onsdag 15 juni 2022

Bra spelöga

Svenska Yle rapporterade för några dagar sedan att det skett ett genombrott i den amerikanska senaten i och med att 20 senatorer (10 demokrater och 10 republikaner) nått en preliminär överenskommelse om att gå in för att rösta för strängare vapenlagar. Denna överenskommelse skulle innebära strängare bakgrundskontroll gällande personer under 21 år som vill köpa ett vapen. 

Det stora problemet i USA är ju mängden vapen som finns i samhället. Den nu aktuella överenskommelsen skulle därför få marginell betydelse, men den kommer, om den går igenom, att slå vapnen ur händerna på demokraterna inför höstens valrörelse. Vi har redans ett hur Joe Biden har försökt plocka alla möjliga politiska poäng på den senaste tidens masskjutningar - vilket i sig förstås är skamligt, men fullt förståeligt i den närmast hopplösa situation hans parti står i inför valet. De tio republikanska senatorerna som nu tar en medveten personlig risk i.o.m. denna överenskommelse tar bort denna möjlighet inför valrörelsen, och det indikerar ett mycket bra politiskt spelöga. 

Det är för övrigt intressant att - igen - se hur vår media helt okritiskt kopierar det vänstermedia i USA skriver. Det måste vara lätt att vara USA-korrespondent i dessa tider!  

4 kommentarer:

  1. Är man själv mer eller mindre vänster är det inte överraskande att man kopierar vänstermedia utomlands.

    Anonym1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym1. Inte i sig, nej. Men det vittnar ändå om en journalistisk hållning som är synnerligen tvivelaktig. För att inte tala om att den vittnar om en lathet och ovilja att göra jobbet.

      Radera
  2. Kristian och anonym 1. Varför höger och vänster? Varför inte korset och den uppståndne ???? för hela västerlandet har bara det materiella i siktet. Godtrogna fattiga lockas ändå att rösta höger fast fakta har visat att framförallt den sexuella omoralen är likadan över hela linjen för att inte tala om idoldyrkan och rent avguderi och girighet. Ulrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. Ja, i slutändan spelar det ingen roll om det är höger eller vänster, det är sant. Men högern har en mycket mer liberal inställning till våra fri- och rättigheter än vad vänstern har idag. Därför är det skäl, menar jag, att påtala dessa skillnader.

      Radera