onsdag 13 februari 2019

Så oerhört frustrerande!

Jag har, trots uppmaningar, inte skrivit flera insändare i debatten på ÖT angående homosexualiteten och kyrkan. Jag har sagt det jag hade att säga, och jag tror inte att det lönar sig att debattera med sådana som redan har bestämt sig för hur sakerna ligger till. De beter sig som gåsar som allt vatten rinner av. Hur man än argumenterar och visar att Bibeln är entydigt mot utlevd homosexualitet biter det inte. Och orsaken är klar och tydlig: De har bestämt sig att det är som de tror, och det får helt enkelt inte vara på något annat sätt. Det är fruktlöst att diskutera med sådana.

Men jag läser nog vad som skrivs. Och himlar med ögonen och suckar djupt. Varför fokuserar ni bara på denna enda sak? Varför bryr ni er inte om övergreppen i den katolska kyrkan och andra pedofilsammanhang? Eller så heter det att det finns nog problem i det heliga äktenskapet också. Bryr ni er inte om våldet i äktenskap mellan kvinnor och män? Vidare har vi så de (obligatoriska) insinuationerna om att motståndet mot homosexpropagandan bottnar i en osäkerhet angående den egna sexualiteten. Eller så de fullständigt hårresande kommentarerna här på denna blogg. Avsiktliga felläsningar, tomma beskyllningar om lögn och anonyma påhopp. Detta nu bara som några, färska, exempel.

Jag blir så oerhört frustrerad när det inte går att föra en saklig och faktabaserad diskussion. Och när motståndarsidan avsiktligt misstolkar och kommer med grova beskyllningar och insinuationer. Men ja, visst bryr vi oss. Det är bara det att vi inte är katoliker och att vi därför inte har något inflytande i vad som pågår inom den katolska kyrkan. Men vi påtalar vad som är på gång när det gäller pedofili i Finland. Se t.ex. vad professor Tapio Puolimatka skrev i höstas angående försöken att normalisera synen på pederasti. Som ett första steg. Men föga överraskande föll inte heller detta i god jord. Och visst bryr vi oss om förhållandena inom äktenskapet. T.ex. skrev jag en serie texter om detta för en tid sedan. Och nej, motstånd mot lögnerna på detta område behöver verkligen inte bero på att vi är otrygga i vår egen sexualitet. Det räcker mycket väl med att vi vurmar för sanningen och att vi bryr oss om människorna. Men för den som vill kritisera går det tydligen bra att strunta i sådana petitesser. Så jag blir så oerhört frustrerad. Men mest frustrerad blir jag ändå när klara och tydliga bibelord förvrängs och, i värsta fall, helt ignoreras. Detta senare gör sig inte bara "vanliga" insändarskribenter sig skyldiga till, utan detta förekom t.o.m. i Björn Vikströms bok "Monta rakkautta".

Det finns helt enkelt inte någon vilja att ens försöka förstå. Blockeringen vid ett givet synsätt är så total att de som kämpar för förändring i kyrkans syn på äktenskapet gör sig blinda. Blinda för vad Guds ord säger, blinda för hur naturen fungerar och, får man frukta, blinda för vad sann kärlek är och hur den verkar.

Vissa gånger blir jag nästan rädd när jag ser hur denna blindhet fungerar. Hur hatet florerar mot sådana som ännu i denna sena tid står upp för Guds ords sanningar och för de homosexuella. Ja, du läste rätt. Också för de homosexuella. För det är det vi gör när vi vägrar böja oss för de värdeliberala och mot kristen kärlek och kristen moraluppfattning fientliga vindar som blåser över världen idag. De homosexuella har rätt att få höra att de är älskade av helige Gud och att han vet vilken kamp de har att utkämpa med sina begär och sitt eget kött. Och att han vill gå med dem och hjälpa dem i denna kamp. Men detta får inte sägas idag. Det enda som duger är att vi accepterar synden och välsignar den. Trots att en sådan sak inte är bra för någon. Om vi välsignar synden sviker vi nämligen både Gud och det uppdrag vi har fått av honom – alltså att vara salt och ljus. Och framför allt, och vad värst är, sviker vi de homosexuella genom att låta dem förstå att svart är vitt och att Gud accepterar synden.

Den som förleder en av dessa små som tror på mig, för honom är det bättre att en kvarnsten läggs om hans hals och han kastas i havet. (Jesus i Mark. 9:42)

28 kommentarer:

  1. Vi är Krist gäss och de som talar förvillelse är den ondes gäss. Hoppas att några ondskans gäss av icke debatterande sort byter vattningsplats och får Nåd till omvändelsens sinnesändring att vilja vara kristen...

    SvaraRadera
  2. Ingen fara Kristian, jag kommer gärna och hälsar på och diskuterar nämnda saker kring kafferbordet, behöver inte gömma mig bakom anonymitet :D Säg bara tid och plats.

    SvaraRadera
  3. Pedofili och övriga synder behöver ju inte påtalas då det redan råder en stor samstämmighet om att det inte är acceptabelt. Det vore att sparka in öppna dörrar. Det är givet att ett ämne med motstridiga uppfattningar diskuteras flitigare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Patrik. Precis så är det. Det samma gällde för homosexualiteten på Jesu tid. De som idag vill hävda att det att Jesus inte sade något om homosexualiteten eftersom han inte hade någon åsikt i frågan när han gick här på jorden, alternativt för att han var för samkönade äktenskap, missar det faktum att detta inte var någon stridsfråga bland judarna för 2000 år sedan. Saken var så klar att det inte var någon idé att slösa tid och energi på den. Det som däremot var under diskussion var huruvida en man kunde skilja sig från sin hustru, och där tar Jesus klart ställning. Med bakgrund i att vi är skapade till man och kvinna.

      Detta inte som någon polemik mot dig, utan bara för att jag kom att tänka på det när jag läste din kommentar.

      Radera
    2. Det är häftigt att du kan berätta om nånting som hände för 2000 år sen som om du skulle ha levt som en journalist eller specialrådgivare på den tiden. Hur kan du veta hur var och en tänkte, och vilken åsikt Jesus hade? Menar, fast man lever under samma tid så är det inte lätt att veta vad andra tänker.

      xbox

      Radera
    3. Forskning Xbox,forskning som talar samma som kyrkans gamla samlade vetande. Arkeologiska fynd och textforskning som vittnar tillsammans även i nutiden. Men de skeptiska som du vill inte veta sådan Sanning Och förkastar den.

      Radera
    4. Jå, men hur vet man inte hur Napoleon tänkte och tyckte om detaljer? Inte får man väl reda på Ceasars tankar och funderingar från arkeologiska fynd heller? Det har jag svårt att fatta.

      xbox

      Radera
    5. Skojar du? Ta en kvällskurs i historia. Men var medveten att man skriver om historien för fullt i våra dagar bara för vänstervridenhets skull och för ' att man vill vara kreativ' . Att blanda in cessar och nnapoleon är bara att blanda bort fakta kring det vi diskuterar

      Radera
    6. xbox. "Hur kan du veta hur var och en tänkte, och vilken åsikt Jesus hade?"

      På samma sätt som vi kan veta hur en människa idag tänker. Genom att han berättat det för oss. När vi läser evangelierna ser vi hur Jesus ställde sig till olika saker. Homosexualiteten sade han som sagt inget om, av nämnda orsaker, men av det han sade angående sexualiteten och om könen så ser vi att han var helt på samma linje som GT. Och dessutom: Om han inte skulle ha varit det skulle han nog ha sagt till.

      Radera
    7. xbox, det är klart att ingen kan veta det, Nyman har bara en livlig fantasi.

      Radera
    8. Du menar att man tänker lika idag som då förr, och då betyder det ju att vi idag tänker lika om homosexualitet som förr? Det är det du säger.

      Jesus sa inte nånting om homosexualitet, för han tänkte om det som vi idag, att det är inte nå att fundera på. Så det du säger är då att det är ok, fast du skriver annat. Vilket menar du på riktigt?

      xbox

      Radera
    9. Både Nya och Gamla Testamentets texter talar om Hur Gud i Kristus tänker; nej till homosynd nej till otukt ock äntenskapsbrott o sv . Besvära dig inte " Xbox".

      Radera
    10. xbox. Jag måste säga att du antingen bjuder till enormt för att verka dum. Eller så är det faktiskt så att den som låter sig bedras i den här frågan verkligen blir slagen med blindhet så att logiskt tänkande och innantilläsning inte längre är möjlig. Det är väldigt sorgligt i så fall, måste jag säga.

      Radera
    11. Vad har du för rätt att komma att påstå att jag är dum då du skriver i ren text att man tänkte då som man tänker nu. Var är det feltänkt nu?

      "På samma sätt som vi kan veta hur en människa idag tänker." säger du, och vad tänker en människa idag? Eller ska man typ tankeläsa dig för att kunna välja ut en människa som tänker rätt? Är det så du menar? För då stämmer det ju int vad du skriver

      xbox

      Radera
    12. xbox tycks ha mycket svårt att läsa innantill. Kristian skriver inte att han är dum, utan att han bjuder till för att verka dum. Dessutom lyckas han helt missförstå vad Kristian skriver och gör sedan en stor sak av det han missförstått. Så beter sig ett troll. För så här dum kan han helt enkelt inte vara.

      Radera
    13. Anonym och Kristian har väääldigt liknande meningsbyggnad. Och anonym verkar veta hur Kristian tänker precis så som Kristian vet hur Jesus tänker. Fantastiskt sammanträffande

      xbox

      Radera
    14. :) xbox har blivit konspirationsteoretiker, också.

      Radera
  4. Kristian ger sig inte. Häcklar människor, kärleken, präster, biskopar, politiker, demokratin, det fria ordet... Han går runt som i en evig karusell av förakt. Han frestaren, lögnaren och provokatören.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 13:13. Du är oerhört bra att läsa! Du hittar nämligen en massa saker i mina texter som inte finns där. Nåväl, det står förstås var och en fritt att fantisera bäst han/hon vill, men vänligen sluta tillvita mig åsikter och ställningstaganden jag inte har/har gjort!

      Radera
    2. Han förnekar sig inte. Där fick vi ett smakprov på provokatören igen.

      Att han häcklar både kärlek, människor, präster och biskopar har vi redan skriftliga bevis på här i bloggen. Det har nog varit öppet för alla att läsa.

      Radera
    3. Anonyma trollet! Om du inte klarar av att se skillnad på häcklande (av en person) och kritik (av åsikter och fenomen) är det nog illa ställt med dig. Men jag misstänker nog att du kan det - du gör så här bara för att trolla. Men som jag har sagt tidigare: Du drar bara dig själv och de som delar dina åsikter i smutsen.

      Radera
  5. Anonym 10.44. Jesus konfirmerade Lagen och Profeterna det vill säga de heliga Guds Ord som var ' kanon ' då. Han sade även att inte en prick skall tas bort före jordens ände. Förr skall himmel och jord förgås än att något faller bort ur lagen. Den driver oss till Honom...

    SvaraRadera
  6. Kristian,
    Undrar om det inte vore skäl att strama upp kommentators regler på bloggen tex.att den som vill kommentera anonymt,att bloggägaren vet vem kommentatorn är.Kan eventuellt ha effekt och göra att man kanske överväger sina ord.Att kommentera helt anonymt visar sig här,att skribenten kan under anonymitetens täckmantel komma med vilka osakliga och kränkande påstående som helst.
    Enligt min uppfattning vore detta inget försök att inskränka yttrandefriheten,utan att rensa i all skit som skrivs och att man slipper läsa all smörja från den som inte kan kommentera på sakligt o konstruktivt sätt,en from förhoppning:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tja... Kristian själv skriver ju som Anonym ibland och hela tanken med den här bloggen är ju att sprida osakligheter och hetsa mot folkgrupper.

      Ifall Kristian helt seriöst vore den goda kristna person som han utger sig för att vara, så skulle den här bloggen hantera Bibeln och kristendomen. Så är det ju inte. Så gott som det mesta som blivit skrivet här på bloggen handlar om homosexualitet.

      Jag har genom åren sett många hatbloggar mot homosexuella. Den här skiljer sig inte alls från t.ex. nynazisternas bloggar. Orden och språket är det samma. Botemedlet är också det samma, trots att Kristian så gärna pratar om vackra ord som "omtanke och kärlek". Det gjorde nazisterna också till att börja med.

      Ifall Kristian verkligen vill utveckla sin kristendom, så finns det annat i massor och mängder att skriva om som verkligen ingår i Bibeln!

      Radera
    2. På vad sätt tjänar ni Bibliska tankar genom att skrika då de troende säger fakta enligt Lag och Nåd. Synd är synd och styggelse styggelse hur mycket ni än lögnaktigt anfaller Kristians ord också ofta då Han inte talar Guds samlivsmoral.

      Radera
    3. Anonym 10:29. Din kommentar är så förvillad, och förvillande, att det inte går att få någon rättsida på dina tokigheter. Men jag måste säga att jag, när jag läser din kommentar och andra liknande kommentarer, blir mer och mer övertygad om att Bibeln faktiskt har rätt också¨när det gäller detta med att Gud kan slå med blindhet...

      Radera
    4. @Anonym15 februari 2019 10:29 Du skriver "Den här skiljer sig inte alls från t.ex. nynazisternas bloggar. Orden och språket är det samma. " Sorgligt nog har du kanske rätt till en del men då bör vi komma ihåg att se till HELHETEN ! Har från och till kollat Nordfront's sidor på nätet och tvingats konstatera att de i vissa frågor har alldeles rätt medan de i andra frågor är totalt ute och "seglar" ! På ngt vis upplever jag det som tragiskt då de "defacto" har delvis rätt och kanske samlar poäng pga. detta men i slutändan tvingas/bör man ändå ta avstånd från dem pga. deras övriga åsikter !

      Radera