fredag 3 juni 2022

Framtiden är queer!?!

Ulrik skrev för en tid sedan en kommentar här på bloggen som inte har rönt någon uppmärksamhet, men som nya uppgifter (från EU-kommissionen på sociala medier) har gjort mycket aktuell. Ulrik skrev: "Det är ju eu och nato som kräver homokompabilitet för att man skall få del av  ´gemenskapen´."

Jag konstaterade på detta att det förstås är svårt att belägga detta, men att jag misstänker att det inte är helt fel. EU-kommissionen visar nu, med en uppdatering på sociala medier, att detta är helt sant vad gäller denna instans. Vad gäller Nato är det kanske inte lika entydigt, men eftersom vi lever i en kulturkrets där hbt-frågor (och "kompatibilitet" i dessa) är mer eller mindre en självklarhet om man inte ska ställas utanför, kan vi med fog anta att detta också är något som gäller inom Nato. Om än det åtminstone inte hittills har sagts klart ut.

För bara några tiotal år sedan var det en självklarhet att det som är fel på sexualetikens område är fel. Idag är avvikelser från det som tidigare var goda normer på detta område något vi bör känna stolthet över. (Pride) Detta har, som bekant, orsakats av en enorm propagandavåg som har gjort att människors syn på rätt och fel har ställts på ända.

Med den riktning och den fart utvecklingen har idag är det svårt att inte ge EU-kommissionen rätt: Framtiden kommer i sanning att vara underlig och märklig (= queer). Och detta verkligen inte på något bra sätt.  

Jag undrar, kan man som enskild person skriva ut sig ur EU?   

17 kommentarer:

  1. Svar på sista frågan: Det går bra att ansöka om medborgarskap i ett icke-EU-land, typ Turkiet. Vissa villkor krävs, förstås, med det är en kakubeta för den som vill. För att fullborda processen måste man sedan avstå från sitt medborgarskap i det aktuella EU-landet. Sedan är saken biff!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 07:33. Nej, det fungerar ju inte. Jag är ju finländare, och det kommer jag att fortsätta vara. Nu var det EU-medlemskapet det handlade om.

      Radera
  2. EU-kommissionen tycks ha drabbats av ett ovärdigt sinnelag, så att människorna skall göra sådant som är mot naturen (ex.vis queer-förhärligandet).
    Vad är det möjligen som får människor till ondska? De prisar sin egen vishet och de ger äran åt det skapade i stället för Skaparen.
    Med den häftiga kampanj som pågår i EU-länderna (men även i England och spec. USA) för att ge dessa sexuella minoriteter likaberättigande har denna särskilda synd mot naturen lyfts fram på ett dramatiskt sätt.
    Som det står någonstans i skriften: '..de sätter sin ära i det som är deras skam, dessa som bara tänker på det jordiska'. Det står för högmod (pride), inte för berömmelse.
    Awake NOT WOKE

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 12:28. Jag håller med, men jag skulle säga att det är vi som samhälle som har drabbats av det ovärdiga sinnelaget, och att detta sedan speglas i kommissionens uttalande.

      Radera
  3. Kommentar 7:52
    Är du inskriven i EU?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 13:17. Inte inskriven, nej. Men överst på framsidan av mitt pass står det "Europeiska unionen". Detta motsätter jag mig eftersom jag är finländare. Inte "EU-are".

      Radera
    2. Vilka är fördelarna för Finland att inte ingå i EU?
      Pga vilka grunder borde FInland står utanför att ansöka o medborgeskap i Nato?
      Vill du inte ha att göra med EU eller Nato - kanske du hittar ngt. land är du passar bäst. Jag skulle föreslå vårt östra grannland - där de har de åsikter som du trivs bäst med.

      Radera
    3. Anonym 19:52. Du frågar om fördelarna med att inte höra till EU. Här kunde jag ge en lång, lång lista. Men på principnivå handlar det om att EU håller på att bli en förbundsstat (utan folkrättsligt stöd) och att allt fler beslut flyttas från de nationella parlamenten till EU-kommissionen. Vi ger bort vår självständighet och vår beslutanderätt i fråga efter fråga.

      Radera
  4. Min inställning i EU-frågan är mer ekonomisk och praktisk, men visst är det befängt att dess kommission uppmuntrar och tydligen på något vis vill premiera perverst sexuellt beteende.
    anonym 3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 3. Visst finns det en del fördelar också med ett EU-medlemskap. Det ska inte förnekas. Men de senaste åren har kommissionen/EU tagit på sig allt fler uppgifter som de inte har rätt att ta på sig och utför dessutom dessa uppgifter på ett mer eller mindre förtryckande sätt. Och nu alltså då också¨detta med den konstiga framtiden...

      Radera
  5. Man kan ju läsa, eller låta bli att läsa annat än rubriker eller korta tweets. Eu-kommissionen är den instans som gör beslut, EU Youth är en portal för att informera unga om bla jobb i Europa. Har man svårt att distingera mellan dessa två, så är det dags att läsa på.

    I ett land som Finland har du Kristian den möjligheten att du lämnar landet för att flytta till ett annat land. Det är dock sällan möjligt i ett land som skulle ha de stränga restriktioner du verkar längta efter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förvirringslobbyn. EU Youth är en portal för information, ja. Där informerar bl.a. EU-kommissionen om hur de ser på saker och ting som de uppfattar vara relevanta för ungdomar.

      Sedan missade du, igen, helt vad jag skrev. Jag ÄR finländare. Men jag vill inte vara EU-medborgare.

      Radera
    2. Nej, EU-kommissionen informerar inte om hur de ser på saker och ting, gå Kristian till sidan och se vad man hittar där. Hitta inte på. Kolla. https://europa.eu/youth/news_sv

      EU-kommissionen har en egen sida, där man får ta del av om arbetet, inte "hur de ser på saker".
      https://ec.europa.eu/info/index_sv

      Vill du inte vara EU-medborgare, så måste du bli medborgare i ett land som inte tillhör EU.

      Radera
    3. Förvirringslobbyn. "Nej, EU-kommissionen informerar inte om hur de ser på saker och ting"

      Nu gör du verkligen skäl för det användarnamn jag gett dig! Vad menar du att denna sida gör om inte informerar?

      Radera
    4. De informerar om arbetet, om besluten, inte om "hur de ser på saker och ting". Eller, vad menar du med den synnerligen lösa formuleringen som kan inbegripa allt eller ingenting, beroende på hur den som använder frasen har målat sig i ett hörn? Har du exempel på var kommissionen berättar om hur de ser på någon sak? Med en länk givetvis.





      Gå nu till EU Youth och berätta hur mycket där finns om kommissionens arbete. Berätta också om där finns information om hur ungdomar kan söka arbeten i andra EU-länder, och liknande information.

      Radera
    5. hur svårt är det dig Nyman att inse - vill du inte vara med i Eu
      sök medborgaskap någonannanstans.
      Jag föreslår Ryssland med Putin och Kirill - det är där du har dina sympatier. Hänga upp sig vad som står på passet.
      Skrattresandet Nyman. Vart skulle du resa? till Purmo?

      Radera
    6. Förvirringslobbyn. "De informerar om arbetet, om besluten, inte om "hur de ser på saker och ting"."

      Så "framtiden är queer", vilket beslut menar du att det är information om?

      Radera