tisdag 26 oktober 2021

Naturvänner eller anarkister?

Jag var inne på ÖT:s websidor i morse (jag såg Harald Finnes horribla insändare, och ja, nu har jag faktiskt skrivit en insändare) och där halkade jag, via en annons, in på den svenska naturskyddsföreningens sidor. Denna förening drar tydligen en lans för att svenska regeringen bör förbjuda fossila bränslen/fossil energiproduktion från år 2030, och annonsen var för denna kampanj. Jag läste lite vad de hävdar angående dessa saker, och jag blev verkligen förbluffad. Kan det faktiskt finnas människor som är så här fullständigt löskopplade från verkligheten?

Där fanns en sida med frågor och svar, och ju mer jag läste desto mer chockad blev jag. På sidan hävdas att det är tekniskt möjligt att ställa om till fossilfritt och förnybart på nio år. När man sedan ser hur detta ska gå till tilltar chocken. Det handlar om vindkraft, vindkraft och åter vindkraft (och lite solenergi). Kärnkraften ska fasas ut (till 2040) och vattenkraften ska inte byggas ut. Och ja, så ska elanvändningen minskas radikalt samtidigt som i princip all trafik ska elektrifieras (biobränslen är inte heller bra), liksom industrin. 

Det finns ingen som helst realism i detta, och jag kan inte tänka mig att dessa människor är så dumma att de inte begriper det. Återstår då bara ett alternativ: Den svenska naturskyddsföreningen består av anarkister som vill störta det fungerande samhället. 

Jag hoppas att svenskarna är tillräckligt knepiga för att inte ge människor som dessa något inflytande över hur landet styrs. Detta skriver jag samtidigt som Svenska Yle berättar att Finlands chefsförhandlare i Glasgow är av den åsikten att världens rika länder ska ställa upp ännu tuffare klimatmål än hittills. Frågan är vem som har släppt fram denna person till den här posten? Det finns nu all orsak att ha is i hatten och inte lova eller gå in för några orealistiska planer när det gäller klimatfrågan. Svenska naturskyddsföreningen visar oss varför.

5 kommentarer:

  1. JAG SÄGER ÄN EN GÅNG! KLIMATNÖDLÄGET ÄR EN GUDS VREDESDOM!!!+** VÅR EGEN VERKSAMHET BESKRIVS I JESAJA 2 KAPITLET OCH MÅNGA ANDRA AV PROFETERNA. SÅ DET VIKTIGASTE ÄR FRÄLSNINGEN I Kristus JESUS. DU HAR RÄTT KRISTIAN OCH VI KAN SE ATT TVÅ OCH TRE VULKANER VAR LIKA SNABBA ATT HÖJA KOLDIOXIDEN SOM DECENNIER AV FOSSILA BRÄNSLENS ANVÄNDING😑😐😔

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. Det där var en intressant infallsvinkel. Jag ska kolla upp den vid tillfälle!

      Radera
  2. Tänker inte delta i någon öt debatt, men vill påpeka att det finns felaktigheter i din text. Du skriver "Faktum är att de texter vi ännu i dag har i vår Bibel ÄR de texter som först skrevs och spreds i den antika världen."
    Detta stämmer inte. En del verser som hittas i bibeln idag, hittas inte i de tidigaste texterna man har hittat. Detta påpekas till och med i vissa biblar. Är detta något du är medveten om? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. 🤨😐🤨🤐😨😰💛❤🤍❣

      Radera
    2. Joel. Nja, inga felaktigheter, men du har rätt såtillvida att det finns en lång rad olika läsarter. Alltså fel som uppstått i samband med kopiering av texterna. Sedan finns det också, mycket riktigt, ett par ställen där forskningen är lite oense om vissa verser. Det kanske mest intressanta är slutet på Markusevangeliet (som jag f.ö. laborerar med i min senaste bok) och så texten om Jesus och äktenskapsbryterskan. Denna text är såtillvida intressant att ifall det är fråga om ett senare tillägg (vilket det trots allt inte torde vara, frågan är väl snarast var texten ursprungligen fanns) så motsäger den Finnes uppfattning om att vissa äldre texter skulle ha städats bort för att dessa var för "kvinnovänliga". Om denna text är ett senare tillägg skulle den snarare visa på att inställningen till kvinnan förändrades i positiv riktning under tiden fram till att denna text tillades. Inte i negativ riktning som Finne hävdar.

      Men det man kan säga, helt generellt, om dessa (få) passager är att de är, just det, få och dessutom av sådant slag att de inte på något sätt förändrar budskapet i texterna. Vilket alltså var vad som hävdades.

      Så ja, jag är medveten om detta, men nej, det betyder inte att mitt påstående att de texter vi idag har i vår Bibel är de ursprungliga skulle vara felaktigt.

      Radera