onsdag 31 oktober 2018

Tveksam nyhet - och mera censur

Bland andra Svenska Yle publicerade igår en nyhet som sade att antalet ryggradsdjur har minskat med 60% globalt sett under de senaste 50 åren. Det här är bedrövliga siffror, och om det stämmer borde det nog stämma till åtanke. Problemet är att det är WWF som publicerat rapporten artikeln bygger på, och så som WWF har betett sig de senaste åren saknar denna organisation all trovärdighet.

Jag skrev en kommentar på svenska Yle där jag påpekade detta och ställde frågan om dessa uppgifter kan bekräftas av någon annan organisation med större trovärdighet. Min kommentar blev givetvis censurerad. Vissa saker får helt tydligt inte sägas och vissa organisationer får inte kritiseras.

Om dessa siffror stämmer är det som sagt bedrövligt, men så länge ingen seriös organisation kan bekräfta WWF:s uppgifter menar jag att vi behöver ta uppgifterna med en stor nypa salt.

13 kommentarer:

  1. En tredjedel är och skall med säkerhet vara eller bli förgånget av allt levande inklusive mänskligheten. Uppenbarelseboken går i fullbordan med väldig fart. Wwf har troligen räknat på mängden djur som skulle ha varit trolig mängd vid full generativitetsgrad. Min maning i Herren är som förr. Göre vi oss var och en klara att möta tidens svår men och trösterika skickelser när Ordet går i fullbordan och vare vi om möjligt redo till sanningens och nådens glada budskap. Ulrik Torsten Nils

    SvaraRadera
  2. WWF har inte publicerat något sånt. Det är LPI (living planet index) som gått ned med 60%, inte antalet ryggradsdjur. Mer om LPI här http://awsassets.panda.org/downloads/lpr2018_technical_supplement_for_lpi.pdf

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 20:45. Så då är det alltså Svenska Yle som fått detta om bakfoten?

      Radera
    2. Det verkar så, men många andra också rapporterar precis likadant som Svenska Yle.

      Radera
  3. Sände just lite respons till Yle !, "Hej !
    Ni kunde gärna bifoga källor i era artiklar ! Artikeln som responsen handlar om har ifrågasatts men det tar ni tydligen inte till er ? Ni kör bara på med "ansvarsfull journalistik", men hur ansvarsfull är den egentligen ? Läs gärna följande blogginlägg och framförallt kommentarerna !!! http://kristiannyman.blogspot.com/2018/10/tveksam-nyhet-och-mera-censur.html Mycket tyder på att ni borde komma med en rättelse ifråga om denna artikel !"
    Hoppas ingen, varken Kristian eller "anonyma" misstycker !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sådär allmänt så är väl inte Kristians blogg det ställe jag personligen skulle hänvisa till ifall jag har ansvarfull, källor och rättelse i samma mening men....

      Radera
    2. Exakt vad jag hade i tankarna...

      Radera
    3. Varför inte då m nylund? Bloggen är ocensurerad, det är fritt fram att redogöra för olika synvinklar. Det samma gäller inte tex. svenska yle där "fel" infallsvinkel städas undan så att den önskade inte skyms eller överträffas. Du får till och med komma med dina plumpa påhopp utan att motivera dig desto mer.

      Radera
    4. M nylund,ett "plumt påhopp"din kommentar ett verkligt bottennapp,en ursäkt vore på plats...

      Radera
  4. Tveksam: "och jag såg i en syn Guds fyra plågor dra norrut,söderut,västerut och österut" från ovan. Ulrik Torsten Nils på basen av Upp kap 9 - kap 16.

    SvaraRadera
  5. Alltså jag säger bara.... Yle, "https://svenska.yle.fi/artikel/2018/11/02/forskning-den-okande-flygtrafiken-kan-vara-skydda-oss-mot-nasta-dodliga-pandemi-i" en helt huvudlös rubrik, vad är de höga på där på Yle egentligen ??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske bäst att copy-pasta den i sin helhet så länge den finns där.... "Forskning: Den ökande flygtrafiken kan vara skydda oss mot nästa dödliga pandemi i stället för att sprida den"

      Radera
  6. https://tekniikanmaailma.fi/onko-elainten-maara-todella-laskenut-60-prosenttia-kuten-kaikkialla-uutisoitiin-ei-todellakaan/

    / lilla jag

    SvaraRadera