tisdag 5 maj 2020

Om hur man duperar ett helt folk

Det är intressant att se hur den statliga rundradion (Svenska Yle i detta fall) censurerar avvikande åsikter/fakta när det gäller Coronavirusepidemin och framför allt när det gäller hur vår kvinnodominerade vänsterregering har hanterat Coronaepidemin. Lovord tillåts (givetvis), men den som vill framföra kritik ska vara ytterst återhållsam, annars kommer rödpennan fram.

Igår publicerade Svenska Yle en artikel som berättade om en opinionsundersökning som Maaseudun Tulevaisuus hade låtit göra som visade att "en klar majoritet anser att regeringens coronaåtgärder har varit lyckade". Det här är egentligen fullständigt obegripligt i ljuset av de fullständigt missriktade företagsstöden (många av de värst drabbade företagen har ännu inte fått en enda cent i stöd för att hjälpa dem över denna kris) och det sätt som världens alla regeringar/Finlands regering fumlade och famlade i inledningsskedet av epidemin när smittan tilläts spridas - först från Kina och sedan inom landets gränser. Förklaringen är förstås att media inte har tagit sin uppgift som vakthund på allvar utan snarare fungerar som maktens vakthund när avvikande röster tystas ner och inte tillåts få utrymme. Det är så ett helt folk kan duperas.

Jag skrev ett svar på en kommentar där det påstods att "allt har skötts till belåtenhet" i vilket jag konstaterade att detta inte alls stämmer. Jag lyfte fram det faktum att ifall vi inte skulle ha varit så noggranna med att inte framstå som "rasister" och i stället hade isolerat Kina i ett tidigt skede skulle vi inte vara i den situation vi är i idag. Men den politiska korrektheten gjorde att vi drabbades av denna pandemi. Nå, en sådan sak får inte sägas, så jag blev igen censurerad. Jag undrar hur det skulle ha varit om vi i stället skulle ha haft en mansdominerad högerregering? Skulle det då ha varit tillåtet att kritisera en kommentar som säger att "allt har skötts till belåtenhet"? Jag misstänker ju att ifall förhållandena skulle ha varit exakt likadana, och vi skulle ha haft en annorlunda regeringsbas, skulle kritiken mot regeringens åtgärder ha förekommit i själva artikeln - och varit så omfattande under hela våren att en dylik opinionsundersökning skulle ha gett ett helt annorlunda resultat. Men det är ju bara mina antaganden.

6 kommentarer:

  1. Off topic och helt privat!!! Det är inte roligt att vara duperad av lögn och lögnare. Lite tryggare blir det när Sanningens ande och livets händelser gör att man inser hur mycket var och en ljugit och hur lögnen; människornas första duperation till olydnad med en försåtlig fråga och sedan uppenbar lögn av den onde så att lögnen t o m i olika så kallade kristna och kyrkliga sammanhang blivit vardagsmat.Också gällande Guds Ord och vad som förbjudet är. Vad hjälper det att orda om de första kristnas sanningskärlek intill blodsvittnande om man samtidigt eller senare stöder och gör saker som är så onda att man ohjälpligt ljuger i förnekelse i sitt hjärta och inför människor så länge förhärdelsen som kan med synderna leda till helvete varar.
    Gällande regeringen så har du kristian din vanliga attityd. Sådan pest går den väg den vill av Herrens vilja så varken de högervänstercenterherrar som förde oss in i europa eller andra skulle ha varit bättre nu. Oändligt kärleksfullt har Gud låtit finland igen komma lindrigt undan. Det uppfordrar oss INFÖR KOMMANDE KRISER att allt ivrigare avsäga oss kärleken till synden och "världen" ; ögonens begärelse efter det yppersta och bästa, själens begärelse dvs köttets begärelse efter det själviska och vvår kulturs vådliga högmod över livets goda. Dock har funnits och kommer att finnas en god vilja. Men vi måste bekänna vår synd och i o m att avstå från den komma in på smala vägen igen. Gällande politiken gäller såsom inför förintelse att återgå till neutralitetens smala väg. Det finns nog utrymme till handel ändå. Glädjen i europas ekonomi över den konfirmerade lösaktigheten med äktenskapsavfällighet och homovälfärd sjönk med världsekonomin på några veckor till -minusbörsar hälsar anonum ulrik torsten nils.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. Jag tror knappast att det skulle ha gjort stor skillnad vem som skulle ha burit regeringsansvar. Så där har du säkert helt rätt. Men det skulle garanterat ha varit skillnad på hur media hade skrivit om det.

      Radera
    2. Jo. Men int hadd Sipilä lång smekmånad med media heller.🙄🙄😑🙏

      Radera
  2. Kristian. Nu är det ju inte medias fel att du inte klarar av att hålla en god ton.
    Du borde tacka media för att de förhindrar dig från att skapa ett dåligt rykte och skämma ut dig själv.

    Q

    SvaraRadera
    Svar
    1. Q. Det är nog inte tonen det är fel på, utan innehållet. Vissa saker får inte sägas.

      Radera
  3. Jag har nog samma erfarenhet som Kristian av Svenska Yle. Skriv något som lite kritiserar vänster-grön-liberal ideologi och du blir refuserad.

    SvaraRadera