fredag 15 februari 2019

Livsfarlig blåögdhet


Bland andra Svenska Yle hade för några dagar sedan en artikel som berättade om påve Franciscus besök i Förenade Arabemiraten. Denna artikel var bedrövlig, liksom mycket annat som skrivs om islam idag. Godtrogenheten är enorm bland speciellt de politiskt korrekta politiska ledarna i västvärlden. Som jag tidigare har konstaterat stod muslimerna ännu vid sekelskiftet 1600-1700 utanför Wiens portar med målet att erövra och underkasta sig hela västvärlden. Detta mål har inte övergetts, problemet – ur islams synvinkel – är bara det att väst under de senaste trehundra åren har varit så oerhört överlägset både militärt och ekonomiskt att det helt enkelt inte har funnits några som helst förutsättningar för att genomföra denna erövring.

Det vi i väst borde inse, gärna så snabbt som möjligt, är att islam fortfarande är ett stort hot. Islam har INTE ändrat, islams grunddokument är fortfarande det samma som för 300 år sedan och synen på icke-muslimer är också den fortfarande den samma. När det är så är det så oerhört farligt, och fullständigt blåögt, att tala om islam som en fredens religion. Det är den nämligen inte. Men som sagt vill eller vågar – eller kan – inte de politiskt korrekta ledarna i väst se och förstå detta. Man ser i stället det man vill se. Och detta är livsfarligt. Nu har också påve Franciscus sällat sig till denna skara av blinda ledare för blinda. Den 4/2 undertecknade påven ett "Dokument för att främja brödragemenskapen, världsfreden och fredlig samexistens" tillsammans med Ahmed al-Tayeb, ledare för Al-Azhar-universitetet i Kairo – vanligen kallade den mest inflytelserike muslimen i världen.

Detta dokument har kallats för ett historiskt genombrott, och det fördömer kraftigt "alla i Guds namn gjorda våldsdåd" och talar för att alla religioners företrädare bör högaktas, för att all diskriminering bör fördömas, för behovet av att skydda alla religiösa byggnader och rätten till religionsfrihet och behovet av att erkänna kvinnors rättigheter.

Handen upp den som tycker att detta låter bra! Åtminstone sätter jag handen i vädret. Problemet är bara det att det här är för bra för att vara sant. Alldeles för bra, dessutom. Men påven gick på det, liksom förstås alla politiskt korrekta ledare i väst. Se nu vad islam står för! Men nej. Raymond Ibrahim, ledande kännare av islam och mellanöstern, har påpekat att denne al-Tayeb säger något helt annat när han talar till sina egna på arabiska. Tydligen förlitar han sig på att vi i väst inte behärskar arabiska. Vilket i och för sig stämmer för de flesta av oss. Men inte för alla. Så när al-Tayeb talar arabiska är det helt annat ljud i skällan. När han talar till sina egna på arabiska förnekar al-Tayeb allt det han skrivit under. T.ex. har han offentligt sagt att den som avfaller från islam och vägrar återvända inte längre bör leva. Här hänvisade han till den hadith enligt vilken profeten Muhammed säger: Den som avfaller från islam ska dödas.

Enligt islam är det, enligt vissa tolkningar av Taqqiyya, tillåtet att ljuga för en otrogen. al Tayeb är inte shiit utan sunni, men det är inte svårt att argumentera för att detta var vad som hände när påven lurades att underteckna dokumentet om fredlig samexistens. Det finns nämligen inget sådant som fredlig samexistens och religionsfrihet inom islam. Så länge vi inte inser detta utsätter vi oss för en dödlig fara. Godtrogenhet är ingen dygd. Speciellt inte när man handskas med företrädare för islam.

För bara 300 år sedan stod islam utanför Wiens stadsmurar med målet att lägga under sig hela västvärlden. Detta har inte ändrat, utan det målet står fortfarande kvar. Undertecknandet av detta dokument var ett litet, men viktigt, steg på den vägen.

24 kommentarer:

  1. Ledarartikel 13.2 av Stefan Gustavsson i Världen idag.

    https://www.varldenidag.se/ledare/problematisk-franvaro-av-jesus-i-dokument/repsag! VGa9bosW77VOIPplmwPwIA/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Ole för att du uppmärksammade den texten! Jag fick tyvärr inte länken att fungera, men jag hittade texten på annat håll: https://www.varldenidag.se/ledare/problematisk-franvaro-av-jesus-i-dokument/repsag!VGa9bosW77V0lPplmwPwIA/

      Radera
  2. Helt fantastiskt att Nyman dömmer ut politiska eliter, vetenskapsmän, påvar, biskopar, präster, ja, alla, förutom då en 46-årig pälsdjursfarmare som har insikt i alla gångna, nuvarande och kommande världsproblem. Och till råge på allt så behövs ens ingen kunskap, allt bara fixas med den rätta åsikten.

    Ett fyrfaldigt hurra-rop är på sin plats för att vi har lösningen så nära närhelst världen ropar på hjälp.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 15:05. Det för inte diskussionen framåt att hoppa på person så som du gör här. Om du vill bidra kan du berätta var Kristian har fel. Eller rättare sagt var Ibrahim har fel. Ser du, man kan säga både det ena och det andra, men den som inte har fakta på sin sida brukar förr eller senare börja hoppa på person. När du gör det visar du alltså att du inte har något att komma med i sak.

      Radera
    2. Oj, hoppar jag på? Nej, jag bara understryker det som Kristian säger själv om sig själv.

      Radera
    3. Anonyma trollet kan inte vara riktigt friskt. Jag beklagar.

      Radera
  3. haha, ja den här bloggen är ett skämt men rolig att läsa tillsammans med vänner och skratta åt eländet. Gjort det i flera år redan. Go Kristian go :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi också. :-D

      Sjukt rolig skitblogg, som svenskarna säger. :-D

      Radera
    2. Flugor flyga efter varann och släppa plupp plupp smuts på städade ytor.

      Radera
    3. Vi e typ minst tio =D

      Radera
    4. he e som nyårsrevy varin da

      Radera
  4. Beklagligt med alla "trollkommentarer"... Ge inte upp Kristian ! "Matteus 5:11Saliga är ni, när människor hånar och förföljer er, ljuger och säger allt ont om er för min skull." !!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. 2 Mos 4:24-26 Vid ett nattläger un­der vägen kom Her­ren emot Mo­se och vil­le döda ho­nom. Då tog Sip­po­ra en vass flint­bit och skar bort förhu­den på sin son och vidrörde ho­nom ner­till med den och sa­de: ”Du är min blods­brud­gum.” Och han lät ho­nom va­ra. – Det var då hon sa­de ”blods­brud­gum” och syf­ta­de på omskärel­sen.

      jag kan åxå bidra med bibelcitat

      Radera
    2. Tack anonym 00:51! Din kommentar värmer!

      Radera
    3. Anonym 08:32. Vem som helst kan citera Bibeln. Matt. 4:5-6: "Sedan tog djävulen honom till den heliga staden och ställde honom på tempelmurens utsprång och sade: "Om du är Guds Son, så kasta dig ner! Det står ju skrivet: Han skall ge sina änglar befallning om dig, och de skall bära dig på händerna, så att du inte stöter din fot mot någon sten."

      Det viktiga är att citera rätt - och att förstå vad man citerar. Bibel2000 har lyckats fördunkla ordet du citerar och få det till att Sippora var en barnaskändare. Det var hon inte. Läs samma citat i SFB!

      "Under resan hände det på ett viloställe att Herren kom emot Mose och ville döda honom. Då tog Sippora en vass flintsten och skar bort sin sons förhud, vidrörde Moses fötter med den och sade: "Du är en blodsbrudgum för mig." Och Herren lät honom vara. Det var med tanke på omskärelsen som hon sade "blodsbrudgum".

      Radera
    4. det var nog inte det jag tänkte på hur omskriven bibeln är i olika versioner. Själva innehållet i citatet är så otroligt tokigt. Vad är det för en Gud som vill döda och ångrar sej för att tilltänkta offret skär i sonens kuk? om man på allvar tror på nåt sånt är man livsfarligt blåögd.

      Radera
    5. Kristian har alltid sagt att bibeln är sann men hur skall man kunna ta bibeln på allvar nar det finns en hel drös av versioner på den som ändra avsevärt på innehållet?

      Radera
    6. Anonym 10:19. Det finns människor och sammanhang som gärna vill förvränga Guds ord. Det har det alltid funnits. Bibel2000 är språkligt sett bra, men innehållsmässigt finns det mycket av just detta i den. Därför är det viktigt att för det första vara medveten om att en översättning alltid innebär eller åtminstone ger möjlighet till tolkning av budskapet. För det andra att ha en så texttrogen översättning som möjligt (här kan Svenska Folkbibeln rekommenderas), och för det tredje att bemöda sig om att läsa Bibeln. Den öppnar sig nämligen för den som sätter tid på att arbeta med den/läsa den. För det fjärde kan man dessutom ha en god kommentar till hands när man läser. Jag använder i första hand Bo Giertz kommentar över NT.

      Radera
    7. Anonym 10:06. Det här är ett knepigt ställe, det kan inte förnekas. Men det vi ska bemöda oss om när vi läser Bibeln är att läsa rätt innantill - och att vi har en bra översättning. Så ta om det en gång till så kanske du kommer förbi åtminstone ett problem. (Din återgivning av texten i fråga avslöjar nämligen att du läst lite slarvigt.) Sedan är det att följa de råd jag gav anonym 10:19! Jag ska emellertid hjälpa dig här.

      Gud hade gett sitt folk ett förbundstecken, och detta tecken var omskärelsen. (1Mos. 17) I texten talas det bara om en son, trots att Mose hade flera. Moses fru Sippora var inte jude, och det är troligt att hon inte riktigt hade förstått detta med omskärelsen - och när hon såg vilket blodigt hantverk detta var (när den förstfödde blev omskuren) kan hon mycket möjligt ha ställt till med en äktenskaplig kris när Mose ville omskära den andre pojken. Mose, som säkert var en fridens man, ville inte bråka utan lät henne få sin vilja och hoppades att Gud skulle glömma denna (lilla) sak. Det gjorde han emellertid inte, och eftersom vi här rör oss i GT:s tid var straffet för uppror mot Guds bud och ord tydligare och omedelbarare. (Det är nog samma ännu idag, men i nådens tid får vi ofta mera tid på oss.) Mose hade fått uppskov med denna dom, men här tog nådatiden slut. När Sippora såg vad som var på väg att hända - och hon givetvis visste var problemet satt och vem som egentligen var skyldig (även om Mose som husets herre fick ta straffet) - gjorde hon vad som behövde göras för att reda upp situationen. Och Mose undgick domen.

      Radera
  5. Kristian, du fantiserar igen för att försöka göra den här fullständigt korkade historien trovärdig. Tänk efter själv, en allsmäktig Gud som skapat allt, miljarder stjärnor och galaxer och kräver att man ska skära i pojkpittar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kristian fantiserar verkligen inte ! Tvärtom, han kom med en väldigt bra förklaring på Bibelstället du i din egen visdom så föraktfullt förde fram ( Det var väl du som citerade 2 Mos 4:24-26 ? ) ! I dina kommentarer lyser också stoltheten hos dig själv i dagen, VEM framhåller sina synder i öppen dager utan ett uns av ånger inför den Allsmäktige Gudens för ALLTID gällande ord ? Förlåt om jag inte kommenterar under din nya kommentarspolicy Kristian !

      Radera
    2. vetaranmc. Som sagt så får man fortfarande kommentera precis hur man själv föredrar att göra det. Den enda egentliga förändringen är att jag väljer vilka anonyma kommentarer jag själv svarar på och vilka jag struntar i. Denna förändring föranleddes av den senaste tidens hatkommentarer mot min person som inte för diskussionerna framåt utan enbart är personliga påhopp. Andra har givetvis full frihet att kommentera anonyma kommentarer!

      Radera