fredag 1 oktober 2021

Om medias attack mot demokratin

Det är intressant hur det fungerar i dagens samhälle. Just nu är det på gång en omfattande häxjakt i media som bottnar i att styrelsen Larsmo kommun inte valde att inte skriva under den jämställdhetsdeklaration som 11,4 % av landets kommuner har skrivit under. Det som är mest intressant är att det blir ett sådant rabalder just angående Larsmo där kommundirektören är kvinna samt en stor majoritet av de ledande tjänstemännen likaså är kvinnor. I media sägs inget om att t.ex. Kaskö valde att inte heller skriva under deklarationen. Liksom nästan 90% av landets övriga kommuner. Kan detta tänkas ha något att göra med att KD vann majoriteten av platserna i kommunfullmäktige (och därmed också i kommunstyrelsen) i senaste val? 

Sofie Stara ska givetvis också blanda sig i detta i en ledare i ÖT i vilken hon ställer frågan varför KD i Larsmo valde att rösta mot att skriva under denna deklaration. Stara kunde ha undvikit att göra bort sig på detta sätt om hon bara hade lyssnat/läst vad Robin Sundelin säger i en intervju i ämnet i Staras egen tidning. "Han nämner att valfriheten skulle minska och byråkratin öka, och att kommunen skulle bli mer bunden genom att underteckna deklarationen."

Detta räcker mycket väl som motivering till att inte skriva under deklarationen. Byråkratin i kommunerna (och i alla offentligträttsliga samfund)  är redan nu så omfattande att den verkligen inte behöver utvidgas. Snarast borde det arbetas på att skära ner den samma. När det dessutom är fullständigt uppenbart att jämställdheten inte är något problem i Larsmo kommun blir intrycket av att en häxjakt pågår allt mer tydlig. Larsmo ska tvingas göra det som den värdeliberala åsiktspolisen vill. Om inte är det tydligt att talibanerna tagit över i Larsmo. Eller så vill man att det ska se ut. 

Det är oerhört skamligt att något sådant kan ske år 2021. Men så här fungerar vår demokrati idag. Det samma har vi sett i större sammanhang gällande det som sker i Polen och Ungern idag. De som inte spelar med och böjer sig för värdeliberalismens krav (också i de fall där det i praktiken inte finns några problem att lyfta fram) ska hängas ut och demoniseras. Detta till den grad att demokratin sätts ur spel. För det är inget mindre än vad häxjakten i media just nu har som mål. 

Det är skrämmande att se. Jag hopas nu innerligt att kommunfullmäktige i Larsmo, när frågan kommer upp, inte böjer sig för trycket utan står upp mot media och dess attacker på demokratin och de krav på konformitet som framförs.  

8 kommentarer:

  1. Bekräftar än en gång hur svårt det är för tongivande vänsterliberaler att acceptera en värdekonsevativ opinion eller opnion till höger.

    Min professor i statskunskap betonade att det viktiga i en demokrati är att det finns en opposition.

    Man undrar hur det står till med Sofie Staras respekt för opposition och en annan opinion än hennes egen!

    Anonym1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym1. "Bekräftar än en gång hur svårt det är för tongivande vänsterliberaler att acceptera en värdekonsevativ opinion eller opnion till höger."

      Så sant.

      Radera
  2. "Kan detta tänkas ha något att göra med att KD vann majoriteten av platserna i kommunfullmäktige i senaste val?"

    Det handlar sannolikt om det att alla andra förutom KD röstade för en jämlikhet som baserar sig på "behandla andra så som du själv vill bli behandlad".

    Det är visserligen 11,4% av antalet kommuner, men eftersom det är stora städer som skrivit under, så omfattar deklarationen över 3 miljoner finländare, dvs ca 55%. Om man alltså räknar med att ca 30 större städer i Finland skrivit under...

    Varför vill man inte skriva under då? Nå, av den enkla orsaken att val av tjänstemän skulle varken få avgöras på basen av kön eller religiös övertygelse (vilket man inte får annars heller). Ingen har väl glömt fadäsen med valet inom skolsektorn som blev en långkörare, då "fel kön vann"? För att undvika liknande hade det varit smart av Larsmo att i fortsättningen stryka under vikten av jämställdhet. Inte deklarera att de (KD) fortsättningsvis inte tänker i de banorna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lobbyisten. Så inte heller du väljer att lyssna på det som verkligen sägs utan väljer att i stället, liksom Stara, komma med egna (ogrundade) spekulationer. Belysande!

      Radera
  3. re: jag antar att du menar att en forskare har att
    hålla sig till förhärskande paradigm när det gäller dessa vetenskapsgrenar.

    Men serös forskning forskning fungerar förutsättningslöst.

    Anonym1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym1. Helt korrekt. Vad detta sedan innebär gällande termen "seriös forskning" och dessa tre områden kan säkert alla sluta sig till...

      Radera
  4. Krister Renard har rätt så intressanta funderingar kring evoltionsteori på sin blogg och menar att denna kanske ej fullt ut står över all kritik som anses idag (Dawkins m.fl)

    En tidigare ateist, numera kristen.

    Intressant läsning för både troende och icke-troende!

    Anonym1

    SvaraRadera
  5. Larsmo-fullmäktige röstade för några minuter sedan för att inte skriva under deklarationen med rösterna 14-13. Månne alla klarar av att lämna detta nu och acceptera det demokratiskt fattade beslutet? Det återstår att se...

    SvaraRadera