fredag 12 oktober 2018

Mycket intressant intervju

Jag lyssnade på en oerhört intressant intervju på Issues.etc idag. Programvärden Todd Wilken intervjuade journalisten och författaren Rod Dreher angående efterdyningarna av domarutnämningscirkusen kring Brett Kavanaugh. Dreher nämnde flera intressanta saker som vi som inte har andra informationskällor rörande händelserna i USA än vår vänsterorienterade media inte får höra om. Bland annat menade han att det brutala överfallet på domare Kavanaugh kommer att leda till att intresset för mellanårsvalet i november kommer att skjuta i höjden och att detta är en stor gåva till republikanerna. Före domarcirkusen var alla mer eller mindre liknöjda och ingen orkade engagera sig desto mera inför valet, men demokraternas fula påhopp på Kavanaugh har fått både republikanerna och de obundna som lutar lite åt höger att gå igång på alla cylindrar. Dreher sade sig ha pratat med flera obundna och några lite mera konservativa demokrater som alla sade sig rösta republikanskt i valet. Detta gav Dreher orsak att förutspå att republikanerna kommer att göra ett mycket gott val nu i november. Detta alltså tack vare demokraterna och deras påhopp på Kavanaugh. Det lär ska visa sig om han har rätt, och om han har det kommer det säkert att komma som en stor chock för vår medias representanter. Som vanligt.

Vidare varnade Dreher för att situationen som började med de hårda orden och påhoppen i samband med domarvalet mycket väl kan komma att leda till våldsamheter. Han citerade bland annat en kvinnlig, feministisk kolumnist i NY Times som mer eller mindre uppmanade alla kvinnor att ge sig på republikanerna. Ordet "blod" förekom i citatet, om vi säger så. Dreher citerade också en liberal demokrat som hävdade att situationen inom partiet helt håller på att gå dem ur händerna. Med det menade han att de extrema krafter (som i förvalet inför presidentvalet bar fram Bernie Sanders till flera segrar mot den stora förhandsfavoriten Hillary Clinton) håller på att ta över i partiet. Demokraten Dreher hade pratat med menade att de mera moderata krafterna klarar av att hålla emot ännu inför mellanårsvalet i november, men inför presidentvalet 2020 fruktade han att situationen kommer att bli fullständigt ohållbar.

Dessa extrema krafter är farliga eftersom de idag talar för att den rådande, lagliga, statsledningen i USA är illegitim och borde ersättas med i princip vilka medel som helst. Förlusten i domarcirkusen gjorde att de blev ännu extremare och en eventuell förlust i valet i november kan därför bli t.o.m. ödesdiger för samhällsfreden.

Det här är som sagt sådant som vi här inte får höra eller läsa om, och orsaken är väl ganska klar. Vår media rapporterar om det som vänstermedia i USA rapporterar om, och där tals det mest om hotet från höger. Detta hot ska förstås inte underskattas, men faktum är att detta hot är koncentrerat till en mycket liten grupp. Extremvänstern däremot är mycket större, rent numerärt, och när den krutdurken exploderar kan i princip vad som helst hända.

USA är ett oerhört delat land idag, och situationen blev INTE bättre av det som hände i senaten när vänstern attackerade Brett Kavanaugh som de gjorde. Dreher, som har talat för att de kristna på allvar bör förbereda sig på hårda tider, ser många hotbilder inför framtiden. Frågan är om han ser FÖR mörkt på situationen. Men det lär framtiden få utvisa. Hur som helst är det svårt att värja sig för det faktum att han har rätt när det gäller det allt hårdare klimatet för sådana som inte fogar sig i den liberala vänsterns agenda t.ex. när det gäller synen på kön och på hbt-frågorna. Jag får återkomma i ett senare skede med ett längre citat ur intervjun som talar om just detta.  

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera