ord och sakrament.

      Radera
    11. Anonym 18:10. Så, du menar att det är fånigt när man påtalar hur yttrandefriheten inskränks? Det var en intressant hållning...

      Radera
  2. Regnbågen är ju ursprungligen ett tecken på Guds löfte att Han inte mera på en gång utrotar allt levande på jorden. Bibeln berättar om det här och det är klart att allt sådant som nu sker är på gott och ont. Tills Jesus kommer åter. Ulrik

    SvaraRadera
  3. Regnbågen, pridetågen o.dyl. sjukt larv står för stolthet och skam. Och en pridegudstjänst som ger ära åt människor

    SvaraRadera
  4. forts.: ..är en skam.En sån pride står för högmod, ej för berömmelse. Än mera skam då biskop B-G Å. står inför detta hbtiq-följe och skall till att predika för dem. Är det nån som tror han tänker tala något om vad bibeln säger om denna styggelse?
    Jag tror han borde gå och se sig själv i spegeln och sen dra något gammalt dammigt över sig, dock ingen 'färgglad' regnbågsflagga.
    Masken har fallit från biskopens ansikte!

    SvaraRadera
  5. skitsnack, en dumbom skriver

    SvaraRadera
  6. Gud skapade människan till man och kvinna och sade till dem: "Varen fruktsamma och föröken er!" Det står ingenstans i bibeln att han skapade dem för att de skulle vara man och man eller kvinna och kvinna, alltså är homosexualitetens idé inte från Skaparen (utan från hin Håle dvs. djävulen).
    Varifrån kommer då detta onaturliga umgänge, denna perversa fixering vid analöppningen? Se föregående mening!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 25 maj 2022 18:29, du har såå rätt ! Som Kristian skrev i föregående inlägg, allt kommer sig av själviskheten ! Vem tänker på sin nästa ? Det är bara JAG,jag,jag.... Sorgligt nog är responsen alltför ofta noll för den som försöker göra ngt gott för sin nästa :( ...

      Radera
  7. Djäveln har i alla tider försökt göra folk olyckliga genom att intala dem att begå det som är orätt och onaturligt. Han sänder tankar som strider mot förnuftet och Skaparens ord och vilja i deras sinnen och de som saknar andlig insikt faller lätt offer för dessa lögner. De har ej kraft att stå emot eftersom det krävs andlig vishet och bön i enlighet med Guds ord för att jävulen skall fly.
    Homosexualiteten är hans sätt att pervertera den form av umgänge som gud från början skapte oss till. Det är kanske inte alltid de homosexiga som är syndabockarna, utan det är den ande som de drivs av som orsakar deras synd.

    SvaraRadera
  8. Sant sade du säger Ulrik. De vill noga ha reda på vad man skriver så att de hinner deleta då man tar upp fortgående svek inom helgade församlingar. Smygbögeri med själstryck för att skräämma och kränka när de ser att de inte fick livet ur någon speciellt utsatt kristen. Skriver Torsten Nils Ulrik

    SvaraRadera
  9. Det är väl nästan så att det är omöjligt att få statlig, kommunal eller kyrklig tjänst idag om man menar evangelisera enligt bibeln medan man arbetar. Och man måste hemligen eller öppet gå med på förbudet att hålla Fram Bibelen som Fakta. Gud Skapade Himmel och jord på sex dagar. Sedan har man fått inflation på huru många år jorden existerat med att radiumteknikåldern ville hävda annat för att tillfredställa hinduerna som låg bakom mycket av Hitlers och natsitysklands antroposofier och annat. Heil! du musst gesund sein so kannst du vom Russischen petroleum stielen. Dålig tyska men kanske någon förstår vad jag menar säger Ulrik Torsten Nils

    SvaraRadera
  10. Jag såg regnbågsfärgerna sådana de är på himlen bredvid kondensstrimmorna av ett jetplan som hade jättebråttom i riktning mot sydost. För säkerhets skull utropade jag en varning till Petersburg ifall det skulle ha varit en amerikansk interkontinental kärnvapen missil. Med mindre ropande kan man åka in på vård så att man ingenting kan förstå av tecknen på himmelen och i jorden. Skriver Ulrik

    SvaraRadera
  11. Och om jag i detta boende ringde på dörren i våningen ovanför och frågade om poliser brukade ta in där( för att glödga mig med elvapen genom golvet som är mitt tak) så hade jag nästan följande dag mentalvården som var sååå orolig över att jag tydligen gick på övervarv. Tvi vale. De visste nog vårdarna och snutarna var de placerat mig. Och om jag på föregående icke sjukhusaddress inte tillstatt någon att döda de finländare som suttit sina 10 år för mord utan att ens veta det och att polise och jeppis poliser evp samarbetade för att låta rumpetuss legionären och barnahataren " rumpetuss" som i tiderna sålde sprit på svart i jakobstad sedan han slutat umgås på ekovägen det andra huset från m******s österut glödga mig med el. Men man fortsatte ändå hela våren 2020 för att sabba min rehabilitering och det kom många som från lägenheten ovan mig fick köra sina elvapen och till sist återstod bara sjukhuset där jag var i nio månader luspank utan möjlighet att få bostad utan fattigvård socialhjälp och samarbete med psykkommunala myndigheter. Få se när de som lestadianerna börjar hoppas att ' ede sviini äntligen sku döö'. Ulrik

    SvaraRadera
  12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  13. Hur var det nu med YTTRANDEFRIHETEN Kristian? Har hbt folket ingen sådan rätt? Kanske dom borde tystas ner och försvinna enligt din åsikt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 22:02. Var någonstans i texten ovan skriver jag något som kan tolkas så att jag skulle vilja förvägra någon rätten att yttra sig? För att inte tala om att önska att någon ska försvinna? Har du alls läst min text?

      Radera
  14. Kristian kan nog svara för sig själv och hela tiden har de fått yttra sig i kommentarer. Skriver Ulrik

    SvaraRadera
  15. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  16. Det finns många före detta homosexuella som befriats från den ondes andemakter och som idag lever i helt normala äktenskap.
    Eftersom Kristus fått makten över alla härskare, makter och krafter i denna tiden och i den kommande och inte accepterar homosexualiteten, så kan han och vill han befria de homosexuella från deras orättfärdiga handlingar. Det enda som krävs är att de själva vill göra upp med synden, ty han tvingar sig aldrig på någon.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dagens Sanning! Tack anonym.

      Radera
    2. Har du statistik på hur många homosexuella som blivit botade?
      Hur många kvinnor har gillat att gifta sig med en bög? Står kvinnorna i kö för att gifta sig med en man som helst gillar andra män?
      Hur många män är det som är homosexuella och för att hålla en fasad utåt på "normalt liv " gifte sig och kunde vilseleda fru och ev. barn från personens egentliga läggning?
      Anonym - svara på mina frågor!

      Radera
    3. En liten fråga till anonym 17:56. Vem tror du för sådan statistik? Om man ska kunna presentera statistik - vilket du avkräver anonym 09:38 - måste någon föra denna statistik. Om du berättar vem som för sådan statistik kanske du får ett svar...

      Radera
    4. sjukvården har nog statistik på antal besök och orsak.

      Radera
  17. De som bedriver homosexualitet trots att de vet att det finns befrielse att få är syndare och Skaparen tolererar inte deras handlingar. "Tänk också på Sodom och Gomorra och deras grannstäder, som på samma sätt som änglarna bedrevo OTUKT och ONATURLIGT umgänge: de straffades med evig eld och är ett varnande exempel". (Kolla Judas 7)
    Anonym 3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är nog den dummaste kommentar jag läst på länge.
      Är du ngn expert på dessa frågor?
      Vad vet du om hur människor vill leva? Hur människor är skapta? Är du ngn. expert?
      Sodom och Gomorra - god morgon - det var länge sedan -
      evig eld - och andra varnande exempel - för att skrämma människor. Låt du dina kommentarer bli kvar i byrålådan - så att du inte är "förtappad för evigt" om Jesus står på trappan.

      Radera
    2. 27.5 kl 15.58

      " Den som bedriver homosexualitet ".
      Vilken SEXUALITET bedriver du?
      Varför måste du bry om andra människor?
      Hålls du i ditt eget bås!

      Radera
  18. Att kristna går emot homosexualiteten beror på att de vet vilka andliga lagar som gäller, och önskar väl ingen evig eld. Dessutom veta de att det leder till välsignelse för vårt land om man underordnar sig guds vilja. Antingen tar Finland den allsmäktige som herre och underställer sig hans lagar, eller så låter man mörkrets andefurstar (=Jäveln!!) legalisera sig och leda invånarna ifrån gud.
    Striden står i andevärlden, och vad man sår får man skörda. Skaparen kommer att skaka allt och alla i den sista tiden (bruden ska ju vara ren) och det gäller nu för kristna att faktiskt visa på vilken sida de stå. I tid och otid behöver man proklamera Guds vilja! Vem skall göra det om icke de skola göra det?
    Hbtiq-agendan är avskyvärd "lull-lull"

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Striden står i andevärlden" och bruden ska ju vara ren. Hur är det med brudgummen? Skall också männen vara rena?
      De kristna står för mycket "Lull Lull", enligt skribenten ovan.
      Vilka andliga lagar står för den här personens åsikter om evig eld. Uppmuntrande åsikt!

      Radera
  19. Det har ju redan hänt att man legaliserat äktenskapsbrott,otukt,homosexuella gärningar och mycket annat. I Författningen står ingenting att landet vore underkastat bibelns lära. Det är farligt att säga som det sägs i predikningar att vi bara är på väg in i den situationen att antikristerna och de folkvalda i lagstiftningen inte tagit Guds Ord Bibeln på allvar. Likafullt, i detta antikristiska land och i och över alla länder på Jorden är Jesus Gud och FaderndenheligeAnde HERREN fortsättningsvis. Så det ankommer på oss enskilda att straffa truga och förmana och predika syndernas förlåtelse framförallt åt ångrande syndare. Ulrik

    SvaraRadera
  20. De kristna borde veta vad som är guds vilja. Ve den som kompromissar och ställer sig på världens (och homonas !) sida!
    "I trolösa, veten inte att vänskap med världen (hbt-agendan) betyder fiendskap mot skaparen? Den som vill vara vän med världen (homofilerna och lesbona i detta fall !!) blir fiende till gud". (Jak) Ha detta i beaktande när ni väljer parti ! Många framstår ofta som bakåtsträvare när de står för Guds ord, men det ligger en andlig vishet i grunden (och jävulen rasar !) Skriften säger att denna vishet upplevs som dårskap av de som går förlorade, medan världens vishet inför Gud är dårskap.
    Homofilerna kan bli befriade från sin sjukdom.
    "Allt förmår vi genom honom som ger oss kraft". (Fil. 4:13)
    Homofili är från Jäveln.





    SvaraRadera
    Svar
    1. Samma sak måste du säga om äktenskapsbrott,horeri,otukt (föräktenskapligt könsumgänge och vissa ggr oxå om skiljsmässa och om polygami hos Jesustroende om det inte är första generationens omvända. Ulrik

      Radera
    2. usch vilken text. Hur kan en troende skriva sådan smörja.
      Verkar nog som du borde bli befriad från din sjukdom.

      Radera
    3. Kyrkans, Jenni Haukios o.a. svassande för de homophila kommer få ett abrupt slit - föör eller senare !!

      Radera
  21. Flaggan vajar även för dig Kristian.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 17:14. Så sant. De inskränkningar i våra rättigheter och friheter som regnbågsflaggan står för kommer att drabba oss alla. Mig också. Tyvärr.

      Radera
    2. Regnbågsflaggan borde klassas som "invasiv art" och bör halas och brännas var den än påträffas, en skvätt bensin och en tändsticka.... !

      Radera
    3. Anonym 20:58. En sådan gärning skulle med största sannolikhet anses vara ett hatbrott. Således kan det inte rekommenderas. Men en sak vi kan göra, utan att det räknas som ett hatbrott, är att torka skorna på regnbågsmattor som finns här och där. T.ex. i kyrkor. https://www.expressen.se/nyheter/kyrkan-tar-stallning--med-regnbagsmatta/

      Radera
    4. Det skulle det säkert ! Men även Luther brände påvens bullor och skrifter på bål ( Bob 4/2020 ) för att inte tala om Jesus själv som välte bord i templet.... Hittar man regnbågsmattor kan de ju med fördel nedsmutsas också med annat än vad som råkar finnas under skorna....

      Radera
    5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    6. Är då Finlands flagga lämplig på idrottens stora avgudafest? Korset talar inte mycket om kristus då mera. Annat än vårt hopp och Guds vilja att alla skulle avvänja sig från avguderiet och underhållningen till Guds Ord och predikan gudstjänst och nattvard och ordna kristna massmöten med Bibelns lag och glada budskap istället. Ulrik

      Radera
  22. I Pridetågsproblemet sätter sig partierna och kyrkan (!!) över bibelordet. De borde i stället låta gudsordet tala till dem.
    Man kunde väl tänka att acceptera tolerans och frisinne till en viss nivå. Men då frisinnet sätter sig över gudsordet kan man ej längre vara med i det fula spelet, då är det droppen som får bägaren att rinna över.- utan att direkt förvandlas till någon egentlig agitator och upprorsman.

    SvaraRadera
  23. Det är ju eu och nato som kräver homokompabilitet för att man skall få del av " gemenskapen". Ulrik Torsten Nils

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. Det är förstås svårt att belägga det du påstår, men jag misstänker nog att du inte har helt fel där...

      Radera