torsdag 23 juni 2022

Något alldeles oerhört

Så har nu då domkapitlet "avgjort" fallet Dennis Svenfelt. Trots att Bo-Göran Åstrand bara för några dagar sedan bestämt hävdade att det inte fanns något alternativ utöver avkragning eller fortsatt prästtjänst blev det nu ändå ett tredje alternativ. På basen av Åstrands beredning, märk väl. Nå, dålig karl som inte kan ändra sig. Men detta gäller tydligen bara Åstrand. I rapporteringen från domkapitlets möte hålls igen fram det faktum att Svenfelt hade ändrat sig gällande hans möjligheter att samarbeta med kvinnliga präster. Denna ändrade ståndpunkt fördöms i ganska skarpa ordalag. Nå, nu vet vi då att vissa får ändra sig medan andra andra inte får göra det. 

Men det är är förstås bara en liten sak. Det oerhörda i sammanhanget handlar om det som Åstrand sade åt ÖT/Vbl: "Jag är ledsen att han valde den här vägen". 

Åstrand, så biskop han är, är ledsen för att en ung man väljer att hålla sig till Guds ord! Detta samma Guds ord som samme Åstrand också, i sitt prästlöfte, har lovat att hålla sig till. Och som den kyrka han arbetar i säger sig ha som högsta rättesnöre och norm för sin lära och sitt liv. 

Historiskt sett ställer sig Åstrand här i led med alla de kyrkoledare som trampat Guds ord under sina fötter och som har förföljt trogna arbetare i Guds rike som har valt lydnad framom bekvämlighet och position. Det här är givetvis fruktansvärt, men samtidigt inte alls förvånande. Det är så här det går när världen får diktera vad som gäller i kyrkan och när vänskap med världen (och rädslan för kritik från världen) blir viktigare än lydnad mot den Herre som kyrkan fått sitt namn av.  

6 kommentarer:

  1. Kan inte annat än hålla med !

    E

    SvaraRadera
  2. Nyman
    Du skriver en massa skit igen.
    Det är synd om Svenfelt. Han är ju den stora lögnaren. Varför är han prästvigd? Han visste när han blev prästvigd att han skulle arbeta tillsammans med kvinnor. Vad är problemet för honom?
    Jo, han trodde säkert att till Pedersöre församling kommer inga kvinnor - så det är grönt ljus.
    Hur kan ngn. vara så enfaldig, då kvinnopräster i alla församlingar har funnits sedan 1986-1988. Då var rapparen Svenfelt inte ens påtänkt.
    Nyman!
    Ditt hat mot biskopen är allt annat än klädsamt. Biskopen har jag träffat många gånger och också hört honom tala. Han ger hopp åt människor, gör inte skillnad på människor som du gör.
    Det enda som finns mellan dina öron Nyman är att
    - hacka på biskopen och nedvärdera honom
    - höja Päivi Bull shit Räsänen till skyarna
    - kritisera kvinnliga präster och kyrkoherdar och vilken skada de gör
    - skriva en massa skit om energiformer och förnyelser
    - läsa för de intresserade att om en man och kvinna har sex . så kan det bli en ny Nyman. Fint att du tänkt efter före, så det lyckligtvis inte blev flera än 3 Nyman till.
    Skriva en lång harang om USA:s beslut om aborträtten. Urkorkat av dig.
    Tänk om nu Nyman!


    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 18:08. Gratis! Du vinner utnämningen för dagens mest hatiska kommentar!

      Radera
    2. gratis är din kommentar på som man ropar i skogen får man svar.

      Radera
    3. Anonym 23:15. Nu är du bara för rolig! Det är skillnad på att föra ett resonemang och att bara lista oförskämdheter. Men du kanske inte klarar av att förstå det?

      Radera
    4. Nej, jag förstår inte. Bra om du fick le!

      Radera