tisdag 16 oktober 2018

Trefaldig bedrövelse

Svenska Yle går från klarhet till klarhet. Nu tycks de ha fått för sig att jobba för att sprida djurrättsrörelsernas propaganda. I går publicerade en artikel, skriven av en Elina Kaakinen, under rubriken " Snart dags för den sista kampen? - Djurrättsrörelsen mobiliserar sina led i pälsnäringens hjärta." I den här artikeln får djurrättsaktivister komma till tals, och artikeln är mycket positiv till deras agenda och metoder. (Förespråkarna får ett kort stycke – redan det visar hur vinklad artikeln är.)

Jag blev trefaldigt bedrövad när jag läste och reagerade på den här artikeln. För det första får djurrättsaktivisternas lögner stå oemotsagda i själva artikeln. Det värsta övertrampet är när en av dem hävdade att smygfilmningarna  ger "ärligt material" inifrån farmerna. Detta samtidigt som de talar om etik och hävdar att pälsdjursfarmning (och djurhållning överlag) är oetisk. De "etiska" aktivisterna bryter sig in på farmer nattetid och skrämmer djuren (så att, i värsta fall, några t.o.m. dör av skräck) och riskerar att sprida smittor till de farmer de gör intrång på. Sedan letar de reda på farmens sjukavdelning där de filmar några sjuka djur (medan de inte bryr sig om den stora majoriteten friska djur) och så publicerar de dessa filmer/bilder och låter tittaren förstå att detta är verkligheten på farmerna. Jag har svårt att se hur någon verksamhet kunde vara mera oetisk än detta.

Nåväl. Jag skrev en kommentar i vilken jag lyfte fram detta. Jag tänkte att ifall själva artikeln inte är balanserad kan åtminstone kommentarfältet vara det. Men givetvis publicerades inte min kommentar, till min stora bedrövelse. Svenska Yle ser av allt att döma till att propagandan inte ska störas!

Den tredje orsaken till bedrövelse är insikten om att dessa människor kommer att vinna. Detta för att vi idag lever i ett land där sanningen inte längre betyder något. Det viktiga är vem som ropar högst och vem som får ut sitt budskap. Och när media på ett så här oerhört kraftigt sätt tillåter, eller rättare sagt ser till, att diskussionen blir så här snedvriden är det bara en tidsfråga innan den allmänna opinionen svänger.

Hur har vi hamnat här? Frågan är viktig snarast ur en historikers perspektiv. Jag betvivlar nämligen att det längre går att göra något åt själva grundproblemet. I ett samhälle där fakta och sanning inte längre betyder något och där lögnen regerar kan i princip vad som helst ske. Det är förstås svårt att säga var och när detta tog sin början, men ett mycket avgörande steg på den här vägen togs när riksdagen beslöt att samkönade par kan gifta sig. Detta går mot alla kända fakta gällande kön och fortplantning. Det går emot alla historiska fakta och mot den naturliga lagen. Det går emot vad som är bäst för barnen. Men som sagt betyder fakta och sanning inte längre något, utan den som ropar högst har rätt. Då blir det så här.

Förr eller senare kommer de flesta av oss att inse att detta inte är bra och att det inte går att bygga ett fungerande samhälle på godtycklighetens grund. Vi pälsdjursfarmare blir inte de första offren för detta, och sannerligen inte de sista. Men frågan är om det, när vi inser det bakvända i att göra så här, då är för sent att göra något åt saken. Jag misstänker starkt att så kommer att vara fallet.

9 kommentarer:

  1. "Det börjar bli trångt i världen" -Hans Ahlskog i sin bok "I frihetens gränsland" ! Ta tex. https://svenska.yle.fi/artikel/2018/10/15/snart-kommer-polisen-fpa-och-skattemyndigheterna-at-ditt-bankkonto#comments För egen del förstår jag inte hur kristna människor helt aningslöst använder bankkort för de minsta transaktioner... Mitt eget bankortsanvändande inskränker sig till att tanka bilen, resten lyfter jag kontanter i bankomaten och skyddar mig själv från att bli filmad genom att täcka kameran med ena handen !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tillägg till ovanstående, jag kan ha en viss förståelse för att man på banken frågar efter pengarnas ursprung vid insättning på kontot men det senaste är att man även frågar efter användningen då man lyfter en lite större summa !!! Vem frågar efter användningen då man lyfter i bankomaten ? Håll bankkontona på lägsta möjliga nivå och förvara pengarna hemma under madrassen är det som gäller härefter !

      Radera
  2. Det gäller ju att vara pragmatisk, trenden är nog den att pälsnäringen kommer att försvinna, i något skede kommer ju kineserna också att inse hur onödigt det är med päls, ingen vill ju gå med päls i väst eftersom då blir man stigmatiserad för en lång tid framöver. Som vegetarian ser jag ännu mindre nytta med det och det gäller ju djurhållning för övrigt, mao. det är onödigt och vi klarar oss bra utan det, men skall inte heller vara naiv, läget kan bli ett annat, det är bara så att läget just nu är sådant att vi har möjlighet att fundera på sånahär saker just för att vi har det så bra, om man varje dag måste fundera var man skall få mat för dagen så då har man inte tid att fundera att skall man vara vegetarian eller är pälsdjuruppfödning etiskt eller ej. Fastän jag i princip är emot pälsdjursuppfödning är jag av den åsikten att det är ingen ide med att förbjuda det, dels säger österbottningen i mig att det skapar jobb och drar in skattepengar och att det är viktigare än annat just nu, få se den som lever hur det blir med denna näring, kanske ni får sadla om och börja odla cannabis istället ifall det blir lagligt? Skulle man månne ha möjlighet att komma och bekanta sig med nån farm någon gång, senast jag var på en farm var på 80 talet i Larsmo då dom fanns lite här och där.

    SvaraRadera
  3. Alla de kanadensare som idagens tv nyheter jublade över haschet hade kriminell och drogidiotkriminell och splittrat beteende. Vi på sinnessjukhuset här är nog bättre i skick men Lögnaren den gamle ormen har nog haft alla att ljuga ( nästan). Men vissa får minnesproblem av olanzapin som håller på att förbjudas. Men man brukar ha Piller i smyglager som man så droppars etiketter som barn. Höta hota och skrattevidiviittskrock

    SvaraRadera
  4. De är bara människor som saknar förstånd. Vi kommer alla snart få se vad denna avgrundskultur är värd. De sku nog gärna ha pälskläder snart alli videdeom lata i denna tid. Bilder bilder resor och vin. Alltid glömmande änkor samboövergivnas bar och desperata hämndetåg mot det som du inte visste. Att nästa generation inte nödvändigtvis måste bära föräldrarnas ve. Ulrik som av skänderskan såtillvida halvnikolatriserades. 'se men inte röra sa hon' sen i skolan. Lydig syndare blir alltid då jag stänger bildkvarne förklarad sinnesjuk. Men jag varnar alla som skyller på tinget/bilderna som maskinprodukt. Är det inte köttets syndiga natur som vi skall försöka kväsa .kanske ni har så rena hjärtan då men nog lurar synden i hjärtat mera än i tingen. N ils Ulrik Torsten flatulens

    SvaraRadera
  5. En sak dock säger jag i trots mot den sekulära och rasistiska dogmatiken i människoläran och zoologin att djuren har mera värde och känslor än den råa slaktkultur och brännoljekultur som vi alla kände från historien och från känsloförnekande nitsciska dårar. Tack gode Gud för att vi har kunnat kalla så många varande bra människor och kanske goda kristna under de senaste femtio åren. Idag skall jag inte predika utan konstaterar att Biblia och Filokalia är mycket goda verk. Bibeln också Fakta Är. Ulrik Torsten Nils (utan gevär och revär)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltså den rasism och ickebibliska syn på djuren som odlades i slutet på 1800-talet..

      Radera
  6. Mycket illa ifall Yle inte publicerar skribentens kommentarer. Jag håller i de flesta fall inte med skribenten, men uppfattar att han för ett logiskt och sakligt resonemang utgående från sina givna premisser. Med vilken rätt raderas de, då det inte rör sig om personligt förtal eller hets mot nån grupp? Detta tycker jag är långt mycket allvarligare än ämnet ovan.

    SvaraRadera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera