söndag 17 mars 2019

Söndagsquiz




Det har blivit mycket tunga ämnen här på bloggen den senaste tiden. För att lite lätta upp det hela tänkte jag att vi kunde ta ett litet söndagsquiz. Jag gillar frågesporter, speciellt kanske musikfrågesporter (Suomipop eller äldre svensktoppen-musik enligt modellen "vad heter låten och vem framför den?). Nåväl. Det här är inte någon frågesport av den sorten. Det du ser ovan är en bild jag tog igår på vilken det finns tre olika sorts fotspår. (Ursäkta de darriga pilarna, min datakunskap klarade inte av att prestera bättre ...) Vilka varelser har presterat dessa? Är det någon som klarar av att få alla tre rätt? Som hjälp kan jag säga att fotspåret vid pilen längst till vänster är ca två-tre cm i diameter.

7 kommentarer:

  1. Kortaste pilen katt? Mellanlånga grävling? Och längsta pilen hund?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. Ett rätt. Jag säger i detta skede ännu inte vilket.

      Radera
    2. Ja, jag beredde mig på skamvrån då jag begrundade på paus.

      Radera
  2. Är längsta pilen älg? Och mellanlånga pilen då utter? Sign. F.d. jägare.

    SvaraRadera
  3. Mink, katt och grååstsinn.

    DP

    SvaraRadera
  4. Det här var tydligen ganska svårt, så det är inte så många som vågat sig på att försöka svara. Så kanske jag avslöjar det rätta svaret.

    DP kom närmast. De utmärkta spåren, från vänster till höger, är katt, mink och bloggaren själv. Det sista var en liten kugge - och dessutom väldigt otydligt. Men vågar jag ändå säga att jag är glad att Ulrik är f.d. jägare? :)

    För övrigt, DP, jag kommer att ringa dig. Jag har en intressant idé ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så är jag närsynt oxå! Men ingen fara, doktorn rådde myndighet att frånta mig ev vapen tillstånd då jag lyckades att utan slag vägra tvångsspruta tills jag frågat tillkallad polispatrull om vårdens agerande var lagligt. De sade jo och höll fast mig och så fick jag en eller en par sprutor av modern kvalitet. Dem mår man inte alltid pyton av. Jag försöker samarbeta fredligare med vården nu. Med Guds Nåds hjälp accepterar vi varann. Utan arbete av vanlig karaktär är det bäst att ta medicin. Stressen av att vilja och inte få eller kunna arbeta är brutalt stressande. Det kraftigaste vapen jag har är ' gröitbysso' så du kan fota fritt i skog och mark. 😇

      Radera