torsdag 30 juni 2022

Massiv propagandalavin

Det är Pride-månad nu och Pride-vecka i Helsingfors, om någon till äventyrs hade råkat missa det. Liksom under Pride-veckan i Jakobstad för ett antal år sedan försiggår detta evenemang lika mycket, om inte mer, på tidningarnas sidor och speciellt på Svenska Yles sidor på nätet än IRL i Helsingfors. Detta givetvis för att ingen ska kunna undgå vad som är på gång och för att alla ska drabbas av propagandan. 

Jag lyssande för några dagar sedan på en mycket intressant sak på nätet, närmare bestämt på Issues etc. Radioprogramsvärden Todd Wilken intervjuade professorn Albert Mohler (Southern Baptist Seminary) angående "Ett kristet svar på den moraliska revolutionen". (Lyssna gärna om du behärskar engelska, det är ett viktigt budskap som framförs!) Mohler konstaterar att det, för att ett moraliskt paradigmskifte ska ske, krävs ett generationsskifte eller någon mycket traumatisk händelse som t.ex. ett världskrig. M.a.o. ett sådant paradigmskifte sker antingen över en lång tid eller genom ytterst dramatiska händelser. Ändå skedde en drastisk förändring i synen på homosexualitet i det amerikanska samhället på bara fem år. Under dessa fem år gick stödet för samkönade äktenskap från 70% mot till 70% för. På bara fem år! Och det utan någon drastisk händelse som skulle kunna förklara detta paradigmskifte.

Hur är det möjligt? Svaret är enkelt: På grund av den massiva propaganda som alla i västerlandet utsätts för i denna fråga. Den når oss framför allt genom film, TV, media och givetvis även på sociala medier. Som sagt ser vi just nu här i Finland hur detta fungerar. Regnbågspropagandan kommer ur alla kanaler. 

Den fråga alla vi som inte vill få någon annans färdigtuggade världsbild nerkörd i halsen på oss och som föredrar att tänka själva bör ställa oss blir därför: Hur kan vi undgå att drabbas av denna propaganda? Hur kan vi undgå att dras med i denna lavin av människofientligt tankegods? Exemplet USA gör det mycket tydligt att det behövs ett starkt försvar för att inte dras med. 

Svaret är att vi behöver läsa Guds ord. Bibeln är, för att låna (och delvis parafrasera CS Lewis), det enda raka i denna krokiga värld. Om vi inte läser Guds ord kommer vi att bli lika krokiga och sneda som den värld vi lever i. Men om vi läser Guds ord, ja vi kunde säga att vi behöver "marinera" oss i Guds ord, då kan vi hållas på rätta vägar. Eller för att använda bilden: Då kan vi hållas raka trots att vi lever i en krokig värld och trots att vi sköljs över av denna världens orenheter varje dag. 

Så nu vill jag uppmana dig, så mitt i Pride-veckan vi är, att inte försumma din bibelläsning! Det är livsviktigt att umgås med Herren genom hans ord. Speciellt i den onda tid vi nu lever.    

145 kommentarer:

  1. Detta hände ju redan en gång i tiden också med synen på äktenskapsbrott och skiljsmässa i ett äktenskap mellan man och kvinna just på linjen från usa till europa genom film och propaganda och linjen från sverige till finland tidigare. Tex Och efter ryska revolutionen försökte man leva utan äktenskap i det unga sovjet men det höll inte och barnhemmen överlastades med övergivna barn och till slut återinförde man äktenskapet som dessa antikrister hade försökt avpolletera. Det som hände i den västliga antikristiska sfären var att man Man förhärligade otukten så till den grad genom böcker filmer och media filmer och filmidoler och deras leverne och genom mångas exempel att söndringen blev så total att de splittrade familjerna och grupperna höll till godo med detta homosysslande utan att säga öppet att detta är på det högsta ett av antikristiska tidens kännetecken. Men en lag som man röstade om i Finland den 22.6 talar om att hälften av majoriteten mot de antkristiska lagarna inte finns på plats i riksdagen då det röstas; så har det varot många ggr så märker ingen att fortfarande skulle mera än hälften av folket i finland säga nej till sådan utveckling och sådana lagar som faktiskt försöker legalisera söndringen och styggelsen och upphäver allt vad naturlig identitet är.. Medan regeringspartierna alla trumfar igenom i den skendemokratiska andan sådana beslut som får en att nästan spy. Lyckligtvis har man tvingat in genom min stjärtskinka en sådan medicin som minskar på den fysiska spyreflexen skriver Ulrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. Ja, den nya lagen är en styggelse som helt säkert bidrar till att dra domen över oss. Vad gäller filmer och TV-serier talade Mohler träffande om att någon konstaterat att "Hollywood borde vara hedersgäst vid varje samkönad vigsel."

      Radera
    2. Och stå vid skampålen vid varje skiljsmässa. U

      Radera
  2. "Den fråga alla vi som inte vill få någon annans färdigtuggade världsbild nerkörd i halsen på oss och som föredrar att tänka själva bör ställa oss blir därför: Hur kan vi undgå att drabbas av denna propaganda?"


    Man kan tex. bojkotta netflix.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är mycket som finns skäl att bojkotta ! Finlayson produkter med "Tom of Finland" lakan ! , Fazer som certifierat sig som pro-hbtq !, "Vaasan bröd" ! -med reklam av lebbor... Frågan är bara om vi ngnsin blir så många att det gör någon skillnad för dessa företag ? Själv har jag fallit för frestelsen att handla Fazer-produkter till -30%/-60% i den lokala S-marketen bara för att det gynnar min plånbok...

      Anonym 2

      Radera
    2. Ännu en produkt att bojkotta är "Two Dads" ! Svängde länge flingpaketen bak & fram, upp & ner i den lokala S-marketen varje gång jag handlade, tror faktiskt de försvann till sist !

      Anonym 2

      Radera
    3. Anonym 22:54. Var och en bör givetvis handla efter sitt eget samvete. Men jag tror inte riktigt på bojkotter. I dagens situation borde vi i så fall skilja oss helt från samhället, och det är ingen bra lösning. Men som sagt, den som tycker att han/hon vill bojkotta t.ex. Netflix ska givetvis vara fri att göra det. (Jag bojkottar ordet "hen", så helt "bojkottlös" är inte jag heller...)

      Radera
  3. Kyrkan/kyrkorna verkar ha förlorat, går inte mera i bräschen mot den liberalt färgade förruttnelsen. Den har tappat sin sälta, oljan har slocknat i lampan.
    Är det så att vi har (till namnet) kristna människor som blivit ynkryggar och bara vill leva bekvämt ? Varför är de inte 'argare' ?? Är de ens mera (andligen) vid liv ???
    De tycks lyssna på (ateistiska) lögnare i st.f. att följa Guds ord.
    Kristna hotas redan av svartmålning, censur och i slutändan kanske tom. av 'lynchning', vilket de facto redan är fallet i ett flertal länder och inte bara i Afganistan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 00:04. Saltet har långt tappat sin sälta, ja. Men den stora fördelen finns med denna situation: Den visar vem som är att lita på. Denna situation kommer att bli kulturkristendomens död, och det är ett dödsfall ingen behöver sörja över!

      Radera
  4. Kanske paradigmskiftet inte handlar så mycket om din påstådda propagandalavin, som att ni som argumenterar emot jämlikhet och respekten för mänskliga rättigheter lyckas framställa både er själva och de åsikter ni anför på ett sätt som gör att de flesta inom the moving middle inte behöver tveka sådärjättelänge för att ställa sig på den andra sidan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 01:52. Om man har gått på lögnen att det handlar om "jämlikhet och mänskliga rättigheter" blir ju alla som talar om att det INTE handlar om det givetvis obekväma och illa sedda.

      Det som ännu talar mot det du påstår är att du har fel, helt enkelt. :) Låt mig ta ett aktuellt exempel som visar detta med all önskvärd tydlighet. Päivi Räsänen har inte bemött sexuella minoriteter med annat än vänlighet och kärlek. Ändå har hon blivit hatobjekt nr ett.

      Radera
    2. "Päivi Räsänen har inte bemött sexuella minoriteter med annat än vänlighet och kärlek."

      Vad lär vi oss med det? Jo, att djävlar och demoner också kan visa vänlighet och kärlek genom att hata, spotta och fräsa.

      Radera
    3. Anonym 11:03. Ser man på, igen en kommentar som mycket väl kvalificerar in som dagens mest hatiska kommentar...

      Radera
    4. Där fanns inget hat, bara kärlek och omtanke till människor som gått fel i sin religion.

      Radera
    5. Det är du som påstår att det är en lögn (05:29), men den saken är nog ganska meningslös att diskutera med dig. Eftersom poängen i min korta version helt tycks ha gått dig förbi så tar jag det med järntråden:

      Paradigmskiftet handlar inte bara om att jämlikhetsfrågor får enorm synlighet jämfört med tidigare, eller att toleransen för bullshit har sjunkit. Även om både du själv och Päivi Räsänen (när du nu förde henne på tal) använder ett vårdat språk verkar ju uppenbarligen det ni säger inte lika trovärdigt längre. Det känns förlegat, konspirationsteoretiskt emellanåt, ibland oärligt och när det är riktigt illa bara elakt, hur ni än försöker kalla det kristen kärlek och vänlighet. Du kan säga att det är vad det är frågan om, men varför blir ändå människorna ni talar om, deras närstående och allt fler av dem som ser på oftast bara ledsna och arga? Är det ändå något fel på er kommunikation, eller spiller ni tid på missriktad omtanke?

      Begrunda också innebörden och språkbruket i många av de kommentarer du låter stå kvar på din blogg; hur vulgärt en del av dina följare omtalar inte bara hbtq-personer men också kvinnor eller muslimer. Det är inte dina egna ord och samma förekommer på betydligt mer etablerade plattformar, med tolerant eller bara slö policy när det gäller att moderera. Den policyn kan jag förstå och respektera, jag är också en vän av yttrandefrihet så länge man tar ansvar för den. Men acceptera att den också medför konsekvenser. Med en viss slags vänner är det inte konstruktivt att bara skälla på fienden när opinionen vänder.

      Radera
    6. 1.7.22 23:34 "Kyss 'öve" - som pojken sa. I en antihomosajt sades det ännu tydligare ang. homofiler, Hki Shame etc.:
      Prata om att gå omkring med brun tunga och lukta sk*it !!

      Radera
    7. Anonym 23:34. Nej, din poäng gick mig inte förbi. Den är bara helt enkelt felaktig.

      "Du kan säga att det är vad det är frågan om, men varför blir ändå människorna ni talar om, deras närstående och allt fler av dem som ser på oftast bara ledsna och arga?"

      Svaret på frågan är att de blir ledsna och arga för att det idag bara finns en ståndpunkt som är godkänd, och då talar jag alltså om total acceptans. Inget annat duger, och den som inte spelar med här anses kränkande och hatisk.

      Som jag konstaterade: Se på hur Päivi Räsänen blir behandlad idag. Detta kan inte skyllas på att vissa andra beter sig vulgärt.

      Radera
    8. Den som använder sin yttrandefrihet ska också vara beredd på att andra gör det, ofta formulerad som kritik. Du nöjer dig ofta med att bemöta kritiken med att konstatera att den som kritiserar har fel eller har läst fel. När det blir ett mönster ser inte heller det speciellt trovärdigt ut, eller som att du verkligen funderar över vad människor säger till dig.

      Med exceptionell emfas skriver signaturen anonym att Päivi Räsänen är en stor auktoritet, för att i följande stycke och längre ner i tråden leka med hot om våld mot Vasa Pride. Räsänen kan strängt taget inte ställas till svars för att hon betraktas som gudinna av en person som uttrycker sig som anonym. Sällan blir kopplingen mellan det Räsänen uttrycker och fullständig omdömeslöshet så uppenbar som just här, och kopplingen är ett faktum. Att sådana uppstår påverkar opinionen, oavsett om du tycker att det är rättvist eller inte och oavsett Räsänen med betraktande av sin auktoritetsposition kan anses ha ett ansvar eller inte. Att du vägrar se det förvånar mig.

      Du tycks mena att du, Päivi Räsänen och de ni hetsar kan säga precis vad som helst om hbtq-personer, eftersom ansvaret för de känslor som väcks och hurvida publiken tillåter er att vara auktoriteter i sina liv, ligger hos individerna själva. Så kan man naturligtvis resonera, men du lurar dig själv om du tror att konsekvensen - att opinionen vänder sig emot er - bara beror på att de som tar avstånd är offer för propaganda och inte ett dugg på att de kanske inte vill bli förknippade med lukten av det ni sår och stanken av det ni skördar.

      Sedan tar du dig tolkningsföreträdet att påstå att stressen, smärtan och ilskan som väcks av det ni säger inte kan bero på att de är sannolika konsekvenser av invektiv och våldshot (anonym et consortes) eller flera decennier av ett "agande av kärlek med ett leende på läpparna" (till exempel Päivi Räsänen). Istället förklarad du vår sorg och vrede med att åsiktskorridoren blivit för snäv när allt fler säger ifrån att det här uttrycken för "kärlek och vänlighet" inte längre är okej? Tycker du själv att det är ta ett ärligt ansvar för användningen av sin yttrandefrihet?

      Och slutligen: är du av den åsikten av att alla människor är lika värda eller är du inte? Vilken slags delvis acceptans tycker du ändå en del människor ska nöja sig med?

      Radera
    9. Anonym 14:45. " Du nöjer dig ofta med att bemöta kritiken med att konstatera att den som kritiserar har fel eller har läst fel."

      Och vad menar du att jag borde göra i stället? När det, som här, är så tydligt att det är just så fallet är menar jag att jag knappast kan göra annat än konstatera det uppenbara.

      Sedan förstår jag inte alls det du skriver om "ansvaret för användandet av sin yttrandefrihet". Det att någon blir upprörd över sanningen är aldrig sanningens, eller ens den som yttrar sanningen, fel.

      "Och slutligen: är du av den åsikten av att alla människor är lika värda eller är du inte?"

      Givetvis är alla människor lika mycket värda. Men man måste skilja på vad en människa är och vad en människa gör.

      Radera
  5. För mig har Räsänen alltid stått som en förebild för både andligt och medicinskt förnuft. Hon vet att homosexualiteten är en dysfunktionell psyksjukdom som även funnits i sjukdomsklassifikationen, men som borttagits pga. LGBT-lobbyn lobbande. Inte har denna psykosexuella dysfunktion försvunnit någonstans lika litet som coronaviruset.
    Päivi är en hjältinna som någon här på bloggen en gång skrev. För mig är hon t.o.m. en gudinna - om man får uttrycka sig så.
    Hatmotpolen är t.ex. batikhäxan Stara (ursäkta min sarkasm, Nyman). Har någon sett hennes spalt på dagens ÖT? Fullständigt homoslic*kande dravel. Hon är totalt urflippad från t.ex. skriften. Förstås måste hon även ondgöra sig över att fosterslakten (aborterna) nu stoppas i USA!
    Det lär ska bli Vasa-pride i år. Borde man "fa tiid"? Inte nödvändigtvis i muslim-Oslo-syfte men det finns ju ruttna ägg och tomater att tillgå!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 14:08. Angående det sista du skriver: Nej, vi ska INTE fara dit. Vi ska låta dem hållas och inte på något sätt ställa till med oro. Om inte annat så för att media kommer att blåsa upp allt som ens lite påminner om en "attack" mot Pride som om vore det världens hatbrott. Så ett gott råd: Protestera genom att stanna hemma!

      Radera
    2. Bra svar Kristian !

      Radera
    3. Anonym 14:08

      Far du dit och kasta dina ägg/tomater du bara och gör ett spektakel av dig själv. Hoppas du åker i butkan med detsamma, ffa allt nyttigt att du hamnar i media under eget namn.

      / UnderDogRättvisa2928222-34904

      Radera
    4. Borde man ta till grövre arsenal som ukrainarna mot ryssarna? Inte behöver man direkt löpa amok med bomber eller bössor. Det finns ju även effektiv pepparsprej och tårgas!
      Bara som en liten 'hint' dvs. varning.

      Radera
    5. Anonym 19:20

      Att störa parader med pepparsprej/tårgas är för det första brottsligt. Det du skriver här om att leka "action man" med pepparsprej kommer nära uppviglande till brottsliga handlingar, vilket admin borde ta på allvar och sätta stopp för - även om Kristian Nymans svar i sig är det mest lagenliga. I övrigt gäller samma idé som ifråga om anonym 14:08.

      / UnderDogRättvisa2928222-34904

      Radera
    6. Anonym 19:20. Jag hoppas att du skämtar, även om det i så fall är fråga om ett dåligt skämt. I dagens läge kan jag inte tänka mig något mer kontraproduktivt än att attackera ett Pridetåg. Om det så bara skulle vara med glåpord. Se bara hur media slog upp ropattacken mot sagostunden på Ode i samband med Pride i Helsingfors.

      Så en påminnelse: Som kristna är vi kallade att ÄLSKA människorna. Inte att attackera dem. Kom ihåg att vi här har att göra med människor som är grovt skadade och som i många fall har mött mycket hat och motstånd - även från kristna. Men människor som är högt älskade av Gud och som behöver omvända sig till honom. Vi ska inte motarbeta detta.

      Radera
  6. Vad väntar du på Stara (jag antar att även du ibland följer med denna blogg)? Vedermödan eller Kristi återkomst? Har du hört att Jesse tog på sig all världens sund, också din medräknad? Men då bör Kristi ord rikligen få bo hos dig så att du inte förkastar Guds ord och låter dig blind föras bort av avgudarna (lgbt-agendan). Det gäller att tänka om, tänka rätt så att man inte faller i den levande Gudens händer utan att ha tänkt. Då är nådetiden förbi.

    SvaraRadera
  7. I dagens ÖT kan ni läsa om Alexander och hans rädsla för att hamna i helvete bara för att nån predikant stått och spydd ur sej fantasier om helvete när han var barn. Han föddes in i rörelsen, från Pedersöre och upptäckte att han drogs till "fel" kön. Han hade nog helvete redan här på jorden i unga år och starkt att han kunde vara sig själv och som tur hade han en förstående familj som såg till hans bästa i stället för att förskjuta honom ur familjen som i så många tragiska fall i sekten här i nejden.

    " Överallt blir man ju matad med heteronormativitet. Som barn var det omöjligt att veta att det kan vara på något annat sätt. I tonåren då jag började känna attraktion till "fel kön" förstod jag att något inte var som vanligt.
    Alexander vågade inte berätta att han var homosexuell för någon, och utan någon ventil utåt blev kampen i det egna huvudet svår att uthärda. Hans vänner i högstadiet var alla uppvuxna inom samma rörelse som han själv, och han var rädd för att få sin egen oro bekräftad. Han var rädd för att bli förskjuten från alla sammanhang.
    – Min egen tro stred mot min sexualitet. Jag låg vaken nätterna igenom och var övertygad om att man inte kommer till himlen om man är gay, och jag förstod inte hur jag skulle klara av att leva hela mitt liv ensam. Jag var orolig över att mista min familj om det kom ut."

    Starkt Alexander!

    https://www.osterbottenstidning.fi/Artikel/Visa/562096

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, riktigt fin artikel om en ung och famåt kille! Hann uppvisar stor mognad och vishet tycker jag. Och som så många (många!) andra har han inte kastat bort längtan av Gud, eller att han skulle känna att Gud övergivit honom. Nej, han kom till insikt att de runtomkring honom var fast i samma normer och predikanternas ord inte var kärlek.

      Radera
    2. Eflop. Visst är det hjärtskärande att läsa om denne Alexander som har fått att bära ett så tungt kors. Men ännu mer hjärtskärande är det faktum att han kastat bort sitt kors, med allt vad det innebär.

      Radera
    3. Var säger han att han kastat bort nåt kors? Det är ju vad du läser in.

      Radera
    4. Anonym 13:05. En människa som inser sig vara homosexuell får ett tungt kors att bära. Det korset handlar om att leva avhållsamt. Menar du att denne Alexander fortfarande bär detta kors?

      Radera
    5. Det står inte på ett enda ställe i Bibeln att en människa som inser sig vara homosexuell ska få ett tungt kors att bära. Det är din dogmatiska tolkning att det ska vara så, och du gör verkligen ditt yttersta för att verkligen snickra till de korsen. Det är som att du tror att din frälsning står och faller med att du ägnar ditt liv åt att lägga dig i hur andra människor väljer eller inte väljer att bära de korsen.

      Radera
    6. Anonym 19:21. Vi har alla olika kors att bära. Den ene av ett slag, den andre av ett annat. Att påstå detta är ingalunda någon "dogmatisk tolkning" utan ett faktum som är solitt bibliskt grundat. Och sedan "lägger jag mig inte i" hur människor lever. Som jag har konstaterat många, många gånger får alla, vad mig anbelangar, leva precis som de vill. Men när hbt-lobbyn försöker förändra samhället (t.ex. genom att inskränka yttrandefriheten) måste man protestera!

      Radera
  8. Eflop. Vår egen tro skall ju om den är av Gud strida mot All slags ond begärelse och ondska och även mot andra synder och brott. Det bästa vore att vi aldrig skulle ge synden tillfälle men då vi alla gjort det på många sätt så vet vi att utan syndernas förlåtelse given av Guds Ord genom predikan nattvard och helige Ande så är Helvetet ett faktum. MEN. JESUS KOM FÖR ATT FRÄLSA HELA OCH UPPRÄTTA OCH BOTA ÄVEN FRÅN DEN MEST FIXA IDE'. ULRIK

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Begärelse"....efter att kontrollera andra

      Radera
    2. Nog kan någon ha för stort begär 'att kontrollera andra' också om det är det du menar. U

      Radera
  9. Ulrik, er egen tro på gudar, heliga andar, häxor och spöken skall int användas för att skrämma barn. Hade er gud funnits hade hen inte behövt skapa ondska, satan, helvete eller nån konstig spagettilogik med jungfrufödsel, gud i nån jude som spikas på korset för att ormen prata i paradiset, jizzes...

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ingen spagettilogik. Gud var i Jesus och försonade i honom världens synder genom döden på korset och efter sin Uppståndelse ifrån de döda sände han sina lärjungar ut med predikan om bättring och syndernas förlåtelse. Han var det heliga som av den helige ande hade avlats i jungfruns liv för att han skulle kallas Guds Son och vara en Herre för sitt folk Israel och alla hednafolks frälsare i det att de upptas genom tron och dopet i det Andliga Israel som predikar att bibeln är Fakta fast inte alltid så lätt att förstå... ulrik

      Radera
  10. Inte skrämde oss någon med helvetet. I bönehuset var det inte orätt att tala om det i rätt sammanhang. Helvetesrädsla hade jag inte men i min nöd trodde jag mig i tanken sagt så fult om Gud att det inte kunde förlåtas. Men när den sorgen gick ur mig kunde jag sjunga för en tid. Förstående kristna hade nog förklarat att Gud förlåter tankar som är hädiska men den onde hade velat få mig att tro att jag invärtes redan som barn hädat Guds Ande. Det verkliga problemet med grannskapsfrun som tagit min svendom var den yttersta orsaken. Gud lät mig leva och hålla tillbaka tills han befriade mig. Då hade jag försökt se om Han skulle dräpa mig när jag i ensamheten ropade ut det fulaste jag kunde. Men det är ingen bra väg om man lättsinnigt skulle förstå det. Han är Herren vår Gud Jesus helgat varde hans Namn och Hans helige Ande är tålmodig tills vi vet bättre. Kanske finns det hopp för dig också eflop hälsar Ulrik

    SvaraRadera
  11. Att politiska krafter aktivt arbetat för registrering av homosexuella parförhållanden är att befrämja och godkänna en onormal samlevnadsform, som bryter mot naturens ordning, nämligen den att mannen och kvinnan är skapade för varandra att leva tillsammans socialt och sexuellt och trygga släktets fortbestånd. Det är något ett homosexuellt parförhållande inte gör. Har har även kyrkan syndat allvarligt och böjt sig för homoagendan.
    Vi kan godkänna den perversa men inte hans homosexualitet och vi är förvissade att gud ocj jesse också har kraft att upprätta och ge den homosexuelle tillbaks dennes rätta heterosexuella identitet (också den där pojken i dagens lokalblaska som möjligen är av lestadianskt ursprung).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte mer onormalt än att homosexuella förhållanden förekommer bland människor över hela jorden. Har förekommit förr och kommer att göra det i framtiden. Deras utleva homosexualitet skadar ingen, inte Gud, inte naturen och inte dig. Homosexualitet förekommer även utbrett i djurriket, däribland hos våra närmaste släktingar. Att några är homosexuella (och lever ut det) stör ingen kosmisk ordning utan det är bara som det är.

      Radera
    2. Anonym 20:19. "Deras utleva homosexualitet skadar ingen, inte Gud, inte naturen och inte dig."

      Bekvämt nog lämnade du bort de som verkligen skadas, alltså de som ägnar sig åt utlevd homosexualitet. Dessutom skadas samhället av den propaganda som sprids på bred front idag. Då menar jag inte bara de många unga som drivs till att tvivla på sin sexualitet utan främst på inskränkningarna i åsikts- och yttrandefriheten. Vi håller på att halka in i ett närmast fascistiskt samhälle!

      Radera
    3. Tvärtom! Det är ju helt uppenbart att människor blommar ut och då de tvingats (tvingat sig) att vara någon annan än de är. Tänk dig själv om sgs alla skulle vara homo och du är hetero och måste spela med, tjoflöjt vad kul...

      Radera
    4. Anonym 13:04. "Blommar ut"? Så kanske det ser ut, men faktum är att den homosexuella livsstilen är destruktiv. Att gå emot Guds vilja och tanke med människan är alltid skadligt.

      Radera
    5. Exemplen från verkligheten talar dock tydligt: en människa som måste gömma sitt sanna jag och förtrycka sig själv (och förtrycks) är skadligt. Det har visat sig leda till mental ohälsa och självmord. Det är motsatt håll från "...liv i överflöd"! Vår bibeltolkning och syn på medmänniskan måste också (i första hand) vara grundad i observationer och omsorg om vår nästa. Inte i en spekulativ dogmatisk bibeltolkning.

      Radera
    6. Anonym 16:34. Nu sätter du likhetstecken mellan vad en människa är och vad en människa gör. Så kan man inte göra.

      "Vår bibeltolkning och syn på medmänniskan måste också (i första hand) vara grundad i observationer och omsorg om vår nästa. Inte i en spekulativ dogmatisk bibeltolkning."

      Du lyckas få in många fel i samma mening där! För det första: Frågan om vad vår bibel"tolkning" ska vara grundad i är inte ny i sig. T.ex. Tysklands nationalsocialister menade att kyrkans bibeltolkning i första hand behövde vara grundad i respekten för den nationalsocialistiska ideologin. Tycker du att det på något sätt låter bekant? Sanningen är, tvärtom, den att vår bibel"tolkning" (jag gillar inte det uttrycket) bör vara grundad i vad texten uttryckligen säger. En bibelläsare ska inte, och får inte, buga sig för något annat är Skriftens Herre och hans avsikt med texterna.

      För det andra: Det är INTE omsorg om vår nästa att acceptera alla perversioner som finns och anse att en destruktiv livsstil inte är destruktiv bara för att visa "omsorg".

      För det tredje: Att läsa en bibeltext som det står skrivet är INTE att ägna sig åt "spekulativ och dogmatisk bibeltolkning".

      Radera
    7. Det finns ingenting som homosexuell livsstil som du kan bunta ihop alla homosexuella som väljer att inte leva i celibat under. Om du tänker använda det begreppet igen får du förklara exakt vad du avser att det innebär, och dessutom vad i så fall en heterosexuell livsstil handlar om.

      Radera
    8. Jag lägger inga likhetstecken mellan är och gör, utan ett utropstecken efter ÄR! Om man är nåt kan man svårligen tvingas göra det motsatta utan att det för nåt negativt med sig. Onödigt att dra nazikortet, det är inte relevant här. Skriftens Herre? Alla som läser bibeln tolkar den, allt annat är omöjligt. Den Hebreiska bibeln är skriven på i huvudsak hebreiska, utan vokaler, den exakta betydelsen av flera ord och ställen kan dels betyda olika saker eller flera saker samtidigt (avsiktligt eller oavsiktligt), man måste tolka! NT:s författare läste sin bibel på grekiska, alltså hade översättningar (tolkningar!) gjorts redan där (de läste inte GT på ursprungsspråket). Jesus talade arameiska, men NT är skriven på grekiska, mycket tolkning där som vi bara kan ana oss till. Allt detta är skrivet 2000-3000 år sedan i en annan tid och kultur, jorden beskrevs (GT) som stående på pelare och gud(arna) hade sin boning en liten bit ovan molnen (osv). Israeliterna var slavar i Egypten och Gud räddade dem från slaveriet, men Israeliterna/judarna hade ändå slavar själva (även om bibelns Herre mjukade upp de bibliska reglerna vartefter). Man var lyckligt omedveten om dopamin, oxytocin och endorfin. En spermie eller äggcell visste man inte vad det var, om man inte fick barn var det kvinnan som var ofruktsam (jfr ÖT ledare av Stara publicerad idag! Vad obiblisk hon är då hon skriver att mannen är ofruktsam). Uppfattningen om samhället var mycket mer kollegial än individualistisk. Psykisk sjukdom ska vi inte ens gå in på. Bibeln är, för att sammanfatta det kärnfullt, uråldrig, mångtydig och mångskiftande. Hela bibeln skriker efter att bli tolkad och debatterad. Judarna fick 10 bud och 613 lagar. Vart och ett av dessa kräver tolkning. Tredje budet: Tänk på att hålla sabbatsdagen helig . Jahapp, vad betyder det i praktiken? Man skulle inte arbeta, men exakt vad är arbete, och så rullar det på till den grad att tom Jesus hamnade att ta ställning till det (inte direkt tydliga lagar om man hamnat att debattera det i 1000 år redan för 2000 år sedan!). Vi ska inte tillämpa en bibeltolkning som leder till mental ohälsa och självmord och där en individ inte kan leva sitt fulla liv i samhället. Ska vi tillåta barnaga (påbjuds i bibeln)? I NT säger Jesus att han ska sända den helige ande - inte en bok. Bibeln är inte Gud! Se hur Jesus använde bibeln, han gjorde det med urskiljning (inte ursinnigt) och kreativt och med vördnad, dock inte som vore det Herren själv. Det samma hos Paulus, vilket var helt enligt den judiska traditionen. För att citera Matteus: Mästare, vilket är det största budet i lagen?«
      Han svarade honom: »Du skall älska Herren, din Gud, med hela ditt hjärta och med hela din själ och med hela ditt förstånd.
      Detta är det största och första budet. Sedan kommer ett av samma slag: Du skall älska din nästa som dig själv. På dessa båda bud vilar hela lagen och profeterna.« (slutcitat). På dessa bud vilar... Din tolkning måste först passera detta nålsöga för att vara giltigt. De andra buden är underordnade. Inte bara enligt Jesus, utan enligt den traditionella bibeltolkningen som rådde då som efteråt. Den moderna förståelsen motsäger inte detta, vi har inte kommit fram till att homosexuell livstil skulle vara skadligt, det är däremot skadligt att förtrycka andra och sig själv, och det anser jag går emot hela andemeningen av bibeln. Så även om slaveriet aldrig avskaffas i bibeln så tycker vi med emfas att det var kristligt att slaveriet avskaffades...se där gå nu och vantolka inte bibeln igen!

      Radera
    9. Anonym 22:18. Jag blir oerhört beklämd av din kommentar. Dels för att jag tror att jag vet vem du är (och varifrån du har fallit), dels för att den innehåller så oerhört många fel. Just nu hinner jag inte ta mig an det du skrivit, men jag får återkomma.

      Radera
    10. Anonym 19:10. "Det finns ingenting som homosexuell livsstil som du kan bunta ihop alla homosexuella som väljer att inte leva i celibat under."

      Det finns alldeles tillräckligt med gemensamma nämnare för att motivera det jag skrev. Om du inte förstår vad det är kan jag knappast hjälpa dig.

      Radera
    11. Anonym 22:18. Du talar som en avfallen teolog, och de saker du drar fram är saker som en i våra trakter känd sådan drar fram gång efter annan trots att det han skriver gång på gång blivit bemött och vederlagt. Jag misstänker att du är denne avfallne teolog. Rätta mig gärna om jag har fel.

      Vad gäller tolkningar i samband med översättning är det givetvis (delvis) som du säger. Det sker alltid en tolkning när en text översätts. Men av det du skriver får man intrycket att detta skulle innebära problem. Det gör det inte. Bibelöversättning är (speciellt idag) ett vetenskapligt arbete på hög nivå, och när man ser på de många och långa böcker översättarna har skrivit i vilka de har gett en bakgrund till sitt arbete inser man att det egentligen inte finns några problem här - åtminstone inga problem av den kalibern att det skulle innebära några problem för vår förståelse av Bibelns texter. Ett välkänt undantag är hur det hebreiska ordet "almá" ska översättas (ung kvinna eller jungfru?), men sett till sammanhanget och även till det faktum att Septuaginta valde det grekiska "parthenos" ("jungfru") gör nog att jag menar att detta egentligen inte är ett problem för några andra än sådana som vill att det ska vara det. (Denna problematik kommer jag mer omfattande in på i min bok om Julevangeliet. https://www.slef.fi/slef-media/bocker/2084-erik-en-roman-om-julevangeliet)

      Efter dina föga imponerande utflykter i alla möjliga tänkta problem gällande tolkningsproblemen gör du sedan en halsbrytande slutsats: "Vi ska inte tillämpa en bibeltolkning som leder till mental ohälsa och självmord och där en individ inte kan leva sitt fulla liv i samhället."

      Detta håller givetvis inte. Du vet, liksom jag, att det inte är någon "bibeltolkning" som ligger bakom mental ohälsa och självmord. De homosexuella VET att de livsval de har gjort är fel. Att Bibeln sedan (i klartext, utan att behöva "tolkas") gör klart att utlevd homosexualitet är fel är givetvis något vem som helst kan strunta i om de vill. Och de kan skjuta budbärarna, vilket också är på gång. Men det såriga samvetet försvinner inte med det. Och det vet som sagt nog du också.

      " I NT säger Jesus att han ska sända den helige ande - inte en bok. Bibeln är inte Gud!"

      Du vet också att Anden och Ordet säger samma sak. Om någon menar att Anden säger något som går mot det Bibeln säger ljuger denne. Bibeln är inte Gud, nej, men i Bibeln låter Gud oss veta sin vilja.

      "Se hur Jesus använde bibeln, han gjorde det med urskiljning (inte ursinnigt) och kreativt och med vördnad"

      Du avser kanske passagen där han säger att inte en prick av lagen ska förgå? Är du medveten om vad GT:s lag säger om homosexualitet?

      "Din tolkning måste först passera detta nålsöga för att vara giltigt."

      Problemet med din ståndpunkt här är att Bibeln definierar vad kärlek är. Inte du eller hbtqip-rörelsen.

      Vad gäller slaveriet och Bibeln har jag varit inne på det här: http://kristiannyman.blogspot.com/2019/01/om-slaveriet.html

      Radera
    12. "Avfallen teolog": Jag är inte teolog, noll studiepoäng där.

      Det säger sig självt att om en text saknar vokaler och man måste veta vilka vokaler som gäller så blir det märkligt, för att inte nämna avsaknad av skiljetecken som även gäller då NT skrevs. Vt kan vara vit och våt. Som exempel Jesaja 9:8 "Herren sände ett ord mot Jakob, hans ord drabbade Israel.". "Ord" i hebreiska texten är dvr och kan både vara davar (=ord, vilket står i den masoretiska texten och våra översättningar) eller dever (sjukdom/pest). Så vilket är det? Herren brukar sända ord men har även som vana att sända sjukdom. Eller är det båda, en medveten ordlek av författaren? Hur som, i septuaginten är dvr tolkad som sjukdom/död. Och ord har betydelse, varför skulle det annars finnas forskarskolor och institut bara för att översätta en bok! Skulle det vara enkelt så skulle det väl bara vara att sparka bollen i mål.

      Mental ohälsa: En osund pressande kravfylld teologi motverkar en sund självbild och skapar trauman. I värsta fall bidrar det till en individs undergång. Fråga dem som lämnat din rörelse, eller andra liknande rörelser. Fråga dem som verkar vara lyckligare nu än innan. I Öt artikeln om den homosexuelle killen kunde man läsa hur religionen skapat ett enormt negativt tryck. Lyckligtvis verkar familjen ha accepterat situationen med/mot bönhusets vägledning?).

      Jag avsåg inte iota passagen i Matt. Angående lagar i GT så finns det många och besynnerliga lagar och desto mer besynnerliga straff, inklusive dödsstraff. Det krävs dock både tolkning och vishet för att tillämpa verkställanden. Tyvärr vet vi inte hur lagarna och straffen tillämpats i praktiken då de skrevs ned. Judendomen är mångsskiftande på så vis att det finns varierande praktisk tolkning (senare tid då vi har kännedom om följder). Så kanske folk straffades med döden för homosexuella gärningar, oerhört beklagligt i så fall. Det samma gällde otrohet för den gifte kvinnan (obs!) och älskaren, vilket även krävde två giltiga vittnen (vid våldtäkt räckte det tydligen med ett vittne). Dödsstraff även för rebelliska barn och falska profeter. Jag tror inte det är rimligt att anta att dödsstraff delats ut lättvindigt, det skulle nog ha blivit ont om folk redan pga rebelliska barn och falska profeter. Både Talmud och Misnah har passager som bygger barriärer mot att utföra själva straffet.

      Anden och ordet: Så vad ska den helige ande över huvudtaget ha för funktion då om ordet är satt i sten och den gamla tolkningen är given? Det kanske just är andens ledning som behövs för att inte verkställa dödsstraff för rebelliska barn. Bibeln skrevs för 2000-3000 år sedan. Det har flutit mycket vatten i jordanfloden sedan dess. Sjuka är inte besatta och det finns inga stumma andar. Ska "vi stå fast vid ordet", skapa en tunnel att krypa undan problemet eller låta oss övertygas av en annan väg?

      Så vad är kärlek? Det kan nog definieras på många sätt, men att kategoriskt säga att kärlek inte är när två vuxna älskar varandra är fel väg, man måste välja en annan väg. Man kunde även påstå att det inte är kärlek att stifta dödsstraff för rebelliska barn och falska profeter. Medan det är mer kärlek att bygga barriärer mot att verkställa dödsstraffet i fråga.

      Radera
    13. Anonym 02:00. "Jag är inte teolog, noll studiepoäng där."

      Ok, du låter bara som han gör då. Jag tyckte mig känna igen samma söndriga LP-skiva...

      Som jag skrev innebär det alltid en tolkning när man översätter en text, oberoende av vilka språk det handlar om. Men det du gör här är att du skapar problem där (avgörande) inga problem finns - detta för att sedan motivera varför vi inte kan lita på det som står i Bibeln. Det är ganska lågt, måste jag säga.

      "I Öt artikeln om den homosexuelle killen kunde man läsa hur religionen skapat ett enormt negativt tryck."

      Hoppsan! Det svängde på en femcentare. Men jag förstår varför du vill se tron/religionen som problemet. men i själva verket är det ju inte "religionen" som skapat trycket i fråga utan den homosexuella böjelsen som gjort det.

      "Jag avsåg inte iota passagen i Matt."

      Givetvis förstod jag det. Jag var ironisk. Det du beskyller Jesus för är nämligen precis det han talar emot i det aktuella bibelordet.

      "Så vad ska den helige ande över huvudtaget ha för funktion då om ordet är satt i sten och den gamla tolkningen är given?"

      Bibeln säger klart ut vad Anden har för "funktion". Han skapar tro och leder in i ordet. Många gånger har jag tänkt att det är just här skon klämmer idag. Anden tillåts inte skapa tro.

      "Sjuka är inte besatta och det finns inga stumma andar."

      Hoppsan vad du vet! Jag skulle inte alls vara så snar att slå fast det du gör här.

      "Så vad är kärlek? Det kan nog definieras på många sätt"

      Det kan det, absolut. Men nu var det ett bibelord vi diskuterade, och då är det Bibelns definition på kärlek som gäller.



      Radera
    14. Jag säger inte att vi inte ska lita på Bibeln. Men det är en enorm skillnad på att lita blint, ta ordagrant eller att hämta inspiration och vara ödmjuk inför det faktum att bibeln är skriven av människor i en annan tid. Texterna är inte skrivna för människor som lever nu, 2000-3000 år senare. Det står ju rakt av att Paulus skrev sina brev till församling x och y. De var skrivna för sin tids utmaningar och situationer. Men texterna bär också och åndå över årtusenden och har mycket att ge. Vi kan använda texterna för att forma och modellera vår egen tro. Men vi måste leva i nuet med vår tids kunskaper och insikter. Ordet är ett av flera ben vi har att stå på som kristna. Tradition, vetenskap (naturen) är andra ben som måste vägas in. Då vi lår oss om atomer och hormoner så lär vi oss om vår verklighet och Guds skapelse samtidigt.

      Älska din nästa som dig själv! I den lagen ryms att två vuxna kan och får älska (med) varandra. Det är inte bort från mig eller från Guds rike. Det berikar människor och gör att de kan leva ett liv i överflöd. Att kväsa det skapar sorg 8ch i värsta fall död

      Tryck och femcentare: DN har nu en artikelserie om religiöst förtryck som kan rekommenderas varmt. Det religiösa förtrycket skriker emot en i texterna. Isak berättar bla om andeutdrivning (spoiler: det bet inte) och en lång resa till en helare månniska: "Det som hände mig är fruktansvärt obehagligt. Tänk om jag hade mått ännu sämre under uppväxten? Jag hade kunnat ta livet av mig. Samtidigt känns det bra att berätta om det här. Kanske kan andra unga läsa det och inse att det inte är någon idé med omvändelseförsök. Man kan leva ett liv fritt från skam, säger han.". Serien finns bakom betalvägg https://www.dn.se/sverige/de-skulle-omvandas-fran-homosexualitet-med-sprutor-och-demonutdrivning/. Hur i *vete kan vi tillåta att människor far illa på detta vis?

      Radera
    15. Anonym 13:28. "Texterna är inte skrivna för människor som lever nu, 2000-3000 år senare."

      Menar vi att Bibeln är Guds ord eller inte? Är den det är texterna givetvis skrivna för oss idag (också). 1Petr. 1:25.

      "Men vi måste leva i nuet med vår tids kunskaper och insikter."

      Ja, det stämmer förstås, men det betyder inte att Guds ord på något sätt skulle vara makulerat. När vår tids "kunskaper och insikter" (som ofta bygger på människo- och Gudsfientliga värderingar) hamnar i konflikt med Guds ord gäller Guds ord för en kristen.

      Vad gäller kärleken så har vi ett upplysande avsnitt i Joh. 14 som berättar för oss hur den fungerar. Din tolkning av kärleken ryms inte med där.

      Sedan finns det givetvis mycket kvacksalveri som media gärna djupdyker i. Sådant bör vi som kristna ta avstånd ifrån. Men det betyder inte att allt som försiggår på detta område är kvacksalveri och sådant man behöver ta avstånd ifrån.

      Radera
  12. Alltså: vi kan kanske godkänna homofilen som människa, men INTE hans utlevda homosex. Han bör förbli i celibat om han nu tycker att en kvinna är så äcklig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Går du anonym omkring och bestämmer och godkänner vad heterosexuella gör i sänghalmen? För det vore verkligt perverst och sjukt. Precis lika sjukt och perverst som att gå omkring och tro sig kunna bestämma vad homosexuella gör i sängen...

      Radera
  13. Anonym 19.35, du är äcklig och har en äcklig livssyn baserat på äckliga fördomsr.

    SvaraRadera
  14. Sagor för barn bör ej berättas ens under en pridevecka av dylik artist! Ansvaret faller tungt på den biblioteksledning som inbjöd.

    Barn ska ej sexualiseras i den åldern. Skäms biblioteksledning!

    Man börjar alltmer förstå Ryssland!

    Anonym1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, Ryssland med sin tro och livsfilosofi tycks utgöra en utmaning för mycket för den depraverade och materialistiska/kapitalistiska LGBTIQ-västvärlden, där folk följer andra värden och lagar.

      Radera
    2. Anonym 20:59. Ryssland har, p.g.a. det galna anfallet på Ukraina, försatt sig själv i offside här. Väst behöver helt enkelt inte längre bry sig i Ryssland och dess värderingar på det sättet. Men det finns "problem" på närmare håll. T.ex. Ungern är idag en stor nagel i ögat på västs värdeliberaler, och behandlas givetvis därefter.

      Radera
  15. F.ö. upphör det inte att förundra hur någorlunda klokt folk öht. kan försvara homosexualitet som något normalt (t.ex. politikern Eva Biaudet, Ulla-Maj Wideroos, präster Ann-Mari Audas-Willman, Löv-Andersen, B-G Åstrand osv.). Ingen biolog med hedern i behåll skulle kunna påstå att det i brunsttider är normalt för tvenne varghonor eller älghannar att springa sida vid sida eller bakom varandra. Skulle så ske beskriver nog biologen detta som en ekologisk kris med framtida katastrofala följder vid utbredning av symptomet.
    Homosexualitet är en sjukdom och kan bäst hanteras när den definieras så.

    SvaraRadera
  16. När politikerna/riksdagen och - kanske leende i mjugg . en del av kyrkan godkände förslaget från SU (!!) om registrering av homosexförhållanden rörde man i själva verket vid hela samhällets, äktenskapets och den sunda barnuppfostrans hörnpelare.
    Sexualetiska frågor brukar som känt vara oerhört känsloladdade. Spec. diskussionerna om de sexuella avarternas berättigande upprör sinnena. Vi torde komma ihåg att konflikterna i frågan byggs upp i gränslinjen mellan tron på en allsmäktig Skapare, som gett sin skapelse allt gott, och ateismens slumpmässiga världsbild. Även agnostikern lever på epikureiskt sätt med sin dagsaktuella njutningslystnad utan tanke på domsföljder. Det säger sig självt att dessa åskådningar inte kan förenas.

    SvaraRadera
  17. Finnarna brukar annars kalla pridetågen för "kiimaparaatit".
    Ju mer homona släpps lösa desto mera kommer de att fordra: det tydligaste kravet är att "få ta" minderåriga pojkar -> Pedofili !
    Det är ju lite roligt att prideveckan brukar avslutas med en "regnbågs-
    gudstjänst, -mässa" eller vad det nu kallas (märk väl mina sarkastiska citationstecken!) Detta även om medlemmens aktivitet i kyrkan är noll.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite tragikomiskt och okunnigt att du anklagar homosexuella för att vara potentiella pedofiler när minst 1.700 fall av präster och personal i katolska kyrkan anklagats för pedofili, och när cirka 216.000 barn mellan 1950 och 2020 blev antastade av katolska präster. Också inom protestantiska samfund har sådant förekommit. Religiösa omgivningar/människor tycks ha mycket att reda ut, så sluta sprid skitprat.

      /Avfälling9830+s820DON

      Radera
    2. Anonym 21:07 Vad vet du om medlemmarnas aktivitet? Det finns många homosexuella som är aktiva inom kyrkor som vanliga församlingsmedlemmar, präster, teologer, författare, själasörjare, författare.

      Radera
    3. Anonym 21:07. När kampen för att göra pedofilin rumsren började på allvar handlar det om relationer där båda parter önskar en sådan relation. Givetvis finns det inga hinder för att sedan flytta gränserna, men just nu är det där stöten sätts in.

      Radera
    4. Anonym 22:35. Och hur många fall av dessa 1700 är utförda av homosexuella pedofiler? Ser du, det är allmän kunskap att pedofiler söker sig till situationer där de kan utnyttja barn. Givetvis finns det ingen statistik på detta, men man kan med fog anta att det är vad som har skett här. Sedan är givetvis den katolska kyrkans celibatkrav något som de borde åtgärda. Men det kommer knappast att ske.

      Radera
    5. Det finns givetvis ingen statistik, eller ens källor, Kristian tar allt ur sin smutsiga fantasier.

      Men vi kan se på mera smuts, börjar med 700 offer i en baptistförsamling

      https://www.houstonchronicle.com/news/investigations/article/Southern-Baptist-sexual-abuse-spreads-as-leaders-13588038.php

      Tiotal offer i adventistkyrkan
      https://www.kaleva.fi/adventtikirkon-tyontekijaa-epaillaan-poikien-hyvak/1924841

      156 gärningsmän bland leastadianer
      https://suomenkuvalehti.fi/kotimaa/heratysliike-pyysi-anteeksi-mutta-keita-lasten-hyvaksikayttajat-olivat/

      En som blivit offer i pinstförsamling
      https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/02/17/helluntaiseurakunnan-tyontekijan-hyvaksikayttama-kari-ajautui

      Jehovas vittnen kan också
      https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2015040219459569

      Någon evangelist i farten
      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006706332.html

      Pingspredikant
      https://www.kyrkpressen.fi/nyheter/50827-Norsk-pingstpredikant-erk-nde-vergrepp.html?offset=2

      Metodistkyrkans bidrag
      https://svenska.yle.fi/a/7-610632

      Enorm skandal inom baptistförsamlingen
      https://www.tv4.se/artikel/7f2e08FKy59nwkU1rSybji/baptistkyrka-skakas-av-enorm-pedofilskandal

      Det konstiga är att ingen nämner någonstans att dessa pedofiler skulle kopplas ihop med hbtq, det är enbart Kristian som slänger in sina tolkningar. Kristian borde ju absolut meddela världen utanför bubblan om denna koppling, frågan är varför han inte vågar.

      Pedofili är en farsot inom församlingar, det finns mängder av fall men ovanstående länkar får visa att det handlar inte om katolsk avhållsamhet, utan det sker i vilka församlingar som helst.

      Radera
    6. Lobbyisten. Som jag skrev söker sig pedofiler till situationer där de kan hitta sina offer. Tyvärr är kyrkor tacksamma platser för just detta. Vi vill ju så gärna tro gott om människor!

      Radera
    7. Här var det en lista på hundratals pastorer:
      https://www.npr.org/2022/05/27/1101734793/southern-baptist-sexual-abuse-list-released

      Ralph Lee Aaron, en 54-årig pastor har producerat barnpornografi med 8-12 åriga pojkar, han är anklagad på 152 punkter och har flera gånger livstids fängelse.

      Är månne Ralph på riktigt troende, och har bara bett om förlåtelse innan nya videofilmningar, eller är det som Kristian säger, att Ralph inte är troende, lockats till församlingen för att det är känt att man får härja fritt där, och lyckats på något vänster bli pastor och få en hel församling att tro på hans lögner?

      Radera
    8. Min helt personliga och ogrundade (obs!) antagande är att det bland teologer (kanske psykologer med) finns en viss överrepresentation av homosexuella och pedofiler. De har valt studieintöriktning för att sas nå pudelns kärna och kanske till och med bota sig själv. Detta skulle då vara mer förekommande bland katolska präster där celibatet i prästyrket kanske känns som en "säker hamn" där man kan tjäna Gud och samhället och hålla sig borta från frestelserna. Men så enkelt är det ju inte. Jag har inga belägg för detta förutom vad jag för länge sedan läste i ett nyhetsmagasin (Newsweek eller Time) att det sker en snedrekrytering pga celibatet i katolska kyrkan.

      Radera
    9. Tillägg till inlägget ovan: jag menar absolut inte att homosexualitet och pedofili är kopplat, utan var för sig dras dessa till prästyrket, av ovan nämnda faktorer.

      Radera
    10. Lobbyisten. Även troende människor har sina kors att bära, och ibland kan det givetvis hända att det brister. Ser du, allt är inte svart och vitt som du försöker få det till. Sedan skulle det inte förvåna mig om det är så som anonym 00:07 skriver.

      Radera
    11. Varför kritisera pedofilerna? De söker ju sig bara till sitt naturliga hem, kyrkan. Hela mänsklighetens rot bygger ju sig på incest enligt den onda kristendomen. Adam och Eva var de första människorna. För att fylla jorden med sina arvingar var de ju tvungna att göra massor av ungar som alla sedan hade sex med varandra i värsta helvetiska orgie. Gud den allsmäktige var absolut medveten om det! Tacka de onda pedofilerna för mänskligheten!

      Men, som jag alltid sagt. Kristendomen är skapad av onda människor som söker förlåtelse för sitt trasiga samvete. De är redan förlorade. Det finns ingen gud som kan hjälpa dom.

      Radera
    12. @Anonym 6 juli 2022 08:57, du skriver vad du har förstånd till... ! Skriften intygar att den som inte tror är redan dömd ! Då återstår att utröna vad Skriften säger ! " De är redan förlorade.", ja, alla dem som INTE tror Skriftens ord !

      Radera
    13. Det är onda människor som skapat sagoboken Bibeln. Naturligtvis är alla dömda och förlorade som vågar säga emot de hatfyllda kristendomsskaparna. Det har nog historien visat.

      Radera
    14. Kristian, värdefullt att du kan medge att dessa pedofil-problem finns i de religiösa kretsarna, men varför inte börja reda upp i de egna båsen istället för att hacka hbtq?

      Radera
    15. Förvirringslobbyn. Jag har aldrig "hackat hbt". Det är bara dina fantasier. Men ja, det är ju självklart att dessa problem finns OCKSÅ i församlingarna. Det stora felet här är, vilket jag konstaterade, att vi kristna gärna vill tro gott om människor. Men här borde nog ske en hårdare gallring. Problemet är bara det att när så sker ställer sig sådana som du upp och tjuter i högan sky om "diskriminering"...

      Radera
    16. Om det stora felet är att Ni kristna tänker gott om människor (förutom då vänsteriberala, gröna, kvinnor och hbtq) så varför har du då ignorerat det problemet och fokuserat all din tankeverksamhet på hbtq?

      Nu säger du dessutom att ni borde "gallra" i era led, men att gallra innebär ju knappast att visa kärlek, eller hur? Det betyder att det är bullshit vad du försöker klantigt förklara att att ni accepterar människor, visar kärlek, men i själva verket vill ni rensa bort alla andra förutom dem ni dömer vara felfria. Inte konstigt att du är förvirrad hela tiden...

      Radera
    17. Lobbyisten. Hur menar du att jag har "ignorerat det problemet"? De facto har jag i flera texter här lyft fram det faktum att den lutherska kyrkan har problem och att många som är präster idag inte borde vara det.

      Förvirringen är det du som står för här. Eller hur var det nu, skulle vi ta tag i problemet eller skulle vi inte göra det?

      Radera
    18. Det handlar inte om präster i den lutherska kyrkan, det handlar om, som du såg i min lista, lika mycket frikyrkoförsamlingar. Knutby är ett riktigt bra exempel på hur en "bättre" liten sekt börjar bygga inbillning på inbillning.

      https://www.sandaren.se/nyhet/nytt-metoo-upprop-om-overgrepp-inom-frikyrkorna

      https://www.gp.se/nyheter/sverige/v%C3%A5ldtog-minder%C3%A5rig-i-frikyrka-1.526479

      https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/GakR6Q/smabarnspappan-atalas--misstanks-for-overfallsvaldtakt-och-ofredande

      https://corren.se/nyheter/ska-ha-valdtagits-i-frikyrka-6332416.aspx

      https://www.na.se/2018-01-19/hundratals-kvinnor-vittnar-om-sexuella-overgrepp-inom-frikyrkan

      Men som du sa, Kristian, så vill ni tro gott om er själva. Det är bättre att leva i den bubblan och skylla allt på bögarna istället...

      Radera
    19. Förvirringslobbyn. Mitt sammanhang är den lutherska kyrkan. Du orerade om att "reda upp i de egna båsen". Men nu duger inte det heller. Hur ska du riktigt ha det? Eller vet du det ens själv? Som det ser ut är du bara ute efter att obstruera och, just det, förvirra.

      Radera
  18. Det var en muslim som knäppte dedär två gaygubbarna i Oslo och sårade "bara" ca. 29 homosympatisörer.
    Finns det månne någon arabgubbe eller kurdterrorist här i Finland som kunde upprepa "bravaden". Tror jag inte, så illa har det ej blitt som i de skandinaviska länderna.
    Men en liten motdemonstration av kristna under Vasa Shame är aldrig fel !! Man kan ju ifall man är feg ta på sig coronamasken, solglasögon och keps på huvudet och överösa praidisterna med skymford och samtidigt visa dem bägge långfingren.
    Senast jag "foo tiid", alltså till Vasa var under Jesusmarschen 1 maj i år. Men där applåderade jag, sjöng med i de kristna kamp- och väckelsesångerna och prisade Gud.
    Det finns även möjlighet att kasta smällare, s.k. "papatteja", riva ner färgglada klädesplagg som de brukar hänga upp nära kyrkan samt skära av linor på regnbågsflaggeflaggstängerna!
    Hälsar He-man alias Sceletor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är det nödvändigt att gå och visa gester. Det där med flaggorna tänkte jag en gång själv t o m. Men det är onödigt. Behåll er egen frid. Bibeln är ganska tydlig där i att inte delta i upplopp... ulrik

      Radera
    2. anonym 4.7. kl. 13.31
      He-man. Konstig text du levererar idag. Går med i Jesusmarsch och har inte mera mellan öronen.

      Radera
    3. Anonym 13:31. Jag blir bekymrad av din kommentar. "Men en liten motdemonstration av kristna under Vasa Shame är aldrig fel !!"

      Där har du nog helt fel. Som jag skrivit tidigare skulle en sådan motdemonstration var ytterst kontraproduktiv. Media skulle använda den och dra varje uns av propagandafördel ur den och mer därtill. Så jag ber dig: Tänk till, och tänk om!

      Radera
  19. Lagarna i vårt samhälle torde grunda sig på den sk. dekalogen, Guds tio bud, givna på Sinai. Dessa bud visar på nödvändigheten av lag och ordning för att samhället öht. skall fungera och utvecklas positivt. Femte budet: Du skall icke dräpa, säger självklart denna rätt. Samma är förhållandet med sjätte budet, som gäller just den nu aktuella frågan dvs. 'homotus' (obs. min sarkastiska ironi!)

    SvaraRadera
  20. I USA kom de homosexuella och lebborna på idén att utarbeta en (falsk) statistik för att genomdriva fördelar i senaten, men senare visade det sig att den visade mer än tio gånger för stort procenttal för de sexuellt avvikande.
    Rent logiskt gäller: När Gud hade skapat världen fick människan möjlighet att uppgöra statistik, men det är djävulen som tolkar den.

    SvaraRadera
  21. Ännu en sorglig historia och mainstreammedia hakar på... https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a22267d7-a8ad-4fbd-bc48-15b36f5f48d9

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 21:24. Ja, de använder dylika berättelser för att svänga opinionen. Och de har lyckats bra!

      Radera
  22. När man för några år sen under Sfp:s partidag talade om de sexuellt avvikande var det många som betonade kärleken till nästan. Man anklagade då dem som försvarade den bibliska ståndpunkten för bristande kärlek. Att ärlek bör visas också mot homosexuella (spec. de i celibat varande, som avstår från utlevd homosex). Det är naturligtvis riktigt, men man talar om helt olika saker. Nästankärleken skall visas i vardagslivet och inte användas som tillhygge i någon politisk eller partidagsdebatt.

    SvaraRadera
  23. All sund lagstiftning skall syfta till att befordra en sund samhällsutveckling med individer som kan skilja mella onda och goda handlingar. Man har börjat frångå denna princip. De onda och samhällsfarliga skotten skall beskäras eller ledas in på sunda banor.

    SvaraRadera
  24. Vi lever i en tid då längtan att leva rent och heligt tycks vara fjärran i många människors hjärtan och tankar, tyvärr. Samhället har på många områden blivit genomsyrat av destruktiva tendenser (jag behöver väl inte nämna vilka !!) Så många människor mår dåligt. Brottsstatistikens negativa trend har inte brutits.
    Men vi får uppmuntra varandra genom att påminna oss om de första kristna:
    "Varje dag var de troget och enigt tillsammans i templet, och i hemmen bröt de bröd och delade måltid med varandra i jublande, innerlig glädje. De prisade Gud och var omtyckta av hela folket. Och Herren ökade var dag skaran med dem som blev frälsta."

    SvaraRadera
  25. Det finns ingen gud!

    Gud är onda människors uppfinning för att få förlåtelse för sina grymheter.

    När man förstår det, förstår man också varför de mest ruttna skithålen, mördare och lögnare också är de mest religiösa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 17:03. Hur förvrängd syn på sakernas tillstånd har inte du då? Jag tycker verkligen synd om dig.

      Radera
    2. 5.7. 17:03 Höödö, nå-nå ..

      Radera
  26. När jag var barn fanns en luftvägssjukdom av infektion som hette " falsk krupp". Jag vet en som blev botad. Men se på de gamla präster som införde kvinnopräster och homosexgodkännande i kyrkan. Kontrollera dem och andra lögnpredikanter så får ni se syndromet falsk demens. Med Guds Ords varning till John Vikström et consortes.... torsten nils ulrik...

    SvaraRadera
  27. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
  28. Det man inom Sfp i tiderna borde ha talt om var i vilken mån det var skäl att frångå den lagstiftning som vilar på den sk. dekalogen. En lag är en lag är en lag oberoende av om vi tror på den eller inte. Skapelsens mysterium finns runt omkring oss oberoende av om vi tror på en Skpare eller inte. Här komma vi inte långt med ett subjektivt tyckande si eller så. Men i vår roll som föräldrar och uppfostrare har vi ett oerhört stort ansvar. Vad ger vi våra barn för kunskaper för vandringen på levnadsvägen?

    SvaraRadera
  29. Högt tak i Sfp? Knappast för kristna!
    I den specifika fråga det gällde anser jag att vi inte hade befogenhet att legalisera något som klart strider mot den av Skaparen givna ordningen. När vi gjorde det tog vi oss en rättighet som vi inte hade, vi ställde oss över Gud och det kommer att ha katastrofala följder (vilket vi kan se idag).

    SvaraRadera
  30. Denna ståndpunkt framhåller jag även om den inte verkar särdeles populär just nu. Någonstans måste vi förankra våra värderingar! Olika tiders "inne-åsikter" är ofta en svag grund att bygga ett samhälle på.

    SvaraRadera
  31. Ingen i Vasa-trakten har väl undgått höra att det small till på Lappo pride !!?

    SvaraRadera
  32. Inte konstigt om tom. Lappotonårspojkar hatar denna (homo)pestsmitta. De fruktar kanske att bli våldtagna av någon tillrest bög?

    SvaraRadera
    Svar
    1. 11.28
      Vilken fantasi du har. Det var ett pojkstreck riktat mot biblioteket, eftersom de inte fick vara där.
      Knappast blir någon våldtagen av någon främmande person.
      För det mesta är offer och förövare bekanta.
      Akta dig noga nu så du inte får någon pest under sommaren.

      Radera
  33. Det finnes mycket få människor (eller djur) som är födda med homosexuell läggning. De överlägst mesta fallen är präglade av miljön och tillfällig påverkan. Homosexualiteten är en allvarlig defekt på det personliga och sociala planet. Den är inte en normal variation inom könslivet. Idag finns det många personer som botats från sin läggning och som kan vittna om detta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gratulerar! Med sådan hatfylld ton har du säkert biljetten till helvetet klart. Kanske är du där redan...

      Radera
    2. Anonymus 7.7. 16:31 Höödy, so-so.
      Ingen rationell meddelse eller logisk analys i dina utbrott.

      Radera
    3. Inte hos dig heller. Bara skitprat. Du duger kanske inte till annat.

      Radera
    4. Anonym 16:31. Hat? Hur kan någon hitta något hat i 11:34:s kommentar? Du gör dig fullständigt till åtlöje här och dessutom visar du med all önskvärd tydlighet hur oerhört dåligt underbyggt allt tal om "hat" i denna debatt är. Så tack för det!

      Radera
    5. Anar att det är pajkastarclownen Kristian som säljer biljetterna.

      Hela den här bloggen visar ju hur man gör kärlek till hat och hat till kärlek.

      Radera
    6. Anonym 8.7.22 06:59
      Gå och dra narrkåpan på dig Du har säkert en i ditt skåp. Nu bryter det loss igen med ditt sedvanliga heterohat och rabiata raseri.

      Radera
    7. Livlig fantasi du har! 10:27

      Radera
  34. pride (el. som jag med ironisk och sarkastisk cynism hånfullt brukar kalla SHAME!!) är inte fråga om sexminoritetens mänskliga rättigheter utan det är en värdeliberal politisk ideologi. Denna agenda har alltid legat bakom denna förvirrade härva.

    SvaraRadera
  35. En viktig aspekt i homofrågan är begreppet synd. Man försöker försvara de homosexuella med att också andra människor syndar mot Guds bud. Det är sant, men det är inte detta frågan gäller. De homosexuella vill ha samhällets stöd till att legalt få leva i synd. Det är inte korrekt, det är helt "feil".
    Om vi skall göra en jämförelse kan vi ta åttonde budet: Du skall icke bära falskt vittnesbörd mot din nästa. Detta bud säger att samhället kan straffa ifall man offentligt vanärar min nästa genom att förtala honom. Kan stämmas för s.k. ärekränkning.och straffas med böter eller en tid bak lås och bom. "Lagen" har verkat. Men inom sig kan man tänka vad man vill om sin nästa utan att samhället ingriper! Tankarna är i borgerlig mening vars och ens ensak..
    Samma sak är det med den homosexuelle. Om han inte vill bli kvitt sin läggning bör han ej heller få utöva och öppet idka homosexuell verksamhet (pride, homoflaggan, mediapropagandan) utan att någon tar anstöt eller barn tar skada (pedofilin,transsörjan, könsbyten) För detta måste samhället ha rätt att skydda sig.

    SvaraRadera
  36. Du har nog otur när du tänker du, lilla filur!

    SvaraRadera
  37. Anonym 8.7. 11:36
    :Primitiv impuls och personlig revoltlängtan mot Gud?

    SvaraRadera
  38. Vi har en tendens i vårt moderna och sekulära samhälle att sammanblanda nödvändigheten att ta hand om de svaga, utstötta och avsidestagna med nödvändigheten för samhället att dra gränser för det otillåtna och skadliga (lgbtiq-lobbaragendan, abortindustrin, den islamistiska terrorismen). Det ena skall inte utesluta det andra.

    SvaraRadera
  39. Den behöver nog snart stäckas denna sketna syndaflod som väller fram (=praid !!)
    "Ti vaa noo bara fräckari å fräckari, vaadi".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du är nog inte riktigt frisk...

      Radera
  40. De tänker truga homoveckor och pridetåg på oss igen, dessa bastardas.
    "Ne jyrää meitin" som det sas i Okänd soldat, men "he ska vi noo säta stopp å belägg för"..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sök hjälp!

      Radera
    2. Anonym 15:51. Vi ska inte sätta stopp för det. Vi kan inte göra det, helt enkelt. Men varför inte låta dem hållas? Låt dem marschera bäst de vill och protestera genom att nonchalera deras högmodståg. Och genom att använda pennan som vapen. Det är det bästa vi kan göra i den här situationen. Allt annat kommer att vändas mot oss och överdrivas in absurdum.

      Radera
    3. Kristian menar alltså att vi ska låta dom hållas tills vidare och sedan när tillfälle ges, tysta ner dom! Kristians fula tryne visar sig alltså igen bakom pajkastarclownens mask.

      Radera
    4. Anonym 10 juli 2022 09:10, Har du tänkt på att det kanske effektivaste sättet att förbigå något är att inte alls befatta sig med saken ? Så borde även våra medier förhålla sig till saken ! Hur länge skulle det vara intressant att ordna pridemarcher om inga tidningar/media skulle befatta sig med några som helst reportage om synden ifråga ?

      Radera
    5. Anonym 0+9:10. Varifrån får du tanken om att jag menar att vi "sedan när tillfälle ges, tysta ner dom"? Som du säkert har märkt, eller så inte, talar jag för yttrandefrihet. Sedan heter det inte "dom" utan "dem".

      Radera
    6. Anonym 22:01. Precis! Men tyvärr kommer knappast det att ske. Vår vänsterliberala media är den centrala kuggen i hela hbt-lobbyn.

      Radera
    7. Kristian 6:21

      Du har nog redan bevisat att du pratar för din egen yttrandefrihet och ingen annans. Genast du får chansen försöker du tysta ner folk.

      "Sedan heter det inte "dom" utan "dem"."
      Var försiktig med ditt långa pekfinger! Du har själv skrivfel lite här och där...

      Radera
    8. Anonym 09:45. När har jag försökt tysta ner någon? Menar du att jag censurerar kommentarer här på bloggen? Det gör jag verkligen inte. Men förklara för allt i världen vad du menar, jag är idel öra!

      Att skriva "dom" i stället för "dem" är inget skrivfel. Det är ett medvetet val.

      Radera
  41. Praidvecka på kommande i Vasa. "Noo ska he låft oåv aavfööring över stan" efter allt bakpippande!!
    Varbölden, -bubblan borde nog spräckas. Den kommer att pickas hål på förr eller senare !

    SvaraRadera
  42. Homosexuella&LGBTIQ+agendan har knappast läst om de profetior som redan gått i uppfyllelse, typ staten Israels tillblivelse och de profetior som talar om vår tid, då djävulen ska upphäva sig över allt vad Gud heter och människorna älska pervers vällust mer än Gud (brevet till tessalonikerna).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad säger bibeln om missbruk? Bota din egen synd först! Hycklare.

      Radera
    2. Anonym 10 juli 2022 13:00, Känner du anonym 10 juli 2022 11:08 ???

      Radera
  43. Anonym 10.7. -> Dynjon!
    Du är tydligen en som "pitää kikkeleistä ja pyllyistä!" mera än om damer.

    SvaraRadera
  44. Jag är inte lika bibelkunnig som Kristian eller Mårten, men jag kom över/hittade ett bra ställe i romarbrevet som säger allt:
    "De bytte ut Guds sanning mot lögnen; de dyrkade och tjänade det skapade i stället för skaparen. Därför utlämnade gud dem åt förnedrande lidelser. Kvinnorna bytte ut det naturliga umgänget mot ett onaturligt, likaså övergav männen det naturliga umgänget med kvinnorna och upptändes av begär till vatandra, så att män bedrev otukt med män. Därmed drog de själva på sig det rätta straffet för sin villfarelse...De vet vad Gud har bestämt: att alla som lever så förtjänar döden. Ändå är det just så de lever, ja än värre, de tycker det är bra när andra gör det."
    Jag kan väl lugnt påstå att bibeln har hårda ord i detta sammanhang. Dock är denna synd inte oförlåtlig, utan det finns försoning.

    SvaraRadera
  45. I Gla testamentet finner vi ock: "Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man OCH kvinna skapade han dem".

    SvaraRadera
  46. I Bibeln kallas de skriftlärde rabbi. Esra var skriftlärd och benämndes rabbi och Jesus benämndes rabbi. Eftersom Jesus är sann Gud är han med i hela bibeln. Jesus citerar ideligen GT, Luk 24:27, dvs. profeterna och Mose lag. Jesus är "arbetsgivare" för aposteln Paulus som kallas ett utvalt redskap och denne Paulus fördömer i sina brev onaturlig förbindelse eller homosexualitet.
    "Du skall icke ligga hos en karl såsom man ligger hos en kvinna; det är en styggelse." (torde stå att läsa i 3 Mos).
    Där torde även finnas sentensen "om en man ligger hos en annan man såsom man ligger hos en kvinna, så göra de båda en styggelse, de skola straffas med döden, blodskuld låder vid dem."
    Hårda bud för homotusgänget och dess försvarare, men ack så sant!

    SvaraRadera
  47. Bergspredikan visar att Jesus ingalunda glömt bort Mose lag utan han visar på människosläktets synd inför Gud. Vi kan inte bestå i Ordets ljus om inte syndernas förlåtelse finns. Utan Jesus skulle vi gå evigt förlorade, men genom hans korsdöd finns en framtid och ett hopp och när tron kommer brukar levnadsloppet normaliseras - också för de psykosexuellt dysfunktionella (hbtiq-lobbyn!!)

    SvaraRadera