fredag 26 oktober 2018

Klimatdiktatur på kommande?

Författaren Lars Sund har flera gånger i sina kolumner på Österbottens tidning tagit fram domedagsbasunen och ropat på kraftfulla åtgärder mot klimatförändringen. IPCC:s senaste rapport får nu honom att närmast gå i taket. Om han inte har gjort det redan tidigare. Han jämför dagens situation med den situation vårt land befann sig i under hösten 1939 när Sovjets anfall gjorde att vi snabbt tvingades ställa hela landet på krigsfot. Sund hävdar att "Något liknande väntar nu – fast i större skala."

Sund avkräver alla riksdagskandidater svar på frågan vad de tänker göra åt klimatförändringen, och han hävdar att klimatfrågan överskuggar allt annat och att det krävs stora och djupgående politiska beslut som dessutom inte kan vänta. Det räcker nämligen inte, enligt Sund, med att vi slutar flyga och äta kött. Ja, och så kommer slutklämmen: Om vi inte gör något på demokratisk väg riskerar vi att råka ut för ett maktövertagande med våld av sådana krafter som kommer att göra vad som behövs för att rädda planeten. Sund säger att han inte vill spekulera i om det blir en grön diktatur, men det är tydligen vad han ser i sina framtidsvisioner. "Om de demokratiskt valda politikerna inte snart får ändan ur vagnen".

Sund är inte den första som ropar på dessa fruktansvärt dyra åtgärder för att mota något som vi knappast kan göra något åt. Som jag redan flera gånger har påpekat är den temperaturökning vi nu ser en återgång till mera normala temperaturer efter den lilla istiden som tog slut ca 1870. Sådana åtgärder som Sund efterlyser och hävdar att våra politiker måste vidta skulle kasta vårt land och hela vår värld in i en knappast tidigare skådad ekonomisk och politisk omvälvning som skulle skapa oerhört mycket elände och lidanden, framför allt för de allra fattigaste länderna och människorna.

Jag har ännu sådan tilltro till att våra politiker att jag vill tro att de inte går in för något sådant. Oberoende av hur högt sådana som Lars Sund ylar och hotar. Få se bara hur länge det tar innan sådana som han börjar tala för att vi borde få en diktatur som genomför det som de folkvalda politikerna (givetvis) inte klarar av att komma överens om? Det första steget är taget i och med att saken överhuvudtaget nämndes. För vi ska verkligen inte tro att det inte skulle finnas element som är så hysteriska när det gäller den här frågan att de inte skulle vara beredda att börja tala för det alternativet. Sund hävdar att risken för ett våldsamt maktövertagande hägrar när "klimatkrisen blir akut och uppenbar för alla". Det kommer givetvis inte att gå så långt - klimatet är inte alls så instabilt som klimatalarmisterna vill tro - men om och när sådana som Lars Sund börjar flagga för den här möjligheten finns alltid risken att t.ex. redan en rapport från IPCC kan anses innebära att klimatkrisen har blivit akut och uppenbar för alla.

Vi är på en ytterst farlig väg när klimatalarmisterna ens börjar antyda att en diktatur som skulle vidta de nödvändiga åtgärderna är en möjlighet. Jag är tveksam till om ÖT alls borde ha publicerat en kolumn med dylikt innehåll.

1 kommentar:

  1. Stormarna är ju Guds straffdomar och de bieffekter som vår kultur har visar vart överdrivet vinstbegär leder oberoende om det är själva klimat uppvärmningen eller synderna och överträdelserna som de stora antikristiska skarorna i varje land som inte aktar på Guds bud som är orsaken. Till Kristian måste jag fråga? Vet du vad den högerpolitik som du föredrar gör mot Rätten utan att blinka medan sådana som du idag är liksom medlöparna på Hitlers tid även om ni/ vi nog håller kristi tro och moral i privatlivet men låter tidens vilddjur förkrossa och förtrampa? Nyliberalismen har gjort att som vår president sade; vårt bröd är utomlands. Tysklands behandling av arbetslösa tyckd herrar regering vara intresserade av. Kort sagt orättfärdigt slaveri som en kristen med tryggad utkomst inte får godkänna i tron att Gud villVha det så för mindre värda människor. Vi kristna ser nog inte riktigt klart när vi skall begrunda vad som är rätt och värdigt för de andra människorna på jorden. Härligasti all klimatförändring är att sjunga: O Guds Lamm som borttager världens synder!!!** . Ulrik Torsten Nils

    SvaraRadera