tisdag 31 maj 2022

Skäms, Aftonbladet!

Så kom det då ett regelrätt påhopp på den svenska kristenheten. Givetvis med hjälp av lögner och bedrägeri. Detta var förstås väntat, och frågan är kanske snarast varför detta påhopp har dröjt så här länge. Nu talar jag då alltså om Aftonbladets "Wallraffande" artikel gällande homosexualitet och frikyrkliga församlingar. Artikeln bygger på att några reportrar från tidningen ringt upp ett tjugotal församlingar och presenterat en lögn om att de vill ha hjälp med att hantera sin homosexuella läggning. En rad pastorer, som alltså uttryckligen trodde att de satt i ett själavårdande samtal, gav goda svar åt de ljugande reportrarna, svar som också presenteras i artikeln.

Men lögnerna slutar inte där. I inledningen till artikeln berättas alltså att reportrarna ringt upp diverse pastorer och sagt att de vill ha hjälp. Det var alltså detta som var inledningen till samtalen. Sedan påstås det i artikeln, som sagt grovt lögnaktigt, att flera pastorer "inleder försök att omvända oss", som reportrarna skriver. Märk mycket väl vad som kom först och vad som kom efter det. Men ändå går artikeln sedan över till att tala om omvändelseterapi och "yttre påtryckningar för att förändra den sexuella läggningen". Som om detta skulle vara något som dessa pastorer går runt och försöker tvinga på folk. Men notera här mycket noggrant att det var reportrarna som ringde upp och presenterade sin påhittade sexuella läggning som ett problem de ville ha hjälp med.

Behöver jag säga att detta är oerhört dålig journalistik? Nej, det behöver jag säkert inte eftersom alla som har tankeförmågan i behåll säkerligen förstår det. Att dessutom på detta sätt grovt missbruka själavården som institution genom att ljuga och bedra det förtroende som pastorerna gav uttryck för är närmast kriminellt.

Men det är uppenbarligen så här media fungerar idag. "Ändamålet helgar medlen." Och när det handlar om att svärta ner den kristna tron och den kristna kyrkan är tydligen alla smutsiga trick tillåtna. Jag kan inget annat än att konstatera: Skäms, Aftonbladet!    

Ja, och så blandar man friskt i artikeln. Kristna församlingar och pastorer varvas med uppgifter om Jehovas Vittnen. Men det är säkert något vi får lägga på kontot för religiös okunskap hos de som har skrivit artikeln.

 

13 kommentarer:

  1. Aftonbladet kan inte skryta med att de skulle ha uppfunnit hjulet. Det journalistiska greppet har använts förut.

    https://www.expressen.se/kultur/spa-pa-homohatet-kan-aldrig-vara-sjalavard/

    SvaraRadera
  2. Väntat från kvällstidningsjournalister!
    Kunde man förvänta sig en ledare i Vbl/ÖT som kommenterar denna journalistik och där man säger att detta är ingen journalistik för oss även om vi ej är kristna?

    Det kan vi väl nog ej!

    Anonym1

    SvaraRadera
  3. Man får nu den känslan av att Kristian vet att dessa intervjuade präster skulle ha svarat olika beroende på vem som frågar. Prästerna skulle alltså ha låtit bli att besvara med omvändelseterapi då de visste att omvärlden inte skulle, via journalisten, ta det på ett bra sätt. Och hade det varit någon annan, hade prästerna svarat det som de på riktigt tänkte.

    Det ställer prästers ärlighet och uppriktighet i en lite konstig dager...

    Man ska väl inte skylla på budbäraren (journalisten) utan på avsändare, eller hur?

    Skäms, prästerna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lobbyisten. Nu är du mer än vanligt förvirrande/förvirrad. Vad menar du riktigt? Det jag menar är att prästerna/pastorerna inte hoppar på människor på gatan med sin själavård, utan att de svarar på hjälpförfrågan. Att sedan journalister ljuger och bedrar själavårdsförtroendet är oerhört lågt.

      Radera
    2. Du verkar inte fatta, nej.

      Varför är det så, att präster har olika svar åt journalister, medan de drar till med andra förklaringar åt andra? Det betyder att prästerna måste veta att det är lite suspekt, och har insett att de inte ska berätta om "terapin" åt stora omvärlden vi pressen. Åt enskilda, tillräckligt lättlurade, kan man dra till med "helandet".

      Om prästerna skulle lita på att terapin faktiskt fungerar, så skulle de väl stå för vad de erbjuder. Vilket leder till följande: då du tycker detta var så hemskt, står inte du heller för vad "terapin" ger? Borde du inte snarare vara stolt och belåten att den får publicitet? Nu verkar du ju känna lite "myötähäpeää" för det skedda.

      Men det är ju klart: denna typ av verksamhet har börjat förbjudas, så det kommer att bli olagligt. Kommer du Kristian fortfarande att stöda denna verksamhet den dag den är kriminell?

      Radera
    3. Lobbyisten. Så som sant troende förföljs i dagens media är det tyvärr inte konstigt att många pastorer inte vågar hålla fanan högt när media ringer och anklagar dem. Är det så konstigt? Rätt är det inte, men inte alls förvånande. Din tolkning av situationen är både illvillig och felaktig.

      Den dag det är kriminellt att ge själavård åt den som begär det är vi verkligen ute på sju famnars vatten som land och folk. Jag hoppas verkligen att den dagen inte kommer, för då kommer nog fängelserna att fyllas av kristna pastorer och präster. Är det verkligen ett sådant samhälle du vill ha?

      Radera
    4. Du medger alltså att präster medvetet kommer att ljuga åt media. Eller är det så att det är vad just du tänker, att det är ok att ljuga? Man borde ju kunna anta att präster skulle åtminstone klara av att hålla de tio budorden.

      Du tycker att min tolkning är illvillig och felaktig, men meningen innan tycker du inte att det är så konstigt. Hur menar du nu?

      Blanda inte ihop självvård med omvändelseterapi, du vet lika bra som jag att det inte är samma sak. Jag vill ha ett sådant samhälle där även präster håller sig till lagen. Vill du att de ska vara undantagna lagen?

      Radera
    5. Förvirringslobbyn. Nu läser du igen slarvigt. Vill du försöka på nytt, eller skulle det motverka ditt syfte om du gjorde det?

      Själavård kan mycket väl fungera som terapi. Sedan, om det verkligen stiftats sådana idiotiska lagar som innebär att själavård blir olaglig kommer vi som kristna att vara tvungna att bryta mot lagen, ja.

      Radera
    6. Du vet inte skillnaden mellan själavård och omvändelseterapi, det stör inte dig att präster ljuger och det är ok att bryta mot lagen. Det är nog lönlöst att kommentera vidare...

      Radera
    7. Helt sant. Så länge du inte klarar av att läsa vad jag skrivit är det fullkomligt lönlöst...

      Radera
  4. Faktalobby, du måste byta signatur ty Bibeln är den kristna tidens yttersta fakta och du förnekar Bibelns Ande som är Jesu Kristi Ande med Rätt att bota bögar och otuktiga äktenskapsbrytare och orena. Han har ock rätten att dräpa... ulrik

    SvaraRadera
  5. Man kommer osökt att tänka på den Röda Korset anställda, en äldre kvinna, som efter ett måhända inte helt PK-riktigt uttalande hade att lämna sin tjänst.

    En kriminellt belastad invandrare hade bandat en intervju med henne och lagt ut på nätet. Pressen nappade som väntat på betet.

    Den äldre kvinnan kallades till ledningen för Röda Korset och hade tydligen att välja. Hon valde själv att avgå i stället för att avskedas.

    Nu hade hon jobbat som frivillig och väl utan ersättning men det räckte ej för Röda Korset.

    Hon dog kort efteråt man får väl räkna med självmord.

    Media valde att gå ut med uppgifter från en kriminellt belastad
    invandrare och Röda Korset valde att göra en affär av detta trots
    att kvinnan gjort frivilligt gratisarbete.

    Hennes bandade uttalande var väl att i dagens situation kunde det vara skäl att att i första hand se till att svenska ungdomar har bostad vilket tydligen stred mot Röda Korsets värdegrund.För detta uttalande var hela hennes arbete mer eller mindre bortglömt!
    Här är det ju inte enbart pressen som agerat undermåligt och skrupelfritt utan även ledningen för lokalavdelningen för Röda Korset.

    Den kriminellt belastade invandraren gottade sig antagligen åt hennes förtidiga frånvälle.

    Mitt förtroende för Röda Korset tog slut.
    Journalister per definition är utan etik så deras beteende var väntat.

    Anonym1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 1. "Här är det ju inte enbart pressen som agerat undermåligt och skrupelfritt utan även ledningen för lokalavdelningen för Röda Korset."

      Trycket från pk-samhället är enormt hårt idag. Det kan mycket väl hända att den lokala ledningen för RK gjorde det de gjorde av rädsla för att i sin tur få utstå kritik om de inte gjorde det de gjorde. Det förminskar inte ansvaret, men det förklarar kanske det. Jag börjar inse att det blir allt viktigare att få tag på Vaclav Havels novell "The greengrocher". Jag har förstått att Havel i denna beskriver detta fenomen på ett mycket bra sätt. Då handlade det om kommunismen, men dagens pk-samhälle fungerar långt på samma sätt.

      Radera