fredag 22 mars 2019

Nej tack!

Jag har tydligen fått en kallelse till den visitationsstämma som hålls i samband med biskopsvisitationen i Esse församling. Härmed ber jag att offentligt få tacka nej till inbjudan. Jag kommer inte heller att delta i något annat program som ordnas i samband med denna biskopsvisitation. Speciellt inte i gudstjänsten där biskopen predikar. Orsaken är givetvis den att Bibeln uppmanar oss att vi inte ska ha något med villolärare att göra (Rom 16:17, 2Joh. v. 9-11). Jag menar därför att varje troende människa allvarligt borde överväga om han/hon ska delta i dessa samlingar där en villolärare tillåts predika. Det kan nämligen vara livsfarligt att göra det.

I länken ovan – där man kan se kallelsen till visitationsstämman – kan man se hela programmet för visitationshelgen. Jag måste säga att jag är oerhört besviken, sorgsen och bekymrad över det som kommer att ske i Esse och Purmo denna helg. Biskopen kommer att delta i skolandakter, ungdomssamlingar, kvällsmöten och gudstjänster. Det går inte att förhindra en villolärande biskop från att hålla visitation. Men det går att förvägra honom rätten att predika och hålla andakter. Jag hade trott att det skulle vara självklart att så skulle ske. Men icke. Därför är jag så väldigt besviken, sorgsen och bekymrad.

Jag hoppas som sagt verkligen att alla verkligen noggrant överväger om de bör delta i dessa tillfällen.
  

9 kommentarer:

  1. När en person anser att alla andra har fel, betyder det alltid att den personen har mest fel själv! Men, man kan inte öppna ögonen på den som är förblindad av dårskap...

    Svårt är det att förstå varför Kristian kallar sig för kristen när han inte accepterar den kristna tron. Han häcklar ner på kyrkan, präster, biskopar o.s.v. som ju trots allt ÄR de människor som ÄR kyrkan och Bibeln använder han som slagträ mot människor som han inte gillar...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske Anonym 22 mars 2019 09:42 skulle studera katekesen förrän du kommer med dylika påståenden !
      https://logosmappen.net/bekskrifter/lillakat/index.html

      Radera
    2. http://reformatio.ownit.nu/Bokrevy/smakprovLillaKat.pdf

      Radera
    3. Nå, vi ska väl vänta att hela kyrkan med dess ledning och alla medlemmar vaknar, och till slut inser att varenda en har trott på nånting helt fel, och att Nyman är den utsände som kunde föra alla på rätta vägar.

      Nej, det fungerar inte så. Men det är allas rätt att leva i vilken drömvärld man själv väljer.

      Radera
    4. Det finns ett talesätt, -"Var och en blir salig på SIN tro", sorgligt men SANT, det förhåller sig inte på det sättet !!!

      Radera
    5. Anonym 11:24/27. Tack för länken och påpekandet! Anonym 09:42 har tydligen ingen susning om vad den kristna tron är. Och inte vad jag står för heller. Så uppmaningen att läsa katekesen är nog på sin plats! För övrigt mår vi alla bra av att läsa den med jämna mellanrum.

      Radera
    6. Nej, jag Anonym 09:42 har säkert ingen susning om vad den kristna tron är, men jag litar på de människor som faktiskt jobbar för kyrkan och de som faktiskt är prästvigda!

      Att be mig läsa katekesen är ju bara så dumt, eftersom det inte är jag som har problem med kyrkan och dess lära. Det är ju faktiskt Kristian själv som har problem med att förstå den religion han säger sig förespråka.

      Radera
    7. @Anonym 23 mars 2019 09:44 Varför skulle det vara dumt för dig att läsa katekesen ? Om du ändå skulle göra det och tro vad där står så kanske du också fick, citat: "problem med kyrkan och dess lära."

      Radera
    8. Anonym 09:44. Nu behöver jag rätta till några missförstånd. Jag har inga som helst problem med den lutherska kyrkans lära. Den skriver jag under till 100% och av hela mitt hjärta. Men det jag har problem med är att kyrkans ledning och en stor del av de som är prästvigda inte håller sig till denna lära. Ja, att de rent av går tvärt emot den.

      Jag använder inte Bibeln "som slagträ mot människor jag inte gillar". Den är helt enkelt inte till för det. I Bibeln uppenbarar Gud sig själv för oss. Han uppenbarar sin vilja och framför allt uppenbarar han frälsningen i Jesus Kristus. Men när de som är satta att hålla fram detta, att undervisa i enlighet med uppenbarelsen och att försvara den tro som "en gång för alla har överlämnats åt de heliga" - när de i stället gör vad de kan för att riva ner denna tro och förkunnar något annat, ett annat evangelium, ja då måste vi reagera. Det handlar inte om att vi inte "gillar" dessa människor. Det handlar om att vi vill alla människors bästa - och hit hör framför allt rätten att få höra ett rent Evangelium.

      Radera