lördag 30 oktober 2021

Ännu en ÖT-insändare

Jag skrev igår ett svar till Harald Finnes svar på mitt svar till hans ursprungliga insändare. Det är tacksamt att ÖT låter debatten gå vidare. Jag publicerar texten här också - igen för att de som inte har tillgång till ÖT ska kunna ta del av den och även kommentera om någon så önskar. Notera att jag faktiskt denna gång har ett fel i min text. Det kan bli så när man tar uppgifter ur minnet. Det var INTE Pippin den Lille som ledde de kristna frankiska styrkorna vid Poitiers/Tours utan hans far Karl Martell. Jag beklagar felet!


Harald Finne undrar över mina skor. De är både stora (49) och torra, tackar som frågar! Sedan hävdar han att orsaken till "hämdlystnaden och bitterheten" hos muslimerna gentemot den kristna världen är korstågen. Historien, och religionsvetenskapen, visar oss emellertid att detta inte kan stämma. Det att de kristna på 1100-talet inte accepterade muslimernas ultimatum att underkasta sig eller att dö och i stället valde att slå tillbaka militärt har säkert bidragit till både hämndlystnaden och bitterheten, men detta är ingalunda orsaken till den fientlighet som finns.

Religionsvetarna är överens om att Islam är en svärdets religion, och i dess natur ligger därför behovet att underkasta sig andra kulturer och religioner med vapenmakt. Detta var orsaken till att muslimernas väpnade styrkor redan 732 stod i centrala Frankrike (!) och blev slagna av Pippin den Lilles trupper vid Poitiers. Det är också orsaken till att de muslimska trupperna 1071 drog fram och besegrade de kristna trupperna vid Manzikert – ett slag som sedan öppnade hela Anatolien för muslimska härjningar med oerhört mycket blodspillan och lidande som följd. Detta var sedan också den direkta orsaken till att påven Urban II uppmanade de kristna till korståg mot muslimerna. Om vi alltså vill hitta en "mörk tråd" i detta ska vi inte i första hand se på de kristnas försvar mot muslimsk aggression utan snarare på orsakerna till denna aggression.

Sedan fortsätter Finne tyvärr att presentera felaktigheter, denna gång gällande kyrkomötet i Nicaea 325. Det är sant att alla församlade biskopar var män. Detta är ändå inget att förundras över eftersom den kristna kyrkan alltid har förstått att herdetjänstens bördor bör besparas kvinnan. Det är även sant att det var kejsaren som sammankallade mötet. Men att det skulle ha varit fråga om "mycket roende och hopande" och att man "konstruerade en text som slog fast ramarna för den kristna tron" som om denna text kunde ha blivit lite hur som helst, beroende på vad som sades på detta möte, är genomfalskt. Detta liksom Finnes mycket märkliga påstående att "Bibelns innehåll slogs fast först 38 år senare när ”opassande” material gallrades bort". Sanningen är att det fanns en bred enighet om vad den kristna tron handlar om bland de församlade på kyrkomötet i Nicaea – och så hade det funnits en lång tid redan. Det företogs inga omröstningar och alla, utom två eller tre, av de deltagande biskoparna ställde sig bakom mötets slutsatser. Mötet handlade inte om att "konstruera" utan uttryckligen om att erkänna och bekänna den kristna tron sådan den är.

Huvudfrågan på Nicaea-mötet var frågan om Kristi ställning i gudomen. De som avvek från den tidiga kristna uppfattningen om Kristus som Gud fullt ut kallades arianer, och slutresultatet av mötet blev att de biskopar (alltså två eller tre av ca trehundra som var samlade) som företrädde denna åsikt bannlystes. Arianismen hade knappast något avvikande att säga om kvinnans ställning i kyrkan, liksom inte heller angående de bibliska skrifterna. En intressant detalj här är att Eusebius av Nikomedia (död 341), som var en av de få biskopar på mötet som företrädde den arianska irrläran, sedan kom att bli den biskop som döpte kejsar Konstantin på dennes dödsbädd. Arianismen som sådan försvann heller inte utan på 600-talet var denna kristendomssyn t.o.m. dominerande på vissa håll.

Det är sant att det går en mörk tråd i kristendomen och i dess historia. Men denna handlar inte, som Finne hävdar, om kvinnofientlighet och om våldsamheter. Nej, denna mörka tråd handlar om mänskliga idéer och tankar som försökt konkurrera ut den "tro som en gång för alla har överlämnats åt de heliga". Denna tråd går faktiskt inte heller i första hand bara genom historien, utan den går framför allt genom oss var och en i det att vi så väldigt gärna sätter oss upp mot Guds goda vilja och hans bud. Detta leder till synd och elände, till fientlighet mellan människor och säkert även till avundsamhet mellan könen. Lösningen på detta problem är inte att vi sätter oss ner och försöker forma om historien så att den kommer att stöda vår egen agenda, utan genom att vi ser historien sådan den är – också med alla de felsteg som har gjorts i kristendomens namn – och går in under Guds nåd i Jesus Kristus med både vår historia, vårt nu och vår framtid. För att kunna göra detta behöver vi få ögonen på det som framför allt annat går genom historien, nämligen Evangeliet om Jesus Kristus.

 

Kristian Nyman, Esse

57 kommentarer:

  1. Tack det var en bra insändare!

    SvaraRadera
  2. Kort faktafilm om korstågen, https://www.youtube.com/watch?v=I_To-cV94Bo

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 17:04. Grafiskt och klargörande! Tack!

      Radera
  3. Tycks vara typiskt att vissa har dåligt minne eller kanske man kan säga att minnet är selektivt!!!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 19:27. Så är det. Det stora problemet, när det gäller dagens kunskap om korstågen, är att skolorna på många håll - för att inte på något sätt utmåla islam som något ont - lär eleverna precis det som Finne påstår i sina insändare. Alltså att korstågen var fråga om oprovocerad kristen aggression mot fredliga muslimer. Så var det dock inte, och lögnen gör inte sanningen om intet.

      Radera
    2. Jah,vägen sanningen och livet gör för ordningrhhens skull att minnet öär selektivt.

      Radera
  4. När jag kritiserar frimuarna som är en liten men betydelsefull föör arbetet men en sekt ond sekt liksom många i denna onda värld så är de oföragliga vanliga syndare tillls de begår brott. Deras d störrsta onda for mänsklighheten är satt de förvändrrr läran och kunskapen oom eskatlogin och ffrälsningen. Enskilda sekterimedlemmar bland alla sekter i världen skyddar varandra ofast genom lögn och tjuveri; de två synder jag inte hann beskriiva. Att beställla lönnmord konkret är vanligt. Vi måste allla bekänna att inför Guds Lag att vi människor alla har sammma sinne till vi räddas av Syndernas Förlptelses evagelium som leder in i bibelstudier vilka gör att vvi i Jessus blir räddadde frälsta och troende. Torsten Nils Ulrik med amen på Guds bättre predikiiningar säger att efter det drt dey storkriig som kommmer andligen och till världen occh som dödar tredjedelen av människorna så om vändes eller omvväänder sig ingen men tronnde kan finnas ppå jorden. Bekäänn era lögneer och brott vartefter Guuds ande för och tvvingar er

    SvaraRadera
  5. De stal ett r igen det är de laglösa

    SvaraRadera
  6. De laglösa ärr inte bara dem som ser o
    Ut och handlar mot borgerlig demml sed och lag utan ngt myki värre

    SvaraRadera
  7. Arr arr att man ändå kan stjäla bokstäver i kiselmaskiiinens spegel vis viar svu visar att Bibelens ord är eviigtt rätt. Trooin synderla förllååtna I Herren I Jesu Bamn jag n mena namn

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men var beredda på att var och efter Guds viilja enskilt kann vara tvungna att gå bekännelsens väg med brotten för att inte reta Herre Herrren jesus Gud och Fadern genom att offra andras frid och lycka!!!#**

      Radera
  8. Den arabiska kulturen - som via islam även spritt sig till icke-arabiska samhällen - har nog i många avseenden kommit långt efter västvärlden i utvecklingen. kanske finns det en del tecken som tyder på förbättringar, men hur långsamt går det inte. Detta pga. avsaknad av (individuell) frihet, kunskap och rättigheter för kvinnor. Analfabetismen är utbredd och svårutrotlig. De mänskliga rättigheterna är det inte mycket bevänt med. De arabiska myndigheterna våldför sig på sin egen befolkning och de olika folkgrupperna våldför sig på varandra. Människor underkuvas och ingenstans är kvinnans ställning så svag som i den muslimska världen (sorgligt exempel: Afghanistan!) Kvinnor utestängda från det offentliga och politiska livet, för att inte tala om lagstiftningen rörande äktenskap, skilsmässor, arvsrätt och otrohet som är oerhört ofördelaktig för kvinnor. Dessutom skall de tvingas gå med huvudet trashöljt (i lindrigaste fall hijab).
    Muslimer som invandrar till Västeuropa tar med sig sina uppfattningar. Det är påfallande att muslimska män är överrepresenterade i fängelserna och muslimska kvinnor i kvinnohus och på andra institutioner för misshandlade kvinnor.
    Vad är det som hindrar muslimerna från att gå framåt? Varför kan de inte överbrygga klyftan mellan sig själva och västvärlden, och varför kan de inte infoga sig i det västerländska samhället?

    No mamu, no homo.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alllan h betänk...+!!!^** du är i tjänst fel tjänst nu u

      Radera
    2. Beroende på sammanhanget då så ska vvi förstå. Vad Herren Fadern Anden vill. Kaikki ' unibrsalistit eivät ole jeesuksesta langenneita

      Radera
    3. Ulrik, du har rätt om frimurarna, även Juhani Julin dog enligt ngn kommentator under mystiska omständigheter.... https://www.youtube.com/watch?v=XyInlHOf_Rs

      Radera
    4. Ännu om frimurarna och deras ritualer, läste en bok "Sökte sanning fann tvivel", Hans Mattson/ Christina Hanke. Givande på så sätt att den avslöjar allt som är fel hos mormonerna utan att egentligen peka på ett riktigt alternativ... Gemensamt för mormoner och frimurare är de "religiösa" ritualerna !

      Radera
    5. Om någon annan just nu råkar se intervjun med Juhani Julin, betänk vad han säger om att avge olika löften från ca.22:00 framåt !

      Radera
    6. https://www.youtube.com/watch?v=4WSalq1ul98

      Radera
    7. Sorry för mina återkommande videos ! https://www.youtube.com/watch?v=M_7LiDaOAg0

      Radera
  9. Låtom oss fortsätta litet och spinna på muslim-/islamtemat.
    Varför har "mussarna" över hela världen råkat i bakvattnet? Beror av allt att döma på att de i sitt förhållande till västerlänningar känner sig kränkta och oförrättade. I flera århundraden betraktade muslimer västerlänningar som dumma och efterblivna. Men från 1100-talet och framåt har det judisk-kristna västerlandet inte bara knappat in på den islamiska "civilisationen", utan sedan länge gått förbi och ifrån den.
    Islamister brukar säga att muslimerna har avvikit från 'den rätta vägen' som profeten i tiderna pekade ut och att de på så vis har nedkallat olyckan och misären över sig själva. Den tesen har man ju testat empiriskt i olika länder genom att upprätta fundamentalistiska regimer som gör anspråk på att hålla sig strikt till den islamiska traditionen (bl.a. Iran, Saudiarabien, Somalia, Afghanistan). Men politiken som följer islam till punkt och pricka har ju misslyckats kapitalt!! Islam förfogar inte över en trovärdig och fungerande politisk modell. Däremot måste man väl ge islamisterna rätt när de hävdar att den stora majoriteten av alla muslimer inte lyckas efterleva Allahs alla bud och förbud till punkt och pricka.
    Adhamdulillah!
    Is islam the religion of peace? WAKE UP!

    NO muslims. NO homos.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej U-P ! Du har så rätt !

      Radera
    2. Det är bedrövligt att läsa texten som Huhtamäki levererar.
      Det är nu inte så långt ifrån osakligheter som förekommer beträffande nyvalda kyrkoherden. En liten minoritet kan inte acceptera det och skriver hela tiden om splittring och att minoriteten vill ena???
      Dra nu några paralleller till muslimernas kvinnosyn, så är vi ganska nära, kvinnorna skall förminskas och passar bäst att föda barn. Jag vet nu inte någon karl som klarat av att föda barn, men det betyder väl inte att kvinnor skall förpassas till de bakersta raderna i bönehuset. Bibeltexter hit och dit. Samhället har väl förändrats under en ganska lång tid. Hur kan man tolka bibeltexter bokstavligt idag, förr dög det med månggifte, barn som agades i Herrens mening?? men frånskilda stod nog inte högt i kurs etc.
      Hur många av er bibelkunniga har flera fruar?

      Radera
    3. Anonym 23:27. Du borde nog läsa på lite innan du skriver dina kommentarer. Det att jag tillåter anonyma kommentarer här betyder inte att man ska skriva vilken rappakalja som helst.

      Radera
  10. Mer undervisning:
    Problemen - aggressioner, ekonomisk och vetenskaplig stagnation, förtryck, epidemier och social oro - som de flesta av världens över 1,3 miljarder muslimer konfronteras med går inte att förklara med en eller två faktorer. Den som söker en exakt förklaring kommer att finna den i en kombination av faktorer som skiljer sig med tiden och som ibland är lokala. Ett element är den islamiska sexualmoralen. En moral som ursprungligen förekom i förmoderna stamsamhällen, men som blev helig i Koranen och vidareutvecklades i berättelserna om profeten. Bland många muslimer kommer denna moral till uttryck i fixeringen vid mödomshinnan.
    "En flicka med en brusten mödomshinna är ett begagnat föremål", lär muslimska flickor få höra. Dvs. ett föremål som bara kan användas en gång och som därefter har blivit värdelöst. En sådan flicksnärta har förlorat sin "bästföremärkning", och är dömd att tillbringa resten av sitt liv i sitt föräldrahem. Hon har bringat vanära över sin familj och släkt i vid bemärkelse. Fritt fram för hedersvåld, i värsta fall hedersmord. FN uppger att 5000 flickor varje år mördas av den anledningen i muslimska länder, bl.a. i det så kallat liberala Jordanien. Har även inträffat bland invandrare i Europa!
    I "bästa" fall kan hon tvingas att gifta sig med den man som har tagit hennes oskuld eller med en främmande man som är generös nog att skyla över familjens "skam". Sådana "generösa gubbar" är väl ofta fattiga, efterblivna, gamla, impotenta eller allt detta samtidigt.
    Ännu vad Koranen beträffar: Muslimgubbarna har rätt ha fyra hustrur; kvinnlig omskärelse påbjuds och denna otäcka sedvänja florerar fritt fortfarande idag.

    SvaraRadera
  11. Börjar vara dags för Allan och andra att ta en allvarlig diskussion med egna läkaren om alternativ medicinering. Den ni får för tillfället fungerar väldigt dåligt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allan -han är intresserad av muslimerna. på vilket sätt lilla Allan skulle muslimerna ha det bättre om en karl valts till kyrkoherde.? Tror du verkligen att kvinnorna bl.a. i Afghanistan skulle ha det bättre om HSB stod i predikstolen och talade om synden?
      Men nu är vi i Österbotten - har nyligen valt en kvinna till kyrkoherde och då brakar helvetet lös.
      Varför kan inte storfamiljerna acceptera faktum, utan envisas med att tolka bibeln godtyckligt. I Öt har det ingått ett flertal insändare som visar hur korkat ni tänker. Skärpning i era bönehus. Kvinnor har fungerat som präster i Finland över 30 år. Men en "felfri, frånskild man han är BÄST" som kyrkoherde, en person som har en mycket kort erfarenhet som präst.

      Radera
  12. När vi nu en gång är igång så kör vi på:
    För att undvika flickornas grymma öde gör muslimska familjer allt för att deras döttrar ska förbli orörda till den dag då de ingår äktenskap. Överallt är de preventiva åtgärderna riktade mot kvinnorna, innehavarna av mödomshinnan, och inte mot männen som skulle kunna göra att den brister.
    I fråga om sexualitet betraktas män i den islamiska kulturen som otäcka och oansvariga djur som omedelbart förlorar all självbehärskning när de ser en kvinna.
    Inom islam framställs mannen som en bock. Ser han en obeslöjad kvinna så lägrar han henne. Det blir en själuppfyllande profetia. En muslimgubbe har ingen anledning att lära sig självbehärskning. Därför våldtar de unga flickor även i vårt land (jfr. rättegångarna i Uleåborg där afghaner missbrukat minderåriga). Muslimen behöver tydligen inte lära sig självbehärskning. Det får han inte lära sig heller av imamerna. Muslimmän får ingen sexuell fostran. Sexualmoralen tycks nog vara helt och hållet riktad mot kvinnan.
    Redan i ung ålder bemöts flickor med misstro. De får lära sig tidigt att de är opålitliga varelser som kan utgöra en fara för klanen.
    Jag frågade här i Vasa en muslimgubbe varför hans dotter, som var i sjuårsåldern, måste bära slöja. Enligt islam behöver ju flickor inte göra det förrän de kommer i puberteten. "Jo", svarade han, "men hon måste lära sig att bära den, så att det går av sig själv när hon blir äldre"!! Han förklarade att här i Finland går ju kvinnor omkring nästan nakna på somrarna. Då händer det att olyckor(!!) inträffar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu kan jag inte garantera att detta är 100% riktigt men jag har läst det förut på ngn annan plats... https://www.raddabarnen.se/rad-och-kunskap/karleken-ar-fri/om-heder-for-dig-som-ung/myten-om-modomshinna/

      Radera
  13. Allan, samma sak inom kristendomen. Varje dag får vi läsa om övergreppen och våldtäkterna på barn även här i västvärlden. Samma religiösa skit som är orsaken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Islam ÄR religiös skit. INTE Skutnäs eller övriga kons. Bibeltroende. Är mera tvivlande på Miia Löf-Anderse'n-falangen (och Åstrand-bispen)!!

      Radera
    2. samma mönster även i skutnäs, präst som våldtar barn. Religionen orsak till eländet även där. Fortgår fortfarande i samma sekt..

      Radera
    3. Skutnäs torde knappast våldta barn som muslimerna och homofilerna. Religionen där varit till stor välsignelse eftersom de föder barn i stället för att slakta foster vilket sker i abortindustrin, tyvärr.

      Radera
    4. Skitsnack Allan Huhtamäki.
      "Skutnäs torde knappast våldta barn". Vilket skämt i Skutnäs fanns en predikant i LFF, vilken förgrep sig på sina barn och barnbarn. Historien upprepade sig och en av sönerna gjorde detsamma, men den gubben fick en fängelsedom. Längre än så behöver man inte gå. Visst har religionen varit till välsignelse när en del kvinnor fött 17 barn. Vilken lycka!
      Ännu bättre om de duktiga kvinnorna skulle orka ta hand om sina små telningar, så att de inte behövde springa längs vägarna. Observera vi har ett fint samhälle som ger bröd på bordet i barnindustrin.
      Det finns inte någon abortindustri i Finland, det kan du skämta om - men det är skitsnack. Vilket ord du använder om människor som har annan läggning än vad du troligtvis har - de personerna
      lär nog inte våldföra sig på några barn. Fula gubbar i busken hör nog till en förgången tid. Det verkar nog som mycket gått snett för dig Allan, men du är ju troende och har direkt kontakt till vår Herre och kan komma med allsköns rappakalja.

      Radera
    5. Anonym 16:30. Din kommentar är av sådan art att du borde be om ursäkt för den. Eller ännu hellre radera den.

      Radera
    6. Det förstår jag att du tycker. I bönehuset får man förlåtelse och sedan är allt raderat.
      Allan Huhtamäki borde nog ta sig en ordentlig funderare, han uppträder under olika skepnader allt från Sitting Bull etc. och skriver så fula saker att han nog kunde ta en titt i spegeln.

      Radera
    7. Anonym 10:45. " I bönehuset får man förlåtelse och sedan är allt raderat."

      Varifrån får du det? Nu tror jag att du förväxlar islam med laestadianism. Inom islam, som är ett politiskt system på samma gång som det är en religion, kunde det fungera på det sättet. (Jag vet inte OM det gör det.) Men inom kristna rörelser ser vi inte på det på så sätt. Här finns tvåregementsläran. Kyrkan sköter det andliga och staten det världsliga.

      Radera
    8. Allt är nog raderat genom förutfattande nNåd och förlåtelse i Kristus. Men synderna kan medföra libvslånga följder alltefter Fadeern i Kristus låter Livets Livetts oxch liverts öden och skickels fogas in i unibbnversum. U T N

      Radera
  14. Nej du. De är Syndens slavveri och intte rreligion

    SvaraRadera
    Svar
    1. Unknown (vem du än må vara). Stämmer! Islam är ingen egentlig (abrahamitisk) 'religion'. Islam är snarare en dödskult!!

      Radera
    2. Detsammma gäller avfälliga och irrläriga och styyggelliga sk humanister -loger. Osv

      Radera
    3. Naturligtvis även falka "kristna osv

      Radera
    4. Unknown. Frimurarloger o.dyl., ja förvisso.

      Radera
  15. Replik till muslim'kramaren':
    Flickors oskuld inom islam skyddas ju på olika vis. En metod är att sätta dem i husarrest från och med puberteten. Oskulden måste bevaras till varje pris, och till följd av det är miljontals muslimska kvinnor dömda att utföra hushållssysslor hemma och till en oändligt trist tillvaro. Om det är oundvikligt att gå ut är det bara tillåtet om hon är beslöjad och bär heltäckande kläder. Hur är det i Larsmo, på Skutnäs, ja, i hela P:söre och J:stad??? Det är en signal till muslimmännen att hon inte är sexuellt tillgänglig.
    Ett annat sätt att skydda mödomshinnan är att hålla män och kvinnor som inte är nära anhöriga åtskilda inomhus. En ännu strängare form av husarrest. I Saudiarabien, islams viktigaste land där man återfinner Allahs två heliga hus (Mekka och Medina), har man drivit dethär längst. Även de andra relativt rika oljeschejkdömena och Iran, men också Pakistan, Sudan och Jemen, för att inte tala om Afghanistan, strävar efter detta.
    Det mest extrema sättet att försäkra sig om att kvinnan bevarar sin oskuld är ju att skära bort klitoris (gör man det inom kristendomen!!??), de inre och de yttre blygdläpparna och sedan skrapa slidväggarna med ett vasst föremål - en glasskärva, ett rakblad eller en kniv. Därefter binds benen samman så att de vaginala väggarna kan växa ihop. Detta sker i fler än trettio länder, bl.a. egypten, Somalia och Sudan. Visserligen är det ingenting som direkt föreskrivs i Koranen, men för muslimer som inte kan avvara kvinnornas arbete utanför hemmet har denna gamla sed nära nog blivit en religiös plikt och som sådan tar de den i försvar. Gör man såhär inom kristendomen?? Förespråkarna framhåller nämligen att kvinnlig omskärelse förekom redan på Muhammeds tid och att profeten inte har förbjudit det uttryckligen. Denna s.k. infibulation (bokstavligen "att sy ihop") ger ju en extra garanti vid sidan av att kvinnan hålls under noggrann uppsikt av de övriga kvinnorna i familjen.
    Vad är det (Luther), vad lära vi av detta?

    Allah in'shallah. Mashallah.

    SvaraRadera
    Svar
    1. REPLIK TILL ALLAN HUHTAMÄKI
      Jag förstår inte hur någon människa kan ha så mycket hat inombords som du har. Kollade litet på Nymans blogg vad du skrivit. Förvånansvärt vilka uttryck du använder bl.a. ngt jag såg som du skrev för en tid sedan om statsministern. Folk har reptilhjärna m.m. Skamlöst av en person att nedvärdera alla människor och själv framstå som - ja vem vet vad du tror att du är. Kanske någon borde be för dig?

      Radera
  16. Ännu en replik:
    Misstron mot kvinnan når sedan sin höjdpunkt under bröllopsnatten. Då äger det avgörande testet rum: är bruden oskuld eller inte? Till följd av den könsapartheid som råder har mannen inte kunnat träffa någon kvinna att förälska sig i utan han har överlåtit valet av partner till sin familj, för bara familjen tycks veta var det går att finna en äkta oskuld. Det är alltså vanligt att det nygifta paret inte känner varandra, men under bröllopsnatten måste de ha samlag. Även om kvinnan inte vill och hennes kropp låser sig av rädsla eller motvilja så måste hon. Dessutom kan hon ju vara infibulerad! Detta urartar sig nog till våldtäkt, åtm. skulle feministerna i väst + liberala gubbar här kalla det så!! Utanför står bröllopsgästerna och väntar på att få se det blodiga lakanet. Det påtvingade samlaget är i själva verket en godkänd våldtäkt och därmed en grov kränkning av den individuella värdigheten.
    Ett äktenskap är aldrig helt okomplicerat, men ett muslimskt äktenskap inleds med ett tecken på misstro och följs av ett våldsdöd. I denna miljö, präglad av misstro och våld, växer den efterföljande generationen upp.
    Hur många i Skutnäs är infibulerade, hur många har blivit hedersmördade, hur många måste täcka sitt huvud typ muslim"rättipäät"? Jag bara frågar.

    Lux eterna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allan Huhtamäki - skriver du om din egen bröllopsnatt?
      Varför måste du dra in Skutnäs i en del av dina inlägg?
      Är du störd av att kvinnor vill använda hijab? Vad är det med dig? Det finns en massa frågor - som inte får svar.
      Skriv nu hur mycket du hatar människor, vilka metoder som skall användas för att hela. Apropå det har du deltagit i ngt. som skulle hela dig och göra dig ödmjuk? Du skriver som en sann kristen - alla dina rasistiska kommentarer är nog ganska underliga.

      Radera
  17. Slutreplik till Anonymen:
    Många muslimska flickor/kvinnor i väst lär ha kommit på knep för att kunna ha sex FÖRE äktenskapet, trots att deras familj är besatt av hymen (mödomshinnan). De stoppar t.ex. upp föremål i slidan inför bröllopsnatten för att åstadkomma en tillfällig blödning!! Flickor från familjer som utför stränga kontroller har i västvärlden möjlighet att återställa mödomshinnan genom plastisk kirurgi (fordrar att man har mycket cash!).
    Omskurna kvinnor som har haft sex före äktenskapet kan efter att en man friat få sina blygdläppar hopsydda igen.
    Misstron mot kvinnan avtar inte när hon har gift sig. När bruden har deflorerats antar hennes makes rädsla allvarliga proportioner. Under bröllopsnatten punkterade han ju möjligheten att kontrollera om hon har delat säng med en annan man. Det enda sättet att förekomma att hon bedrar honom är att i möjligaste mån begränsa hennes kontakter med omvärlden. För varje steg hon tar utanför hemmets väggar måste hon ha hans tillstånd eller hans sällskap. Den befogenheten har han fått av Allah.
    Fortfarande svarar inte Anonym om flickor omskärs i Skutnäs. Har hedersmord månne förekommit? Hur många måste vira en trasa runt huvudet för att täcka håret (hit räknas inte hattar, baskrar o.dyl.)?
    Nej, han utspyr i stället sitt hat mot Dennis S., de bibeltroende och förstås Harry S (han är ju, hemska tanke, frånskild!!)

    SvaraRadera
  18. Huhtamäki frågar om flickor i skutnäs.
    Är du inte riktigt frisk eller vad är du ute efter. Varför skulle fickor i Skutnäs omfattas av ngt. som inte förekommer i Finland. Det du räknar upp omfattas inte av leastadierna. Vilket svammel!
    Sedan hänvisar du till att han hatar Dennis S. och Harry S Backström.
    Vem skulle bry sig om hur många kärringar han trivs med. Varför skulle någon hata sådana fina män? Obegripligt. Ta du fram din spegel och fråga om Herren kan hjälpa dig.

    SvaraRadera
  19. Fortfarande tiger Anonym ang. muslimernas religion och kultur jämfört med kristendomen. Tydligen är det bättre att använda hijab, niqab eller t.o.m. burka? Och att araberna skall anpassa sig till ett västerländskt demokratiskt samhälle tycker han tydligen inte.
    Om vi nu fortsätter med vårt utbenande finner vi att en rättskaffens muslimska lyder sin man och är undergiven. En högt ärad kalif U. al-Khattab (som för sunniter har nästan lika hög status som självaste Profeten) har föranstaltat om att en kvinna kan bestraffas med 300 gisselslag om fyra rättrogna muslimmän vittnar mot henne. Lyckligtvis begränsas skadorna i och med att bestraffningen delas upp på tre dagar. - Behandlas kvinnor så inom kristendomen? Nej, så gör man ej!
    Människovärdet har inte försvunnit någonstans trots att man är arab och muslim, men hjälp behövs för att komma ifrån denna 'religion' med sina olika avarter. En nänniskas framtid beror på Jesu Golgata-offer, även muslimernas. Detta är den största kärleken, som räddar och löser dem från sitt ok.

    Spotted Tail (Fläckiga Rumpan) hat gesprochen.
    PS. Anonym tvivlar måhända på att jag är jag? Kanske är jag -> Örjan! DS.

    SvaraRadera
  20. som du skriver brukar man kalla personer med personlighetsstörning. Synd för dig att det är så. Men man kan inte fordra mer av människor än de har förstånd till. En del är riktiga superlativer och behärskar tom tyska som de flesta kan som gick i skola i Nykarleby.Du fick tilläggspoäng om du dessutom läste engelska. Sedan kan du ironisera över hur andra personer lyckats i livet. T.ex. Statsminster Sanna Marin, henne måste du nämna med ett antal konstiga inlägg, bl.a var hon vuxit upp etc. Vilken Barbiedocka med glansiga ögon!!Glöm dina dumma formuleringar.
    Skulle du ha blivit statsminister - knappast - trots att du kan tyska. Dessutom kan du ju allt om alla folkslag i världen. Kanske du skulle hållas vid din farm någonstans i Österbotten - vem vet? Det är ju en mycket seriös bransch som har framtiden för sig. Kanske blinkadockan som du bor med behöver en ny päls?

    SvaraRadera
  21. Boogeyman (Anonym) tiger fortfarande om vad islam och "mussarna" betyder för honom. Sin galla, sitt agg mot Skutnäs, lestadianerna, de bibel-
    trogna kristna och förstås HSB sprider han dock ut fritt ur själ och hjärta.
    Nu har ju muslimerna en sk. jungfrubur. Det är alltså en dubbel bur: i den innersta buren sitter kvinnor och flickor innestängda. Över kvinnoburen står en ännu större bur som innesluter hela den islamska kulturen. Att bura in kvinnor i syfte att vaka över deras orördhet är inte bara förenat med våld och frustration för de berörda individerna, det leder också till att hela gemenskapen blir socioekonomiskt eftersatt. Det har ett ödesdigert inflytande på barnen som uppfostras av dehär kvinnorna, framför allt dock på pojkarna.

    Kanske "boogeyman"-anonymen önskar en sådan bur över Skutnäs och P:söre/J:stads konservativt kristna?
    Vår tid (de liberala mot paleokonservativa) är som Erik Bernspång med två ord framhöll: "Syndens explosion" i tiden.

    Red Cloud (Röda Molnet). Ugh!

    SvaraRadera
  22. Verkar som Anonym ej mera önskar utspy sitt gift gentemot Skutnäs, Nymans blogg, HSB osv.

    Får väl då utkora mig till den som vann. Jag fick sista ordet!

    also sprach Zarathustra

    SvaraRadera