torsdag 25 oktober 2018

Det behövs bara en idiot...

De senaste dagarna har flera prominenta demokrater och vänsterliberaler i USA utsatts för att få bomber i posten. I natt (finländsk tid) fick också CNN en liknande bomb. Igår rapporterade media (i USA, vad jag vet inte i Finland) att en liknande försändelse också sänts till Vita huset. Huruvida detta stämmer lär framtiden få utvisa.

Det här är en synnerlige otrevlig, men ändå logisk, följd av den upptrappning av den verbala krigsföring som de senaste åren har rått i USA. Frågan var kanske inte om en sådan här sak skulle hända utan när - och vem som skulle drabbas. Tack och lov tycks den som har tillverkat dessa bomber inte vara någon expert och hittills har ingen av dem exploderat. Kanske det inte ens var avsikten. Hur som helst så tar detta terrordåd (vilket det de facto är) situationen i USA till en ny nivå.

Trump har gått ut och krävt att media tonar ner sin splittrande retorik, och där har han givetvis rätt. Men igen kan vi konstatera att det skulle vara en skäligen god gärning att ta smarttelefonen av Trump också. Hans twittrande har inte precis varit av sådan karaktär att det har lugnat ner läget i landet. Tvärtom. Dessutom är de flesta av hans tweets (åtminstone de som når över nyhetströskeln) verkligen inte sådana att de är värdiga USA:s president.

I ett så explosivt läge USA är idag - och där både vänsterliberal media och Trump med sitt twittrande hela tiden späder på klyftbildningen - behövs det bara en idiot för att hela kruttunnan ska explodera. Förhoppningsvis leder detta inte till dödligt våld, men som sagt behövs det bara en idiot. Extremhöger eller extremvänster. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar