torsdag 4 oktober 2018

Idiotin når ständigt nya höjder...

När man diskuterar historia, och speciellt biblisk historia och frågan om Jesu under och uppståndelse, möter man förr eller senare tanken om att människorna för 2000 år sedan var både godtrogna och mer eller mindre mentalt underlägsna vår tids människor. Det här stämmer förstås inte utan är inget annat än allvarlig historisk chauvinism. Däremot kan man gärna fråga sig om vår tids människor är godtrogna och mentalt underlägsna gångna tiders människor. Frågan är sannerligen aktuell när man ser hur på hur våra myndigheter behandlar t.ex. vargfrågan. Just i denna fråga blir det väldigt tydligt att idiotin ständigt når nya höjder i vår "upplysta" tid.

Hur bortom allt förstånd kan vi människor vara när vi tillåter att vargen rör sig bland bebyggelse där människor rör sig och där barn är ute och leker (eller borde om föräldrarna skulle våga låta dem vara ute)? Hur godtrogen får en människa som sitter och tar beslut som rör andra människors vardag vara? Hallå! Vargen är ett rovdjur! Så som situationen är idag med vargar som stryker omkring bland bebyggelse är det bara en tidsfråga innan någon av dessa vargar inser att människobarn också går att äta. Se bara på historien! Så har det alltid gått när vargen har kommit för nära bebyggelsen. Varför skulle det vara annorlunda idag? För att vargen på något sätt skulle ha blivit mera "civiliserad"? Jag ska avslöja en kanhända chockerande nyhet: Det har den inte.

Det gläder mig att landsbygdsbefolkningen ännu tycks ha kvar sitt förstånd och protesterar mot vargpolitiken. Tyvärr är våra händer bakbundna av statliga och överstatliga myndigheter som tycks domineras av urbangröna vänstermänniskor som på allvar tycks tro att vargen på något sätt har utvecklats och blivit mera civiliserad än vad den var på t.ex. 1880-talet när mera än tio barn föll offer för vargen i Finland. Nåväl. Förståndet finns ännu (i viss mån) intakt på landsbygden, och det gläder mig att t.ex. Malax jaktförening sätter ner foten och säger att de avbryter älgjakten ifall en hund blir attackerad av varg under jakten. Jag skulle hoppas att alla andra jaktföreningar skulle följa deras exempel. saken är nämligen den att vi måste sätta ner foten nu. Det måste bli ett slut på detta daltande med vargen.

Det jag skulle vilja se är att våra kommuner på allvar skulle ta upp kampen med statsmakten och med EU i vargfrågan. Att t.ex. Pedersöre kommun skulle ta ett beslut att det inte ska finnas några vargar i Pedersöre. Sedan får staten se till att få bort statens vargar från Pedersöre kommuns område – om staten vill ha kvar sina vargar i livet, vill säga. Givetvis förstår jag att detta inte skulle fungera i praktiken, men det skulle vara ett kraftigt ställningstagande från kommunens sida, och det skulle lyfta fram frågan om vem som har rätten att bestämma om sin närmiljö på ett helt annat sätt än hittills har gjorts. Frågan är nämligen: När gav vi Pedersörebor upp rätten att bestämma om vår egen närmiljö och vår trygghet när vi rör oss i vår egen kommun? Utan att veta säkert antar jag att detta är en rättighet som staten/EU har tagit sig utan att vi skulle ha gett dem den. Det här är en fråga som hur som helst mycket väl kunde prövas. Som BORDE prövas.

Alternativet är att vi, helt handgripligt, tar tillbaka denna rätt (som vi alltså inte torde ha gett upp utan som har tagits ifrån oss) och fixar vargproblemet själva. Utan inblandning av några myndigheter. Så borde inte ske, men om godtroheten och idiotin fortsätter att reagera kommer det att ske. Det är fullständigt oundvikligt.  

8 kommentarer:

  1. Jag tänkte igår kväll om man skjuter vargarna när de anfaller fåren så går det jämnt ut med böter och försäkring��

    SvaraRadera
  2. Har funderat lite kring detta, är det månne så att oberoende vilken övertygelse vi har så till syvende och sist fungerar vi alla på samma sätt, mina egna åsikter brukar oftast gå stick i stäv med vad Kristian skriver här men i denna fråga är vi helt överens, fastän jag är liberal vegetarian och han är konservativ pälsdjursuppfödare och man kanske tycker att vi borde ha olika åsikter här. MEN nu är det så att verkligheten är den den är oberoende om man är vegetarian eller ej och i prncip är emot pälsdjuruppfödning, när vargar smyger förbi ens egen husknut så spelar det ingen roll, jag känner t.ex. till väldigt få som både har små barn och har vargar runt husknuten som är EMOT att vargar ska få skjutas, om jag förstått saken rätt så är dom flesta som är emot sådana som inte har vargar på sin egen gård.

    SvaraRadera
  3. Man kan bygga en "rävfälla" a´la https://www.youtube.com/watch?v=2MgzcAibCik eller så gräver man en varggrop likt Emil i Lönneberga.... Dock med stängsel runt om för att hindra människor att falla däri ! Andra bra tips är att "spetsa" malet kött med metallspån eller glykol !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varning ! Köp det malda köttet med kontanter och lämna allt vad mobiltelefoner heter hemma då ni "planterar" ut det "spetsade" köttet !!!

      Radera
  4. det verkar så, i alla fall på denna blogg

    SvaraRadera
  5. I forna tider så kunde folk dömas som fredlösa. De blev fråntagen lagens skydd och vem som helst kunde döda dem utan påföljd.
    I dag praktiseras dess motsats. Staten har tilldelat vandaler, i form av vargar, oantastlighet så att vem som helst som kröker ett hår på dem, utan att bortom rimliga tvivel kunna bevisa att det var livsnödvändigt, kommer att tilldelas känbara straff.

    Vi bör komma ihåg att man inte får döda en varg för att försvara ett annat djur. Vargen har tilldelats företräde i alla konflikter, fastän konflikten alltid beståri att vargen hotar oss eller våra husdjur. Än så länge får man försvara sig själv, men risken är stor att man blir straffad om det råder minsta tvivel om nödvändigheten därtill.
    Detta är rimligt och riktigt enligt vår överhet i dag, och enligt de flesta som aldrig kommer i närheten av en varg.

    Jag håller inte med Kristian här. Det borde ske ett uppror så att landsbygdsbefolkningen tar itu med saken på egen hand, helt i kontrast till de styrandenas påbud. Det vore kanske ett uppslag till en roman, hur vargproblemet löses en gång för alltid (för nuet åtminstone) i stor skala och hur staten står maktlösa. Kristian som har författarambitioner skulle kunna fundera på det.

    SvaraRadera
  6. Idiotin är ju att snille, eller 'intelligens' kommer att vara en avguuud i antikristi tid som vördade dr Theologie Peter Fjaellstädt konstaterar att också lättsinnigt förakt för äktenskapet där t o m en mera enligt mensa intelligent man kan hållas i ovetskap om den agnoStiske fruns lgros,hädelsr och otuktsgärningar och stödjande av en kvinnornas makt som nu brytes i dem som håller sig till Jesus Kristus Allsmäktige Gud och Fadern i den helige Ande. Hälsning Ulrik lättlurius till det störtade samboendeländer. I Jesu Kristi Allsmäktige Namn!

    SvaraRadera
  7. Män som enligt Herren Herren missbrukar ovanstående är mera illa däran. Messommans halaiisn

    SvaraRadera