tisdag 12 mars 2019

"Den största lögnen ..."?


Mediefältet idag är tyvärr oerhört polariserat. Vår media, som över hela linjen är synnerligen vänsterorienterad, publicerar nyheter som passar in i den världsbild de vill förmedla. Om man vill vara lite elak kunde man kalla det propaganda. Det samma gäller, i minst lika hög grad, för alternativ- eller högermedia. Men med motsatta förtecken då, givetvis. Det här gör att den vanlige mediekonsumenten ställs i en svår situation. För att få en balanserad bild av världen runt omkring oss och av de händelser som inträffar räcker det inte med att läsa en tidning och se på kvällsnyheterna. Inte heller räcker det med att läsa Fria Tider och Oikea Media. Nej, för att få en balanserad bild måste den vanlige nyhetskonsumenten göra sig omaket att läsa brett. Alltså att läsa t.ex. Hufvudstadsbladet OCH någon alternativ nyhetssida på nätet. (Det räcker inte med Hbl och Vbl. Det är inte att läsa brett.) Och dessutom behöver det som läses filtreras genom att "vänster"- eller "höger"-filter (beroende på var man läser) och dessutom gärna också källgranskas. När man tar del av nyhetsrapporteringen idag, oberoende av var man gör det, får man inte glömma de kritiska glasögonen. För om man gör det blir man lätt vilseledd.

Det här var en (kort) inledning till det som nu kommer: Har du någonsin läst en artikel i vänstermedia som har förhållit sig kritisk till människoorsakad klimatförändring? Jag har inte gjort det. I just denna fråga syns medias partiskhet kanske tydligast idag. Om någon ställer frågan "Varför inte?" till medias representanter blir svaret garanterat något om konsensus bland forskare. Siffran 99% kan också flyta upp till ytan. Och det anses räcka som motivering.

Jag hittade i morse en mycket intressant artikel på en alternativ nyhetssida på nätet. Breitbart skriver om Greenpeace-grundaren (en av dem) Patrick Moore som påstår att den människoorsakade klimatförändringen är ett stort bedrägeri. Han kallar det en "skrämselkampanj" och säger att rädsla alltid har varit ett effektivt redskap när någon vill få kontroll över människors tankar och deras plånböcker. Det är en skrämsel- och skuldkampanj, för klimatångesten innehåller också en massa skuldbeläggande. Målet är, enligt Moore, att vi ska fås att känna skuld över att vi kör bil (och äter kött) och därmed släpper ut en massa koldioxid i atmosfären – något som i förlängningen kommer att ta död på våra barn. Det finns inga starkare drivkrafter än rädsla och skuld, och därför bedrivs den här kampanjen så som den görs. För att få oss att bli rädda och känna skuld.

Avsikten är att i allt högre grad koncentrera den politiska makten och få kontroll över människorna. Moore menar att detta (människoorsakad klimatförändring) är "den största lögnen sedan vi människor trodde att jorden var universums medelpunkt".

Nu ska jag säga detta så tydligt jag bara kan: Jag tar inte ställning till sanningshalten i det Patrick Moore hävdar. Jag noterar bara att det är synnerligen intressant att en man med hans bakgrund säger detta. Så noterar jag också att detta är något som ALDRIG skulle publiceras i vår mainstreammedia. Av ovan nämnda orsaker.

Ja, och så kommer Moore också in på detta med den förkrossande majoriteten av vetenskapsmän, eller "vetenskapsmän" som han kallar dem, som talar för den människoorsakade klimatförändringen. Här säger han för övrigt det samma som jag vid flera tillfällen har sagt här på bloggen. Det var också, tycker jag, intressant!

9 kommentarer:

  1. Lite olyckligt att du skrev "Bretibart.com".... Försökte nämligen öppna denna sida och hamnade in på nätporr....Hittade nog senare det som du avsåg !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vid ytterligare försök bara för skojs skull att öppna "Bretibart.com" Hamnade jag här https://privacy.eu.criteo.com/#/privacy?cppv=2&cpp=faKQ33xMTit6WHAvSFNHMjViWnZQUm82S29ZSlM5N3Vld0VscFlSY0dnOU5iVk9sKzNFS0dteFhDMnhZdjRHTU13K25Gb29VWjQ0SzBPQ1hDUUNTd1Q5M0tTRFJUTmI0dnJMVVhTcEZWOGs1aE0rYVRMYnNSSGR0YTFBSUZsS21IK0I3S2VsYjNiVDduaTJKUWp4VkIwN05ZdUpSbVMrRCthczF5Y09EUDNVUXRwa3M9fA och vidare här https://www.adlibris.com/se/bok/glad-dig-du-kristen-dagliga-betraktelser-av-martin-luther-9789175805863?utm_source=criteo&utm_campaign=lowerfunnel&utm_medium=banner

      Radera
    2. Anonym 23:17 och 00:09. Det var ju synnerligen märkligt! Månne sidan är under någon form av attack från vänsterligister? Nå, jag tog bort .com-delen ur texten för att ingen annan ska behöva råka ut för det samma. Länken som jag satt in borde fungera - åtminstone på min dator gör den det.

      Radera
    3. Det är tyrckfelsnisse och hemmablindhet som spökar. Du skriver om Bretibart när du menar Breitbart :-)

      Esa

      Radera
    4. Esa. Det var säkert där det satt. Så där kan det bli när man har för bråttom och är lite för trött. Jag har korrigerat i texten. Tack för påpekandet!

      Radera
  2. ....är alla religioner som förgiftar hela mänskligheten...

    SvaraRadera
    Svar
    1. ...och det var den största lögnen. Utan frågetecken. Men om du upplever att det blir lättare för dig att gå igenom livet med den missuppfattningen är det förstås inget som hindrar dig. Men lögnen du presenterade blir förstås inte sanning för det.

      Radera
  3. Nu är jag ju ingen expert på vare sig media eller klimatförändring men är inte orsaken till värför största delen av sk. "seriös" media skriver som den gör om klimatförändringen pga. så gott som alla "seriösa" forskare är av den orsaken som kommer fram i skriverierna?

    Nog finns det ju folk som tror på flat earth teorin också men inte speciellt många seriösa forskare, så ifall diverse olika mindre seriösa tidningar börjar skriva att jorden är platt så är alla som tycker att jorden är rund fånar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Markus. Nu förstod jag inte riktigt det där sista om fånar. Kanske jag är för trött...

      Men en av huvudpunkterna i intervjun med Moore var just detta med "vetenskapen". Hans huvudpunkt var att "follow the moneytrail". (Min tolkning.)

      Radera