måndag 4 oktober 2021

Om Lars Vilks och "islamismen"

Lars Wilks är död. Som det ser ut just nu som resultat av en märklig bilolycka. Jag har läst runt på nätet och ännu inte hittat någon som vågat säga något annat än "olycka", men tills polisen kommer med mer information om vad som verkligen hände vill jag hävda att vi inte kan utesluta att det var fråga om något annat än en olycka.

Vilks har varit mordhotad sedan 2010 som ett resultat av att han publicerade sina målningar av profeten Muhammed som en rondellhund år 2007. Dessa målningar var givetvis helt onödiga i den meningen att Vilks kunde ha frågat vem som helst (varför inte t.ex. Salman Rushdie?) som vet något om Islam och, utan att utsätta sig själv för det elände han levt i de senaste 11 åren, ha fått veta att Islam inte godkänner att någon gör nidbilder av varken Islam i sig eller av profeten och att yttrandefrihet inte står högt i kurs bland denna religions sanna utövare.  

Nu ska ingen missförstå mig. Jag är en anhängare av yttrandefrihet – också när det gäller sådant som smädar det som olika religioners utövare håller heligt. Att ställa ut målningar av Muhammed som rondellhud, att bränna Koranen (eller Bibeln) och att framföra åsikter som går tvärt emot någon religions troslära är och måste vara lagligt i ett fritt samhälle. Liksom att bemöta sådana som gör detta och gå i fri debatt med dessa element.

Islams sanna anhängare anser tyvärr inte detta, och därför blev det som det blev med både Rushdie och Vilks. I media talas det om "islamister" i detta sammanhang. T.ex. på Expressen kan vi idag läsa att "islamisterna vann" när det gäller Lars Vilks och det faktum att han efter 2010 har tvingats leva mer eller mindre undangömd. Detta ord "islamist" är emellertid ett av pk-media konstruerat nyord som används för att beskriva sådana muslimer som tar Islam på allvar. Jag förnekar givetvis inte behovet av att skilja på sådana muslimer och vanliga hederliga muslimer som vill leva i fred och även låta andra göra det samma, men när man använder ordet "islamist" indikerar man samtidigt att detta är fråga om en abnormitet. Men det är det tyvärr inte, och det inser alla som är ens lite bevandrade i historien. Jag skulle hellre då föredra ordparet "fundamentalistiska muslimer" eftersom det säger precis vad det handlar om. Men det duger inte för pk-media som vill styra vårt sätt att tänka i de banor de föredrar.

Men nu är alltså Lars Vilks död. Ingen har, vad jag vet, vågat andas ordet "bomb" i samband med olyckan, och det kan som sagt mycket väl hända att det var fråga om en "vanlig" olycka. För bomber briserar ju inte i Sverige som idag, som en socialdemokratisk politiker konstaterade, är tryggast vad det någonsin har varit.

5 kommentarer:

  1. Mycket anmärkningvärt att det är just en polis som kört över mitträcket! och eventuellt i en hastghet
    på 160 km/h på ett avsnitt med en hastighetsbegränsning på 110 km/h.(om så skett).

    Frågorna hopar sig.

    Anonym1

    SvaraRadera
  2. Samnytt har just nu tre artiklar om Vilk med totalt 1651 kommentarer... Inget man orkar läsa i sin helhet men där förkommer nog vilda spekulationer :) En intressant fråga skulle vara ursprunget för poliserna....

    SvaraRadera
  3. Anonym1 och anonym. När man följer med medierapporteringen inser man att det finns en hel del frågetecken som polisens utredning har att reda ut. Jag hoppas att de lyckas med det! Som det ser ut nu tycker jag att det mesta ändå tyder på att det faktiskt är fråga om en olycka orsakad av den höga hastigheten och eventuellt av att ett däck exploderade. Jag hoppas verkligen att det skulle visa sig vara så också. Redan nu jublar nämligen fundamentalistiska muslimer på sociala medier över Vilks död, och man kan bara tänka vilken boost det skulle innebära för dem ifall det skulle visa sig att det var fråga om ett attentat. Vilks hade redan utsatts för, beroende på hur man räknar, två attentat mot sitt liv så det finns ingen osäkerhet i frågan om att dessa element hade viljan att göra det. Så vi vet redan nu vad de går för och vad de anser sig ha rätt att göra även här i våra länder.

    SvaraRadera
  4. Även en boost för fundamentalistiska muslimer också om det visar sig vara en olyckshändelse beroende på
    för hög hatighet för enligt islam ska den som avbildar profeten i offentligt sammanhang dö i lågor
    vilket nu skedde!

    Vad var det vi sa, tänker de väl nu.

    Anonym1

    SvaraRadera
  5. Oberoende hur Vilks slutligen dog kan muslimerna nu jubla i högan sky, de vann till slut, fatwan hade ju effekt! Han skulle inte ha gjort narr av Muhammed genom att göra honom till en rondellhund.
    Knut Westergaard (han med teckningen där 'Muhametti' hade en bomb i sin turban) klarade sig trots attentatförsök och dog för några år sedan av naturliga orsaker.
    Salman "Satansverserna" Rushdie var ju länge ansatt av muslimisterna men lever nu som univ.lärare i USA.
    Däremot sköts holländske politikern Pim Fortuyn ihjäl 2002. Hade varit för kritisk mot islam. Var även homo (!) vilket knappast varit någon merit i muslimernas ögon. Hans landsman, filmregissören Theo van Gogh (!) blev mördad av en muslim, hade nämligen kallat dem för 'getkn*llare !!
    R. Paludan som för några är sen deltog i ett Koranbrännarjippo torde leva tillsvidare, men får säkert se upp.
    På tal om bokbål! På 60-talet köpte jag en bok till julklapp åt far. Av någon mystisk anledning råkade det bli Koranen (sv. övers.) som jag fann på Montins bokhandel i Vasa. Rönte inget större intresse hos pappa. När jag städade föräldrarnas bokhylla hittade jag den och kom på den briljanta ide´n att ställa till med ett bokbränningsbål a la nazisternas beryktade på 30-talet. Detta efter att ha läst några suror. I samma bål brann även JV:s version av Bibeln, en mormon"bibel" samt L. Ron Hubbards Dianetics med hans teorier om scientologi.
    Ovannämnda beredde mig stor förnöjelse. Märk väl: detta bokbål inträffade årtionden före Paludans beryktade Koranbränning !!

    SvaraRadera