måndag 2 maj 2022

Om varför Gud inte stoppar det som är mot hans vilja

Den som följer med "diskussionen" i kommentarfältet här på min blogg har säkert märkt att jag inte har svarat på alla kommentarer den senaste tiden. Detta beror i huvudsak på att diskussionen många gånger har spårat ur. Vissa anonyma kommentatorer är så elaka och saknar uppenbart vilja att överhuvudtaget diskutera utan vill bara spy ur sig sitt hat, och sådana gånger är det bättre att helt enkelt låta tystnaden tala. Sedan finns det också en del kommentarer som jag håller med om och som säger allt som behöver sägas, och vissa gånger låter jag då dessa stå som de är eftersom jag inte har något att tillägga.

Sedan finns det en tredje kategori, och det är sådana kommentarer som får mig att tänka till och som ger upphov till en ny text. Som t.ex. den kommentar som signaturen "Jan" skrev natten till första maj. Kontexten var den att en anonym kommentator hade skrivit en saklig kommentar om bl.a. avfallet i kyrkan, och på detta svarade "Jan" att: "Jag är säker på att om detta är emot guds vilja sätter han stopp för det."

Denne "Jan" är förstås inte ute efter annat med denna kommentar än att häckla sann kristendom, men hans kommentar är ändå sådan att den mycket väl kan besvaras.

Är det faktiskt så att Gud stoppar allt sådant som är mot hans vilja? Svaret på längre sikt är förstås att ja, det gör han. När Guds rike bryter fram i synlig gestalt kommer allt avfall att få sin dom och sin rätta lön. I himlen kommer förstås inget sådant att ha någon plats. Så svaret på "Jans" fundering är absolut ett JA, så är det. Men som jag, och andra som följt med det han skrivit tidigare här på bloggen, vet begränsar sig "Jans" horisont till det immanenta. Han räknar inte med någon himmel, helt enkelt.

Men låt oss, för en stund, göra "Jans" temoporära begränsingar till våra och fundera på frågan utifrån dessa: Hur är det? Sätter Gud stopp för allt som är mot hans vilja? Nå, även här är svaret enkelt, som sagt om vi håller oss inom tidens ram: Nej, det gör han inte.

Sedan blir det förstås svårare om vi ställer följdfrågan "varför?" Varför griper Gud inte in och korrigerar sådant som inte är i enlighet med hans vilja. På ett principiellt plan är svaret ändå inte så knepigt. Vi kan svara att vi människor har fått en fri vilja när det handlar om att göra mot Guds vilja. Gud låter oss välja det onda. Tyvärr innebär detta vårt val sedan att vi själva, och oftast också många andra, skadas av detta val. Men det är också något som hör till den i synd fallna världen. Så långt innebär således frågeställningen inga problem. Guds godhet är så stor att han låter oss välja det onda och därmed skada oss själva. Mer om detta i slutet av texten.

Men om vi fäller ner diskussionen på ett konkret plan kan det förstås bli knepigare. Låt oss ta t.ex. frågan om avfallet i kyrkan. Borde inte Gud, i rimlighetens namn, se till att evangeliet bevaras rent så att människorna kan få del av frälsningen? Det är en bra fråga, och en fråga som också  oftast besvaras med ett ja. Men Bibeln talar om att det ska komma tider av stort avfall. Speciellt när vi närmar oss tidens slut när vi människor har gått allt längre i ondska och uppror mot Gud och hans vilja. Jag har ibland frågat mig att vad är det värsta straff Gud kan tänkas utdöma över en fallen värld? Ett kärnvapenkrig? Världsvid svält och hungersnöd? Dessa saker är förvisso sådant som, om Gud tillåter dem, skulle vara gruvliga straff över (och logiska följder på) vår ondska och vårt uppror. Men det finns faktiskt värre saker. Det absolut värsta som skulle kunna drabba mänskligheten är att evangeliet skulle tystna, eller tystas, och dörren till Guds rike därmed skulle stängas. Eller om vi talar bibliska: Om ljusstaken skulle flyttas. Allt annat, hur hemskt det än kan tänkas vara, är sådant som är begränsat till tiden. Om evangeliet tystnar drabbar det oss människor för evigheten.

Vi brukar tala om nådatid. Vi har under de senaste nästan 2000 åren levt i världens nådatid. Men det kan faktiskt hända att vi så småningom håller på att komma till slutet av denna nådatid. Gud vill att alla människor ska bli frälsta, ja, men någon gång (vi vet inte när) har också vi fyllt våra synders mått och nådatiden tar slut. Vi känner till huvuddragen i Guds plan för mänskligheten, men det finns saker i denna plan som vi inte känner till. En av dessa saker är tidsaspekten. En annan är hur stort våra synders mått är. Det är oerhört stort, det vet vi, men en dag kommer Gud att säga att hit men inte längre. En dag kommer han att dra en gräns för orättfärdigheten.

Det är en intressant frågeställning, den som "Jan" förde fram. "Jag är säker på att om detta är emot guds vilja sätter han stopp för det."

Gud kommer att sätta stopp för allt det som är mot hans vilja, ja. Men vägen dit kan vara nog så besvärlig och fylld av mycket elände som vi människor drar på oss på grund av vårt uppror mot Gud och hans vilja. Jag skrev ovan att " Guds godhet är så stor att han låter oss välja det onda och därmed skada oss själva." Det intressanta är att "Jan", och alla andra som vill häckla och bespotta den kristna tron och Guds ord, inte alls skulle gilla det han frågar efter här. "Jan" skulle inte alls gilla ifall Gud med ens satte stopp för allt som inte är i enlighet med hans vilja. Men så länge vi får fortsätta i vårt uppror, och begagna oss av dess frukter, går det nog an att häckla Gud för att han inte sätter stopp för allt det som är mot hans vilja. Inkonsekvensen är förstås slående. Men det blir lätt så när blindheten är total.

64 kommentarer:

  1. He va klokt svarat på svår fråga det,Kristian. Hälsar ulrik torsten nils

    SvaraRadera
  2. "For me the Jewish religion like all others is an incarnation of the most childish superstitions".
    Einstein i ett personligt brev!
    Einstein hade uppenbarligen inte särskilt mycket till övers för judendomen (och inte heller judarnas pretentioner att tillhöra det utvalda folket) även om han samtidigt väl ändå inte betecknade sig som alltigenom ateist.

    Anonym1

    SvaraRadera
  3. Natten kommer då ingen kan verka. På många håll mörknar det. Efter det kommande storkriget då tredjedelen av människorna dör finns ingen omvändelse. Endast enskilda själar eller människor som behållit tron. Se närmare i Johannes Uppenbarelse för Bibeln är Finlands profet och kom ihåg att bokstaven skrääemmer och dödar men Anden ger liv. I Jesu Namn Ulrik

    SvaraRadera
  4. Man torde kunna säga att den förbjudna frukten i Edens lustgård var på gott och ont. Människan är skapad som en avbild av Gud, alltså med en egen fri vilja, egna frivilliga val.
    Tyvärr valde Eva och Adam att gå högmodets och egenviljans onda väg, frestaf därtill av den gamle ormen som tidigare gått samma väg.
    Idealmönstret för kärleksrelationen mellan könen har sin grund i skapelsen, vilket Jesus också med all tydlighet framhåller. Mannen och kvinnan är skapade för varandra (INTE tvärtom som homolobbyn menar !!) och Guds välsignelse följer dem som lever enligt det som är NATURLIGT för alla tider.

    SvaraRadera
  5. Vad menar du med homolobbyn? Varför måste du konstruera ord som inte finns, det är inte naturligt för alla tider.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 18:59. Det är jag som "konstruerat" ordet "hbt-lobbyn". Med detta avses alla de som verkar för att tysta ner kritiken mot den könsupplösning (= könsnihilism) som blivit det nya normala idag.

      Radera
    2. Kristian
      Du är duktig på att konstruera ord. Anmäl dig till de 18 när en stol blir ledig.
      "Med detta avses alla de som verkar för att tysta ner kritiken mot den könsupplösning (= könsnihilism) som blivit det nya normala idag.
      Vad avser du med könsupplösning och könsnihilism? Det är ord som du hittat på. Nihilism vet du ju att betyder ; förnekande av alltings existens.

      Radera
    3. Du jalmar på om "min mamma och min mamma".. Har din mamma lärt dig bli smått hatisk på heteros och Bibelordet? Kanske det är din "socialistiska" bantis som gjort det eller din farsguube. Jag bara funtsar!

      Radera
    4. Din mamma och din mamma.
      Det är en enastående kvinna som fostrat dig. Hon lärde dig att inte vara hatisk på heteros och Bibelordet.
      Tur att du inte behövde vara med din farsgubbe eller på ngt. socialistiskt bantis. Jag bara undrar.... Du ber väl din aftonbön? Be nu nästa gång att Herren skall hjälpa dig bli kvitt dina elaka tankar.

      Radera
    5. anonym 14.11.

      Vad menar du med heteros? Är de ngt. slags utomjordingar?
      Kan du vänligen använda ord som man förstår när du skriver.
      Vad vet du om min far? Han var inte någon guube - i motsats till dig så var han en riktig man. Du har nog varit alldeles för litet i kyrkan och bibeln läser du inte.

      Radera
    6. Din farsgybbe och morsa var nog socialistinspirerade, kanske t.o.m. kommunister eftersom de tydligen avlat och "uppfostrat" dig till icke-hetero homo liksom ateist och jämväl nihilist (om du emanerar från den familj jag tror du kommer från).
      Vill någon leva på homosätt så är det "hens" fria val, men dock inte i överensstämmelse med Guds plan i Bibeln. Sådd och skörd följs åt.

      Radera
    7. Du skriver som du har förstånd till. Vad har det att göra med om jag är troende och om jag har någon partibok. Tror nog att du passar bäst i vårt östra grannland.
      Vad avser du med icke hetero homo?
      Du använder nog sådana ord nu som du inte förstår.
      Du menar att Guds plan i Bibeln är att man skall skriva så elakt man kan, då är man en riktig troende och har rätt att spy ut sitt hat på människor som du inte vet något om.
      Du går ju till bönehuset på söndagen och får syndernas förlåtelse. Du är troende.
      Din skörd kan man undra över...

      Radera
  6. Tillfrågad om äktenskapet svarade Jesus:"Har ni inte läst att Skaparen från begynnelsen gjorde dem till man och kvinna och sade:Därför skall en man lämna sin fader och moder och hålla sig till sin hustru (INTE som hbt-lobbyn predikar till en "samkönad"!!), och de tu skall vara ett kött?" Matt 19:4-5.
    Flera tusen år hade inte på nägot sätt ändrat det naturliga. Skyll inte på Paulus och ironisera ej över att han inte tar upp 'hen' och allsköns sexavvikelser på den tiden
    /eg

    SvaraRadera
  7. En sak jag brukar fundera över är följderna av kristendomens minskade inflytande sedan 1960-talet. Kristendomen gav en sund etik som behövdes i det mellanmänskliga umgänget och frågan är
    om den växande humanismen och ateismen kunde ersätta denna etik. I stället en växande tygellöshet och barbariskt och moraliskt bankrutt beteende?

    En etik med mänskliga referensramar kanske ej räcker till och det behövs en etik förankrad i en transcendal verklighet för att samhället och människorna ska förskonas från etiskt förfall.

    Anonym1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 1. Så är det förstås. Om man kastar ankaret i båten hjälper det inte.

      Radera
  8. Du har rätt till att jag är kritisk mot religioner, Kristian. Alla religioner, inte bara ”sann kristendom” (vad nu det är). Det beror på att ingen religion hittills kunnat bevisa att den är sann. Problemet med lidande är ett exempel på det.

    Ingens liv skall begränsas av någon annans religiösa tro. Vi har religionsfrihet, vilket är bra, och det betyder också trätt till frihet från religion. ”Din rätt att svinga din knytnäve tar slut vid min nästipp” är ett fritt översatt talesätt som används på engelska. Dina friheter får alltså inte inverka på mitt välmående.

    Det viktiga i sammanhanget är att det är religionerna jag är kritisk till, inte männsikorna. Männsikor har rättigheter, men det har inte idéer. Dumma, löjliga och absurda idéer får och bör förlöjligas.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jan. Som jag redan flera gånger berättat för dig är lidandets problem inget problem om man inte vill att det ska vara det. Rent teoretiskt, alltså.

      Vad gäller bevis så är det sant att ingen religion har bevisat till 100% att den är sann. Men att kräva något sådant är att kräva för mycket, och det vet du nog också om du riktigt tänker efter. Det handlar, igen, om att du inte vill att kristendomen ska vara sann.

      "Dina friheter får alltså inte inverka på mitt välmående."

      Så sant. Men vad har detta med religionsfrågan att göra?

      "Dumma, löjliga och absurda idéer får och bör förlöjligas."

      Igen sant. Men vågar du tänka tanken att det kanske är hos dig problemet finns, inte hos, id etta fall, den kristna tron?

      Radera
  9. Ingenstans i Bibeln sägs något om äktenskap utom i relationen man och kvinna. Svårt att läsa bort något som inte finns och därför bör man inte alls känna sig misskrediterad som hetero. Varför skulle man skämmas för det (vad än Åstrand, Löf-Andersen o.dyl. figurer än skulle tycka)? De må då larma, gorma och skrika sig hur hesa som helst !!

    SvaraRadera
  10. Homofilerna skulle inte ens existera om inte deras föräldrar vore heteros.

    SvaraRadera
    Svar
    1. förklara nu vad du avser.
      Homofilerna skulle inte existera...

      Du skulle inte heller finnas, tacka dina föräldrar för att du finns.
      Antagligen är du homosexuell - och har just kommit ur skåpet. Kanske du också är kommunist?

      Radera
    2. Som ateist och bög skulle du knappast ens existera om ej dina föräldrar (de är väl en maskulin och feminin?) skulle ha avlat dig!?

      Det är agape-kärleken Gud i Jesus uppenbarade i döden på korset. Gud älskar alla människor -dock inte alla gärningar (t.ex. utlevd 'homotus') och alla livsstiler. Det är vår livsstil som syvende og sidst kommer att avgöra vår evighet oberoende om man haver en ateistisk eller teistisk (kristen) livsstil.

      Åstrand, Löff -andersen et consortes må nu underminera samhällets grundval genom att släppa homona (för vigsel!) in i kyrkorummen. Ett äktenskap bör vara förbehållet endast man och kvinna. Hbt-lobbyn kan ju gå och låta "viga" sig civilt, hos magistraten, men de böra icke "väen väkisin vängättävä itsensa kirkkoon" annat än i syfte att delta i gudstjänsten.

      Radera
    3. Anonym 3 maj 2022 19:11, O vad jag önskar att det du skriver vore sant ! Tyvärr är det inte så idag, det finns "spermabanker" för ensamstående kvinnor (aldrig i livet att jag skulle donera min sperma för att så "vildhavre" !) . Vidare finns "surrogatmammor" som väntar och föder andras barn... (tex. i Ukraina ) ....

      Radera
    4. 3.5 21.04.

      Vad elak du är - men du är troende?
      Knappast är du det . Du vet inte ens vad kyrkoherden heter.
      Du borde gå om skolan!

      Radera
    5. Anonym 21:04. "Det är vår livsstil som syvende og sidst kommer att avgöra vår evighet"

      Har du verkligen tänkt igenom dessa ord? Hur vi lever våra liv är viktigt, ja, men jag måste nog säga att jag är glad att det är Jesus som står för min biljett till himlen och inte min livsstil...

      Radera
    6. anonym 21.55
      Det finns spermabanker för ensamstående kvinnor.
      Aldrig att jag skulle donera för att så vildhavre.

      Jag tror nog inte att några kvinnor skulle godkänna dig som donator. Varför skulle kvinnorna behöva någon donator?

      Det är enkelt fixat - det finns nog män som är pigga på ett och annat...

      Däremot finns det par som av ngn. anledning inte kan få barn - de går i kyrkan, ber till Gud ... etc. Men de får inga barn.

      Då kan de få fertilitetsbehandling - men är man troende kan man inte få det enligt de religiösa. Då kan det komma väl till pass med en frivillig donator, som ingen känner och donatorn har inget juridiskt ansvar. Ditt svammel om surrogatmammor kräver inger kommentar, det är hur dumt som helst av dig att skriva så. Håll du din vildhavre - ingen lär skall vilja ha ngt. av dig.

      Radera
  11. Att den ena dagen skrodera om Bibelns texter som villfarelse och att "samkönade" par inte bryr sig om lagar som stiftas i kyrkan och i nästa stund kräva att kyrkan välsignar något som kyrkans Herre inte välsignar är helt förvirrande.
    En samkönad äktenskapslag snedvrider och ändrar karaktären på äktenskapet som institution.

    SvaraRadera
  12. Har läst Göran Stenlunds insändare i både VBL och Sydin, " Kyrkomötet fastställer kyrkans tro och lära" , är verkligen "kyrkomötet" ngt vi ska sätta vår tillit till ?

    Anonym 2

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 2. Kyrkomötet kommer förr eller senare att svika också i denna fråga, får man vara rädd. Men Göran har rätt i att Vasa svenska inte kan solospela i denna fråga. Notera också att ordet "fastställer" är Vbl/ÖT:s ord i rubriken på insändaren baserat på ett domstolsutslag från Hfd. Göran använder ett mycket bättre ord i sin text: "Ansvaret för kyrkans tro och lära vilar fortfarande på kyrkomötet". Det är det korrekta sättet att uttrycka saken.

      Radera
  13. 3.5. 22:08

    Har din mamma lärt dig häckla och hata kristna och kristendomen?

    Gud vakar över sitt ord. Han är oföränderlig. "Är det inte fast mer ni som har förändrat eder",säger Herren Gud. Den som ger sig på Guds ord (t.ex. hbt-utövarna, liberalteologerna) går det verkligen illa för. Inte bara för egen del, utan alla de som låter sig förföras.. "men ve den människa genom vilken förförelsen kommer!" Matt 18:7

    Vad som nu händer inför allas ögon är ett förförelsens trick av lögnens fader. Skränande hopar (pridetåg t.ex.) ropar år efter år på att få gå in i våra kyrkor på egna villkor med ett språk och bildspråk (Tom of Finland mm.) som här inte kan/torde citeras.

    SvaraRadera
  14. anonym 4 maj 11.25

    Kom ihåg Helsinki Pride denna sommar. Du ordnar väl en bussresa så att alla dina vänner kan delta.

    SvaraRadera
  15. 4 maj 17:51

    Är det socialistmamsen din som uppfostrat dig till homofil, till en dyrkare av bakdelen? Mycket troligt om hon är den jag tror!

    Lagen som drevs igenom av hbt-mobben (samkönat "äktenskap") upplevs som andlig våldtäkt på den fromma hop som vill leva enligt Guds ord (inte homofilernas!!) Och Åstrand, löf anderssen, Hagmännen driver saken vidare inom kyrkan. Får jag sia hur det går om det blir som avfallsanden vill?
    Då blir de som har livet i Gud tvungna att lämna sin barndoms kyrka. Vad är då kvar av innehållet? En kall, fallen och slocknad stjärna.

    SvaraRadera
  16. kommentar anonym 17 maj

    "Mycket troligt om hon är den jag tror!"

    Visst är hon det - damma av din kristallkula så får du reda på mera.

    Tänk vad klok du är.

    SvaraRadera
  17. Din socialist"mamsen" är således den jag tror hon är !! Se upp så jag ej jag någon kväll står bakom dörren. Aufpassen!!

    Vi hava alla vår vandring och kallelse här på jorden. Gud ger oss ett dyrbart löfte om seger som vi får hålla oss till. Hbt-lobbyn får dyrka "raati"=hin håle!!
    "De övervunno honom (åklagaren - se fallet Päivi Räsänen!) i kraft av Lammets blod. De älskade icke så sitt liv att de drogo sig undan döden". Upp.b 12:11

    SvaraRadera
  18. Vi är inte rädda - besök oss gärna: Adressen är Seriegatan 2, Vasa.
    F.ö. är det förbjudet att hota folk.
    Du låter som en gammal grammofonskiva som hakat upp sig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att veta var någon bor har ingenting att göra med att "hota folk" !!

      Radera
    2. fint svar av dig, intellektuell som du är att veta var ngn bor är inte att hota folk. Ok för din del.

      Hotelse blir enligt min uppfattning: Se upp så att jag ej någon kväll står bakom dörren. Aufpassen!.
      Vad är det hotelse eller inbjudan?
      Det är nog bäst att du läser om ang. vad som är hotelse - enkelt att veta var ngn. bor om man har namnet på personen - det är en väsentlig skillnad att skriva - jag vet var ni bor...
      V

      Radera
    3. Du bor inte alls på någon Seriegatan 2 hit eller Seriegatan 2 dit och t.o.m. i Vasa. På den adressen finns bara buskage!

      Radera
    4. Kolla Google Earth - du bushman!!

      Radera
  19. Ni två anonyma som har "diskuterat" här: Denna diskussion har gått överstyr. Vänligen uppför er respektfullt mot varandra! Låt gärna sakerna strida, men undvik påhopp och framför allt hotelser.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kristian

      Jag har då inte velat diskutera någonting med denna anonyma person.
      På din blogg när man diskuterat annat , Kommer det plötsligt ett inlägg om din mamma och din mamma...

      Den frågan var uppe tidigare på ngt. av dina inlägg.
      Frågan urartade, eftersom jag ställde frågan: Vad händer med de hemma-arbetande mödrarna etc. som alla kanske läst.

      Sedan kom en lång harang om barn på dagis...

      Dvs. Barn på dagis blir homosexuella och deras mödrar socialister, samt att daghemmen är socialistiska, samt att de person som skrivit eller svarat är homosexuell osv. i det oändliga.

      Nu får jag vänligen meddela att jag är en storvuxen, heterosexeull man, som vuxit upp i ett hem med troende föräldrar, skrifskolgången, gift i kyrkan, medlem i kyrkan, barn som är döpta och dessutom gått på dagis, eftersom min fru arbetat som lärare och har haft annat för sig än att vara hemmafru. Tack Gud för att hon ser till att vi har försörjning, så att inte jag ensam måste ha den bördan.
      Vi är väl som människor är mest. Vi har inga aggressioner mot människor som vill leva annorlunda än vad vi lever.
      Jag har inte ngt. intresse av att uppsöka personen som citerat bibelord och velat komma på besök. Den personen har fått adressen.
      Må kvinnor och män arbeta jämsides, barn mår inte sämre på dagis eller i skola.

      Radera
    2. kristian nyman
      17.35

      Jag brukar inte följa din blogg.
      Men av en anledning blev jag tipsad om denna blogg, har nu följt den en tid och jag är verkligen förvånad.
      - Hatet
      -Språkbruket
      - Allmänt elakt tal
      - Fördömande av människor

      Hur kan du godkänna sådant på din blogg?

      Hatiska kommentarer om människor- typ homosexuella, kvinnliga präster, personer som inte gillar Räsänen, aborter m.m.

      Jag vet inte vad jag skall tro när jag läser hur denna blogg är -allt från att hacka på människor, jag skall stalka er, jag uppsöker er m.m.¨

      Jag mår illa av din blogg... Kom igen och gör den seriös.

      Blir man en bättre människa av att citera bibelord - och i nästa mening spy ut sitt hat?

      Radera
    3. Nyman

      Skall bloggen vara kvar?

      Med alla dessa fientliga inlägg?

      Radera
    4. Nyman

      Det är många lågutbildade som svarat här anonymt.
      jag är förvånad att det finns så många som vill sprida hat om - t.ex. de homosexuella och i nästa mening - komma med bibelcitat. Hur går det ihop? Skälla på en massa folk och sedan tro att man är religiös??''
      Svårt att förstå-förklara Nyman! du som är teolog och historiker.

      Radera
    5. Anonym 21:16. Diskussionsklimatet i kommentarfältet har försämrats ordentligt den senaste tiden, ja. Det är beklämmande vad vissa kommentatorer skriver, men jag kommer inte att börja censurera punktuellt mer än vad jag har gjort hittills. Men om detta inte ändrar snart måste jag överväga att helt koppla bort kommentarfunktionen.

      Detta som en varning till de som inte klarar av att uppföra sig!

      Radera
    6. Fula ord har förekommit, ja. Men tillsvidare inga egentliga svärord, åtminstone har Anonym ännu inte vågat nyttja S-ordet. Det som skrivits på denna blogg är ingenting jämfört med vad som skrivs i modern litteratur, vad som sägs både på inhemsk och utländsk film (Hollywood), det är bara typ "F*ck you, f*ck you" i det oändliga och "vähän väliä puhutaan rumia" (Okänd soldat-citat) och skjuter man ihjäl varandra i bästa Butsha-stil.
      "Debatten"=råskället på din blogg är ett typiskt ex. på hur man idag hatar Gud, Jesus, Paulus, kristendomen till förmån för något onaturligt, osunt och nedbrytande. Får se hur länge du tänker tolerera detta innan censurpennan börjar nyttjas?

      Glória a Deus e Aleluia

      Radera
  20. anonym 5 maj

    Vill du komma på besök? Ta med dig bibeln!
    Hoppas du är en klen liten sketgubbe som vill ha te.
    Det skall du få.
    Eller är du ute efter att undersöka underredet på någon? OK. då får du undersöka min gamla bil.

    SvaraRadera
  21. 5.5. 18:48

    Jag torde nu även veta vem farsgubben är. Är det han som gjort dig h-fil med så mycket "pain in the ass" (missförstå mig rätt!)?

    Vi har alla vår vandring och kallelse här på jorden som vi nu tillsammans funderat kring. Gud ger oss ett dyrbart löfte om seger som vi får hålla oss till.

    Man vet inte på förhand om det blir seger och tillväxt i tron, men vi vet att Ordet talar om för oss att ibland hamnar vi i situationer där vi måste lyda Gud mer än människor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

      Radera
    2. anonym 19.59

      Vi måste lyda Gud, men vi kan skriva skit om människor! Vi har alla vår vandring och kallelse på jorden som vi nu tillsammans funderat kring.
      Gud ger oss ett dyrbart löfte som vi får hålla oss till.

      Sedan kommer ett par rader med en massa obegripliga textrader, men kanske de religiösa lestadianerna och Slef anhängarna förstår vad som avses.

      Radera
  22. 5.5. 18:48

    Har "homon" nu gått och blivit rentav religiös, som en viss potentat när han åldras?
    Gift och gift (t.o.m. med en lärare) - hur så, du beter ju dig helt tvärtemot här. Visserligen kan jag uppsöka den ovannämnda adr., men jag tror inte du bor där. Adressen torde nog ligga i bibelbältet, blogghållaren bor ju i norra Ö:botten!!
    Dessutom "troende föräldrar, skriftskolgången och vaccinerad, tom. medlem och gift i kyrkan" .. det är så man nästan 'storknar' av förundring.

    SvaraRadera
    Svar
    1. homofoben har inget att visa upp - därav den stora käften.

      Radera
    2. 18.48
      Där har du fel, det är du som är den stora homofilen. Jag bor inte i norra Österbotten, jag bor i Vasa. Välkommen hit

      Radera
    3. det är nog så att den person ni hackat på är religiös, arbetande, icke homosexuell.

      Radera
    4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

      Radera
    5. Glömde skriva att du är vaccinerad. Vilken nyhet att du är vaccinerad - mot vad är du vaccinerad? Kanske mot elakhet!

      Radera
    6. Jag kan berätta en historia om ett par barn som skulle till daghemmet pga att föräldarna arbetade.

      Då familljen med de 2 kidsen kom till dagiset såg ena barnet -
      en hund med ett överstreckat kryss. Vilket betydde inga hundar här vid dagiset.

      Barnet i fråga sade: KYSS ÖVE. ( Kryss över)
      det kan jag också säga om några av kommentarerna här.

      Radera
    7. gift och gift 18.48
      Jag är så avundsjuuuk...

      Radera
    8. Jag har raderat några kommentarer som innehöll svordomar. Men som jag skrev på annat håll, nu får ni lov att skärpa er! Tonen i era kommentarer är inte acceptabel! Om detta fortsätter måste jag överväga att helt ta bort kommentarfunktionen för en tid.

      Radera
  23. bäst du storknar, du är nog inte riktigt seriös, homofob som du är

    SvaraRadera
  24. anonym 1959'
    vi har alla vår vandring osv.
    Du skriver ngt. du inte vet någonting om. Be nu till vår Herre om hjälp. Du borde kanske tänka om vad du skriver.

    Märk väl - alla kvinnor vill inte vara hemmafruar och föda barn varje år. trots att du är av den åsikten. Det går bra så länge samhället stöder ,med diverse bidrag, barnbidrag, hemvårdsstöd ,-mm- tacka de övriga kvinnorna för att de är med och betalar genom skatt etc..
    Lägg nu av med dina homofoba teorier.

    SvaraRadera
  25. anonym 20.58

    Värst vad du är kunnig.
    Kanske du skulle ta reda på vad orden betyder innan du börjar skriva. Hur har du det med din pojkvän?

    SvaraRadera
  26. Jag tror vi inte kommer längre här med en homo (eller är han bi, trans t.o.m.?), som är fixerad vid det anala/rektala "-röret".
    PS. Hade hoppats att inte behöva gå såhär långt.

    Den ande som är rådande idag bland vissa inom kyrkan och homolobbyn kan härledas redan från Gamla Testamentet. Bileam var en profet som haltade på båda sidor, men faktum är att Gud använde honom. Bileam blev av kung Balak frestad att mot riklig belöning förbanna Israel. Nu vill företrädare för kyrkan och andra av samma skrot och korn f-banna Bibeln och de kristna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. kan inte människor få leva som de är födda?
      en minoritet har en annan läggning, men de är födda så, varför måste en del av majoritetsbefolkningen sätta timmar, dagar på att bekämpa dessa personer ( ett fåtal/100).
      Jag kommer aldrig att förstå - varför man måste hata människor . och ändå utge sig för att vara troende?????

      Radera
  27. Man bör kanske inte avsky homofilernas perverst psykosexuella sjukdom, men en annan sak är UTLEVD homosex (rektum!!) som de bedriver med vett och vilja och propagerar bl.a. via pride=shameparaderna med uppbackning av liberalmedia. Om det kvinnliga könet äcklar dem bör de hålla sig till celibatet alternativt söka helning via konversionsterapin. Homona är INTE födda sådana, det finns inget i hjärnan som tyder på dylikt. Det är miljön: familjen, uppväxten, samhället som gör dem snedvridna. Är det så svårt att inse att slidan är rätt, INTE ändtarmen.

    Nej,undertecknad är inte lestis eller Slef, snarare mot EU-hållet till, kanske med en liten LIM-twist. Har absolut inget mot Slef-arna eller (gammal-)lestadianerna heller lika litet som mot Frälsis.

    Men tillbaks till vårt "spår", tema - nämligen Bileam och Balak-
    Läs gärna 4 Mos 22-24 kap. Vilken underbar glädje som infinner sig över Guds nåd och kärlek, men INTE heller att förglömma Hans stränghet.
    Bileams första snöpliga försök att lyda Balaks begäran blev en rad av bekymmer. Åsnan trängde och skadade hans ben flera gånger.
    Bileam ville tvinga åsnan fortsätta gå men åsnan såg en ängel med draget svärd och lade sej på marken talande till sin herre.
    Då såg även Bileam ängeln som med draget svärd i sin hand sade: "Se, jag har gått ut för att hindra dig, ty denna väg (t.ex. LGBITQ-sörjan) leder till fördärv och är mig emot." (Och man bör tillägga att syndens lön är döden!)
    Ängeln fortsatte: "Om hon icke hade vikit undan för mig, så skulle jag hava dräpt dig, men låtit henne leva."
    Ni som låtit er förledas och frestas ( av sexuellt avvikande, onaturliga perversioner) att ändra på Guds ord (vissa präster, kyrkomötet) kommer inte att lyckas. Gud låter inte gäcka sig!

    SvaraRadera