lördag 16 februari 2019

Ny kommentarpolicy

Broder Ole förslog för en tid sedan att jag skulle strama upp kommentarreglerna här på bloggen för att "rensa i alla skit som skrivs". Jag har allvarligt övervägt detta, men eftersom jag menar att yttrandefriheten är viktigare än rätten att inte bli kränkt (subjektivt sett, men i vissa fall också rent objektivt) kommer jag åtminstone inte i detta skede att göra detta. Den som vill fortsätta skriva kränkande omdömen om mig må således göra det. Varför, kanske någon frågar? Jo för att dessa kommentarer är en del av den samtidsdokumentation som denna blogg också är. Under de senaste dagarna har jag storligen förundrat mig över hur svårt det är för vissa läsare/kommentatorer att klara av att läsa innantill. De enklaste meningar blir i deras ögon förvrängda och obegripliga. Eftersom detta helt tydligt är fråga om normalbegåvade människor som klarar av att skriva fullständiga meningar kan jag inte finna någon annan orsak till detta än att det här handlar om att de har blivit slagna av blindhet. (Rom. 1:18-24) Om denna blindhet sedan är självförvållad eller från Gud må vara osagt. Bibelordet jag hänvisar till är, vad jag förstår, öppet för båda dessa möjligheter. Men i allt sitt elände är det oerhört fascinerande hur det här fungerar!

Jag har ändå bestämt att jag i framtiden inte kommer att svara på anonyma kommentarer som inte för diskussionen framåt. Eventuellt då annat än genom att länka till denna text. Detta är alltså från och med nu den nya kommentarpolicyn här på denna blogg. Fortsätt gärna att skriva kommentarer! Allra helst under efter namn (som Ole, Ulrik, Pia E och andra gör). Eller så med en googleprofil som är knuten till en signatur/ett förnamn (som t.ex. Christian och Patrik gör). Eller genom att underteckna en anonym kommentar med en återkommande signatur. Detta sista är inte det bästa alternativet, men det underlättar läsandet och diskussionerna när man vet vilka kommentarer som hör ihop. Helt anonyma kommentarer kommer att nonchaleras, speciellt då när dessa inte för diskussionen framåt. Jag förbehåller mig givetvis rätten att själv göra denna bedömning.

Den senaste tiden har jag blivit beskylld för många olika saker i kommentarfältet. Bland annat för att driva en nynazistisk hatblogg, att det mesta som blir skrivet här handlar om homosexualitet, att mena mig vara allvetande, att sprida osakligheter och hetsa mot folkgrupper, att vara anonym, att jag häcklar i stort sett allt och alla och att jag ljuger och provocerar. För att nämna en del.

En sak av detta stämmer: Jag provocerar gärna. Det är en av mina (många) svagheter. Helt tydligt har någon/några av de som läser och kommenterar här låtit sig provoceras. Likväl kunde det löna sig för dessa (denna?) att ta ett djupt andetag och tänka till lite innan personen/personerna börjar skriva sina kommentarer. Det är nämligen sakerna som behöver lyftas fram och diskuteras. Inte den/de som har sagt och skrivit någonting. Personpåhopp, om det sedan är på mig eller någon annan namngiven (obs!) person, för inte diskussionen framåt.

En av de lösa beskyllningarna ovan ska jag ändå lyfta fram här och nu. En anonym kommentator skrev igår kl 10:29: "Så gott som det mesta som blivit skrivet här på bloggen handlar om homosexualitet." Det här stämmer givetvis inte. I själva verket skriver jag väldigt sällan om homosexualitet. Jag kan faktiskt inte påminna mig en enda text, åtminstone under det senaste året, som skulle ha behandlat homosexualitet. (Mitt minne kan givetvis svika mig här.) Det jag däremot skriver om – ofta – är det jag kallar för hbt-lobbyn. Eller regnbågsfascismen. Alltså om de krafter i samhället som propagerar och arbetar för att göra det onaturliga naturligt på sexualitetens område och som vill förkasta den på Bibeln byggande sexualmoralen. Och som agerar med maktmedel för att tysta kritiken mot det som är på gång. Detta gör jag eftersom detta är en sak som är så rysligt aktuell just nu. Både i samhället i stort och i vår kyrka. Och jag kan lova att jag kommer att fortsätta med detta. I själva verket håller jag som bäst på med en ny text om just detta.

Varför är det så viktigt att lyfta fram detta, kanske någon undrar. Svaret är självklart. För att detta kommer att skapa så oerhört mycket lidande för så många människor om den utveckling som är på gång fortsätter och griper omkring sig. Främst för de som ska växa upp i ett samhälle med en fullständigt sjuk sexualmoral och en förvrängd syn på kön, men också för alla de som redan har drabbats av detta. Både samhället och kyrkan sviker som det nu är de homosexuella, och detta är oförlåtligt. (Mark. 9:42)

Tyvärr klarar en del av läsarna/kommentatorerna inte av att se skillnaden mellan att å ena sidan kritisera de homosexuella och att å andra sidan kritisera propagandan för och strävan efter att göra det onaturliga naturligt i människors ögon. Det är det senare jag ägnar mig åt här på denna blogg. Inte det förra.  Jag beklagar detta, men tyvärr är det, som jag ser det, ofrånkomligt att så sker. När det saknas vilja att se sanningen blir det ofta så att man så småningom inte längre klarar av att se sanningen även om man till äventyrs skulle försöka.

30 kommentarer:

  1. Han ger sig inte, den där provokatören. Anar att det är en medveten strategi för att få hit folk att läsa dumheterna.

    Kristians strategi verkar vara:

    Kiss i sängen och ha det bra,
    ligga lite och fundera.
    Varmt om stjärten som en sommardag.
    Jag tror jag kissar lite mera.

    "Bocken Bruse"

    SvaraRadera
  2. Nyman har inte ännu lyckats förklara på vilket sätt detta "skapar oerhört lidande" och för vem. Svaret är att det gör inte det.

    Bloggen handlar till stor del om homosexualitet, googlar man och begränsar sökområdet till denna blogg (site:kristiannyman.blogspot.* "homosexualitet) så får man över 200 träffar. Helt klart har man fått det på hjärnan om man skriver så mycket om det.

    Under alla dessa år läser besökare fortfarande fel, och hur kan det komma sig? Vi läser nog helt rätt, men budskapet blir bara så fel då det åsikten och kunskapen inte följs åt.

    Du vet ju inte vad fascism, yttrandefrihet, evolution, homosexualitet betyder på riktigt. Eftersom du har en avvikande åsikt om Bibeln och dess tolkning gentemot de flesta andra, så är sannolikheten allt större att din kunskap på det området är lika bristfällig.

    Självklart stängs inte kommentarfunktionen, det skulle vara döden för denna blogg.

    d

    SvaraRadera
  3. d. Hur mycket har media tutat ut dårskap i denna fråga under samma tid??? Hur mycket lär kvällstidningar ut en otuktiga och idoldyrkande livsstil???

    SvaraRadera
  4. Säg det du Ulrik om du följer upp det. Det som du finner otuktigt bör du hålla dig ifrån. Utanför din bubbla och denna blogg är hbqt inte otuktigt, och det finns ingen orsak för dig och dina gelikar att agera domare över dem. Oberoende vad ni själva inbillar så är det exakt ni själva som orsakar lidande, ingen annan.

    Så pass länge har jag varit med i församlings- och frikyrkoverksamhet så jag känner väl till behovet av maktutövande, ingen skulle ju medge, det är helt klart. Likt en vallhund ilar ledaren omkring flocken så de inte ska fly till andra grupper. Ledaren behöver ju nånting att skrämma flocken med, och alla dessa kommentarer är ju de "onda makterna" som Djävlulen har mobiliserat, säger man. Var är Djävulen om den inte syns i kommentarerna? Klart kommentarfunktionen kommer att finnas kvar.

    Onödigt att tvista emot, har varit med så jag vet.

    Du får tycka vad du vill om vad som är dårskap, att skriva hundratals inlägg om fascinationen kring homosexualitet säger mig en hel del...

    d

    SvaraRadera
    Svar
    1. På Kristi vägnar är vi sändebud, att som till lärjungar döpta söka att göra evangeliet Kristi ord ,ja, Bibeln känt och hålla fram det. Västvärlden var på nåt sätt i Evangelie Lydnad. Man visste vad som var rätt och vad som var fel. Nu är avfälligheten så total i idevärlden att dina ord inte förvånar mig... Ja oxå jag tar allt mera sällan upp saken öga mot öga med någon. Jag trodde oxå jag slutat skriva...

      Radera
    2. Kvällstidningar och deras i övrigt snabba nyheter har jag följt tre-fyra år i stort. De konserverar den otukt alla kategorier som vi nog kunde av oss själva, av naturen, men som inte odlas så öppet i rätt kristendom. Om du anonym och andra skulle få Nåd att förstå att framför och bakom förmaningen väntar Guds Förlåtelse och en Långmodig Tålamodig Barmhärtig Stor Gud,Han som skapat Himmel och Jord och som en dag skall visa att Himmel eller Helvete är följden av hur vi ställt oss till Lag och Nåd. Det finns Förlåtelse för de svaga och stapplande så länge de ber av Gud och inte vill ut bland förnekarna och de mot Ordet fräcka.

      Radera
    3. Helt tydligt andra saker i din omgivning än vad jag gör. Mantrat du upprepar nu kommer i alla former, och den är inte ämnad för mig, du skriver det för dig själv, du behöver få sagt det. Det är ingenting som är en del av en konversation jag startade. Jag har lyssnat till tiotals och igen tiotals präster och predikanter, ett fåtal har lyckats undvika att föra monolog med sig själv. De igen som använder frågetecken i sitt tal, som försöker identifiera sig snarare än konstatera, dem lyssnar man gärna till. Andra bara talar inför folket, de talar inte till folket.

      Angående kvällstidningarna, bläddrade igenom och hittade ingenting om homosexualitet, kommer inte ihåg att jag skulle ha sett nånting på långa tider. Du får Ulrik gärna länka till första artikel du stöter mot, och jag räknar hur många inlägg Kristian hinner skriva innan dess? Ok?

      d

      Radera
    4. Jag sade otukt. Homosynd är styggeligt. Du kanske tror vad du tror om vad jag säger. Guds Ord är det. Upprepning förstärker inlärningen oxå för mig....

      Radera
    5. Och jag pratade om homosexualitet, precis som jag sa så lyssnar du inte utan bara upprepar ditt mantra för dig själv.

      d

      Radera
    6. 'mantra' mot 'mantra'; I Guds Ord står Skrivet!!! Det ordet står även om alla människor skulle avvika och tvista emot.

      Radera
  5. Ulrik,tror det vore klokt att följa den nya "kommentarpolycin"på bloggen!

    SvaraRadera
  6. För mig är homosexualitet vardag. Det är inget jag går omkring och tänker på. Man är den man är. För Kristian är det annorlunda, där har homosexualiteten blivit en besatthet. En förbannelse han inte kan hålla sig undan. Han går omkring och lever sin homofantasi varje dag, varje vecka, varje månad i flera år. Beviset finns skriftligen här på hans blogg. Öppet att läsa för alla! Dessutom lever han i heteroförhållande med fru och barn, men ägnar dagarna till att tänka på mansförhållanden och homoerotik. Vad Bibeln säger om att vara otrogen, även i tanken, kan alla läsa själv i Bibeln.

    Jag är homo eftersom jag är född sådan och det kan jag inte be om ursäkt för. Gud vet vem och vad jag är! Kristian har däremot själv valt sitt intresse för homosexualiteten, även för perversa tankar om pederasti, vilket sannerligen gör HONOM SJÄLV till den syndare han beskriver i sina texter och anklagar andra för.

    Kristian kommer naturligtvis att förneka allt det här. Det är hans natur. Där finns hans lögn! Han kommer även att vägra att be om ursäkter eftersom han anser sig själv att vara utan sådan synd. Där finns hans lögn gentemot Gud! Vilket han kommer att vägra att förstå, där finns dåren som beskrivs i Bibeln.

    "Bocken Bruse"

    SvaraRadera
    Svar
    1. INGEN är född "sådan" !, Till man och kvinna skapade Gud oss människor ! Syndafallet har förlett oss människor att tro annat än vad Guds Ord säger !

      Radera
    2. Anonym ovan bevisar mycket väl hur dessa idiotiska monologer upprepas här, finns ingen läsförmåga, ingen input, inget intresse för andras vittnesmål, enbart citat och mantra som ni själva inte klarar er utan.

      d

      Radera
    3. Guds Ords tjänare skall inte på basen av med mänskligt lyssnande förändra Nya Testamentets eller Gamla Testamentets Ord....

      Radera
  7. Märkligt att jag just kunde kommentera som "anonym" trots att jag i en föregående kommentar var tvungen att logga in med en signatur jag inte ens visste om att jag någonsin skapat...NÅGON har koll på oss vare sig vi vill det eller inte, på gott och ont... Mest gott ifall vi förlitar oss på Jesus Kristus likt mannen i följande video ! https://www.youtube.com/watch?v=dfc9ARM2yCA Låt videon vara en "väckarklocka" vem än du är ! Vår tid på jorden närmar sig sitt slut vare sig vi vill det eller inte, jag gör det i varje fall tillsammans med min Frälsare som oss har förlossat ifrån våra synder ! Synderna är många och Gud förbjude att de skulle bli offentliga för alla och envar ! För mig räcker det gott att Gud allena känner till dem då det ändå är Han som betalt för dem med sitt Heliga Blod !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 01:48. Jag har hört om liknande fall tidigare också. Märkligt är det förvisso ändå! Men bara som ett klargörande: Detta har inget med min nya kommentarpolicy att göra.

      Radera
    2. Det har att göra med att den här bloggen är anmäld för och följs av myndigheter.

      Radera
    3. Oj vilken fasa!!! Den tycks då vara Sanningseffektiv trots mångas kiv.

      Radera
    4. Anonym 09:59. Nu pratar du strunt. Det kan förstås hända att någon fiende till yttrandefriheten faktiskt har anmält denna blogg, men det krångel som blogger har haft en längre tid redan med kommentarfunktionen har inget med en sådan eventuell anmälan att göra.

      Radera
  8. Jag får tacka signaturerna "bocken bruse" och "d" för att de, förutom att de använder signaturer, bevisar att jag har rätt i det jag skriver om blindheten och svårigheterna att läsa innantill i texten ovan. Tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, Kristian har nog bevisat en hel del om sin natur!

      "Bocken Bruse"

      Radera
    2. Inte är du varken bocken bruse eller hans motståndartroll. Du hyser mot GUDS ORD hatiskt groll.

      Radera
    3. Ulrik pratar som vanligt som han har förstånd till...

      Radera
  9. Kämpa på Kristian, fastän mina personliga åsikter ofta går emot det du skriver och vi tycks uppfatta verkligheten på lite olika sätt så skriver du väldigt bra, du hamnar att kämpa på flera fronter, må det då gälla din tro eller pälsnäringen, på något sätt förkroppsligar du det som "alla" är emot i dagens samhälle och det är kanske därför det är så intressant att läsa din blogg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Markus. Tack för de orden! De värmer mera än du kan ana...

      Radera
    2. Som man ropar får man svar. Du blir bemött av andra på samma sätt som du bemöter dem.

      När Kristian skriker ut att människor är onormala och t.o.m. pedofiler eller ifrågasätter människors religiösa tro. Vad förväntar han sig då att få för svar tror du?

      Radera
    3. #anonym11.13. När har Kristian kallat någon människa onormal eller pedofil? Är skillnad på att skriva omm fenomen än om människor.

      Radera