fredag 24 maj 2019

Jag håller med Klimat-Greta!

Det har hållits skolstrejk idag igen. ÖT rapporterar om den demonstration som hölls i Stockholm och där bland andra Greta Thunberg talade. För en gångs skulle håller jag helt med Klimat-Greta. Enligt ÖT ska hon nämligen ha sagt att "vi står inför en existentiell kris, och tiden rinner ifrån oss".

Som sagt, denna gång håller jag med. Till 100%. Hela mänskligheten står verkligen inför en existentiell kris, och tiden rinner ifrån oss alla. En dag i taget. Nu tror jag knappast att Greta riktigt förstod vad hon egentligen sade, och hon presenterade knappast något svar på denna "existentiella kris" i sitt tal. Men faktum är att det finns ett svar. Det svaret är Jesus. Han är svaret på mänsklighetens existentiella kris. Och då alltså i ordens egentliga innebörd. Han erbjuder frid med Gud och ett evigt liv, ett liv som börjar redan här och som sedan, när vår tid har runnit ut, fortsätter i härligheten. Hos Gud.

Men tiden rinner faktiskt ifrån oss. Vi är alla idag en dag närmare graven än vi var igår. Därför ska vi inte skjuta upp det vi behöver göra för att avvärja den katastrof som stadigt närmar sig för var och en av oss. Allt är färdigt från Guds sida. Det är fullbordat, som Jesus sade. Så vad väntar vi på? 

1 kommentar:

  1. Ja, JESUS KRISTUS, förlåt vad vi önskat mot din vilja. Du Är ALLSMÄKTIG, LÅNGMODIG TÅLIG MILD OCH BARMHÄRTIG,JAH,KÄRLEKEN SOM INTE FÖRLIKAR SIG MED den onde. Du ger lyckan och skapar ock olyckan och hjälper oss hela livet om vi fått bliva din. Tack för hjälp och lindring du vet att mångas liv är tungt. Behåll oss i din bekännelse och låt dem inte lura oss att du vore eftergiven så hålls vi på vägen.

    SvaraRadera