onsdag 6 februari 2019

Läsvärd ledare

I gårdagens Österbottens Tidning ingår en ledare som är verkligt läsvärd. Kenneth Myntti skriver om den yviga debatten om klimatfrågan och om att ingen lyfter fram det verkligt akuta problemet med elbristen i Finland. Faktum är att vi importerar ca 30% av vår el från framför allt Sverige, Norge och Ryssland, och detta är faktiskt ett verkligt stort problem. Vad händer om, när vi behöver som mest el vid en kallperiod, det händer något som gör att vi inte kan eller får importera el t.ex. från Ryssland. Om de som sitter på de stora elbrytarna där beslutar sig för att sanktionerna mot landet gärna får synas också andra vägen? I så fall är det stor risk att den finländska elförsörjningen kollapsar helt och hållet.

I denna prekära situation diskuteras sedan på allvar både nedstängning av reservelproduktionen (och delar av den har redan stängts ner permanent) och behovet av att allt mera övergå till eldrivna fordon på våra vägar. Men läs ledaren! Den är som sagt högst läsvärd.

Myntti skriver sedan också en sanning som är mera aktuell än vad han själv kanske ens har insett. Han avslutar sin ledare med att konstatera att "Det är sällan lätt att hitta spåren som leder till syltfabriken. Men bakom all opinionsbildning finns det en agenda av något slag."

Så sant, så sant. Detta gäller i klimatfrågan. Men det gäller också för ÖT och all opinionsbildning redaktionen där ägnar sig åt. Jag behöver förstås inte säga att det också gäller denna blogg. Detta eftersom jag klart och tydligt har redovisat den agendan jag har. Det skulle emellertid vara oerhört värdefullt och viktigt ifall alla journalister skulle inse det som Myntti skriver. Och även de redovisa sin agenda. 

2 kommentarer:

  1. Hela vårdpersonalen rodnade, men de ville inte säga vilken agenda som låg bakom.

    SvaraRadera
  2. En krigsman som är hårt trängd av fienden agerar inte riktigt fridsamt när han värjer sig och fullföljer sin uppgift. Han brukar sina vapen. När jag som på grund av arbetslöshet,endels traumarelaterad,endels arbetsmarknadsrelaterad blir lite upprörd så blir jag lätt prickad för att jag ivrigt talat bibelhänvisningar och när tvångsvården är ett faktum brukar första månaden gå till vredgat predikoväsende och protest vilket läkarnas agenda betraktar som sjuklig.. Ett faktum är att jag inte är en stillsam arbetslös utan psykosmedicin. Så nu när jag fick effektiv medicin så håller jag ändå fast vid att Bibeln är fakta och Gud Allsmäktig i JESUS KRISTUS och att jag ännu har tro ja arbetsvilja och att jag ej behöver 'dömma' doktorer eller samhälle. Det gör Bibeln och Vår Gud dag och natt och då är det tryggt med att få syndernas förlåtelse i Jesu Namn som Pingstpredikan genom aposteln Petrus talte.

    SvaraRadera