tisdag 5 oktober 2021

Feministisk och politiskt korrekt verklighetsflykt

Jag skulle så oerhört gärna leva i en värld där det inte finns något ont. Skulle inte du vilja det också? En värld där man skulle kunna lämna dörren olåst när man far hemifrån utan att behöva vara rädd för att bli rånad. Eller en värld där man skulle kunna lämna bilnycklarna i tändningslåset när man far in till stan och besöker en affär eller en restaurang utan att behöva vara rädd för att bilen ska vara borta när man kommer ut igen och ska sätta sig i den för att fara hem.

Tyvärr lever vi inte i en sådan värld, och det hjälper inte att blunda för verkligheten och låtsas att världen är sådan vi vill att den ska vara. Gör vi så kommer vi att få betala priset för vårt blundande. Förr eller senare står vi där med ett hus tömt på alla värdesaker eller utan bil när vi ska köra hem från stan. Detta för att det finns ont i den här världen. Ja, vi kan säkert gå så långt att vi säger att det finns människor som låter sin onda natur leda dem och dominera deras handlingar. Med detta givetvis inte sagt att vi på något sätt ska ta bort skulden från den människa som beter sig på detta sätt. Nej, den som väljer att begå ett brott ska alltid hållas ansvarig för sina handlingar. Men det kan ju faktiskt hända att vi, genom att bete oss på ett annorlunda, mer försiktigt, sätt skulle ha kunnat undgå att drabbas av ondskan och dess följder.

Detta är säkert något som de flesta sunt och logiskt tänkande människor håller med om. Likväl tycks det som om denna logik och detta sunda tänkande skulle dunsta bort för vissa när det kommer till andra frågor där samma grundförutsättningar gäller. Vasa stads stadsstyrelseordförande Maria Tolppanen (sdp) har orsakat något av en perfekt storm efter en bisats i en (mycket bra!) insändare i Vbl den 28/9 i vilken hon påtalade vikten av att flickor tänker på hur de klär sig. "Till flickorna är det också bra att berätta hur naturen fungerar. Till exempel vilken klädsel som kan ge fel signaler till det motsatta könet. Om man provocerar kan någon bli provocerad, och det leder sällan till något gott."

Tolppanen har givetvis helt rätt. Detta alldeles särskilt som hon mycket tydligt betonar att det alltid är förövarna till sexuella trakasserier som är skyldiga. Men likväl har Tolppanen fått löpa gatlopp för sin insändare. Svensk Ungdoms i Österbotten ordförande Rasmus Mattus går t.o.m. så långt att han hävdar att hon borde avsättas från sin post p.g.a. detta uttalande. Sofie Stara går i en ledare i dagens ÖT också hårt ut mot Tolppanen och hävdar att hon står för ett "förlegat tänkande" och Stara gör sig vidare skyldig till samma missgrepp som så många andra: Hon hävdar att Tolppanen lägger skulden på offret i stället på förövaren. Men kära nån, säger jag! Klarar den här människan (Stara) inte av att läsa innantill? Och förstår hon inte att det faktiskt är så att i den värld vi lever i två saker kan gälla samtidigt? I detta fall alltså det att det alltid är förövarens fel men OCKSÅ att vi alla, med hur vi beter oss, kan minska på riskerna att bli utsatta för brott?

Rubriken för Staras ledare i ÖT är "Ska brottsoffer verkligen ta hänsyn till förövarens attityd?" Svaret på frågan är givetvis JA. Om man alltså vill undvika att bli offer för ett brott kan man vara tvungen att göra just det. Precis å samma sätt som jag behöver ta hänsyn till den värld vi lever i och inte lämna dörren olåst eller nyckeln i tändningslåset på min bil. Gillar jag det? Givetvis inte. Men det är bara så världen fungerar idag. Visst ska vi jobba på att förändra attityder och framför allt behöver vi jobba på att få all pojkar och män att respektera flickors och kvinnors integritet. (Vilket var huvudtanken i Tolppanens insändare, men något som tyvärr de flesta tycks missa helt.) Men detta är inget vi kan åstadkomma över en natt, om det överhuvudtaget alls är möjligt. Eftersom vi inte, medan vi jobbar på detta, kan låsa in alla potentiella våldtäktsmän och sexuella trakassörer, behöver vi komma ihåg detta: Det bästa sättet att undvika en våldtäkt eller sexuellt trakasseri är att vara någon annanstans. Alltså att inte försätta sig i en sådan situation där risken är ordentligt förhöjd för att något sådant kan ske. Det andra är att, precis som Tolppanen säger, tänka på klädseln. Män reagerar på vad de ser, oavsett om vi gillar det eller inte.

Det Stara egentligen säger i sin ledare, och som Mattus också ger uttryck för, är frågan "ska vi verkligen ta hänsyn till verkligheten sådan den är". Svaret som ges är "Nej!" Problemet är bara det att detta inte fungerar. Förvisso kan vi göra som de som nu blundar för verkligheten, likt Stara och Mattus som ropar på att budbäraren borde skjutas. Detta blundande förändrar ändå inte den verklighet vi lever i. Vi kan kanske lura oss att tro att det gör det, men förr eller senare kommer den bubblan tyvärr att brista.   

29 kommentarer:

  1. Kristian säger:

    "Det bästa sättet att undvika en våldtäkt eller sexuellt trakasseri är att vara någon annanstans"

    I länken nedan kan ni läsa om var man absolut inte ska befinna sig om man är flicka eller ett barn.

    Fy f..n för det religiösa hyckleriet. Samma mönster inom alla religioner.

    https://svenska.yle.fi/a/7-10006930

    Skandalrapport om pedofili skakar katolska kyrkan i Frankrike.

    Samma modus operandi som i bönehusen och i Skutnäs skandalen.

    Kristian bekymrar sig hur flickor klär sig. Han kan knappt hållas i sina byxor om han ser en sexig kvinna (eller karl), och skäms för sina syndiga tankar. Kristian det är inte så farligt att bli upphetsad av vackra och sexiga kvinnor. Det betyder inte att man ska våldta och förgripa sig på dom fast det förhärligas i sagoboken.

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kan inte vara lätt att vara så hatfylld som Eflop är.

      Radera
    2. på vilket sätt hatfylld? det man verkligen kan hata är kristna pedofiler som utnyttjar barn. Bara i Franrike 300 000 fall

      Radera
    3. Gud sitter bara å visslar och gör ingenting när barnen våldtas i kyrkorna, år efter år efter år. Halleluja, Gud är god!!

      Radera
    4. Eflop, var i "sagoboken" läser du detta, "Det betyder inte att man ska våldta och förgripa sig på dom fast det förhärligas i sagoboken." ???

      Radera
    5. Anonym- "Eflop"! De nämnda frankopedofilerna är inga riktiga kristna, högst är de sk. namnkristna som har läst eller tolkat sagoboken på fel sätt - ung. som när homofilerna fordrar få utöva pedofili inom lagens råmärken!

      Radera
    6. Eflop. Din kommentar gick för långt nu. Jag kan inte avgöra om du bara bröt mot god sed eller om det gick längre än så. Men jag låter den stå kvar eftersom den visar hur långt du och andra kristendomskritiker kan tänka er att gå i er gallaspridning.

      Radera
    7. Kristian, jag är inte bara kristendomskritiker utan kritiskt till alla religioner, för alla är dom lika falska eller sanna med sina lika osynliga gudar. Alla religioner är påhittade sagor.

      Miljontals barn i världen våldtas och utnyttjas i er fantasiväns namn, samma mönster i Frankrike, Larsmo och Skutnäs osv

      Eflop




      Radera
    8. Anonym-Elof! Men skriv då något "haisevaa"= kritiskt även om islam, buddism, hinduism, naturfolkens gudar (t.ex. indianernas Wakan-Tanka) och lapparnas trolltrummor och heliga nåjder.
      Men som ateist hatar du enbart kristna (franska kardinalpedos, Larsmo-KD, Skutnäs-lestadianer - och Kristian förstås!) Säkert ej satanism typ La Vey?

      Radera
    9. Jag behöver inte hata nån, jag har inga religiösa fördomar om människor som tvingar mig att hata andra religiösa, muslimer, homosexuella eller minoriteter.

      Jag hatar inga människor, endast korkade religiösa ideér om fantasifigurer i himlen, pratande djur och en massa annat religiöst trams.

      Eflop

      Radera
    10. Anonymiserade Elof! Du hatar kristna och hudflänger dem utan att det minsta lilla grand våga kritisera islam. Det är kanske säkrast för dig, rädd för en fatwa?
      Du kan inte bevisa att det inte skulle finnas en Gud. Inte ens Einstein ville avskriva en gudom och självaste Darwin började mot slutet vackla. Det finns flera miljarder människor på jorden som har en tro och antalet beräknas öka framöver. Du hör bara till en liiiten minoritet. Inte bara ateisterna Stalin och Hitler gick ondskans ärenden!

      Radera
    11. Nå höödu lilla Allan, det var just det här jag menade om era religiösa fördömanden. "Min gud är bättre än din gud" Vi mördar varandras barn för nån sagofigurs skull!

      Om du mår bättre av det så kan jag kalla "Muhammed för pedofilen i rondellen", mår du bättre nu Allan?

      Muhammed flög ju till himlen på häst enligt koranen, Jesse for väl med nån raket, det står inget om det i bibeln.

      Båda påståenden om att nån rest på nåt sätt till himlen före 1900-talet är bara sagor.

      För mej är det just desamma vad ni kallar era fantasi fígurer, Zeus Tor Allan eller Hesus.

      Allan, vilken av de 4000 gudarna är hen du tillber? kan du få hen att säga "Hej" så har du ett bevis och då tror även jag på din gud.

      Eflop

      Radera
    12. Etype! Äntligen kom det ut, du vågade kritisera islam och muslimisterna en aning. Hoppas vi får höra mera av den varan!
      Tror personligen endast på Gud, Jesse och den helige Ande. Andra får tro på stenar, något träföremål, apor och kor eller som anonymfegaren Elof -> Satan. Det passar bra för en ogudaktig med repetitiva hjärnsläpp och ett lögnladdat sinne.
      Men Gud ska veta att det inte blir angenämt för Efflopp på 'doomsday'. Himmel eller helvete för honom, gissa vart? Sanningen svider så att säga.
      Jag har nämnt vem hen tror på och tillber och hen säger "Hej!"

      Radera
    13. Hahhaa doomsday, det har korkade personer skyltat för sedan medeltiden. Den kommer inte, inte heller återkommer er Jesse eller muslimernas Allan.

      Hör du röster som inte andra hör behöver du medicinering.

      Satan är en fantasifigur ert gudsfolk har hittat på för att skrämma folk att betala skatt.

      Att komma tillert paradis och höra på harpa i evighet är nog ett helvete i sig ;)

      Eflop

      Radera
    14. Eflop, nu går du nog för långt i dina "bedömningar" ! Skriften intygar "Den som inte tror är redan dömd" !

      Radera
    15. Eflop reagerar med sin reptilhjärna: "Hör dåårens tal, det finns ingen Gud.." som det heter i Einar Ekbergs sång. På Doomsday kastas han tyvärr i det med svavel brinnande Gehenna = helvetet där djävulen bor. Men han får som Putin sade: Skyll er själva! då han höjde gaspriset!
      Men i övrigt: Över 80% av jordens befolkning hör till något religiöst trossamfund. Enligt amerikanska Pew-undersöknings-
      institutet kommer antalet individer som hör till något religiöst samfund att stiga under de kommande årtiondena. Kristendomens tyngdpunkt är redan under 2020-talet i den södra delen av jordklotet, och trenden förstärks i framtiden.
      Religionernas betydelse accentueras inom utvecklingssamarbetet. Genom att påverka religiösa ledare kan man inverka på hela samhällen.
      Släpphjärnan E-flopp har inget annat än ateism och evolution att erbjuda. Han kommer inte i evighet få sjunga till harpospel och gå på gator av guld i himlen!! Helvitta blir hans "paradis".

      Radera
    16. Allan, du skriver som du har förstånd till. Nedan några PEW rapporter du kan försöka ta åt dej och förstå om du kan. Krävs ingen hög intelligens, men en reptilhjärna klarar inte av det ;)

      https://www.pewforum.org/2019/10/17/in-u-s-decline-of-christianity-continues-at-rapid-pace/

      https://www.pewforum.org/2021/01/14/measuring-religion-in-pew-research-centers-american-trends-panel/

      https://www.pewresearch.org/global/2020/07/20/the-global-god-divide/

      Eflop

      Radera
    17. Den urflippade E-floppen diktar till på en slump och hamnar i fabulerande. Om han över huvud taget klarat grundskolan med sin ödlehjärna har han knappast varit "påkopplad" under lektionerna i religion och kyrkohissa. Han kan inte ens läsa Pew-institutets rapport innantill om hur religionerna kommer att öka och detta redan nu och i framtiden i södra delen av globen dvs. Afrika, Sydamerika, södra och östra Asien.
      Floppens bitterhet mot Jesse, Gud och de kristna beror möjligen på att han en gång var troende, men sedan blitt avfälling. Hab' ich recht, huh?
      Men större syndare har blivit frälsta och kristna. Nog sitter man ju hellre i evighet och lyssnar på harpospel och änglasång än om slutförvaringen blir där "där jävulen (+ vilddjuret, den falske profeten och mörksens änglar med de förtappade och andra rackare) bor", som Cornelis Vreswijk sjunger i sången "Somliga går med trasiga skor". Och i den "tulinen pätsi", som finn säger, kan man ej mera vara anonym!!
      Det står ingenstans i Bibeln, att människors tillvaro skall upphöra eller att de som dör i sina synder kan bli frälsta efter döden. Och t.ex. den katolska kyrkans lära om skärselden och att bön för de otrogna döda kan ändra deras förhållanden är obiblisk och bedräglig. Därför är det så viktigt att omvändelse och sinnesändring sker i livet. "Nu är frälsningens dag". 2 Kor. 6:2.

      Radera
    18. Allan, religiösa sagornas tid är förbi. Ju mer vi lär oss om hur allting fungerar desto mindre behöver vi "gudomliga förklaringar". I skolan hade vi historia och religion och vi blev indoktrinerade i kristendom, precis som barn idag i Pakistan blir påtvingade islam.

      Barnen skall lära sig att ifrågasätta allting och behöver de nån sagofigur kan dom välja hen som passar bäst när dom blir vuxna. Vi skall sluta ljuga till våra barn i skolan om gudar och lära dom kunskaper som bygger på vetenskapliga fakta.

      Tack vare vetenskapen kan du skriva om dina fantasier här på Internet om gudar som pratar åt dej ;)

      Troende har jag aldrig varit fast jag är döpt i kyrka (inge frågade mej om jag ville eller inte)

      Började läsa bibeln i vuxen ålder men kunde inte ta åt mej av skräpet, bara påhittade sagor om pratande ormar och åsnor..

      Kanske dags för dej att bli fri från religionernas förbannelse? leva resten av livet fri och njuta av det enda liv du får. Nåt annat liv får vi inte.

      Eflop

      Radera
    19. Tyvärr kommer alla antikristna sluskars slutstation att bli det brinnande Gehenna. Detta gäller alla "vetenskapliga" rackare typ Thunberg, R. Dawkins med flera. Och E-floppen ifall han inte tänker göra bot och bättring och bekänna Hesus som sin frälsare.
      Men han tänker bara på nöjet som ofta blir ett blänke på dolda krokar, vilkas hullingar skapar undergång och död. Ty Floppens nöjeskult har bara blivit stordrift och penningförvärv, och de tillvarons rovhajar, som för länge sen förintat sitt samvete, känner inga hämningar eller skrupler. Under glittrande ljusramper och i bedövande musik låter man offren (E-type!) beredas för attackerna, och följden blir förödd heder och såld oskuld.
      Dystert faller orden för de ogudaktiga: "Ty fastän de hade lärt känna Gud, prisade och tackade de honom dock inte som Gud, utan förföll till fåfängliga tankar (E-typen!) och så blev deras oförståndiga hjärtan förmörkade. När de berömde sig av att vara visa, blev de dårar och bytte bort den oförgänglige Gudens härlighet mot att "leva livet fri och njuta av det enda livet man fått". Men detta är lögn eftersom var och en kommer att dömas enligt det liv man levt: Himmel eller helvitta.
      De ogudaktiga har ju bytt bort Guds sanning mot lögn och tagit sig för att dyrka och tjäna det skapade framför Skaparen.
      Fördenskull gav Gud dem till pris åt skamliga lustar; deras kvinnor utbytte det naturliga umgänget mot ett onaturligt; sammalunda övergav ock männen det naturliga umgänget med kvinnan och upptändes av lusta till varandra och bedrev STYGGELSE man med man. Dethär passar ju perfekt in på E-floppen!!
      Så får de själv uppbära sin villas tillbörliga lön. Och eftersom de inte har aktat det något värt att ta vara på sin kunskap om Gud, har Gud gett dem till pris åt ett ovärdigt sinnelag, till att bedriva otillbörliga ting. Som E-typsflopparen!!

      Radera
    20. Om man börjar påstå att offret kunde ha haft en inverkan i det skedda med val av klädsel, så menar man att hen är delaktig i det skedda. Det i sin tur ger en alldeles felaktig signal till förövarna-"om det nu är så att jag inte är ensam skyldig, så...". Det är som att säga att kör du med en fisk klistrad på din bil, så får du som kristen skylla dig själv om du provocerat nån att rispa din bil. Låt bli att skylta med din tro, vettja...

      Nu är det bara så, att 2020 fördelade sig brottsanmälningarna jämnt över hela året, så oberoende man gick i bikini eller vinterhalare, så spelade det ingen roll.

      januari 10 %
      februari 7 %
      mars 8 %
      april 7 %
      maj 6 %
      juni 9 %
      juli 10 %
      augusti 8 %
      september 10 %
      oktober 10 %
      november 9 %
      december 6 %

      Orsaken till detta är förstås att största delen av våldtäkterna sker inom för offren kända och bekanta väggar. Detta har tagits upp flera gånger, men av någon orsak tenderar Kristian att "glömma" fakta.

      Tex år 2016 anmäldes 600 våldtäkter, om man skulle ha fått bort alla 30 gjorda av asylsökande, var resten 570 utförda av tvättäkta finländare.

      Av alla dessa brottsanmälda var 100 utförda av okända, resten av bekanta människor i bekanta omgivningar, och en tredjedel (200 !!) av partnern de lever tillsammans med. Dem man lever tillsammans med lär man ska se rätt avklädd och kunde anta att klädseln inte påverkar.

      Kristian brukar alltid vara snabb att begära källorna, men det borde ju nog vara så att han kunde föregå sig och BÖRJA MED att själv söka upp dessa källor INNAN han börjar skriva. Men den dagen kommer ingen att se.


      Länken till pro gradun med hänvisningar från 2016 är här, och källmaterialet till pro gradur är faktagranskade, ifall nån ännu börjar ifrågasätta det.
      https://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/180037/wiklund_andrea.pdf?sequence=2&isAllowed=y

      Statistiken från 2020 finns här (ja, man måste välja variabler):
      https://pxnet2.stat.fi/PXWeb/pxweb/fi/StatFin/StatFin__oik__rpk__tiet/statfin_rpk_pxt_117t.px/chart/chartViewLine/

      Radera
    21. Allan, Gehenna är ett påhitt av sagoförfattaren. Du får kasta bort ditt liv och bo i den korkade sagobubblan bäst du vill, ingen bryr sig om du lever under det onödiga hotet om helveteseldarna. Det är ditt val, och är du inte intelligent nog kommer du att förbli den stackare för den religiösa underkastelsen du är nu. Ditt val!

      Fast du säkert inte var de skarpaste kniven i klassen finns det hopp om även dej om du törs ta del av vetenskapliga fakta och glömmer fantasier om jungfrufödlsar, vandrande vålnader, platt jord och att nån gud stannat sol och måne för ett stamkrig :)

      Eflop

      Radera
    22. Anti-Kiesus tycks negligera faran med det svavelosande Gehenna, som kommer att bli hans slutdeponering om han inte gör bot och bättring, tar emot Jesus i sitt liv i stället för att odla tankefoster om solar och månar. Och betänk: självaste "vihtahousu" med sina hantlangare kommer att pina E-type, dvs. E-flippflopparen i evighet!! Gör om, gör rätt.
      Nog är sträng- och harpospel gående på gator av guld och vid murar av jaspis att föredra. Men det tycks vara svårt att fatta för alla anti-hesusar!
      Den Sonen gör fri han är verkligen fri. (Joh. 8:36).

      Radera
  2. Få se huruvida sossarna sparkar ut Tolppanen ur partiet!
    I sak har hon ju rätt. Om unga flickor klär sig som små horor är det inte konstigt om testosteronstinna ynglingar litet "po smakon" gör närmanden. Här är det föräldrarnas ansvar som bör gälla.
    I muslimgubbeländer (spec. Afghanistan och Saudi-Arabien) får ju inte ens "Helga-neidin nilkka vilahtaa..", som det heter i MA Numminens sång 'Näin Helka-neidin nilkka (kylvyssä) vilahtaa - ihanaa'!!
    Inte konstigt om muslimerna (Afghanistan, Irak, Somalia, Syrien) i Finland antastar och våldtar utmanande lättklädda flicksnärtor (alla minns de beramade fallen i Uleåborg för något år sedan). 38% av våldtäktsfallen i Finland utförs av flyktingar/asylsökande. Borde även finländskorna bli "rättipäitä" och börja vira en trasa runt skallen?
    Dan Ekholm (Vbl) och Stara (ÖT) skriker nu som stuckna svin, men floskler som "flickorna kan inte isoleras (!!) från den moderna världen" o.a. samvetsdövande rabbelramsor har aldrig hulpit.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allan, håller med ! Har själv varit med då min brorsdotter gick ytterst opassande klädd inför en jul med irakiska flyktingar som gäster....

      Radera
    2. Allan. Det är ett faktum att en oproportionellt stor andel av våldtäkterna utförs av utlandsfödda. Vad detta beror på kan man säkert spekulera i i det oändliga. Men vi ska ändå vara försiktiga att generalisera. Det finns muslimer som beter sig illa och muslimer som beter sig väl, liksom det finns finländare som beter sig illa och finländare som beter sig väl. Alla kan inte och ska inte dras över samma kam.

      Radera
    3. Det är inte alls oväntat att flyktingarna/asylsökande (åtm. 'mussarna') "kör igång" när de ser hur lättkätt och utmanande flickorna klär sig.
      När #metoo var som hetast hette det att INTE ALLA MÄN (gör som Weinstein o.a. filmmoguler), men si, det gillades inte alls av feministerna!
      Men det är säkert sant att INTE ALLA med utländsk bakgrund är några potentiella tafsare eller våldtäktsmän

      Radera
  3. Håller helt med Kristian här ! Det fanns en bra kommentar under en Yle-artikel om två kvinnor som satt på krogen och såg en tredje komma in klädd för en viss sak.... Att folk kan vara så oerhört naiva att de inte inser att klädseln spelar en viss roll ! För att inte avslöja för mycket, hörde om en vanlig knägare som då han kom ombord på Sverige-båtarna bytte om till kostym bara för att det råkar vara vad kvinnor ser som attraktivt... Medan andra kvinnor igen går igång på män iklädda arbetskläder, rena och hela... Själv skulle jag inte gå "igång" på kvinnor med nätstrumpor tex. Alltså, även om det aldrig är offrets fel så KAN offret till en viss del BIDRAGIT till det som skett !

    SvaraRadera
  4. Unga flickor borde ej sexualiseras via sin klädsel.Det är både smaklöst och omoget.

    Ansvaret faller tungt på en föräldrageneration som svikit sina barn/ungdomar.Man sätter ej gränser.

    Det är betecknande att galenskapen försvaras av ledande figurer i media, politik och akademica:
    Stara, Ekholm,Mattus,Wikström och von Schoultz.

    Anonym1

    SvaraRadera